Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiskatka

467 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napos böjtölés beindítja az inzulintermelő béta sejtek regenerálódását, ami alternatív megoldást jelenthet mindkét gyakori cukorbetegségben a megfelelő inzulintermelés helyreállítására - közölték a Cell tudományos lapban a minap megjelent cikkben.  "Ha pár napig éheztetjük az egereket, a…..
Megnyílt a Gyermek Neuropathia Centrum, amely a János kórházhoz tartozó Budai Gyerekkórházban kapott helyet - tájékoztatott az MTI. Miközben a cukorbeteg gyermekek száma évről évre növekszik, eddig csak egyetlen helyen, Miskolcon foglalkoztak a kifejezetten ennél a korcsoportnál kialakuló…..
Cukkerberg Dübörög az iLet 2017.02.09 09:14:41
Olyan sikeresnek bizonyult a bihormonális, inzulin-glukagon  iLet™ pumpa, hogy 12 millió dolláros támogatással düböröghet a következő fázisba, melynek eredménye akár a piacra kerülés is lehet. Edward Damiano fejlesztőmérnök mutatja “második gyerekét“, a bihormonális iLet pumpát Fotó: Jackie…..
Írtam már korábban extrém sportot űző cukorbetegekről, szaharai maratont futóról, meg sziklamászóról és olimpikon sífutóról, de ketrecharcosról... Nos, ketrecharcosról most először.  Kevin Kellerman 3 éves kora óta 1-es típusú cukorbeteg. Most 22 éves és profi ketrecharcos. Mármint én így…..
Cukkerberg Cukormentes gyógyszerek 2017.01.31 10:04:10
Találtam egy jó linket, amelyen összegyűjtötték a recept nélkül kapható, cukormentes vagy kevés szénhidrátot tartalmazó gyógyszereket. Böngésszetek és jobbulást, ha épp az ágyat nyomjátok. Az átlagos, megfázás és influenza elleni, erős marketingkampánnyal a kis agyunkba égetett termékek…..
Változik az inzulinpumpa-támogatás, mégpedig kedvező irányba. A december 15-i Magyar Közlöny alapján a nappali tagozaton középiskolai vagy felsőfokú tanulmányokat folytató cukorbeteg fiatalok tanulmányuk befejeztéig, de legkésőbb 24 éves korig még részesülhetnek a gyerekekre szabott, 98%-os…..
kiskatka 2016.12.23 10:34:39
@krisz_2011: Szia! Igen, most megneztem. 18 ev felett 80%os tamogatas jar a szerelekekre, 18 ev alatt vagy a fenti kitetellel 90%, tehat el a szerelekekre is. Mindjart beirom a posztba is, koszi.
Mellekinformacio, hogy sajnos a szerelekek ara minden cegnel nott az elmult evben, igy nem feltetlen fog feltunni a valtozas.
Kedvesek! Köszönjük, hogy jöttetek! Reméljük, jól éreztétek magatokat, jövőre Veletek ugyanitt! Felraktuk a képeket, a Világnap képeit ITT találjátok, míg a koronás képeket ITT. Böngésszetek, tag-eljetek...
 Idei meglepetés fellépő a Honeybeast! A csapat 15:40-kor lép színpadra. Gyertek, várunk! „Mióta megtudtam, hogy inzulinrezisztenciám van, igyekszem követni a testem jelzéseit, és sokat dolgozom azon, hogy visszatereljem az folyamatot a helyes irányba. Nem rejtem véka alá az állapotom, sokan…..
Idén az Egy Csepp Világnapon minden eddiginél több lehetőségetek lesz dietetikusokkal konzultálni és étrendi tanácsokat kérni. Jön a Mandulaliget főziskola és egyik alapítója, Zentai Andrea dietetikus is! Sőt, ha meghallgattad a személyre szabott tanácsokat, látogass el az Egészségpiacra, ahol…..
A színpadi programok, játékok, foglalkoztatók mellett idén is lesznek ismeretterjesztő és tájékoztató előadások, valamint számos egészségügyi szűrés és -tanácsadás. Éljetek a lehetőségekkel és látogassatok el az EgészségTérbe is, hallgassatok meg néhány előadást. Program alább...
Fantasztikus  lehetőséggel bővült a Cseppont Patikahetek programunk: november 14-27 között, azaz az Őszi Cseppont Patikahetek program ideje alatt a Synexus ingyenes egészségügyi szűrési lehetőséget biztosít a felnőtt korosztály  számára öt országos központjában, Budapesten, Gyulán, Debrecenben,…..
