Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Defooe

85 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Négy éve élek a sógiéknál, de mindig sajgó szívvel gondolok a hazámra – ezt fontos leszögeznem még az elején. Tegnap reggel március 15-e volt. Én a szokásos rutinnal kezdtem a napom, még pizsamában főztem egy kávét, elszívtam mellé egy cigit, bekészítettem az éthordómba…..
Képzelt Riport Így lettem manager 2014.07.30 10:05:36
Az előző posztomban már leírtam, hogy milyen szerelmes és boldog vagyok, s egyben megígértem, hogy beszámolok az új állásomról. Bocsánat, hogy a soron következő posztra mindig annyit kell várni, de valahogy repül az idő. Rá kell jönnöm újra és újra, hogy az írás már csak…..
Jól elmaradtam már megint a beszámolókkal, de az elmúlt két hónap úgy telt el, mintha csak tegnap írtam volna meg az áprilisi posztom, mikor már tavasz volt, de még síeltem a hegyem. Áprilisban már mindketten rendesen be voltunk sózva Nórival, hogy mikor mehetünk haza, ezért…..
Képzelt Riport Van hó 2014.04.03 09:58:38
Mindig mindenki azt kérdezi, hogy van-e még hó. Bólogattunk is rendesen, hogy a pályán van még, de amúgy nyílnak a virágok, tavasz van már inkább mint tél. Aztán az időjósok szóltak, hogy vasárnap jön minimum 50 cm. Márpedig itt a meteorológia nagyon toppon van – nem úgy mint…..
Képzelt Riport Nóra síel 2014.01.22 20:33:35
Nincs is ezen mit magyarázni; Nóra síel.   A képlet tök egyszerű, hiszen itt élünk az osztrák Alpok egyik síparadicsomában: a dolgozóm vagyis a Shuttleberg öt perc sétára van, a teraszról pedig a szemközti felvonóra látunk rá, ami mindössze 500 méterre fekszik a bejárati…..
Még szeptemberben írtam arról, hogy mennyire is várom a telet, hogy az mindig olyan jó, hogy akkor érzem igazán jól magam, amikor sível csapatom a hegyen. Aztán írtam arról is, hogy mennyire jó lesz otthon a két szezon között, és hogy Nóri milyen nagy lépésre szánta el magát…..
Képzelt Riport Drága naplóm 2013.12.21 19:38:31
Ne haragudj, hogy az elmúlt pár hónapban elhanyagoltalak, nincs is rá mentségem, talán annyi, hogy a felhők fölött két méterrel élem életem. Igen, még mindig szerelmes vagyok. És igen, ez még mindig nem ok arra, hogy ilyen csúnyán magadra hagytalak, viszont tudod te is jól, hogy…..
Folyton este dolgozom, ami azért jó, mert sok mindenkivel találkozom. Míg nappal csupán a szobák és egy-egy szint és annak vendégeinek ölelésében éli napjait egy szobalány, addig én a szálloda legtöbb dolgozójával összefutok, beszélek. És hát ki ne vágná minden nap…..
Aki tavaly ilyenkor is olvasta a blogom, annak biztosan ismerős a cím. Augusztus vége van, reggel ősziesen hűvös van már, ennek a nyárnak is vége lett. És ahogyan tavaly is, most is már ilyenkor előre kell gondolni, hogy s mint lesz a tél. Persze nálam ez nagyjából úgy néz ki, mint…..
Ugye? Ki ne ismerné?; Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni…? Na akkor van ijedség bőven… ami egyszer jó, egyszer meg rossz. És hogy ne unjátok halálra magatokat a Nórás sztoriktól, ezért most csak röviden róla, és egy kicsit még a…..
Képzelt Riport Drága naplóm 2013.08.06 12:21:16
Annyira szerettem volna egyszer azzal kezdeni, illetve címnek adni, hogy Drága naplóm. Na most eljött az ideje, és persze oka is van. Sokszor költöztem már életem során, és mindvégig sikerült betartanom, hogy a legnehezebb tárgy, amit magammal vittem az egy tv volt. Egyszerűen nem…..
Képzelt Riport Tabula rasa 2013.07.24 10:03:47
Őszintén leírom, az elmúlt pár hétben, jó egy hónapban rendesen nyugtalanított a dolog, hogyan is zárul életem első, és az első osztrák rendőrségi ügyem. Soha az életben nem hibáztam ilyet, és soha nem kellett rendőrségi aktát nyitni a nevem alatt. Fogalmam sincs arról, mi a…..
Képzelt Riport Az a dög pillangó 2013.07.08 02:28:30
Még mielőtt bárki is megijedne, semmi bajom nincs a pillangókkal. Bár az egész életük egy nagy káosz számomra. Báb, majd pillangó, gyanús az egész. Aztán a Pillangó-hatás. Ugye már megint egy káosz elmélet. Ki ne ismerné a pillanhó- hatás vagy effektus elméletét: „ha egy…..
