Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vinczej

1 bejegyzést írt és 1941 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főbb újdonságok Ha folyamatban lévő letöltés közben be akarjuk zárni a böngészőt, akkor egy felugró ablak megkérdezi, hogy biztosak vagyunk-e benne. (#show-downloads-in-progress-warning) Újabb formátumok kerültek be a natívan kezelt videó és hangfájlok közé.  További…..
Főbb újdonságok A címsorba kattintva megnyílik egy lista a leggyakrabban látogatott oldalak bélyegképeivel. Első használat előtt be kell kapcsolni a Beállítások -> Felhasználói felület részen. (Ez a funkció teljesen kezdetleges. Egyelőre a Chrome topSites API-ját…..
A 31-es verzió sok látható újdonságot nem tartogat. Néhány apró funkció jutott el csak a stabil ágba. Ezek közé tartozik a böngészési előzmények szinkronizálása és a…..
Főbb újdonságok MSE H.264 támogatás Új fajta algoritmus a telepítő fájlok kezelésére, aminek hatására tovább csökken az automatikus frissítés során a telepítő mérete. További újdonságok A fül menü mostantól megjegyzi a bezárt fülek lenyitott…..
vinczej 2015.04.23 16:22:53
@Nekomajin: A 30.0.1835.5 verzióban már javítva lett! :)
törökgáborelemez 515. Nekrológ 2015.03.15 23:08:48
A politikai elemzés halott. Megölték. Megöltük. S még az sem biztos, hogy sajnálni kell ezért.  Az első érdem a pártoké. Ahogy egy nagyon fontos politikus nem is olyan régen egy háttérbeszélgetésen mondta: „igen, mi csináltuk, beküldtük az embereinket, akiknek a nevét sem…..
vinczej 2015.04.02 22:17:44
"Lázár: 410 millió állami pénz odaveszett

A kérdésre, hogy miért adott erre vissza nem térítendő támogatást az Orbán-kormány, ha ennyire rossz volt ez a konstrukció, Lázár azt válaszolta, hogy az MFB-nek nem volt érdeke bedönteni a beruházást. Ezzel csökkentette a kockázatokat. Az Index kérdésére pedig, hogy a szálloda 2012-es avatásán Szijjártó Péter miért dicsérte a teljes beruházást, Lázár megmosolyogtató választ adott: Örült neki."

index.hu/belfold/2015/04/02/lazar_410_millio_allami_penz_odaveszett/

Ekkora barom állatokat még nem hordozott hátán a föld, mint ezek a FYDESZ-kretének. Van még olyan józan ember, aki ezeknek egy szavát is elhiszi? Milyen oltári mocskosságok fognak még ezekről kiderülni, ha végre nem fenyegetik meg ügyészségi rágalmazásokkal, aki meg merne szólalni? Mit fog még ez az ország szenvedni ettől a pöttyösseggű kazah ivadéktól és keleti hordájától?

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ
vinczej 2015.04.02 23:09:52
Főbb újdonságok Elkészült az oldalsáv. A menüben a Bővítmények elemnél lehet bekapcsolni. Bugos még, de már használható, és van már néhány bővítmény is, ami kihasználja, pl.: ez. (Az oldalsáv koncepciójáról és működéséről külön bejegyzésben később.) A…..
Főbb újdonságok Alapértelmezetten engedélyezésre került három új egérmozdulat (A blogon illetve a fórumon lehet még újabb mozdulatokat kérni.) Jobb gomb + Le (Link megnyitása új fülön) Jobb gomb + Shift + Le (Link megnyitása új ablakban) Jobb gomb + Ctrl + Le vagy Jobb…..
vinczej 2015.02.26 21:02:29
vinczej 2015.02.26 22:12:29
@AtHoS: Szívesen! Ha valami nem tiszta, kérdezz nyugodtan.

Amúgy magukat a képeket a Könyvjelzőkből ollóztam ki. Mindig ajánl fel az Opera egy Window8 csempe stílusú képet is.
törökgáborelemez 514. A tét 2014.12.04 02:11:12
Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el…..
Telepítés Hol is kezdjem... A telepítő kb. ugyanakkora (30-40 mega között), mint az új Operáé. Ez nem is meglepő, mivelhogy Blink/Chromium alapokról van itt is szó. A telepítés menete is nagyon emlékeztet a régi és az új Opera telepítőire. Ismerkedés Első indításkor elénk…..
vinczej 2015.01.30 17:31:14
@sBc: @RaidX: Én is így jártam. A megoldás nálam az volt, hogy töröltem az alábbi két fájlt:

"...\Vivaldi\Profile\Default\Current Tabs"
"...\Vivaldi\Profile\Default\Current Session"

Utána jó lesz. :)
vinczej 2015.02.02 21:59:41
@sBc: Köszönöm a kisegítést!

