Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fegor

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Facebook oldal egyik kedves követője - aki egyébként a blog rendszeres hozzászólója is - még a hét elején jelezte, hogy nagyon várja a november 24-ei napot: egyik nagy kedvencének szomorú évfordulója.Mint már többször elfordult az oldal életében: ilyenkor a…..
fegor 2010.11.24 16:20:39
@Lófasz Hadnagy: ó, a legeslegnagyobb kedvencem, köszi. Érdekes, hogy milyen kevesen lelkesednek ezekért a korai dalokért, én imádom ezt a korszakot.
És ahogy kiáll a színpadra pl. az 1981-es montreal-i koncerten egy szál fehér sortban, mezítláb, az akárhányezres tömeg elé... döbbenetes, ahogy betölti a teret. Nem is tudom, mi kell ehhez, sokkal-sokkal több mint egyszerű önbizalom. Az értelmező szótárban a karizma szónál elég lenne két szó: F. M.
Utolsó héten utolsó nap nem fog a tinta, nem fog az agy. De mondhatnám, hogy eljutottunk végre a VAKÁCIÓ!-ig és kicsit fellélegzünk, meg egy kicsit szomorúak is vagyunk, mert hiányozni fog. Nekem a hetente jelentkező idegrángás, miszerint mi ez a szar?! Többeteknek pedig mert…..
fegor 2010.06.18 18:48:24
@barnslig: Neked pedig örök hála és köszönet, amiért kitartottál. Nagyon jó hv-ok voltak ezek, a sok háttérinfoval, szerettem olvasni, mégha Te nem is szeretted írni.
Most a legvégén is alig vettem le valamit a kitekintés-részletekből...
fegor 2010.06.18 19:02:42
@barnslig: jajaja, tényleg, a gyűrűs pasi. Na őt is gyorsan kinyírták, ahogy megjelent előttünk.
Hát a kitekintések kuszasága tuti abból adódik, amit a múltkor mondtam, hogy már le volt forgatva, mikor kiderült a kasza. Ezekkel nyilván a következő évadot akarták megalapozni.
fegor 2010.06.18 20:46:21
@barnslig: nem tudom, nektek feltűnt-e, de halálosan jól meg volt csinálva az a vhs felvétel. Frost tényleg 15 évvel fiatalabbnak nézett ki rajta, teljesen hiteles volt. Ránctalanul, korai 90-es évek stílusban (már amennyi látszódott belőle). Később Gabriel-nek emlékeiben már pár évvel idősebben, jóval kevesebb hajjal, de még mindig egyértelműen fiatalabb stádiumban. Azért ez pozitív volt, hogy ezekre a részletekre nagyon odafigyeltek.
Mintha négy bölcsességfogamat húznák egyszerre, lekötözve, fogpiszkálóval kitámasztott szemekkel érzem magam, könyörgöm az égieknek, hogy hagyják abba a kínzásom, de nem hallgatják meg imáim, még két rész, még ez és a következő. Családomhoz levelet juttatok, miközben ezt…..
fegor 2010.06.17 08:10:51
@Kravitz: hát nem tudom. Tény, hogy ez a semmit nem varrok el, és semmit nem magyarázok meg befejezés az elmúlt tizenpárév divatja. Anno a 90-es években még a Twin Peaks vége is micsoda felháborodást keltett, pedig ott legalább volt gyilkos. :-)
Aki pedig Agatha Christie-n szocializálódott (ahol a legapróbb mozzanat is a helyére került a végső megfejtésben), nyilván nem ezt várja.
fegor 2010.06.17 10:18:26
@barnslig: mindig jöttök ezzel a szájbarágós stílussal, miközben én úgy éreztem ehhez a sorozathoz nagyon kell a hv (igazad van B. Erika), egy csomó minden felett elsiklottam volna, vagy észre sem vettem volna, ha nem követem itt is. Persze az is lehet, csak én nézek túl felületesen tv-t.
Ok, volt néhány főszál, ami szájbarágós volt, de szerintem ez azért is van így, mert abból indulnak ki a készítők, hogy az átlag amerikai néz egy csomó sorozatot, és át kell ismételni az anyagot, hogy vágják itt most hol is vagyunk. :-) A mellékszálakban nagyon el lehetett veszni.
