Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ptarjan

16 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy karácsony előtti rádióinterjúban a Greenpeace egyik munkatársával kellett vitatkoznom a Klubrádió élő adásában. A felvétel itt érhető el a rádióadó weblapján, érdemes meghallgatni a 4-14. perc közötti szakaszt, különösen a 9’27”-tel kezdődően, melyben az alábbi…..
ptarjan 2015.12.30 20:01:50
@ortegay: Vagy úgy, szóval az nem csak villamos. Oké, így már értem, köszönöm!
Megint nekem jutott a szombati Hungary's Got Talent. Érdekes dolog ez a tehetségkutatós műfaj, mert itt sosem tudod vérbe és epébe mártott tollú néző-recenzorként, hogy a falat fogod kaparni az unalomtól, miközben szidod a kollégáidat, amiért rádlőcsölték ezt a szánalmas…..
ptarjan 2015.11.22 19:39:01
@eMChris: Mózest ismerem. Őt nem a csatorna komponálta meg ilyennek, ő ilyen. Az meg kicsit meglepő lenne, ha 15 éve operetténekes lenne, mert 27 éves. Énekel régen, persze, de azért nem annyira "befutott" művész, mint pl. Talambáék - viszont szeretne ismertebb lenni. Ezt meg nem érdemes felróni neki. Ha idegesít a műsor, akkor ne nézd, ennyi.
           A brit PCC ( a brit sajtó panaszbizottsága) megállapította, hogy David Cameron miniszterelnök egy véleménycikkben súlyosan félreértelmezte a brit Nemzeti Statisztikai Hivatal adatait. A PCC szerint a Daily Telegraph megsértette a szerkesztői etikai kódexet azzal, hogy…..
ptarjan 2014.09.12 08:14:51
@nerángass: Tegyél bele a címbe egy kettőspontot a http és a // közé.
Tegnap éjjel, magyar idő szerint hajnali egy környékén jelenthették a hírügynökségek, hogy 63 éves korában meghalt Robin Williams. Fura, éppen tegnap délután akartam írni egy posztot a The Crazy Ones (Eszementek) szinkronjáról, és magáról a sorozatról is, hogy nem kár a…..
(Nem)lokális emberek A Dal... 2014.02.09 14:08:29
Ez egy szubjektív, fikázó bejegyzés lesz A Dal című produkcióról, ami az Eurovíziós Dalfesztivál (ED) magyar küldöttjét hívatott kiválasztani. Előre leszögezem, hogy én kifejezetten szeretem az ilyen éneklős-zenélős tehetségkutatós-dalversenyes műsorokat. Még A Dal…..
Varacskos Disznó a beceneve az A-10 repülő gépágyúnak, amely félelmetes fegyver a páncélosok és szárazföldi csapatok ellen a női pilóták kezében is. Balról Jennie Schoeck kapitány, jobbján mozaikos papucsban Moon Bloodgood színésznő, köztük a gépágyú. A kapitány…..
ptarjan 2012.10.12 10:05:07
@OmegaMale: Ha már mindenki kötözködik, akkor én is: az "uranium" magyarul urán, és nem "kimerült", hanem szegényített.
Két éve került adásba az Éden hotel, az újkori magyar tévézés egyik legjobb realityje, aminek sem a menetébe, sem a kimenetelébe nem szóltak bele a nézői sms-ek, a játékosok egymás között döntötték el, kivel tolnak ki az adott pillanatban és hagyják pár nélkül, azaz…..
ptarjan 2011.05.26 22:27:44
Az új közoktatási törvény tervezetébe végül nem került bele egy 6. tárgyból teendő érettségi, marad a matematika, magyar nyelv, történelem, idegen nyelv és egy választandó tárgy. Az indoklás szerint az túl nagy terhet róna a diákokra. Bekerült viszont a "kötelező…..
"Something daring that I like to do at this time of year is to go out without putting on my coat or gloves or any other protection against the elements and walk the thirty or so yards to the bottom of our drive to bring in the morning paper from a little box on a post. Now you might say that…..
ptarjan 2011.03.09 15:14:48
Bryson zseniális, imádom :-)

"...in a spirit of serious scientific enquiry" :-DDD

Némi magyarázat (to freeze the balls off a brass monkey)
en.wikipedia.org/wiki/Brass_monkey_(colloquial_expression)

