Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kistorpe

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piroslap Egy tűzoltó levele 2011.05.18 13:17:00
Harcolnak a tűzoltók és rendőrök. Pontosan miért, talán ez a nyílt levél fogalmazza meg a legjobban, amit egy hivatásos tűzoltó írt, íme: Eddigi rövid életem során nem gondoltam volna, hogy valamilyen módon papírra vetem a gondolataim, esetleg gondjaim. Kissé még most az…..
Kistorpe 2011.05.23 18:08:20
Szemezgettem a fenti kommentekből. Hm... Érdekes.
Magam is jó ideje a civilek által "eltartottak" közé tartozom.Annak idején vállaltam a dolgot, erre tettem fel az életem(13 évesen), mert az akkori feltételek kedvezőnek tűntek.Jelzem, ahogy nekem, úgy bárki másnak adott volt a lehetőség.Mára a feltételek megváltoztak.Ma már talán nem vágnék bele.De még itt vagyok, sok másik bajtársammal együtt...
Egy év távollét után, ötödik napja voltam itthon, amikor elvezényeltek árvízre.Nekem is van családom, egy szó nélkül tudomásul vették, hogy megint elmegyek.Messzire mentem a lakhelyemtől és itt hívom fel a figyelmét a kedves ellenünk kommentelőknek, hogy velem ott az árvízen csak katonák, rendőrök,börtönőrök és tűzoltók voltak.Velem, mellettem nem dolgozott se tanár, se óvónő, se más.Csak bajtársak voltak körülöttem (tűzoltók, katonák és rendőrök), amikor egy másik árvíz alkalmával a teljes napi megfeszített munka után este tízkor értem haza és hajnali egykor riasztottak megint, hát ott is csak a fenn említett bajtársakat láttuk.Miért?Mert olyan helyen kellett dolgoznunk, ahova "ép eszű" ember nem megy oda!Bármikor, bárhová szólított a szükség,mindig, mindenhol csak bajtársakkal találkoztam.
Eltartottak lennénk?Az állami szervezetek fenntartását szolgálná a polgári lakosság által befizetett adó.Ebből lehetne finanszírozni a működéshez elengedhetetlenül szükséges elemeket, úgy mint tűzoltó, rendőr, katona, stb.
Kérdem én-miért is fizetek adót?Saját magam eltartását finanszírozom?
Felemerült a kérdés-mitől vagyunk mi jobban igénybe véve?Nem vagyunk.Nem megterhelő tűzoltónak, katonának, rendőrnek lenni.Tessék csak megpróbálni!Szeretettel várom az új bajtársakat!Én csak az árvízről írtam, de bármely helyzetben örömmel látom a bajtársakat.Mert mindig csak akkor derül ki, hogy milyen kevesen vagyunk, ha igazán baj van!Drága ellenünk kommentelők!Remélem a következő embert próbáló helyzetben vállt vállhoz vetve tehetünk jót, akár 40, akár több évig is!
Kistorpe 2011.05.23 18:13:11
@Kistorpe: Ja és jelzem, én már tanultam és elértem annyit, hogy van helyre kis irodám-ettől még ugyanúgy igénybe vagyok véve, ha menni kell.