Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gmihaly@citromail.hu

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Y-GEN Trianon foglyai 2016.06.04 09:04:20
A felelősségek közül a sajátunk az, amelyikkel a legtöbbet kellene foglakoznunk, nem csak azért, mert ezzel foglakoztunk a legkevesebbet az utóbbi, majdnem 100 évben, hanem azért is, mert a saját cselekedeteink azok, amelyeket mi irányítunk, amelyekre van befolyásunk. A parazsat mi vetettük el,…..
gmihaly@citromail.hu 2016.06.05 21:38:48
A gügye, majd zöldfülű uralkodó cselekvőképtelenségét, illetve tapasztalatlanságával visszaélő Habsburg-udvaroncok, kvázi-régensek, akik 1848-ban a prágai, első pánszláv, leginkább magyarellenes kongresszust engedélyezték, az oroszok által vezérelt pánszláv mozgalom, amiről a szovjet megszálló elvtársak fegyverei árnyékában nem nagyon lehetett beszélni, 1849-ben, a szabadságharc leverésére "internacionalista segítségnyújtásra" (vö. 1968, Csehszlovákia) általuk behívott cári hadsereg, a bukás és Arad utáni, kisbirodalmi álmokat is dédelgető ausztroszláv cseh elit, a cseh Bach-huszárok, akik számát némely magyar történettudósok a brünni levéltár dokumentumai nyomán akarják kisebbíteni, a cseh elit, amely a kiegyezés után, a trializmust a heveny pánszláv izgatás miatt megfúró magyar politikai elit miatt csatlakozott a neoszlávvá átkeresztelt, orosz irányítású pánszláv mozgalomhoz, Scotus Viator, az "elnyomott" skótok "kibicnek semmi sem drága"-alapon cikkező lánglelkű firkász hazafiúja,akit a cseh mozgalmárok győztek meg a magyar urak nemzetiségeket elnyomó politikájáról, Ferenc Ferdinánd, az ő titkársága, és az őt "cukkoló", tőle apanázst kapó román és szlovák nemzetiségi politikusok, Masaryk, Benes, az ő "maffiájuk" és az Ausztria-Magyarország szétzúzására uszító, idén 100 éves benesi röpirat, az európai kontinens gazdaságilag felzárkózó térségeit, mint konkurenciát minél jobban kiiktatni szándékozó Brit Birodalom, illetve egyik "filiáléja", a franciák, akik a németek mellett a Monarchia gazdasági felzárkózása ellen áskálódtak, a "filiálé filiáléja", a cseh gazdasági elit (ld.:Skoda Művek), amely ennek példája nyomán ugyanezt akarta tenni a magyarral (ld. Magyar Wagon és Gépgyár, Győr, Weiss Manfréd ÍMűvek, Csepel), a németek elleni vereség miatt eszelősen bosszúszomjas Franciaország, a nyugati irányba terjeszkedni óhajtó, illetve az osztrákoknak nyújtott segítséget nem honoráló osztrákok miatt "bosszús" és bosszút állni óhajtó Oroszország, és Románia, Szerbia, mint különböző mértékben az ő csatlósai, stb., stb., az mind bakfitty? Díjazandó, hogy már nemcsak a magyar "önhiba" kerül említésre, hanem a "többi" is, igaz, konkrétumok nélkül? Európa "egyesülését" gátolja a 96 éve szentesített, majd rá 27 és 41 éve megerősített status quo "kibeszéletlen" fenntartása. Hogy az egykori "győztesek" még mindig felhánytorgatják a "veszteseknek" győzelmüket, nem úgy, mint a franciák a németeknek az V. Köztársaság korai szakaszában, amikor De Gaulle a bonni kancellária erkélyéről mondott buzdító beszédet az akkori német fiataloknak, németül. És ők a "részletekben" el-elismergették, hogy Hitlerért és a kövekezményekért azért valamelyest ők is felelősek. Szóval, ha a francia-német megbékélés, a politikusok és a firkászok eme kedvenc példája, hogy mit is kellene tenni, akkor talán nekik is kellene tenniük valamit azért, hogy ez a megbékélés kontinentális mértékben kiteljesedhessék, a csuklóztatások, észjátszás és egyebek helyett.