@Papajaj:

Sajnos az eredeti linknek 1 napos lejárati ideje volt, amit nem tudtam. Közben már áttettem erre:

copy.com/f628locQ7leTLVnJ

(De már sBc linkjét úgyis letölthetted. :) )
Az Opera halála átalakulása óta eltelt évek még a legoptimistább fanatikusokat is elbizonytalanították egy időre. A 15-ös verzióval induló "projekt" immáron 28-as verziónál tart és mindenféle ígéret és mellébeszélés ellenére annyi újítást nem kapott ez idő alatt, mint…..
Megjelent az első kiadás Linuxra. Mivel ez a legelső, külön felhívnánk mindenki figyelmét, hogy ez egy fejlesztői kiadás! Ezt figyelembe véve használjátok! A fejlesztői tesztelés egyelőre kizárólag 64 bites Ubuntun történik, Unity ablakkezelővel. Előfordulhat olyan Linux…..
Új rovatot indítunk, amiben olyan hasznos kiegészítőket mutatunk be, amik megpróbálják visszaállítani a régi Opera egyes funkcióit, vagy éppen olyan funkciókat adnak a böngészőhöz, amit még a régi sem tudott. Az első bejegyzésben rögtön egy olyan kiegészítővel kezdünk,…..
Pár nappal a parlamenti választás előtt egyszerűen nem lehet mással foglalkozni, mint a várható eredménnyel. Bármerre járok, mindenki ezt kérdezi, liftben, benzinkúton, focimeccsen, de még fűnyírás közben is. Előrejelezni nem könnyű, különösen, ha a jövőről van szó –…..
vinczej 2014.04.04 10:19:49
"Simon nem fecsegett a zárkában

Simon Gábor nem tört meg, nem beszélt cellatársainak az ügyéről, egyre jobb állapotban van, egyre jobban bírja, és bízik abban, hogy ebből a történetből ki lehet jönni – állította Nagy István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. "

vs.hu/simon-nem-fecsegett-zarkaban-0404?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss

"Kétséges az Orbánnak írt Kohl-levél hitelessége

A CDU sajtóosztálya semmit nem tud a levélről, az érdeklődőket a családhoz irányítják. Kohl felesége újságírók számára elérhetetlen. Kasza a német sajtóban nem találkozott még az állítólagos levél hírével sem. "

valasztas2014.hir24.hu/valasztasi-hirek/2014/04/04/ketseges-az-orbannak-irt-kohl-level-hitelessege/

Gyerekek, könyörgöm,...! F.Y!DESZ
A mai frissítés néhány bugfixen kívül egyetlen újdonságot hoz, ez viszont megérdemel egy külön bejegyzést. A mai naptól kezdve működik Windows alatt az úgynevezett csendes frissítés, vagyis amikor a böngésző megkerüli a Windows UAC védelmét. Ez a gyakorlatban azt jelenti,…..
A magyar internetezők statisztikáit figyelő Gemius Rankings már jó ideje méri a piaci változásokat, s képes detektálni minden használatban lévő Opera böngészőt. A számok bizonyára érdekesek lesznek Olvasóinknak, hiszen gyakorlatilag az Opera 15 megjelenése óta folyamatosan…..
vinczej 2013.11.12 11:42:16
@penge™: Azért is mondtam, hogy sok kényelmi funkció hiányzik még belőle, amik egy része technikai korlátok miatt soha nem fog belekerülni.

Ám az is várható volt, hogy egy idő után annyira domináns lesz a Chrome, hogy a Prestora fejlesztő már egyre kevésbé fog tesztelni.

Tehát a régi egyértelműen jobb volt, de érthető, hogy az Opera nem akart olyan óriási energiát fektetni a kompatibilitás "követésbe". Reménykedjünk, hogy az így felszabaduló kapacitást az új Opera funkcionalitásának növelésére fordítják.

(Egy másik komoly előny, hogy a HVG/Tech Chrome-bővítmény ajánlatait most már Operán is tudom használni.)

Tehát én inkább "előre menekülök", és várom, hogy belekerül minden a régiből, ami technikailag lehetséges. Én is tudnám sorolni, mi kellene, de az előnyök részben kárpótolnak.
Megérkezett az új kiadás egy igen vaskos változáslistával és néhány érdemi fejlesztéssel. A menüben a "Fejlesztői eszközök" almenüből megnyitható egy feladatkezelő, ami az aktuálisan futó processzeket listázza. A processzeket ki is lehet lőni. A beállításokba bekerült…..
Erőszakosak. Gátlástalanok. Zsákmányszerzők. Önérdekvezéreltek. Rövidlátók. Túlterjeszkedők. Kiskirályok. Bármerre járok, mindenhonnan ilyen és ehhez hasonló panaszok, kritikák érkeznek a mostani kormánnyal kapcsolatban. Gyorsan szólok, két dologról biztosan nem szól ez a…..
vinczej 2011.10.15 18:39:57
"A nemzetmentés Gerébje

De téged ez nem ment fel, Laci. Megszegted az esküd, a hátam mögé osontál és tőrt döftél a második bordaközbe, te Brútusz!"

