Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rockjano

0 bejegyzést írt és 4076 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor? Melyiket? Döntetlen 2021.06.19 21:55:02
Bravó, született egy döntetlen, amit most majd évekig lehet lobogtatni a hazai foci sikerének bizonyítékaként. Persze ez az eredmény is szép, akkor is, ha tudjuk, hogy a franciák ezt nagyon ellazázták, de ne ünnepeltessük magunkat úgy, mintha a végeredmény 1:0 maradt volna, és azt az ifista szintű…..
Esélyesnek látszik november 4-én szerdán reggel, hogy Donald Trump folytathatja majd elnökségét egy újabb 4 éves ciklussal 2021-től is. A választás előtti utolsó napokban még nagyon szoros, fej-fej melletti versengésről szóltak az elemzői hírek, sőt az amerikai médiumok többsége inkább Biden…..
Ruth Bader Ginsburgnek, az amerikai legfelsőbb bíróság egyik liberális társbírójának bekövetkezett halála és megüresedett posztjának betöltése nem csupán szimbolikus jelentőséggel bír, hanem komoly politikai lehetőséget is kínál Donald Trumpnak. Ha sikerrel jár, tovább növelheti a konzervatív tagok…..
Bármilyen sportról is legyen szó, idén nehéz dolguk van a rajongóknak, hiszen jött Mr. Covid és két vállra fektette a világot. Akárhogy is nézzük, ipponnal... Bár az online tér és a virtuális versenyek némileg enyhítettek fájdalmunkon, de legyünk őszinték, ez maximum ragtapasz lehet. Viszont hála…..
Fincher filmje a középkori moralitásjátékok tematikájára épül. A fanatikus hit nevében elkövetett gyilkosság itt a kulturális kommunikáció egy végletes fajtája. Vallási tébolyban szenvedő sorozatgyilkost, akit megszállt a gonosz, s ezért kaszabolja le a fél várost, nos,…..
A független filmesek által készített riport magyarázatot ad a kérdésre, hogy miért sújtotta New York-ot toronymagasan legsúlyosabban a COVID-19 járvány a világon. Az egyik ok a talán magyarnál is borzalmasabb kórházi állapotok: különösen a katasztrofális statisztikákat felmutató Elmhurst kórházban,…..
Az emberes űrutazás kétségkívül az emberiség történelmének egyik legnagyobb vívmánya. A hat évtized alatt, mióta a Föld légkörét elhagytuk, számos dolgot értünk el a világűrben: eljutottunk a Holdra, űrállomásokat építettünk, és (szinte) rutinszerűen juttatunk el asztronautákat ezekre. Kétségtelen…..
  Ha tetszett a video vagy a cikk és még szeretnél hasonlókat látni, akkor támogasd munkásságomat egy feliratkozással!     Eredeti szöveg (kisebb módosításokkal):   Mélyen tisztelt lányok és srácok, üdvözöllek titeket!   Bizonyára ti is láttatok már nem is egy olyan filmet, ami felkavaró…..
Oké, nem lehet mondani, hogy annyira jóban lettek volna eddig is, de azért volt olyan, hogy összeálltak egy rövid koncertre vagy hogy az egyik fellépett a másik koncertjén. Most viszont újra áll a bál, ami abból indult ki, hogy Roger Waters karanténklipesítette a Mother című Pink Floyd-dalt, és…..
Összeszedte a megalakulásának ötvenedik évét idén ünneplő Led Zeppelin legjobb riffjeit Andrea Boma Boccarusso. A "riffgyűjtős" videóiról ismert arc mintegy negyed órában emlékezik meg a rockzene egyik legnagyobb hatású zenekaráról, nem is részleteznénk nagyon. A videó magáért beszél!..
A vagyonadó népszerűsége jelentősen megnőtt az utóbbi időben a demokrata politikusok körében. Többek között Bernie Sanders és Elizabeth Warren kampányában is hangsúlyos gazdaságpolitikai elemként jelenik meg, mintegy megoldási lehetőségként az extrém vagyoni különbségek korrigálására. Miért vált…..
