Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tiboricus Maximus

0 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint ahogy reggel óta lehetett sejteni: a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott követeléslista nem létezik, ez csupán egy ajánlás az IMF részéről, nem követelés vagy deklaráció, csak olyan intézkedések, amelyeket az IMF évek óta javasol, de nem feltételei a tárgyalásnak.…..
Tiboricus Maximus 2012.09.06 20:52:57
@Vahakomb: Tudod e felem, hogy Magyarorszag is az IMF tagja?
Sevcsenko az ukrán, Milan Baros a cseh, Shay Given és Damien Duff az ír, Christian Poulsen pedig a dán válogatottól búcsúzott végérvényesen a nyári foci EB után. Így döntött az olimpiát követően Kásás Tamás, Varga Tamás és Kiss Gergely is, akik a magyar vízilabda válogatott…..
Tiboricus Maximus 2012.08.30 12:58:28
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Távolmaradással ugyanúgy azt üzenheted, hogy mindenki kapja be. Akkor lenne igazad, ha lenne egy olyan rubrika, hogy "menjetek mind anyátokba". Akkor biztosan sokan elmennének szavazni.
Viktor evangyéliomának kezdete, amint meg van írva a prófétáknál.Ímé én elküldöm az én követemet a te orcád előtt, aki megkészíti a te útadat előtted.Kiáltónak szava a pusztában: Készítsétek meg az Úrnak útját, egyengessétek meg az ő ösvényeit.És lőn azokban a…..
Tiboricus Maximus 2012.08.09 15:20:48
@dogdos: Baszki, mindig osszezzavartok. Mostakkor az Urjezus Krisztus az isten vagy a faterja az isten Isten?
Közeledik az iskola és én egyre jobban sajnálom a nagyfiam. Persze ezt neki nem mondom, próbálom tartani benne a lelket, meggyőzni arról, miért kell mindenképp megtanulnia, hogy hol termelnek a legtöbb burgonyát a világon (hátha következő életében krumplibogár lesz), vagy hogy egy…..
Székhelyi József egri kitiltásának ügyében már minden elhangzott, sőt az ellenkezője is. Szépen dagad az ügy, nyilatkoztak az érintettek, történt feljelentés, van diplomáciai botrány, lesz vizsgálóbizottság, és minden, ami kell. Tapasztalataim szerint az ilyen ügyek háttere…..
Tiboricus Maximus 2012.05.13 17:00:04
@ekszvájzed: Tudod hulyegyerek, azert lett volna itt rendszervaltas, hogy a segg politikusok ne szolhassanak bele abba mi a kultura es mi nem, ki hol lephet fel es hol nem, ki tiltott, ki turt es ki tamogatott. Ugy tunik a te fejedben ez a valtas meg nem ment vegbe, nalad meg 1972 van, agyilag.
 „Az érdeknek az erény éppoly alkalmas eszköze, mint a bűn.”  (La Rochefoucauld)   Hosszabb emlékezetű olvasók talán még emlékeznek az ún. harci kutya törvényre, melyben a derék honanyák és honatyák meg kívánták oldani az állattani taxonómia…..
Tiboricus Maximus 2011.03.04 14:14:46
@Alikam: az addig rendben is volna, hogy a szokasaid rabja vagy, de az hogy en ragom a kormom vagy te kenyszeresen mosol kezet 2 percenkent az nem artalmas masokra. Budos bago viszont igen.
Tiboricus Maximus 2011.03.04 14:18:39
@xunilo: mert altalaban a toronyeszu bagos fonok olyan helyet jelol ki dohanyzasra kijelolt helyisegnek ami a dagadt seggenek eleg kozel van es mondjuk ott eddig emberek ebedeltek. Ezutan majd a Martin kemence mellett lesz az ebedlo mert a fonok igy latja jonak. Ne bizzuk mar kecskere a kaposztat.
Subba Ki van a képen? 2011.03.03 08:30:00
Hint: a kép 12 éve készült, akkor még nem szerette a testét...
Újra hazai pályára tévedtünk, ami azért is jó, mert a magyar csajok ugye a legszebbek, és a tapasztalatok szerint úgyis jobban szeretitek a hazait. Ráadásul most két szupersztárról van szó: a 23 éves, 179 centi magas Mihalik Enikőről, aki a legnagyobbakkal dolgozott már együtt,…..
Üdv Despota!   Sokszor olvasom a blogodat, amihez gratulálni is szeretnék. Én magam nem keveredtem semmiféle munkajogi vitába, inkább az álláskeresőknek szeretnék 1-2 jó tanáccsal szolgálni.   Cégünknél nemrég bővítést hajtottunk végre, és kerestünk egy fő…..
Tiboricus Maximus 2011.01.08 16:57:30
@hagyma: A penz nem minden...