gmihaly@citromail.hu 2016.06.06 07:23:11
A casus belli már a régi rómaiak idején is egy ordas kamu volt, a cseh nő pletykaszint, a "népek önrendelkezési joga" wilsoni alapelve is kamu, a békediktátumból már fura módon eltünt, ahogyan azt Tőkéczki László is észrevételezte. Mitterrand idején Brezsnyevország (CCCP, Szovjetunió) még nagyon is erős volt, mi pedig, ugye, az ő "vazallusai" lettünk, Churchillnek, Sztálinnak és a többieknek hála. A kontinentális Európa "győztes" "vezető" "nagyhatalma" fejére is ránőtt a két "szuperhatalom", és a "vesztes" Németország is számos "mutatóban" lekörözte. A III. Köztársaság politikai elitjét a poroszok elleni 1870-ben elvesztett háború után a németek elleni eszelős revánsvágy éltette, tartotta egyben, de a konkurens gazdaságok tönkretétele nekik is vágyuk volt. A cseh Benes Párizsban dekkolt és bujtogatta a gallokat, a 100 éves szétzúzós röpirat is franciául íródott meg. Hagyták magukat a cseh "szeparatisták" által megvezetni, de ez a "hiszékenység" is kamu volt. A csehek a trialista közig. reform keretében megkaparintani óhajtott Felvidéket végre megszerezték, de a csúnya gaz németeknek megmaradt Szilézia és fikciós történelmi Polábia, a későbbi NDK a szláv szorbjaival, akiket a polyákok is hőn óhajtottak, helyette kapták Sziléziát (Slask) és Pomerániát (Pomorze) Sztálin et. jóvoltából. Ja, és azért 2 kikötőt szereztek Hamburgban. Mitterrand elnöksége idején Franciaországnak nem hogy "illetékessége", de "hatásköre" sem volt az általuk elkövetett "mocsokság" helyrehozására, a "véres hús"-hasonlat csak apologetikus körülírása annak, hogy mára egy kissé le vannak xarva. Id. Bush elnök megmondta, hogy ha már Európa nyugati felét Amerika hathatós közreműködésével sikerült újjáépíteni a háború után, a kontinens keleti felével volnának szívesek ezt ők megtenni. Hát ezt ők bizony elbliccelték, boltolássá silányították, és a térség leromlott állapotát kihasználva próbálkoztak befolyásszerzéssel, mind gazdasági, mind politikai téren. Az eredmény itt van a szemünk előtt. Már megint Amerika teszi a legtöbbet térségünk stabilitásáért, a balti államokbeli, lengyelországi, romániai katonai jelenlét erősítésével. A törökökkel Európa xarakodott, az "européer" kemalizmus helyett oda is visszaszivárog az iszlám.A NATO-ba viszont felvették, hogy ez mire lesz elég, azt majd meglátjuk.
Önt is dühíti, hogy a Fidesz-szóvivők mesterségesen kreált szószörnyetegekkel beszélnek lyukat a hasába? A Nyugati Fény most megalkotta a fidesz-magyar kéziszótárat, amelyben a szokásos Fidesz-dumákat lefordítottunk tiszta érthető magyar nyelvre. Vastaggal a fideszes hazugság, utána pedig a valódi…..
Hogyan legyünk britek? Nevelés osztályfőnöki órán: sorbanállás.Photo: Andy Matthews, Flickr Creative Commons Az Egyesült Királyságban nyilvánvaló, hogy bevándorlókból nem válik angol, skót vagy ír nemzetiségű. Az ide vándorló népek új identitása "brit": nem angol, de "közénk" tartozik. Melyek azok…..
gmihaly@citromail.hu 2016.06.03 13:37:24
Békési Úr! Ön rosszabb, mint a hivatásos médiamunkások, amikor ilyen piszlicsáréságokba kapaszkodva fikáz. @Szamiz67: Ne legyen letudva az ellenpélda! Egyébként a sorszámosztó tikett a postán, bankfiókokban pl. ezt a problemát megszüntette.
A közösségi közlekedés jobbításáért tenni igyekvő civilek 2000-ben megalapították a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesületet (VEKE), amely paraméterkönyvet, előkészítő tanulmányt, javaslatokat készített elsősorban a budapesti tömegközlekedés javítása érdekében.…..
gmihaly@citromail.hu 2013.02.18 12:13:48
Decemberben már röviden írtunk a kormány gázárcsökkentési szándékairól - most itt a nagy ellenzéki pánik, kapkodás és hajtépkedés közben újra visszatérek kicsit erre a rendkívül hálás témára. Persze, hogy demagóg lépés ez valahol, hogyne. Üzenet a nép egyszerű…..
Képzeljünk el Budapest egyik legforgalmasabb rakpartján egy több hónapig tartó fotókiállítást, ahol a képeken barbibabákkal mutatják be a magyar zsidók összegyűjtését, deportálását, a magyar Ken bakaruhában gépfegyverrel a kezében erőszakolja meg a ruhájától megfosztott…..
E héten megyénk vezető napilapja féloldalas interjút készített Miskolc város első polgárával. Adódott hát az alkalom, hogy összevessük városunk és a cívisváros vezetőjének nyilatkozatait. Márcsak azért is, mert a Fidesz miskolci képvelői Debrecen városát…..
