Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zaxam

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai témát egy új-zélandi sziget, a szigetország "borszigete", Waiheke Island, azaz a Waiheke-sziget szolgáltatja. Waiheke Island a több izgalmas régiót magába foglaló Auckland borvidékhez tartozik, de azon belül is egyéniség. A kicsi sziget a sauvignon blanc-ról és pinot noir-ról híressé vált…..
zaxam 2022.08.12 08:44:39
Nem tudom, vajon hány borkóstolóra fogok majd eljutni 2021-ben, mindenesetre egyre már sikerült, és mindenképpen elmondható, hogy bivalyerős volt a kezdés. A Tokaj Magic kóstolósorozatának keretében ezúttal ugyanis 2016-os aszúk kerültek a reflektorfénybe. 2016 valószínűleg nem úgy vonul be majd a…..
Madarat tolláról, szélsőjobbos idiótát rádiójáról, fogalmazhatnánk át a klasszikus közmondást a Szent Korona Rádió honlapján megjelent hír, pontosabban annak megfogalmazása láttán. Hogy lehet valaki annyira gyökér, hogy a Nelson  Mandela feltételezett haláláról…..
zaxam 2013.06.27 16:57:27
@Attila64: már itt is van :) Az isten ostora...
A versenyprogramban mutatták be a POSZT-on a Bolha a fülbe című vígjátékot Vidnyánszky Attila rendezésében. Ha ez a produkció valóban az elmúlt év tizenkét legjobb magyar nyelvű előadásának egyike, akkor nem szeretnénk többé színházba járni Magyarországon. Megvolt…..
zaxam 2013.06.09 19:37:31
Sajnos normális, tárgyilagos kommentet nem lehet olvasni a témában, mint azt az előttem írogatók is példázzák.
Mindenki sértődött, és a saját oldalához ragaszkodik akkor is, ha nincs tisztában alapvető információkkal és ismeretekkel sem.
Sajnos...
Amit én elmondhatok: budapesti lakosként főleg Katonába, Örkénybe, és hasonló (a jobboldali funkcionális analfabéták szerint libsi) színházakhoz volt szerencsém.
Úgy tűnik azonban, hogy a baloldali funkcionális analfabétáknak még egy Vidnyánszky-darabhoz sem sikerült hozzá férniük. És olybá tűnik, Katonába sem járnak...
Tucatnyi darabot említhetnék "liberális színházakból", amelyek semmilyen értéket sem képviselnek, semmilyen szórakozást sem nyújtanak, és sajnos az úgynevezett "mondanivalóval" is híján vannak.
Így untam meg a mindig ugyanazt ismétlő Katonát, a dögunalmas Örkényt, és Alföldit is. Egy adott nézőpont, ami természetesen szűk látókörű, és semmi egyéb!
Mindig meglepődve tapasztaltam, hogyan szórakozhatnak mellettem a semmitmondó Anamnesis-on, a túlmagyarázott, és ezzel teljesen kiherélt A kétfejű fenevad-on, a teljesen érdektelen, és ezerszer lerágott témájú Tarelkin életén, stb.
Ha Alföldit és Vidnyánszkyt mint színházrendezőt kéne összehasonlítani, és olyan darabot választanánk, amit mindketten megrendeztek, akkor Alföldi tényleg mehet amerre lát. A Három nővér ugyanis Vidnyánszkynál elképesztően komplex, mégis szórakoztató volt, míg Alföldi semmit sem tudott kezdeni a darabbal. Az, ahogy leváltották Alföldit, nem volt szép, de semmi meglepő.
Ha pedig Vidnyánszky nem hozza a már megismert színvonalát, akkor csalódott leszek... Az előjáték nem sok örömre ad okot...
Minden brutális gyilkosság után előkerül a halálbüntetés kérdése. Mintha ez visszahozná a halottakat, vagy megelőzné az újabb gyilkosságokat. Pedig egyiket se teszi. Nem gyógyítja be a sebeket, és nem rettent el. Vajon az a nő, aki előre eltervelte a 11 éves kisfiú…..
zaxam 2012.11.05 20:42:35
@01234567: dehülye vagy :D
én azt hittem, ez egy konkrét eset, csak okítani akarsz, milyen kegyetlen volt a tag... :)
zaxam 2012.11.05 21:03:42
@Attitude Adjuster: ???
ne csak minősíts, mutasd be nekem, hol állítják a zigótáról, hogy ember! A keresztény szemszöggel tisztába vagyok, valami mást kérnék!

