Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lángoló Gitárok

3644 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új szöveges videóval jelentkezett az egyéni hangulatú dark R&B-ben utazó The Anahit. A zenekar ezúttal sem hazudtolta meg magát, hiszen most is egy erős érzelmi töltetű, izgalmas hangszerelésű dalt készítettek, mely a korábban közzétett két felvezető számmal együtt igen biztató előjel a…..
Vadonatúj szerzeménnyel jelentkezik a zenei szcéna egyik legfeltörekvő csillaga, Belényi Mihály, vagyis Audiopoeta. Az rapper-énekes-dalszerző legújabb klipjében mindent megtesz, hogy a néző ne csak vizuálisan, hanem lelkileg is kiteljesedjen. Premier a hajtás után! ..
Az 500 fő feletti rendezvényeket sújtó korlátozásoknak az idei EFOTT is áldozatául esett, ami azért is sajnálatos, mert a fesztivál 2020-ban jubileumi, 45. szülinapot ünneplő bulira készült. A jegyek augusztus 31-ig visszaválthatók, vagy, ahogy más elmaradó rendezvények esetében is, átirathatók…..
Mi történik, ha két különböző zenei világ jókor és jó helyen találkozik? Ha a zenészek jól érzik magukat egymással, akkor lényegében bármi megtörténhet. Még az is, hogy írnak egy közös dalt, amit aztán eljátszanak közösen egy stúdióban és készítnek róla egy videoklipet. Így lehetne összefoglalni…..
Múlt héten lezárult a Metal Battle Extra első fordulója, melyben a zsűri döntése alapján - és a 10. helyen kialakult holtversenynek köszönhetően - végül tizenkét zenekar jutott tovább a döntőbe. A mezőnyben egyaránt találhatunk nemrég alakult és akár már évtizedes múltra visszatekintő formációkat, a…..
Többször írtunk már itt a Lángolón a Music Moves Europe Talent Awardsről (MMETA), ahol idén magyar zenekar is díjat nyert. Ők a Harmed, akik megnyerték a kifejezetten a keményebb zenéknek indított LOUD kategóriát, és erről beszélgettünk is velük. Aztán volt olyan cikkünk, amiben bemutattuk, mennyire…..
Idén harminc éve először fordul elő az, hogy augusztus első hétvégéjén nem lesz Wacken Open Air. Az okokat úgyis kívülről fújja mindenki, de a jó hír az, hogy már nagyban szerveződik a 2021-es rendezvény, így viszont értelemszerűen jövőre csúszik át az idénre tervezett Wacken Metal Battle Hungary…..
Rekordszámú, összesen 23 475 könnyű- és komolyzenei rendezvényt tartottak országszerte az Artisjus statisztikái szerint a tavalyi évben. A legtöbbet élőben játszott dalok listáját a Hungária együttes 40 éves Csókkirály című slágere vezeti, ám az élmezőnybe az örökzöldek mellé bekerült a Magna Cum…..
Ahogy ez már korábbi premierünkben szóba került, egy ideje meglehetősen rendhagyó albumon dolgozik Ziskó Olivér, a számos hazai és nemzetközi formációban érdekelt dobos. A lemezen olyan elismert zenészek bukkannak fel, mint Derek Sherinian, Anthony Crawford, Marius Pop, Mike Gotthard, Papesch Péter,…..
Figyelmesebb olvasóinknak bizonyára feltűnt, hogy Galla Miklós az utóbbi időben évente új lemezzel jelentkezik, és ahogy ezt vele készült legutóbbi interjúnk is előrevetítette, az idei sem kivétel. A Jó rád ez a hacuka című harmadik szólóalbum igazán tartalmas anyag, hiszen összesen 21 dal kapott…..
Új audiovizuális remekművel jelentkezett Magyarország megkérdőjelezhetetlenül legjobb zenekara, a Timur Lenk M.G. Az Egy tál dödöle című számhoz készült klippel régi adósságot törleszt a csapat, hiszen ahhoz képest, hogy a dal egy régi kedvenc, eleddig nem készült még hozzá hivatalos videó. A…..
Crocodile Nerves címmel friss gyűjteményes EP-t jelentett meg az Angertea. A nyolcszámos anyagon egy friss stúdiófelvétel, és a tavaly készített Faith No More-feldolgozás mellett koncertfelvételek, illetve saját dalok akusztikus változatai hallhatók, de olyan is előfordul, hogy ezek közül mindkettő…..
