Regisztráció Blogot indítok
Adatok
missparker

138 bejegyzést írt és 343 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az állami, pontosabban felosztó-kirovó nyugdíjrendszerek működőképessége a következő generáció erején, létén alapul. Kevéssé nyilvánvaló, de ez a tőkefedezeti rendszerekre is igaz. Gyerek nélkül nyugdíj sincs, ez a lényeg!Leonardo999 kommentje az előző posztomhoz:"Én…..
missparker 2012.01.16 21:42:45
@l ember: Nyilván. A "mérsékelt córesz" a létbizonytalanság, ha nem tudja az illető biztosan, hogy képes lesz majd eltartani a gyereket, akkor nem vállalja. A sűrű szoc. hálónak ehhez kevesebb köze van szerintem, bár ha a gyerekszám-alapú javadalmazást értjük alatta (családi pótlék, rendszeres szoc. segély), akkor helytálló lehet a kijelentés.
missparker 2012.01.16 21:48:52
@timargabor: Hová csökkentenéd az öregségi nyugdíjakat, és mi alapján? És milyen eredményt vársz a csökkentéstől? Ha az állam kiadási oldalán szeretnél javítani vele, arra azért más lehetőségek is vannak. Sőt. Egy csomó olyan tételt lehetne összeszedni, aminek nemkiadása nem fájna senkinek. Lsd. még közbeszerzések jó része. Csakhát azzal nem lehetne a különböző rétegeket egymásnak uszítani, márpedig úgy tűnik, ez a cél.
Eljött a nap, mikor a Józsefvárosban elkezdik szisztematikusan begyűjteni a hajléktalanokat. Naponta 30-40 embert löknek át a szabálysértési iroda ajtaján. Nem vagyok jogász. Nem publikálok, nem szoktam előadásokat tartani, nem adok interjúkat. A háttérből huzigálom a szálakat és zsírozom a…..
 „Forró ősz”, „megszorításokra készül a kormány” „megbukott a  matolcsyzmus” - ilyen és ehhez hasonló lózungok vezették be a sajtóban annak beismerését, hogy milyen tévútra is futott a kormány. A kénytelen fiskális restrikció…..
Kettős Mérce Indokribanc nincs 2011.08.15 11:08:00
Tegnap jelent meg a szarrobbantó blogon, majd kikerült az index blogketrecébe egy poszt, ami a szokásos ne hallgassuk el kiindulási pontból azt mondja, a társadalomnak beszélnie kell arról, hogy néha a nők is tehetnek a megerőszakolásukról. Ez így ebben a formában nem igaz, de abban…..
missparker 2011.08.15 15:12:19
@spenci: igen, a viktimológia hasznos tanulmány lenne minden ide kommentelőnek. Abban pedig az is le van írva, hogy bármi lehet erőszakot kiváltó ok, ha az ember kattant. Akár egy rózsaszín körömlakk, vagy egy hosszú fekete télikabát. Tökmindegy, ha ő arra gőzöl be, és szembejön egy hosszú fekete télikabát, támad. Mint a cápa a vérszagra.

És ha már hosszú fekete télikabát, pont olyanban voltam, mikor 16 éves megtámadtak, este 8-kor, az utcán. Voltam vagy 40 kiló, nem lettem volna ellenfél. Az arcába másztam 10 körömmel, kifejezetten a szemére pályázva, elmenekült. Semmilyen személyleírást nem tudtam adni, csak a döbbent tekintetére emlékszem, ami kb. azt mondta, hogy "dehát én támadok!" Azt sem tudom, hogy 10 percig, vagy 10 másodpercig tartott az egész. A rendőrök meg csodálkoztak, hogy hát miért mentem neki, ez milyen veszélyes, és ha kése lett volna? Miért nem sikítoztam, kiabáltam segítségért? Mert nem gondolkoztam, ez jött. De más meg simán lebénulhat ilyen szituban, akkor ő az, aki egyesek szerint "kicsit maga is tehet róla"?
Slusszpoén: pár évvel később visszahívtak a rendőrök, hogy fogtak egy mandrót, azonosítsam. A személyleírásom az eredeti jegyzőkönyvben annyi volt, hogy "magasabb volt nálam". Akit lekapcsoltak, tényleg magasabb volt, ezt ugye 165 cm magas énem könnyen biztosítja bármelyik átlagos férfiembernek...
missparker 2011.08.15 19:04:28
@VI. Béla: "Nincs olyan, hogy valaki csak áldozat." - ezt mégis hogy érted? Ott cseszte el, hogy nőnek született? Vagy mégis hol? Mert már kiderült, hogy a nyakig begombolt télikabát sem feltétlenül véd, tehát a kihívó öltözékre hivatkozás süket duma. De akkor hogy lehet felelős a saját megerőszakolásáért?

