Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzaMa

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Perre vitte az államilag kikényszerített Windows-használatot egy zólyomi textilkereskedő vállalkozó, mivel az adóhivatal eAdó rendszere csak és kizárólag Internet Explorerrel működik, itt lehet az összesítő kimutatásokat feltölteni, ő meg Linuxot használ, ezért az adóhivatal megbüntette őt.  Az…..
SzaMa 2012.05.30 07:53:50
@osze: Hiszed vagy nem, de update-elem a tudásom. :) Azóta is néha kénytelen vagyok Linuxszal foglalkozni (Debian, Ubuntu, CentOS, RHEL), úgyhogy látom, hogy 10 év alatt melyik OS hova fejlődött. 10 éve úgy Linuxoztam, hogy nem volt Windowsom sehol. Egyébként ha 10 éve Win98/ME-vel foglalkoztál, akkor eléggé le voltál maradva, ugyanis az XP 2001. augusztusában jött ki.

Azóta pedig rájöttem, hogy Windows-zal sokkal egyszerűbb az életem. Próbálj meg Linux alapokon (szerver és desktop) bevezetni és üzemeltetni egy nagyvállalati környezetet (akár csak 150-200 végponttal), központi címtárral, SSO-val, csoportmunka-támogatással és levelezéssel, központosított biztonsági mentéssel, felügyelettel, monitorozással, esetleg egy kis Unified Communications-szel (faxok, hangüzenetek bejönnek a mailboxodba, asztali telefonod és mobilod között menetközben átadsz hívásokat, ha valaki keres csöng mind a soft phone-od, mind a mobilod, mind az asztali telefonod és bármelyiken megválaszolhatod a hívást, stb), az egész infrát hibatűrő módon, magas rendelkezésre állással. Ezt megcsinálom neked MS-alapokon 2 hét alatt A-tól Z-ig ledoksizva. Ebben te meddig jutnál el Linuxszal?
SzaMa 2012.05.29 23:31:49
@gusthy1: Azt hiszem, a hatóság egy árva szóval nem nyilatkozott a MacOSX fejlettségi fokáról. Egyébként én is mindössze annyit akartam mondani (bár úgy tűnik, nem jött át), hogy a "legfejlettebb" mint kifejezés ebben a kontextusban nettó hülyeség. Mi egy operációs rendszer fejlettségének definíciója? Ha valaki arra adná a fejét, hogy definiálja, akkor legyen olyan kedves objektív, mérhető szempontokat adjon meg. Az, hogy az egyik "szép", meg "stabil", a másik meg "csúnya és rossz", az problémásan mérhető.
Kriszti első beküldése, köszönjük neki és várjuk a többit:Egy könnyed nyári vígjátékot néztünk tegnap [augusztus 10-én, bocs - LJ] a moziban (Újrakezdők - Szerelmes szingli szittert keres / The Rebound), angol szöveg, magyar felirat. Két baki maradt meg, az egyik tipikus…..
Félrefordítások Asztakiba... 2010.10.25 10:56:00
Nem, a címben az elfojtott, rossz helyesírású káromkodás ezúttal nem marketingcélokat szolgál. Csupán összefoglalja TJB beküldésének lényegét.         Üdv! Ezt a printscreent ma [július 21.-én - a szerk.] lőttem a Sztaki…..
SzaMa 2010.10.25 11:25:31
Azt hiszem, erről már itt is volt szó, de a szotar.sztaki.hu/docs/this_message_can_only_be_viewed_in.html oldal tanulmányozása mindenképpen hasznos lehet. Ez egy vízjel. :)
SzaMa 2010.10.25 11:31:20
@Komavary: ez fuckup ;)
Ulton beküldése számomra a hónap csúcsa:Adótanácsadóként dolgozom egy nemzetközi cégnél, ahol a közelmúltban szükségessé vált egy angol nyelvű számlatömb vásárlása. El is mentünk a nyomtatványboltba, ahol sikerült is egy APEH-engedélyezett számlatömböt venni.…..
