Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kávéízű zselészörny

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Februárban folytatódtak a leépítések a játékiparban, a legnagyobbat az szólt, hogy a Sony 900 embert küldött el. Pedig jó negyedévet zárt, de azért nem elég jót. A hónap témájának ezt a céget választottuk, kicsit beszélgettünk a helyzetéről, ésvalahogy most a kommentekre reagálós blokkunk is…..
Kávéízű zselészörny 2024.03.12 12:32:28
Duck Hunt kapcsán, ami a legdurvább: CSS-ben is elkészítették már böngészőre, ami általánosságban nem egy programozási nyelv. Link hozzá:
codepen.io/vaielab/pen/DyyWPG

A Palworld vs Pokemon margójára pedig: egyetértek Grathtel, hogy a Palworld nem egy pokémon játék, de elvitathatatlan, hogy az egyik húzóereje, hogy pokélabdának kinéző eszközökkel pokémonszerű lényeket lehet benne fogni. Szerintem elég egyértelmű a párhuzam. Az hogy sok minden más nincs meg benne az igaz. Mint ahogy az is, hogy ez is kvázi open world, az utolsó két-három pokémon is, csak ez 60 fpssel fut, azok meg 20 fpssel, popinnal, ubdoritó grafikával. Az se mentség, hogy azok Switch játékok: lásd Breath of the Wild. Az meg hogy a Gamefreak/Pokémon Company van a Pokémonok mögött, nem csak a Nintendo az egy dolog. Szerintem elfogadhatatlan a quality control amit azoknál a játékoknál végeznek, ezt akartam kiemelni. Ez nem egy érv a Palword mellett, hanem a Pokémon ellen, amit évről évre fosnak ki egymás után, akár a codokat, sport játékokat.
Szomorú hónapot kellett feldolgoznunk az aktuális Checkpoint Now-ban. Tavaly csak kapkodtuk a fejünket, olyan tempóban rúgtak ki embereket kisebb-nagyobb fejlesztőstúdióktók és videójátékos cégektől (nem függetlenül az Embracer lassú összeomlásától). Idén viszont úgy áll a helyzet, hogy az…..
Nem múlhat el az év úgy, hogy nem beszéljük ki az év videojátékos termését. Szokás szerint Mazurral és Sasával ültünk össze, hogy saját toplistáinkat ütköztessük. Elég meglepő dolgok maradtak le vagy szerepeltek csak egy embernél, de szokás szerint sok indie (vagy legalábbis "indie") cuccot tudunk…..
IDDQD Checkpoint 9x05: Interplay 2023.05.30 18:44:08
Megint egy régi sorozatunkat folytatjuk, most azt, amiben régi és legendás, de mára már eltűnt fejlesztő/kiadó cégekről beszélgetünk. Ebben kitárgyaltuk már többek közt az Oceant és a US Goldot, most az Interplayt vettük elő, és mint a sorozat korábbi részeinél, ezúttal is régi cimboránkat, Sasát…..