Az amerikai Colorado állam egyik legfelkapottabb részén, Aspen sípradicsomának közvetlen közelében helyezkedik ez az erdei fenyőkkel körülvett tóparti luxusvilla, ami úgy néz ki, mintha egy hollywoodi mozisiker hátteréből pottyant volna ki! Kevés olyan megkapó ház van a világban, amit tökéletesnek…..
Az 1999-ben elhunyt sikeres rendező, Stanley Kubrick, akit a filmes szakma a legjobbak közt tart számon és akit napjainkban is minden idők legtehetségesebb filmes direktorai közt emlegetnek, 1987-ben készítette el legsokkolóbb  háborús drámáját, az Acéllövedéket. Ennyi "leg" után következzen egy…..
Az Egyesült Államok 2017-ben megválasztott elnöke rögtön az elnöki ciklus elején sokkolta a fenntartható fejlődés és a megújuló energiaforrások híveit azzal, hogy bejelentette szakít elődje, Barack Obama Clean Power Plan programjával és visszaállítja a szénalapú áramtermelés uralmát az USA…..
Megkezdődött az amerikai elnökválasztási kampány, amennyiben nemrég Donald Trump jelenlegi elnök formálisan is bejelentette újraindulását, és a demokrata jelöltaspiránsok is elkezdték gyúrni egymást. Vajon kinek van a legnagyobb esélye elnyerni a világ egyik legnagyobb hatalommal…..
System error / rendszerhiba – ez a számítástechnikai kifejezés jutott először eszembe, amikor megnéztem az HBO csernobili balesetről szóló minisorozatát. A film fő üzenetei a véleményem szerint valójában nem is elsősorban a csernobili balesetről és nem is az atomenergiáról, hanem arról a hibás…..
A valaha volt legnagyobb atomkatasztrófák egyikének történetét feldolgozó HBO-s minisorozat nem véletlenül lett az IMDB-n fénysebességgel, minden idők legjobb sorozata. Sokkoló, gyomorforgató, végtelenül feszült, minden pillanatában érdekes és mélyen emberi drámát kaptunk a csatornától...
A legutóbbi két napban oly sokan fogalmazták meg álláspontjukat a neves műsorvezető szakmaváltásáról, hogy a megszólalástól elment a kedvem. Ahogy azonban olvastam az értelmezéseket, hiányérzetem támadt, amelyet ebben a mégiscsak szakmai rovatban talán érdemes kifejteni. Kálmán Olga negyedszázadnyi…..
Senkitől nem lehet elvitatni a sportsikereit. Még Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől sem, akkor sem, ha épp a feleségüket küldték a ringbe. A DK 16%-os eredménye magyarok tömegei számára a vég kezdete vagy a kezdet vége, pedig a politikai értelemben súlytalan EP-választások mindig is a…..
Az HBO és a Sky koprodukciójában készült Csernobil című sorozatot a kritikusok és a nagyközönség egyaránt hatalmas dicsérettel illette. Az öt epizód a híres atomerőmű katasztrófát részben hitelesen és tényszerűen mutatja be, de persze a fiktív elemek és a dramatizálás sem hiányozhat a hollywoodi…..
Na, ez most rendhagyó lesz. Az Indexen ma megjelent epizódkritikámat toszom be klasszikus hogyvolt helyett, de kicsit felturbózva, hogy legyen valami extra kontent is. Ha a fogadtatás pozitív, lehet róla szó, hogy bizonyos sorozatoknál a hogyvoltokat kritikával ötvöző hibridposztokká…..
rockjano 2019.05.14 20:54:40
@emgergo: Ja..szerintem is Tyrionnak sajnos annyi.....és Ayrára hárul hogy egy jó kis noname maszkal kinyírja Dyannit és John legyen a kirány vagy senki...

Miért kellett ezt az egészet így elkapkodni..tulképp ez a GOT legnagyobb rejtélye???