Cukkerberg Színpadi program 2016.11.11 12:01:21
Itt az Egy Csepp Világnap színpadi programja! Gyertek, várunk! A SZÍNPADI PROGRAM: 10:30 MEGNYITÓ Erős Antónia és Szellő István 10:50 SORSOLÁS a korán érkezőknek 11:00 Barátok közt - Kvíz játék 11:30 Kiskalász zenekar12:00 „Magyarország Cukormentes Tortája”- kóstoló (csak a 77 Elektronika Kft.…..
November 14-27. között a Cseppont Patika logóval megjelölt mintegy 500 gyógyszertárban a patikus segítségével jelképes összegért megméretheted a vérnyomásodat, plusz tájékoztatást kaphatsz a mért értékről, a cukorbetegségről és a metabolikus szindrómáról, illetve azok veszélyeiről. Magas…..
November 14-27. között a Cseppont Patika logóval megjelölt mintegy 500 gyógyszertárban a patikus segítségével jelképes összegért megméretheted a koleszterinszintedet, plusz tájékoztatást kaphatsz a mért értékről, a cukorbetegségről és a metabolikus szindrómáról, illetve azok…..
November 14-27. között a Cseppont Patika logóval megjelölt mintegy 500 gyógyszertárban a patikus segítségével jelképes összegért megméretheted a vércukorszintedet, plusz tájékoztatást kaphatsz a mért vércukorértékről, a cukorbetegségről és annak veszélyeiről. Tavasszal és ősszel hirdetjük meg…..
Ősszel is két hétig tart a Cseppont Patikahetek program. A Diabétesz Világnap után egész novemberben keressétek a kedvezményes mérőeszközöket és egészségügyi méréseket országszerte a Cseppont Patikákban. Az őszi Cseppont Patikahetek időpontja: 2016. november 14-27. Minden évben tavasszal és…..
Nagyon örülünk, hogy idén a Szállásvadász minket támogat őszi kampányával. Minden október 1. és november 30. közötti foglalás után 300 Ft-tal segítik munkánkat. Nézzetek körül az oldalon és foglaljanak! Köszönjük! A Szállásvadász.hu egy online szállásfoglalási portál, ahol kedvezményes…..
Az Egy Csepp Világnapon a gyermekekre is gondolunk, rengeteg programmal és színpadi fellépővel várjuk még a legkisebbeket is. A délelőtt egyik egészen biztosan kedvelt programja lesz a Kiskalász zenekar koncertje, a Salátamánia. Köszönjük az Eisberg támogatását!..
Fogadjátok sok szeretettel a Barátok közt sztárjait, Mezei Lédát, Csórics Balázst és Solti Ádámot, azaz Natasát, Rudit és Ádámot. Barátok közt rajongó vagy? A Világnapon lehetőséged lesz autogrammot vagy akár közös fotót kérni kedvenceiddel. A Barátok közt színészei hűséges visszatérő vendégei az…..
Biztosan Nektek is ismerős az Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes. Az RTL Klub Hungary’s Got Talent című műsorában különleges zenei produkciókkal álltak színpadra hétről hétre. A csapat elfogadta meghívásunkat az Egy Csepp Világnapra, így büszkén mutatjuk be a Talamba Ütőegyüttest színpadi fellépőink…..
A Nemzetközi Diabétesz Szövetség évtizedekkel ezelőtt nevezte ki a novembert a cukorbetegség hónapjának, egészen pontosan a figyelemfelhívás hónapjának. Minden évben külön kiemelt témát is megfogalmaz a szervezet. Idén a 2-es típusú cukorbetegség korai felismerése mellett fókuszban a látás, azaz a…..
A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny idei győztese Kocsis Hajnalka, aki az Őszi ízharmónia fantázianevű süteményével nyerte el a zsűri szívét. RECEPT!!! Őszi ízharmónia torta (fotó: Kocsis Hajnalka) Bátran nyúltak az izgalmas fűszerekhez a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny…..
Gyártási hiba miatt kivonnak a forgalomból egyes sorozatszámmal rendelkező GlucaGen kiteket, mert pont akkor esnek szét, amikor nagyon nem kellene. Ha van otthon, ellenőrizzétek a gyártási számot, a hibás darabokat a patikákban kicserélik! A hatóság közleménye szerint a GlucaGen 1 mg HypoKit por…..
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyen idén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány különdíját a Frer Cukrászda Remetei Ribizli nevű pályaműve nyerte el. Sok szeretettel gratulálunk! Ha kedvet kaptál a sütéshez és a versenyzéshez, nevezz a háziversenyre és küldd el nekünk a legtutibb receptedet! A…..
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyen évről évre két különdíjat is adunk. 2016-ban a Leginnovatívabb recept különdíját a Suhajda Cukrászda Málnás tükörtorta nevű pályaműve nyerte el. Gratulálunk! A Málnás tükörtorta a három döntős alkotás egyike. A meggy-málna betét és a citrommousse miatt…..