"Vagy ha ezt beszéli be magának, akkor még egyszer meg fogják erőszakolni." - Ez még szebb. Kifejtenéd?
missparker 2011.08.15 19:57:05
@Benyeszke: Azért vette fel, mert mikor kiválasztotta a ruhát a próbafülkében, ott nem tudott sétálni benne, így nem tudta, hogy járás közben felcsúszik, és a világítás is olyan volt, hogy nem látta, hogy átlátszó. SZVSZ soha többé nem veszi fel. Olyan ez, mint a fehér nadrág, mikor minden férfi azt lesi, van-e a lányon bugyi. Itt most tudja meg minden férfi: fehér nadrág alá kultúrnő testszínű bugyit vesz. Tehát van, kár nyíltan és közelről stírölni a fenekét, szeméremdombját.
A magyar emberek egészségéért aggódó Országgyűlés “a népegészségügyileg nem hasznos élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítása és az egészséges táplálkozás előmozdítása” érdekében 2011. július 11-én elfogadta a népegészségügyi termékadóról szóló…..
241. § A zsemlyét, kenyeret ne vágd. Törjed. Ne harapj a karéjból, hanem törd le belőle a falatot és úgy tedd a szádba. Ne morzsázz belőle. Ne készíts a kenyér beléből galacsint. Ne vedd ki a belét, ne edd külön a héját. Mártogatásra, tányértörlése ne használd.242.…..
Folytatva a múltkori cselekménysort, Miss és Jarod visszatértek a vak nénihez. A néni egyre baljósabb dolgokat mond Jarodnak, az egyetlen jóság, ami a szigeten marad, az kapcsolat közte és Miss között. Az esőáztatta ingét elkéri, kezébe nyom egy bögre teát, majd behajtja Misshez…..
Némi kihagyás után folytatnám a rendhagyó sorozatepizódokkal. [Elnézést a szünetért, egy sebészkéssel és a hozzá tartozó vigyorgó sebésszel való találkozásom visszavetette az íráskészségemet.] Az első mozifilm után, ami sok olyan kérdést próbált felvetni Jarod és Miss…..
Folytatva a sztorit, ott tartunk, hogy Jarod beviharzik a mosdóba a megkapott piros füzettel, újságcikkek, egy bosnyák tábornok és egy arab sejk haláláról. Az anyja fényképe, könnyek rajzolva az arcára. Egy meghívó ma éjfélre. Nyilvánvaló csapda, de Jarod természetesen…..
missparker 2010.06.05 21:56:52
@Elloth: Ezért kell örülni, hogy vége a sorozatnak, mielőtt teljesen elveszíti méltóságát. Én direkt nem néztem meg a hogyvoltírás előtt ezt a filmet, hogy őszintén írhassam, ami eszembe jut. Láthatólag a forgatókönyvírók kifogytak az ötletekből, és elfelejtették, mit és miért indítottak a szálakon (Ben Miller pl. elfelejtődött, pedig az egy hihető szál volt, sőt Miss már akkor elfogadta, hogy Parker-apu valójában az apja, anyu meg félrekefélt :)
Üdvözlet a sorozaton kívüli sorozatban, azaz Jarodék történetének mozis folytatásában. Én ezt a rajongók nyomán önkényesen 5 évadnak kezelem, mivel két mozifilm összesen 180 perc, ezeket is 45 perces epizódokban írom meg, hogy ne legyünk túl hosszúak. Csapjunk bele:Fekete…..
Az epizód elején gyors ismétlés az előzményekről, majd Jarod FBI-ügynök szerkóban Sydney-nek telefonál. Panaszkodik a de ja vu érzésre, érzi, hogy járt már Raines erdei házikójában. Mi történhetett ott vele? Miss beleszól a társalgásba, Jarod, te hazudsz, erre pedig…..
missparker 2010.05.15 11:16:35
@mizrolist: valóban, viszont csináltak két mozifilmet, azt tekintik 5. évadnak.
missparker 2010.05.15 11:41:21
@Orso-borso: Én meg még nem láttam őket. De most a hogyvolt miatt látnom kell :)
missparker 2010.05.18 20:29:41
@Is: Igen, már íródik.
Jarod egy ószeres nénit zaklat, nagyon meg akarja érteni, hogyan is megy az a biznisz, amikor mások személyes tárgyait olcsón megveszi, aztán drágán megint másoknak eladja. Egy fickó nagy örömmel ront be a boltba, talált egy digitális kamerát, de tuti! Valami hülye biztos családi…..
missparker 2010.05.04 21:28:04
@Chaina: Szívesen :) Bár lassan elfogynak az epizódok.
missparker 2010.05.05 21:37:11
@kekhalal21: Nincs ötödik évad, azt írták le pár helyen, hogy ha lett volna, mi lett volna. A két nagyfilm lett helyette, már csak arra volt pénz.
missparker 2010.05.16 15:44:38
@Zsukka: Mindenfajta fan-oldalakat olvastam, de ugye lassan 10 éves lesz az utolsó rész is, így egyre inkább fogynak :(
Ez itt kérem már a sorozatzáró első epizódja, ide is eljutottunk. Kapunk némi visszaemlékezést a 4. évadból. Ahogy Lyle kínozta Jarodot, Zoe, Edna, Káprázat-projekt, végül Catherine sírjának kiásása. Aztán lazább percek jönnek, Zoe és Jarod enyelegnek…..
missparker 2010.05.09 09:50:30
@Zsukka: Tegnap megírtam az évadzárót. Alapvetően elég sokat elmondtak, nem biztos, hogy lett volna még egy évadnyi téma. Valszeg nem akarta az NBC, hogy tele legyen Argyle-epizódokkal.

