Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyarvandor

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Slovensko, do toho! A Nagyszájú 2012.01.06 01:02:00
 “Minden egyes alkalommal, amikor valamivel előrukkol, úgy tűnik, hogy sziklaszilárdan meg van győződve saját igazáról. Még akkor is, ha mondjuk két órával azelőtt hasonló vehemenciával éppen a dolog ellenkezőjét állította.” – nyilatkozta 2010-ben Duray…..
magyarvandor 2012.01.07 01:01:23
@Csehszlovák Kém: OFF-topiknak tűnik, de a görög példát szeretném egy kicsit árnyalni. Az euró-zóna létrehozásával különböző költési és megtakarítási szokásokkal rendelkező államokra alkalmazták ugyanazt a monetáris politikát. Sajnos ez egy rosszul elsült kísérlet volt ilyen formában. A görög államot vezető politikai 'klánok' egymást váltogatták, ám lényegi különbség nem mutatkozott közöttük: a politikai versenynek köszönhetően éltek a fenntarthatatlan rendszer finanszírozásának lehetőségével - amelyet zömmel francia (és német) bankok 'ajánlottak fel'. Hogy egy ilyen szerencsétlen helyzetben kit terhel a nagyobb felelősség, nehéz megmondani. A bankokat, akik (ez tán összeesküvés-elmélet, de nem rossz) tudhatták, kockázatos az egész folyamat, de ha bedől, a kármentés során konszolidálni fogják őket (lényegében ez történik most); a görög politikusokat, akik talán maguk is elhitték, hogy minden rendben van ('a világgazdaság pénzbősége' - ismerős Őszödről); vagy az embereket, akik nem feltétlenül sejtették, hogy bármi probléma van, hát ha ennyi a fizetés, meg a nyugdíj, akkor ennyi. Félreértés ne essék, nem kívánok senkit mentegetni (rengeteg objektív hiba volt a görög rendszerben külső tényezőket leszámítva is), de azért az vesse az első követ a görög lakosságra, aki lehetőségeihez mérten nem vette fel a 'jól kitalált' támogatott lakáshitelt Magyarországon anno. Ki a felelős a görögök esetében? Aki állampolgárként tájékozatlanul 'részt vett ebben / sodródott ezzel' és egyébként anyagi előnye származott belőle, vagy aki jogilag lehetővé tette, hogy ez kialakuljon, vagy ismét az, aki megválasztotta azt, aki lehetővé tette, esetleg a bankok? Egy valami biztos, a görög államnak címzett súlyos összegek mintegy mandinerként találkoztak a görög állammal, és az említett bankokhoz vándoroltak eddig. Eközben Görögország kénytelen volt kiárusítani mindenét, és roppant buta módon kiakadtak azon, hogy a német oldalról előjött az 'el kéne adni a szigeteket' topik, miközben már a két nagy ipari kikötő kínai, a nemzetközi repülőtér, utasszállítókkal katari, a gázszolgáltató orosz, az energiacég és a vasúti társaság német cégek által lett/lesz 'elegendő részesedéssel' felvásárolva. Hozzáteszem, hogy a görögöknél átlagosan 25%-kal csökkentek a fizetések, természetesen tetemesre nőtt a munkanélküliség, de korábban nem volt az általad említett megtakarító intézkedésre még csak kísérlet sem, amit megakadályozhattak volna. Összességében nekem az a benyomásom, egy év kint tartózkodás után, nem helytálló megállapítás, hogy ezt az egészet az állampolgárok és a görög állam hozta össze. Bocs az OFF-ért.
  Ha minden igaz, órákon belül kiderül, kik lesznek az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagjai. Szeptemberi felmérésünkben Palesztina ENSZ-tagsága mellett erről is kérdeztük olvasóinkat.   Válaszadóink 78,4%-a nyilatkozott úgy, hogy támogatja Magyarország…..
magyarvandor 2011.10.21 14:25:54
@plastik02: ezek után annyi világos, hogy a válaszoló mandiner olvasók jelentős részének pártszimpátiától függetlenül nincs valós képe a témáról. És a mandiner szerint ezt érdemes közölni.
magyarvandor 2011.10.21 16:52:42
@Maretz: Magyarország ezt a kampányt nem vette komolyan. Egyrészt nem követte cselekvés a kitalálást, másrészt, mikor már volt igényünk előrelépésre, az nem volt hiteles a nemzetközi szereplők számára. Több magyar diplomata is elmondta, hogy a pusztán a visszalépéssel járó presztízsveszteség elkerülése végett tartottunk ki egyáltalán. Emellett fontos azt megjegyezni, hogy a három tagjelölt állam közül magasan nekünk van a legkiterjedtebb külképviseleti hálózatunk. Ez viszont nem volt elegendő arra sem, hogy legalább a logónk szövegét helyesen írjuk le.
magyarvandor 2011.10.21 21:29:29
@justblaze: De egyébként hogy is lenne, ha a külpolhoz legalább kicsit értők többsége is belpolt csinál belőle. Amúgy is talán ebben a szakpolitikában van a legkevesebb szakma, lásd nagyköveti kinevezések egy része. Pedig vannak követendő példák is; versenyeztetni lehetne a diplomatákat különböző helyekre, képzéseket kellene kapniuk, és akkor talán nem kerülnének segghülyék olyan pozícióba, amelyben egy országot kellene képviselni és informálni. Tisztelet a kivételnek.
  Amikor meghallottam, hogy Gyurcsány Ferencet feljelentették terrorizmus vádjával, olyan felszabadító élmény volt, mintha tényleg történne valami. Amikor bejelentette Gulyás Gergely, hogy azokkal az egyezményekkel egészítenék ki a Btk-t, amelyek a nürnbergi bíróság…..