varanus.blog.hu/2011/10/15/a_nemzetmentes_gerebje

"Nem érdekel a kifogásod, hogy árgus szemek figyelik a tevékenységed, az esetleges jogsértésed és kötelességmulasztásod! Nem érdekel bazmeg, hogy a költségvetési csalást most minősítjük kiemelt bűncselekménynek, és ha gyanúsított leszel miattam akkor se neked, se a tanúidnak nem lesz ügyvédje, hogy az ügyész a neki megfelelő bíróságra viheti az ügyedet! Nem, nem, nem érdekel, számotokra én vagyok a törvény!"
vinczej 2011.10.15 19:11:43
@xsasha: Te tényleg azt hiszed, hogy a chipsadó egészségmegőrzési célokat szolgál? Szegény... :-)))
vinczej 2011.10.15 19:58:57
"Megszüntették a nyomozást a Club Aliga privatizációja ügyében

A mintegy ötmilliárd forintos vételár reális volt, ezért a privatizációval az államot nem érte kár."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=481570

"A balatonvilágosi Club Aliga eladásának ügyében a Jobbik tett feljelentést még tavaly augusztusban. Az ügyben Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos is vizsgálódott."
Nívó Zöldségek a faluról 2011.08.23 08:09:00
Bogáncs írta, hogy csináljunk már egy vitahetet a falvakról, mert érdekes téma. Éééén? - kérdeztem vissza. Több éve külföldön élek, haza csak látogatóba megyek, milyen alapon osszam itt az észt a magyar falvakról? De aztán előjöttek az emlékek, mivel falun nevelkedtem,…..
törökgáborelemez 378. Ott pattog 2011.06.30 03:06:00
„Az ország egyetlen és utolsó esélye a Fidesz, ha ők is elbuknak, ennek az országnak vége.” Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki ilyen-olyan beszélgetésekben az elmúlt hónapokban többször is hallotta ezt a mondatot: előbb inkább lelkesen, aztán néha már csak…..
törökgáborelemez 377. A hitel 2011.06.26 09:52:56
„A kommunizmus volt a legnagyobb baj az emberiség történetében, és nem ünnepelhetjük eléggé, hogy véget ért”– mondta Orbán Viktor idén április végén. „Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi embert sikerült a…..
vinczej 2011.07.01 21:52:06
"Nem akar Nagy Testvér lenni a Médiatanács

Továbbra sem vonatkozik a sajtótermékekre a kiegyensúlyozott tájékoztatás kötelezettsége, és a törvény egyetlen szakasza sem ró tevőleges kötelezettséget a sajtóra, vagy az újságírókra - magyarázza a július elsejétől már az internetes és nyomtatott sajtótermékekre is vonatkozó médiatörvényt a Médiatanács blogja."

hirszerzo.hu/belfold/20110701_mediatanacs_blog_magyarazat

Elég katasztrófa, hogy egy hatóság blogon magyarázkodik, ahelyett, hogy az általa kreált törvényt tenné euro-konformmá. Teljesen egyértelmű, hogy a Médiahatóságnak megvan minden eszköze arra, hogy diktatórikus (egy párt érdekei szerinti) nyomást gyakoroljon a médiára, elsősorban az ellenzékire, másodsorban a renitens "kormányközeli" médiákra.

A Médiahatóság "visszafogott" lesz. CSAK AKKOR FOG ÉLNI TELJHATALMÁVAL, HA ARRA (a Pártnak) SZÜKSÉGE LESZ!
Fidesz és MSZP. Néha az az ember érzése, hogy semmi újat nem lehet már írni a magyar politika két GOP-járól, mert különbségeikről és hasonlóságaikról azt is elmondtuk, aminek amúgy semmi köze sincs a valósághoz. Ez a bejegyzés most mégis arra tesz kísérletet, hogy behozzon…..
vinczej 2011.06.25 17:47:43
@fatia-negra: Kína demokráciából leckét adhatna Oroszországnak. És persze nekünk is. Miviktorunk ezt az erkölcsi magasságot érezte meg. :-)
vinczej 2011.06.25 20:32:12
@hoplita: Ezt most Kinek és Miért? Látom, sok bajod lesz az Orbán kormány alatt, ha nem tudod a sorok között olvasni. Úgy nézek én ki, mint aki Kína "demokráciáját"dicsőítené?

De kösz, hogy komolyan vettél....:-)

(Gondolom a "hatökör" nálad is csak a sorok közötti olvasás intellektuális eszköze volt, és nem sértegetés. :-) )
vinczej 2011.06.25 20:36:16
@aszekelyek: A jelenleginél kevésbé demokratikus kormány az 1989 óta nem volt.
Aki azt hiszi, hogy a modernnek nevezett kor magyar politikája összehasonlíthatatlan a korábbi időszakokkal, annak feltétlenül ajánlom olvasgatásra Cieger András zseniális új könyvét. A szerző – aki egyébként évfolyamtársam volt az egyetemen - furcsa módon egyszerre írt…..