Szakad az LMP frakció is? A Milla mégsem akar pártot? Mesterházy Gyurcsány után Bajnait is lenyomja? Jávor Párbeszéd Kft-t alapít? Az ellenzéki káosz kibogozásában már meglehetősen sok mindenki elveszett, de mostanra kitisztulni látszik a kép. Az LMP szakadásánál ugyanis…..
gmihaly@citromail.hu 2013.02.06 07:39:53
Publius Bajnai útján Schiffer 2013.01.30 14:15:25
Már hosszú ideje figyelem szimpátiával Schiffer András tevékenységét, mely során makacs módon követi saját elveit. Nem azokra a zöldségekre gondolok, amiket az LMP programszinten követ, mint az antiglobalizmus vagy a műveld-a-panel-melletti-földedet, hanem arra, hogy nem enged…..
A szocik már ott tartanak a megújulásban, hogy most épp az erdélyi magyaroknak nyalnak. Mondhatnánk, hogy ez abszurd, pedig valójában csak a vérprofi, mindent túlélő párt hideg logikával meghozott döntése a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva. "Mégis kettős…..
Rosszul feltett kérdésre rossz választ adtak 2004. december 5-én, mondta Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke Kolozsváron, és benyögte a bocsikát, majd Markó Bélával egymás nyakába borulva elénekelték az Intern-nacionálét, bennem meg életre kelt a mémgenerátor,…..
Ultrák, jól elqurtátok! Magukról megfeledkezett magyarok és bolgárok miatt lesz zárt kapus meccs két kelet-európai derbi. Az eset nemzetközi visszhangja és a kemény büntetés mutatja: Magyarország az európai antiszemitizmus központja, a poszt címe pedig egy svejki idézet, még…..
Érdemes néha megmutatni, hogy az etnikai alapú, soviniszta gondolkodás milyen káros az élet egyéb területén is. A Magyar Hírlap a magyar konyhát sem ismeri. Csodálkozva nézett egy öt éves videót Szentesi Zöld László (MH) a youtube-on: Jamie Oliver gulyást főz. A…..
gmihaly@citromail.hu 2013.01.08 08:25:03
@quendelapo: Miért gondolod, hogy marhában kapták a pásztorok (gulyások) a természetbeni javadalmazást? Inkább terményben, stb. kapták azt, de a marhák egészben, a hajdúk által lábon hajtva mentek a célállomások felé (Milánó, Bécs, Prága, stb.). Pesten átkeltek a Dunán a hajóhídon, majd az Ördögárok partján felmentek a Mészáros utcáig, ott egy kis részük azért az utcában működő húsosoknál kötött ki. Ez az utca ma is vesz egy pöpec balkanyart és folytatódik Bécs (Prága, Milánó) felé. Mellesleg a pásztorok szoros elszámolással tartoztak a számadó felé és a beteg, elhullott állat nyíilván tartására is volt rendszeresítve egy "dögrovás".
Amikor karácsonykor az NGM weblapján leszakadt pofával láttam, hogy Doubravszky György pénzügyi biztos lett, azt fogadtam meg, hogy nem írok azonnal, előítéletesen. A Hiteltársulás dicstelen munkálkodását már megörökítettem, de mindenkinek jár egy esély, hátha új poziba…..
Idén november 28-án lesz 125 éve, hogy a Siemens&Halske méteres nyomtávú próbavasútjának formájában elindult a budapesti villamosközlekedés a Nyugati pályaudvar és a Király utca közt: Ez nagyon szép évforduló, csak egy maréknyi város/üzem versenyezhet vele (a neten…..
Magasan ragyog a szlovák-magyar kapcsolatok csillaga, a két alfahím együtt pálinkázik vagy éppen pezsgőzik, meccset néznek, vagy kultúrházat adnak át. A Fico miniszterelnökhöz politikailag közel álló Gašpó most éppen azt döntötte el, hogy mégsem nevezi ki a főügyészi…..
Hétfőn este a Magyar Rádió épületéhez vonultak a felsőoktatás átalakítása ellen tüntetők. A több ezres tömeg spontán módon, egy hangosbemondós felhívás nyomán indult el a Bródy Sándor utcába. Vajon hányan hallották egyáltalán a pontokat? Hallgat még bárki…..
Magyarország elmaradottá tételében szerencsére húsz éve egy nemzeti egységkormány és nagykoalíciója kormányoz. Most semmi egyéb nem történik, mint az, hogy egy elmaradott ország gazdaságához egy elmaradott ország oktatáspolitikáját írják hozzá. "Saját felróható…..
Hogy volt-e értelme a hétfő délután spontán módon kialakult diáktüntetésnek, mely az ELTE lágymányosi campuszán tartott hallgatói fórum után gyakorlatilag a Petőfi híd és a Belváros forgalmának megbénításától fél Budapest ötletszerű és végül a Kossuth térre…..
Nem a dicsőség napjai ezek Iránymutató Fénylő Csillagunk számára. Egyetemisták hidat és kormányirodát foglalnak, hivatalnokai nyilatkozataikkal úgy rugdossák tökön a kormánypártot nekifutásból, mintha kötelező feladat lenne, Pokorni Zoltán…..