Félrefordítások clon't clis turb 2010.09.19 07:57:00
Dupla premier: kínai még nem volt! (Jó, itt is csak mint vélelmezett forrásnyelv szerepel, de akkor is...) És olyan félrefordítás se volt még, ahol a kézírás nehéz felismerhetősége volt a joggal feltételezhető magyarázat.Véleményes hétvégénket MiKE képeivel folytatjuk:Egy…..
Subba Akik nem tudnak várni 2010.04.22 08:30:00
Én tuti nem mernék ruhát csórni a jótékonysági gyüjtődobozból, ha egy ilyen brigád hesszelne közben!..
Ha valaki Kínából az Interneten rendel telefont akkor sok meglepetés érheti. Főként, ha a vámhivatalnál derül ki, hogy hamisított a termék. De az ügyvédi fenyegetésben foglaltak talán egy kicsit túlzásnak tekinthetők. Tisztelt Zugügyvéd!A tegnapi napon szomszédom adott át…..
Idén júniusban a debreceni fideszes többségű közgyűlése elfogadott egy olyan bérletkonstrukciót, amely a helybeli családoknak éves szinten akár egy átlagfizetésnyi 100–120 ezer forintos többletköltséget jelent. A debreceni közgyűlés június 25-i döntésének értelmében…..
tvblog A TV2 leváltja celebeit 2009.10.04 20:29:12
Feltehetnék a költői kérdést, miszerint a TV2 unta meg a Celebműszak visszafogott eredményeit (vö. "sikertelenségét") vagy pedig egész egyszerűen elfogytak a leforgatott részek és az őszi programtervben, eredeti koncepció szerint most más műsor érkezik hétköznap…..
kaamarko a Simpsons 8. évadából (23. vagy 24. rész) küldött be egy méretes darabot:Sajnos, nem tudom, - mert nem figyeltem maximális intenzitással - hogy a két rész közül melyikben volt, de benne volt...:"Personal LICENCE PLATES" ti. "Névre szóló…..
SzaMa 2009.09.05 11:00:51
@heliox: Az Ungarische spelling az a "licenc".
Rénhírek (renhirek.blogspot.com) három rövid darabbal köszön be ismét:Restellem, de már nem tudom, melyik filmből szedtem össze az alábbiakat, de mire a poszt kikerül, már úgyse lehetne nagyon a nyomára bukkanni! :)Szóval: "nem volt motívumod" -- "nem volt…..
Miért van az, hogy amikor egy bankautomata beszippant egy kártyát, nem automatikusan a tulajdonos nevére postázzák (címe ugye van a rendszerben), hanem megeszik? Az MKB egy nyilván egyszerűen pótolható külföldi kártya láttán reflexből darabolt volna, de egy teljesen kamu fax…..
Érdekes jogi alapvetéseket vet fel az alábbi levél, a MÁV általános szerződési feltételeiből lehet kiindulni, de a sztrájkért való felellőséget majdnem biztos, hogy az kizárja. Kedves Zugügyvéd!A mostani sztrájk kapcsán merült fel bennem a kérdés, hogy milyen jogcímen…..
Na, fogadjunk hogy nem érted. Star Wars-idézet címnek, a képen férfiing, húsvéti sonka, a megoldás meg egy angol város? Minden felelősséget Kakultya Ferike nevű olvasónkra hárítok, mintha nem lenne elég baj neki, hogy spontán ilyesmik jutnak eszébe. Ja, a megfejtés Nottingham,…..
SzaMa 2008.12.17 21:34:48
Bölcs vendéglátósok élnek a nyugati végeken: nem kötik a vendégek orrára, hogy a 14800 forintos szobaárhoz éjszaka nem jár fűtés, no meg azt sem, hogy a szobák alatt hajnalig nyitva tartó kocsma üzemel. Mivel a legbölcsebbekből politikus lesz, történetünk főszereplője a…..
Azt ugye tudják, hogy hibás szoftvert a világ történetében nem vettek még vissza? Majd lesz hozzá javítás! Ennél is szebb, amit a Microsoft Magyarország javasolt egy licenszproblémával leálló Windows Server tulajdonosának, Gábornak (tapasztalt kollégák bekapcsolódhatnak a…..