Nem első alkalommal nyúl vissza Bródy János a múltba egy-egy jól sikerült daláért. Előző albumán is remekül szóltak az újraértelmezett felvételek, a sorozat pedig idén sem szakad meg. Ősszel megjelenő új nagylemezének egyik dala, A város, Koncz Zsuzsa 1974-ben megjelent, Gyerekjátékok című albumának…..
Nagyon nehéz elképzelni olyan zenét, ami távolabb állna a mainstreamtől, mint a tagok saját definíciója szerint arcane horrorwave-ben utazó Haegtesse bemutatkozó EP-je, az On Physical And Mystical Matters. A projekt első anyaga ugyanis annyira egyéni módon ötvözi a dark ambient és noise elemeket a…..
Mindannyian tudjuk, micsoda katasztrófába kerültünk: a koronavírus elől elbújó emberiség kényszerűen feladta a közösségi életet, köztük az élőzenét, s várja a véget: vagy a járvány, vagy a saját végét. Ekkor léptek színre a tragikus helyzet megoldására a Tudósok, akik legújabb felfedezésükkel egy…..
Február 14-én jelent meg a Képzelt Város Samizdat című ötödik albuma, ami méltán tarthat számot a post rock, vagy általában véve a kísérletezős, atmoszférikus zenék iránt érdeklődő közönség figyelmére. Az ötven perc feletti játékidejű anyag egy ideje már teljes terjedelmében is hozzáférhető, de a…..
A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi helyzet tükrében, valamint tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre, Celine Dion bejelentette, hogy a Courage World Tour európai koncertjeinek többségét későbbre halasztja. A turné 2020. május 21-én indult volna Prágában és a 2020. július 25-ig tartó…..
Idén októberben jelenik meg az elsősorban jazzénekesnőként ismert, de dalaiban klasszikus és népzenéből is merítő Karosi Júlia új albuma Without Dimension címmel, nemzetközi terjesztéssel a Doublemoon Records & Challenge Records gondozásában. A lemezen a többszörös Grammy-díjas Ben Monder…..
Idén januárban ünnepelte második születésnapját a BAAB zenekar, és bár ez az év egyáltalán nem hagyományos, mindent megtesznek, hogy kihozzák a maximumot a helyzetből. Holnap este például stream koncertet adnak az egyik legismertebb nemzetközi közvetítő oldalon, a TWITCH.tv-n. ..
Az egyszerűbben post black / doom metalként aposztrofálható, de rengeteg stílusból merítő Ygfan zenei értelemben hazánk legjobban titkolt kincsei közé tartozik. A zenekar Beyond The Evanescence címmel hozott ki most új dalt, ami egy kétszámos split CD-n jelenik meg, melynek másik résztvevője a…..
Megalakulásának huszadik évfordulójára időzítette új lemezének megjelenését a győri Apnoé. Akik találkoztak már ezeken az oldalakon a zenekar klipjeivel, azoknak nem lesz újdonság, hogy a teljes, SziaBori címet kapott albumon is képesek közös nevezőre hozni a folkot, az indie rockot, a kobozt, a…..
Aki rendszeresen olvassa a Lángolót, az biztosan találkozott már a VAHÚR csodát lát nevével. A zenekar a költészet napja alkalmából új dallal és új videóval jelentkezett, és bár ez a felvétel kissé szofisztikáltabb a tőlük általában megszokotthoz képest, hiszen egy Szabó Magda vers megzenésítéséről…..
Későbbre halasztja Európa-turnéját, így a július 15-ére esedékes budapesti koncertet is a Pearl Jam. A zenekar a Facebook-oldalán közleményben jelentette be a - jelenlegi helyzetet ismerve sajnos - nem túl meglepő hírt...
Friss, művészi és önkifejező klippel debütált Solére legújabb dala, a „Köztünk Liliom”. A saját maga által elektronikus space popként definiált szólóprodukciójában a Shaibo korábbi énekesnője minden eddiginél személyesebb zenét alkot, mellyel saját érzelmeit és emlékeit örökíti meg. Videópremier a…..
Ahogy korábban hírt adtunk róla, a járványhelyzet miatt a Nick Cave and the Bad Seeds budapesti koncertjét is későbbre halasztották. A zenekar időközben átütemezte európai turnéját 2021 tavaszára, így a mai bejelentés szerint a magyarországi koncertre 2021. május 13-án kerül sor a Papp László…..