Szerintem az lett a halála ennek a sorozatnak, hogy ellenkezett a gazdasági érdek a történet jellegével. Ez úgy ütött volna nagyot, ha eleve egy évadra tervezik, egy óriási sokkal a végén. Miközben nyilván nem éri meg senkinek egy egy évados sorozatot csinálni, pláne ha ennyi pénzt beletesznek. Azért az is nehéz helyzet lehetett, hogy elkészül egy forgatókönyv több évadra, megindul a forgatás, és közben kiderül, hogy bocsi, mégis kaszáljuk az egészet az első végén. Nyilván már egy csomó minden le volt forgatva, helyszínek le voltak egyeztetve stb. nem lehetett alternatív befejezést csinálni, arra az esetre, ha mégsem tudjuk folytatni.

Az meg, hogy nem sikerült normális érzelmi szálat belevinni, vagy rosszak a dialógusok, vagy vannak felesleges mellékszálak persze mind igazak, de én megbocsájtottam volna, ha lesz egy normális kidolgozása a történetnek. Na de erről majd az utolsó hv után.
fegor 2010.06.17 20:57:48
@barnslig: Basszus, már így is lelkiismeretfurdalásom volt, hogy ekkora undor ellenére is csinálod itt nekünk a hv-okat...
T. eddigi olvasóim, ne riasszon el titeket a múltkori vérzivatar, gyertek kommentelni, hiányoztok. Elérkezve a huszadik részhez az epizód nem úgy indul, mint az eddigi tizenkilenc. Ahelyett, hogy Wedeck hangján hallanánk a beveztő szöveget, egy eddig ez történtet mond csak és…..
Futnak a kemény férfiak és kemény nők az erdőben, rajtuk FBI-os póló és sok izzadtságcsepp, mit csepp, folyam, az utat sárga kövek határolják, épp mint az Ózban, csak itt a végén nem maga a varázsló várja őket, hanem egy kötélpálya, meg szögesdrót és sár. Quantico az FBI…..
fegor 2010.05.19 19:45:59
@barnslig: ez nagyon gáz, bár borítékolható volt, hogy nem magyarázzák meg a kismillió felütést, amit elkövettek az epizódok folyamán (pl. Nicole jövendőbeli fojtogatójának van valami köze bármihez? meg is látta a kórházban egyszer, ugye).

Hát nem tudom, azért az elvárható lenne, ha már ilyen sok pénzt beletettek, hogy normálisan megcsinálják, ne csak összecsapva, koncepció nélkül elharapják a végét. Tényleg nagyon jó volt az alapötlet.
fegor 2010.05.20 22:09:33
@teardrops: igen, persze, de a saját életük minden apró mozzanata (amiről ugye jelenthettek) nem lehetett Frostnak olyan érdekes. És mennyi esély van arra, hogy egy elmegyógyintézetbe zárt közösség szétszéled a világban és beépül a közeljövő legfontosabb tudományos kutatásai közvetlen közelébe. Persze Gabriel-nek sikerült, szóval majd biztos kiderül.
fegor 2010.05.20 22:10:27
@barnslig: ahhoz képest nagyon jól csinálod. :-D
Két évvel ezelőtt Mark Benford hosszú és meglehetősen érdekes monológot ad elő kisebb közönségnek. Hol van ez attól az álmeghatott és álbölcs unalomtól, amit gondolom sokan meghallgattak most pénteken, egy évekkel ezelőtti másik tavaszi hétvégén, vagy egy elkövetkezendőn.…..
fegor 2010.05.05 20:48:17
@barnslig: nekem úgy rémlik a nő konkrétan megnevezte Markot Dimitri gyilkosának. Emlékezz csak vissza, valahogy úgy mondta, hogy ott ül annál az asztalnál, mire Dimitri tekingetett a rossz arcú vágott szeműek között, és leesett az álla, mikor megnevezte Markot. Gondolod, hogy csak a pisztolya miatt állította? Végülis ha csak valami jelentésben találkozott vele, lehet, hogy ezt szőtte tovább. Bár gyanús, hogy jobban be volt avatva, miután Frost ott ült nála. Gondolom, nem az időjárásról beszélgettek.
fegor 2010.05.05 21:05:59
@Savafan: A 18. részt adták aznap, de szerintem a filmben még nem tartanak április 29-én.
fegor 2010.05.09 18:08:20
@barnslig: ok, jó utat. Kösz, hogy szóltál, nem várjuk hiába.