Profiler hogyvolt legyen? Nem tudom, mekkora a rajongótábora, meg igazából csak a Samantha epizódokat kedveltem, a vörös hajú nőszemélyt nem annyira.
Illetve következő hogyvoltomnak egy kicsit spirituálisabb sorozatot ajánlottam volna fel Sixxnek, de az csak 22 rész.
  Sziasztok!   Nagy gondban vagyok, és ideges. Hétfőn beizzították a várva várt légkondit a munkahelyemen...Hétfő este óta kiszakad a tüdőm, fáj a vállam, nyakam, torkom, orrom, arcom, összes ujjam, szemem folyik. NEM VICC! Tavaly 2szer volt arcüreggyulladásom, egyszer…..
Üldözőtriónk este Miss irodájában elemzi az Edna-sztorit. Káprázat, Catherine projektje. Sydney kételkedik, nem hallott ilyen projektről, nem lehet, hogy Ednából a gyógyszer beszélt? Miss válaszol, 'Olyan épelméjű volt abban a pillanatban, mint te vagy én' - [Hát Miss, ha ezt…..
Jarod egy kockásabroszos kifőzdéből hívja Misst, látta-e Rainest mostanság. Nem látta, de nem is szeretné. Pedig kéne. Ennyiben maradnak, Miss még fut egy kört Jarod-elkapás témában, ha esetleg honvágya van, szívesen várja vissza. Jarodnak. Honvágya. Jáj. Broots új feladatot…..
hogyvolt A Kaméleon 4x15 - Junk 2010.03.20 10:00:00
Üldözőtriónk Jarod legutóbbi búvóhelyére érkezett, egy koszos szuterén, a Központ takarítói szedik össze a bizonyítékokat. Egy új arc is van, egy kerekesszékes pasas, Miss a maga empatikus módján rá is kérdez, kifene az a tojásfej ott a gokartban? A takarítóegység új…..
Központ, Lyle egy kínai férfival sétál a folyosón, Miss utánukrohan, akar vmit, de Lyle elhajtja. Miss fintorog egyet, mikor a kínai kézfején egy saját farkába harapó kígyós tetkót lát, tekintetében a megvetés, 'öcsi, milyen proli alakokkal tárgyalsz'! Lyle állampolgársági…..
missparker 2010.03.15 08:22:19
@Orso-borso:

szia, hát igen, a készítők mindig is az éles kontrasztok filmjének szánták a Kaméleont. Lyle-nál különösen figyeltek arra, hogy ez meglegyen: egy jóvágású fickó, tele rosszindulattal. Miss ikertestvérének szerintem nagyon jó. Miss ugye a jóindulatú, de annak kicsit sem látszó nőszemély, a tökéletes ellentéte.

A mozifilmeket is megírom, de valszeg a két filmet négy darabban, mert túl hosszú lenne, és túl sok bennük az esemény.
Misztikus kezdés, Központ este kívülről, alagsori cella Angeloval belülről. Angelo felriad álmából, magában beszél, Jarodot figyelmezteti vmilyen veszélyre. "A gyűlölet elpusztítja Jarodot!" Angelo tombol, énekel, keresztet karcol a falra, majd helyszínt váltunk.…..
missparker 2010.03.07 12:11:46
@Pissta: Helyzete válogatja. Általában akarja, de aztán Jarod mindig kiás valamit az anyjáról, ami miatt inkább kint tartja. Legjobban a Keys c. részben mutatkozott meg ez: amikor elkapta, már az volt a fontos, hogy 'apu büszke lesz'. Amikor Jaroddal együtt volt szorult helyzetben, akkor meg az, hogy ki ruházta meg anyut.

De valójában ezt is Jarod irányítja: amikor túl közel jut hozzá, mindig ad neki valami más témát, hogy ne tudjon csak rá koncentrálni.
Newark, New Jersey. Jarod melósoverálban rohan egy sikátorban, Broots és Miss Parker kivont fegyverrel utána. Jarod beugrik egy lakás nyitott ablakán. Itt egy percre elfelejtheti minden gondját-baját, mert egy ruhátlanul jógázó nő elé sikerül toppannia. A nő közli vele, hogy vagy…..