Nagyon műveltnek látszol, de az, hogy elbeszélünk egymás mellett, Téged nem zavar, félő, jobb így neked... :/

vagy az is helytelen meglátás, amit írtam, és Te visszaidézted: miszerint egy ember (bármit is tett) jogilag, és tudományosan még ember.
Ez ellen felhoznál valamit? Könyveket mindenki tud ajánlani...
Nem tetszik, hogy leereszkedő vagy, nem értem, miért járatod ezzel le magad...
zaxam 2012.11.05 21:07:09
@Attitude Adjuster: és nem érvelési hiba, mivel nem erre alapoztam, csak nem értettem, mivel állom szemben. Ennek ellenkezőjét nem sokan vallják a keresztényeken kívül, ezért írtam, hogy ez nem mint tény, hanem mint elfogadott állítás létezik!
Kövér László a hétvégén ráérzett a vereség ízére. A történtek után nyugodtan teret engedhetnénk a legőszintébb emberi érzésnek, a kárörömnek. Röhöghetnénk Morcos Bajusz izmozásának kudarcán, képletesen megveregetve a vállát: ügyes vagy Laci, szokjad az érzést, lesz…..
zaxam 2012.06.11 17:36:32
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: de azt vágod, hogy mennyi számszerűen a különbség a magyarországi szavazópolgárok (cirka 8 millió) és a magyar adófizetők (3 millió) között???
vagyis a szerinted jogos(mert itt élő) szavazók alig több mint harmada az, aki a Te kifogásodnak ("fizessen ide adót!") megfelel. Akkor mire megy a hiszti?

"Az adó- és a munkaügyi statisztikából azonban mást lehet kiolvasni, nem azt, hogy a munkaerőpiacon érdemi előrelépés történt volna az elmúlt két évben. Évente nagyjából 4,5 millióan tesznek adóbevallást, közülük 3,7-3,75 millióan vallanak bérjövedelmet (a többiek például tőkejövedelmet szereztek, vagy valamilyen ellátásban részesültek, amiről szintén számot kell adni az adóhatóságnak).