Addig elmélkedjünk kicsit. Van valakinek valami ötlete arra, hogy honnan tudta Frost, hogy Dimitri lesz, aki először látja a videofelvételt? A kitekintésekben mindig csak a saját jövőjüket látják, márpedig ott nem volt jelen Frost, még ha éppen arra a pillanatra is sikerült előreugrania. Eleve problémát látok ebben, az ember nem úgy él, hogy folyamatosan nézi az időt, a naptárt, olyan információk után kutat, amit egyébként az elmúlt hónapokban összeszedett. Márpedig ha a múltból (régről) belát a jövőjébe néhány percre, nyilván nem tud ott szétnézni, hanem éli az akkori realtime életét.
Behozom magam, behozom magam, meg az axn-t, mondogatom, mert túl könnyedén ment az előző hogyvolt megírása, kicsit nyögvenyelős a mostani. Nem mintha ebből a szemszögből érdemes lenne sorozatot forgatni, de a hv-író dolga akkor könnyű, ha nincs sok szál egy epizódban és legyünk…..
fegor 2010.04.28 20:34:20
@barnslig: 36 órája bent voltak, és Janis már a legelején elmondta a gyanúját. Utána még legalább egy egész nap eltelt a menekülésig. Ja, és szerintem nem tudtak a téglák egymásról, csak J. elkezdett nyomozni. Na mindegy.
A saját leleplezése tényleg nagy butaság volt (kb. mint Szakáll a lányával), nem is értem. Az üzenetet átadhatta volna Simonnak máshogyan is.
Kit tippeltél téglának?
fegor 2010.04.30 10:13:32
@barnslig: 1. de az is lehet, hogy arról is tud, hogy ketten vannak, és direkt Benford-ot akarja megnyugtatni azzal (és Janist fedezni), hogy elfogták a téglát, mostmár nincs gond.
Alig pár részt kellett végigszenvednünk, hogy végre eljussunk Szomáliába megnézni azokat a kurva tornyokat, illetve azt az egyet, ami maradt belőlük, de ne rohanjunk előre. Helikopter repül a sivatag felett, rajta Szopottgombóc, Hobbit, Szimpatikus Barna, Szomorú Szamuráj és még…..
fegor 2010.04.27 12:10:10
@barnslig: Igen, le vagy maradva egy héttel, ez a múlt hétfőn volt az AXN-en. A tegnapi rész a téglakeresős volt az FBI-központban.
fegor 2010.04.27 12:12:35
@barnslig: Végülis a dupla/mégsem duplarészt helyzetet úgy oldották meg, hogy amikor hétvégén ismételték (volna), akkor már a helyes számozással adták le, tehát a 10 helyett a 11-est ismételték, a 11 helyett meg a 12-est adták premierként. Szóval a 12-es csak egyszer volt, vasárnap.
fegor 2010.04.27 12:28:32
@barnslig: Köszi :-), jó lenne behozni. Ezt a részt is egész múlt héten vártam, hogy végre kibeszélhessük ;-). Csak mostmár spoilereznék a felvetéseimmel.
 A nyugdíjbiztosító statisztikái alapján elsőként a Pénzcentrum.hu tette közzé az öregségi nyugdíjasaink ellátási összegeiről szóló összeállítását még péntek reggel. A téma kényességét bizonyítja, hogy este már az országos csatornák híradóiban is részletesen…..
fegor 2010.04.26 19:47:58
@Gera: Pontosan erről van szó. Egy csomó szakma van, amit nem lehet 40 évig csinálni. Akár azért, mert veszélyes, akár mert jó erőnlétet kíván, akár azért mert óhatatlanul kiégéshez vezet. Egyéni probléma, el kell menni máshová, másnak.