Én a városilegendás magyarázatot ismertem, és nem kizárt, hogy Bryson valamelyik másik könyvéből... (Mother Tongue talán).
A Fidesz nem érti, hogy a bírósági ítéletek utólagos megsemmisítésével saját maguk és az egész magyar politikai rendszer alatt vágják a fát. A következő kormány ugyanígy megsemmisítheti a Fidesz-kormány idején hozott ítéleteket, kiszabadíthatja a hagyókat, hunvaldokat,…..
ptarjan 2011.02.26 17:15:14
Érdekes tanulmány végeredményét tette közzé a Continental gumigyártó (innen is üdvözlök minden egyes volt munkatársat): egy 2000 fős mintán azt mérték, mi jelentősége van annak, ha valaki úgy vezet az életben, hogy mellette sokat nyomja a kontrolleres-digitális változatot…..
Bitterwasser Bitterwasser: A Videó 2011.01.10 11:42:00
A fotók mellett természetesen egy pár videót is csináltam Bitterwasserben. Mindet végignézni azonban elég unalmas volna, úgyhogy a videókból inkább összeraktam egy klipet, talán nem is sikerült olyan rosszul, íme: A legjobb HD minőségben (720p), teljesen képernyőn nézni,…..
Már Nick Hornby a Pop, csajok satöbbijében is mélyrehatóan boncolgatták a szerelmi bánat, és a popzene kapcsolatát, és valószínűleg mindannyian tudjuk, hogy a kettő tényleg kéz a kézben jár. Van zene a friss kapcsolatokhoz, van zene közös ébredéshez, van zene dugáshoz, de…..
Bitterwasserben pálmát kétféle módon kaphat az ember:Szabályos FAI világrekordot repül, sebességit vagy távolságit. Ha kétüléses géppel ketten repülik, akkor mindkettejük neve felkerül a rekordtartók közé, és ennek megfelelően a pálmát is közösen kapják.1000 km-nél…..
Bitterwasser Pálmaültetés 2010.12.30 12:57:00
Szerda este fél 8-tól pálmaültetési ceremónia zajlott. Nem, nem mi kaptunk pálmát, a mi 1000-es repüléseinkért nem jár pálma. A pálmát Susanne Schödel kapta, mégpedig azért, mert a 15 méteres osztályban új nőt világrekordot ért el: "szabadtáv maximum 3…..
Hétfő reggel a korábbi napoknál jobb időt jósolt a meteor. Nedvesebb levegő érkezett, ami több felhőt jelent, de zivatarosodás még nem volt várható. Megint nagyon korán szálltunk fel, fél 11-kor, és most már rendesen meg tudtunk emelkedni még a reptér közelében. Északnyugat…..
"Minden diktátor elköveti ugyanazt a hibát: megrendíti a nép bizalmát a törvényekben - majd amikor napja leáldozik, megérti, éppen ez, a törvényt már egy cseppet sem tisztelő nép húzza őt faágra, oltja ki utódai és családja életét, rohanja le és tapossa össze egykori…..
Bitterwasser Farmkapu 2010.12.29 09:07:00
Hát kissé elmaradtam a blogírással, bocs... De alig van időm; csak repülök, eszek és alszok. Tehát szombat délután még elsétáltam a bitterwasseri farm külső kapujáig (olyan 1,5 km innen), hogy azt is is lássam és lefotózzam. És ha már ott voltam, megörökítettem magamat is a…..
Bitterwasser Bagoly világrekordja 2010.11.15 15:59:00
1936-ban Berlinben rendezték meg az olimpiát, amelyen a magyar Rotter Lajos is részt vett a saját maga tervezte "Nemere" típusú vitorlázógépével. A vitorlázórepülés ugyan nem volt olimpiai versenyszám, de a repülőszövetség bemutatót tartott abban reménykedve, hogy a…..
IDDQD Fluxuskondenzátor unboxing 2010.11.04 09:30:00
Jó három héttel azután, hogy megrendeltük, végre megérkezett az Ebay-játékon vásárolt utolsó ajándéktárgyunk is, a hat darab Nixie-cső, amiből valami elképesztően cool kronométert fog hegeszteni leendő tulajdonosa, O. Mihály nevű olvasónk. A csomagnak annyira megörültünk,…..
Kering egy meglehetősen heves indulatokat keltő szerepjáték a neten. Pár száz kilobájt az egész, a 90-es évek elejét idéző szöveges kezelőfelülettel. A játszható karakter egy névtelen-arctalan CIA ügynök, akinek egy ismeretlen férfi kínvallatása a feladata. Nem tudjuk, mivel…..
Azzal kezdődött, hogy nyájas megmondóemberünk újra írt: man@wo.rk to ugyelet Magas színvonalú, kulturált jó estét kívánunk! man@wo.rk úgy gondolta, hogy ez a cikk/hír érdekelheti önt: Újabb extraadók, vége lehet a magánnyugdíjpénztáraknak Hé! Van legalább egy…..
ptarjan 2010.10.20 11:55:46
Ezt a papírrepülőt nagyon egyszerű meghajtogatni, nagyon lassan repül, mégis van benne valami elragadó. Gyönyörűen vitorlázik! Jó szórakozást!   Elkészítés: 1:                      2:          …..