Képzelt Riport A világvégén 2013.06.26 02:33:27
Három nap múlva lesz egy hónapja, hogy nem vezettem, és így a lábam sem tettem ki Kleinarlból, ami így nekem most a világvégét jelenti. Aki ismer, tudja, hogy mindig megyek valahova, most meg egy helyben élek. Nincs az, hogy beülök a kocsiba és csak úgy megyek valamerre, nincs hogy…..
Kis kölyökként még mikor nem családi házban laktunk a szüleimmel, mindig azért nyaggattam édesapám, hogy mikor költözünk már kertes házba. A harmadik emeleten laktunk, persze hogy fűre meg fára vágytam, és még a kertészkedést is bevállaltam – persze akkor még nem tudtam,…..
Hol is kezdjem? Egyszerűen imádom Tom Cruise filmjeit, a Top Gun után vadászpilóta akartam lenni, majd bárpultos, aztán később még szamuráj is. De kétségkívül és bár pultos se voltam még, az egyik kedvenc filmem a Koktél. Pultosnak, mixernek lenni iszonyú vagány dolog. Ezért,…..
Sokat ültem a klaviatúra fölött, vajh’ megírjam-e a következő posztom. Eredetileg még szerdán akartam blogolni arról, hogy milyen volt héten a bardienst. Aztán máshogy alakult. Az egész történet ott kezdődik, hogy amikor a téli szezon után hazamentem már alig vártam, hogy…..
És akkor most egy csomó kép - persze nagyjából 200 kép készült, és abból válogattam. Egyszer majd szöveg is lesz hozzá, mert azért elég izgalmas volt ez a hajóút. De most egyelőre csak képek.  ..
Képzelt Riport A toll meg a papír 2013.05.24 16:10:46
Ugye visszacsöppentem a dolgozók életébe majd egy hónap kihagyás után. Hmm, érdekes dolog. A jót vagyis a semmit tevést hamar megszokja az ember fia, de most nekem egyáltalán nem kellemetlen dolgozni. Végre teszem a dolgom, pörgök, szaladok. Mert persze újra megnyertem a…..
Képzelt Riport Újra itt 2013.05.15 22:01:26
Persze a kofferjeim még ki sem pakoltam mind, máris igyekszem behozni a lemaradást, és megírni a megérkezésemről és persze a téli szezon utolsó napjairól szóló posztom. Mert ugye utoljára még akkor írtam, amikor a hegyen éltem napjaim. Most meg újra itt vagyok – és talán nem…..
Képzelt Riport Levelet kaptam life 2013.03.27 18:35:54
Nos, tegnap reggel lent levéllel fogadtak a lányok, amitől őszintén bevallom megijedtem. Bécsből jött, én meg rögtön Szombathelyre asszociáltam, ugye otthon onnan jönnek a gyorshajtási csekkek. Gondoltam itt meg Bécsből. Nem is érdekelt a szöveg, ami nem is volt sok, azonnal az…..
Édesanyám minden alkalommal, amikor beszélünk, lelkesen érdeklődik az itteni időjárás felől, persze én mindig csak ugyanazt tudom neki mondani, hogy van még sok hó, és vagy esik a hó vagy nem. Mert itt nem lepődik meg azon senki, ha húsvétkor nagy pelyhekben hull a hó. Viszont…..
Képzelt Riport Másrészt 2013.03.19 17:58:27
… másrészt iszonyat sokan írtatok, hogy folytassam azt a bizonyos szálat. Írtátok, hogy nem érdekel Titeket mit csinálok a szabadnapomon a hegyen, mennyi hó esett, vagy hogy ki kellett-e ásnom-e a kocsit. Ezért most csak dióhéjban arról, hogy sok hó esett-e. Igen. Szóval,…..
Képzelt Riport Hello tavasz 2013.03.13 17:49:24
De a tavasznál is sokkal fontosabb, ma van két éve, hogy elindultam a fővárosi autópiacra kocsit venni… mindegy volt már, csak négy kereke legyen, és guruljon, és az enyém legyen. Aztán Villám lett, és emlékszem még, hogy mekkora vigyor ült ki az arcomra, hiszen megvettem az első…..
Persze ez legalább annyira igaz, mint hogy rend van a szobámban. Teljesen igaz rám, hogy nagyjából kéthavonta vesz rá a lélek arra, hogy rendet csináljak, és ilyen gyakorisággal is járom végig a boltokat oly nagy lelkesedéssel, ha éppen vennem kell valamit. És hiszem, hogy ezt az…..