Van olyan óvónő is, aki képtelen visszamenni a csoporthoz a saját gyereke megszületése után. Vagy programozó, aki 10-15 év hajtás után profilt vált, mert már nem bírja a tempót. Vagy kutató, akinek elege lesz a terepmunkából, és szakmát vált, hogy irodában dolgozhasson tovább. Egy csomó ilyen van, mégsem hiszi senki, hogy az államnak kellene róluk gondoskodni.
Na tessék, csak nincs vége a Sheen-sagának: a színész ügynöke bejelentette, hogy Sheen kezdi unni a sitcomot, ami ismét ismert embert csinált belőle (no meg milliomost, az epizódonként kifizetett 900 000 dolláros fizetéssel), és az év végén lejáró szerződését egyelőre nem…..
fegor 2010.04.02 15:53:11
@ds9: A MASH sorozat ment itthon, szerintem az eléggé ismert, viszont a Seinfeld döbbenet számomra, még csak nem is hallottam róla. Az miért lehet, hogy ennyire nem nyomták nálunk, ha ekkora siker volt?
Forradalmi másnapot mindenkinek, elérkeztünk a tizedik részhez, ami után újabb szünetet tart az axn. A következő, ráadásul dupla epizód április 5-én jön, legalább lesz idő rábeszélni magam, hogy nézzem tovább mégis, mert a 11. rész már új showrunnert kapott, hátha kevesebb…..
Jogos a kérdés, hogy ha állandóan fanyalgok, akkor minek nézem a sorozatot. Erre az első részt, a második és harmadik nyitójeleneteit és a múltkori két párbeszédet tudnám okként felsorolni és ezt az epizódot. Igen, majdhogynem az egészet. Mert egyszerűen félelmetes, hogy…..
Hát újra itt, hölgyeim és uraim. Elég régen történtek az eddigi események ahhoz, hogy felidézzük a szálakat: Olivia és Mark házassága zakatol a szakadék felé - anyuci a jövőben az autista srác apjával hetyeg, apucira pedig bohócmaszkos támadók törnek rá az FBI los angelesi…..
fegor 2010.02.17 19:17:11
@Maurice74: úgy értem, képtelen vagyok elhinni nekik azokat a mély érzelmeket, amikről beszélnek. Nem érzem, hogy közük van egymáshoz.
Egyébként az is jó, hogy Olivia az egyetlen orvos a városban. Az egész FBI-nak ő az orvosa, függetlenül attól, hogy épp nőgyógyász kell, vagy agysebész :-)).
Bigyóblog Barbie, az informatikus 2010.02.15 07:31:00
Barbie is átlépett a 21. századba. 1959 óta 124 szakmát próbált ki a világ lehíresebb babája. Majdnem mindent kipróbált már, dolgozott az oktatásban, katonaságnál, egészségügyben, közlekedésben, volt már politikus, közalkalmazott. A 125. szakmája informatikus lett. Az…..
És legalább olyan aranyos, mint a kiskölykök.  ..
Minek kellenek ezek az előző rész tartalmából mutogatások a sorozatepizódok elejére, engem nemcsak hogy rendkívül untatnak, de néha még fel is basznak, amikor például az első évad ötödik részében már hetedszerre látok egy jelenetet, mint most. Mondjuk a főcímeket is mindig…..
A következőkben nem fotót kéne beillesztenem, hanem mozgóképet, mert ezt a csodálatosan morbid, átgondolt és fasza nyitányt mindenkinek látnia kéne. Ezekkel az előző részekből kivagdosott másodpercekkel kár törődni, utánuk jön, hogy 14 nappal ezelőtt és remek, remek…..
fegor 2009.12.08 18:03:58
@barnslig: reggel még "folytogatás" volt. De nincs jelentősége.
fegor 2009.12.08 19:05:02
@barnslig: Sajnálom a nagymamád, de a hogyvolt miatt ne aggódj, egyre jobban sikerülnek.
Kár, hogy Simcoe rosszfiú lett, kíváncsi vagyok hogy oldják meg, hogy láttuk a kitekintését többször is, aztán meg mégse volt neki?