Ennél kevesebben, mintegy 2,4 millióan vannak azok, akiknek tényleges adókötelezettségük keletkezett, a többiek a jogszabályok biztosította kedvezményekkel eltüntették az adójuk teljes összegét..."
zaxam 2012.06.11 17:43:48
@Vitéziesch Hazaffyasch The Lonewolf (nem Dr.): azzal tisztában vagy, hogy mennyire frusztrált a Te oldaladon álló (már ha szabad így leegyszerűsítenem...) kommentelők igen nagy hányada???
nézz már meg egy-két nicknevet! Most komolyan, azért szurkoljon egy normális, higgadt ember, hogy "Ti" kormányra kerüljetek? Amit itt összeolvasok, abból az jön le, hogy egy esetleges következő kormányváltás újabb koncepciós perek, kisöprések, ész nélküli leváltások korát hozza el. Nettó gyűlölködésre építetek, lózungokat majmoltok (takarodj, dögölj meg, kergessük el...) Nekem nem tűntök sokkal európaiabbaknak, mivel nyakig merültetek a társadalom szarába, és sikerült vitapartnerré válnotok idióta náciknak. Ti nem a megoldás vagytok, hanem a másik pólus. szerintem...
zaxam 2012.06.11 19:01:24
@a szív fészkei: nem értem, mit írtam rosszul.
Pont az volt a problémám, hogy mindenki az adófizetéssel érvelt a ht szavazók ellen. Én erre pedzegettem, hogy ilyen alapon nem sokan szavazhatnának Mo-n.
Ezzel viszont nem állítom, hogy szerintem jogos szavazniuk, csak ebben az érvelésben sok hibát látok.
Azóta viszont sok más jellegű kritika is felmerült a külhoniak szavazása ellen, amibe már nehezebb belekötni...
Egyszóval nem én mondtam, hogy Bayer, Csányi,.stb., ez mások érveléséből következett!
  Pesty László Cigány út című dokumentumfilmje kapcsán a Médiatanács több beadvánnyal is foglalkozott. A vizsgálatok eredményéről egy korábbi bejegyzésben már szóltunk. Az eset azonban felvet egy másik kérdést is: lehet-e, kell-e számon kérni a kiegyensúlyozott…..
zaxam 2012.06.11 15:26:28
@imperial: nem a valóságot mutatta be Pesty, bárhogy is szeretnéd ezt lenyomni a torkunkon. De sajnos ebben nehéz vitázni, a valóság és a tények közötti (szinte) áthidalhatatlan különbség (művészet)filozófiai kérdés, nem hinném, hogy bárki vevő lenne rá.
Az Ádám almái című film azonban jól illusztrálja, milyen kompenzáló mechanizmusokkal éljük mi emberek az életünket.
Érdemes lenne megnézned, hátha átjönne az üzenete... Önkritika nélkül viszont csak időpocsékolás...
zaxam 2012.06.11 15:31:04
@No_Fidesz_No_Problem: én vagyok szalai annamari... :D Nem hittem volna, hogy ilyen hamar lebukok.
Viccet félretéve, furcsállom, hogy bár liberális beállítottságúnak tűnsz, mégis be akarod tiltani a blogot. Ha emlékeim nem csalnak, komoly liberálisok csak akkor érveltek emellett, ha nettó náci, vagy fasiszta szövegekkel/cikekkel/újságokkal találkoztak...
Nem tudom mire vélni erős intoleranciádat sem a más véleményen levőkkel szemben. (nem mintha engem nem húzott volna fel Pesty "dokumentumfilmje")
zaxam 2012.06.11 15:36:28
@No_Fidesz_No_Problem: amúgy azt vágod, hogy Te sem érvelsz, mondjuk imperial ellen, hanem személyeskedve letolod??? És utána Te kérsz tőle érveket személyeskedés helyett...
Ha ezt nem vágod, akkor ez volt az utolsó kommentem feléd, sajnos láttam elég begőzölt arcot itt (jobbról-balról), de a tapasztalat szerint nem érdemes szóba állni velük. Egocentrikus, önkritika nélküli ostoba emberek. Akinek nem inge...
Minden jót!
Horvátország–Írország 3-1 Na, jól befürödtem a sovány 0-0-ás tippemmel, pedig most mit nem adnék érte, ha bejött volna. Képzeljenek el egy csapatot, amelyik több mint 14 hónapja veretlen, és ez idő alatt összesen három gólt kap. És ugyanez a csapat egy meccs alatt kap…..
Publius Tízmillió Schmitt Pál 2012.04.03 12:10:00
Lemondott. De miért húzhatta ilyen sokáig, miért próbálta magyarázni a magyarázhatatlant, menteni a menthetetlent? Amit én látok magam körül, az az, hogy az emberek egy jelentős része csal, lop, hazudik valamilyen szinten. Ez megmutatkozhat abban, hogy bliccelnek a BKV-n, nem kérnek…..
zaxam 2012.04.03 14:37:43
@dr Kangörény: a cikk nem ezt sugallta, úgyhogy meglátásod szerintem helytelen.
OBERSOVSZKY MEGSZŰNT ÚJSÁGÍRÓNAK LENNI dr. Schmitt Pál érthetetlen és megmagyarázhatatlan döntése szépen, lassan, de biztosan egyre több embert ránt magával a métely és pokol fekete bugyraiba.  Hogy Schmitt belemegy porig aláztatásába és teljes…..
zaxam 2012.03.31 20:28:41
@kovi1970: csak a magadfajtáét szereted hallgatni...
szerintem elég gagyi, ami itt folyik: egydimenziós "értelmiségiek" hergelik egymást, miközben meg vannak győződve róla, hogy ők az igazság letéteményesei. Becsületből, erényből tanítanák a gonosz fideszeseket. Nem mondom, a hosszútávú memória nem az erősségetek...

Szinte minden kommentelő önmaga paródiája: minden egyes megnyilvánulásukkal bebizonyítják, nincs jó vagy rossz, okosabb vagy butább... Csak két oldal van, sok bunkóval teletűzdelve mind szavazók, támogatók, mind jól fizetett képviselők tekintetében.
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
zaxam 2011.05.23 15:32:57
@Rodeo36: hát ez az...
ha ezekkel méred össze, akkor a fejedben tényleg ennyi van róla.

Nálad okosabb emberek tízezrei foglalkoztak teológiai kérdésekkel, és a tudósok széles köre vallásos (hogy csak az idei Bólyai-díjast említsem...)
zaxam 2011.05.23 15:43:30
@Zabalint: nem hiába az Árpád-ház a legtöbb szentet adó uralkodó család (szám szerint tán 47-et:D)
zaxam 2011.05.23 17:01:12
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
te vagy az élő cáfolat az evolúcióra... :D