Ja, és szerintem is a legfontosabb kérdés a szőke nő kérdése, hogy miért is ez az egész.
Szerző: Francis W. Scott Év: 1992 Egyeseknek nosztalgia, másoknak teljesen új és ismeretlen dolog az XL Sisters zenekar, amely Magyarországon működött a '90-es évek elején, és amely mindössze egyetlen albumot, az 1992-es Nagy test, nagy élvezetet hagyta az utókorra. Amilyen…..
A fejlődő országok lakosainak valamiért sok gyerekük születik, míg a fejlett országok lakosainak meg direkt kevés. Ezt a jelenséget sokszor körbevizelte már a társadalomtudomány, és a Holdig érne ezeknek az értekezéseknek a papírkupaca, ha összeraknánk. Van bennük szó…..
Előző rész tartalmából a nyitány, de ugye senkinek nem kell feleleveníteni, jó kis agybeégetős első epizód volt. Google Earth stílusban közelítünk a Föld egy pontjára, közben kislány énekel, gyerekek fekszenek a földön, magában is elég nagy gombócot varázsol az ember…..
Minden ín, izom és ér látszódik Madonna csontos, vékony és túlgyúrt karján. Mintha kivonták volna belőle a zsírt, a húst és a vizet és megmaradt volna egy Bodies kiállításba illő figura.Csak szerintem kellene abbahagynia a drámai mértékű önsanyargatást vagy szerintetek…..
fegor 2009.07.28 16:17:29
Jaj már! Itt lehet megnézni a karját aktuális koncertturnéjáról: www.youtube.com/watch?v=mlL4T8-2wy8&feature=related. Semmi gond nincs vele. Vékony és izmos, de távolról sem olyan, mint a képen.
fegor 2009.07.28 16:22:55
Ebben még jobban látszik: www.youtube.com/watch?v=7fAFo2CG2-Y&feature=related. Sőt, itt még a fél fenekét is megmutatja. :-)
"Kaptam. Továbbküldöm. Szerintem van Isten. Ekkora Cukiság az ősrobbanásból soha nem lett volna" - vezette le nekünk az elméletét Hana, de a képek végignézése után hajlunk arra, hogy neki adjunk igazad.Görgessen ön is, és a két utolsó képnél vigyázzon, hogy le ne…..
Csucsu - REFLUX Smooth Criminal 2009.07.05 08:00:00
Az egész világ Michael Jacksont gyászolja. Igen? Ki gyászolja? Csak egy körkérdés, hogy megszondázzam az éjjeli lepkéket, mert én nem. Aki utálta, az most rotyog magában, köpködi ki a répát, hogy tessék, már éppen kezdték elfelejteni, ahogy a másik buzit, Freddie Mercuryt,…..
fegor 2009.07.05 14:48:07
@Csunderlik Peti: Nézd, az hogy a gyerekekkel mit csinált, nyilván egyikünk sem tudja, hangsúlyozom: Te sem, de nincs jogod a pedofil vádakat tényként kezelni, anélkül, hogy komolyabban meg nem kapirgáltad volna az ügyet. Csak jelzésnek: egy világ röhögött azon, hogy MJ oxigénsátorban alszik, miközben az egész történet egy Föld megmentéséért indult hivatalos kampányhoz készült fotókból származik, amit a fantasztikus színvonalú National Enquire tálalt így. Semmi alapja nem volt.
Egyetlen percre tegyük fel, hogy semmi, azaz semmi alapja nem volt a pedofil vádaknak. Szerinted milyen következményekkel jár az, hogy egy rendkívül tehetséges, alapvetően sérült (ld. brutális gyermekkor), érzékeny és labilis ember (művész?) szembetalálja magát azzal, hogy egy világ tartja őt mocskos pedofilnak, miközben nem követte el, amivel megvádolják? Azt írod, 1993 óta emberi és szakmai roncs, véletlenül éppen akkor robbant ki az első ilyen ügye.
A második pedofil üggyel kapcsolatban pedig csak egyetlen apróság: a feljelentő anya jelen pillanatban is börtönben ül, csalásért. Erről ennyit.