Tiboricus Maximus 2011.01.08 17:05:57
@hagyma: egy ido utan azert mar faraszto. Mar lassan almodni angolul is almodok, az pedig nem sok jot jelent. Azert anyafold az anyafold :) Penz van annyi ami eleg az ujrakezdeshez, de munkat azert talalni kell (fizetesek.hu legalabbis a szakmamban eleg nagy okorsegeket ir ki) es ha ilyen hirdetesekbe botlik az ember, hogy adjam meg a sajat fizumat, akkor bizony honnan talaljam ki? Szerintem az ilyenekre be sem volna szabad adni a jelentkezest - persze tudom: sok a ketsegbeesett ebmer. A kedves posztolo meg ne csodalkozzon, hogy ilyen emberek jelentkeztek, pontosan az a celcsoport reagalat amit megcelzott az ostoba, szinvonalon aluli hirdetesevel. Ki mint vet...
Elöljáróban, orvos vagyok több mint 30 éves kórházi gyakorlattal,karácsonyi és minden elképzelhető más ügyeletekkel a hátam mögött, tehát nagyjából tudom mikor miért és mire mennyit kell várni, sokszor mi miért történik egy kórházban úgy, ahogy történik, ami talán egy…..
Tiboricus Maximus 2011.01.02 15:33:25
Ize, csak annyit fuznek: valamikor a 90-es evekben olvastam egy egyetemi tanar,prof.dr.phd.abc.,
valamint xyz titulusokkal ellatott orvosember velemenyet a magyar egeszsegugyrol.
O akkor azt irta, hogy az egeszsegugy atalakitasanak legfobb kerekkotoje maga az orvostarsadalom,
mivel a paraszolvenciabol magasan tobb penzt (ADOZATLANUL!) tudnak hazavinni, mint ha ez az egesz rendesen, piaci alapon mukodne,
biztositokkal, provatizacioval, ahogy az kell. Lehet ezen vitatkozni (mondjuk ertelme nincs mert a jelen bizonyiteknak/vitaalapnak felhozni eleg ontokonszuros lenne),
de egy biztos, ahol eddig a vilagban voltam egeszsegugyi intezmenyben
ahol biztositasi alapon ment a dolog - legyen az nyugati vilag, vagy szegeny, latin-amerikai orszag - az ellatas magas szinvonalu
es halapenzrol azt sem tudjak eszik-e vagy isszak. Fizetsz egesz eletedben eu. biztositast (igen, pontosan: az autodra is fizetsz casco-t ha fontosnak tartod,
tehat ha csepp eszed van a valagadra is kotsz biztositast, tovabba ha munkavallalo vagy a munkaltatod amugy is fizet most is,tehat igyis-ugyis valaki altal fizetve van),
megbetegszel, bemesz az altalad kivalasztott intezmenybe ahol szebb a tapeta, csinosabbak az apolonok vagy ami eppen szemelyes preferenciad,
meggyogyitanak, szamladat szepen elkuldik a biztositodnak, az pedig fizet. Ha nem tetszik a bableves, akkor atmesz masik biztositohoz,
ahol feltetelezed jobb az ellatas - nem kell felni, beloluk annyi van, mint a szemet, jo biznisz a beteg ember - es kesz. Nincs noverhiany, omlo falak, bunko orvosok, ellopott gyogyszerek stb.
Valahogy nekem itt a poszttol meg a kommentektol az az erzesem tamad, hogy akasztjak a hohert, tisztelt doktornok es doktorurak.
Tiboricus Maximus 2011.01.02 17:21:05
@Leroi: A magancegeknel az orvosok meg vannak fizetve ez teny. De ha jol emlekszem az "egeszsegugy nem uzlet", ugye? Nem mi? Nem lehet maganbiztositonal fizetni es magancegtol BIZTOSITASRA! ellatast kapni magas szinvonalon, korrupcio nelkul. Vajon miert nem? Kinek az erdeke, hogy nehogy barmi valtozas is legyen a magyar eu-ben? Kik pruszkolnek a legjobban ellene? A betegek? Akik csotanyos haloteremben a sajat szarukban toltik a delutant mert nem tudnak tejelni a profnak? Vagy a hozzatartozok akiknek apolniuk kell a korhazban a sajatjaikat, mert kulonben ott fordulnak fel? Csak nem a prof. doc. oszt.vez. fouraknak meg kedves megfogadott szulesz kollegaiknak ? Belulrol rohad ez az egesz, ertem en hogy a jelenlevo doktornok es doktor urak pruszkolnek de onok a legnagyobb haszonelvezoi, ne tessek hat panaszkodni. Maguk is fozik, maguk is egyenek belole.
Pár éve voltam egy válogatáson. Az egyik kábeltelevízió és internet szolgáltató cég bővített egyik városban, és oda kerestek munkaerőt. Nekem éppen akkor járt le a GYES, ami alatt megszűnt a munkaviszonyom, mert csak szerződéssel vettek fel anno. Elmentem a válogatásra.…..
Kelet-Európából jöttem, nem gondolom, hogy a világot fel lehetne osztani feketére és fehérre, jókra és rosszakra. Chilében vagyok, egy olyan országban, ahol – akárcsak Magyarországon – 1990 óta van demokrácia. A párhuzamoknak itt nagyjából vége is van: Chilében a 80-as…..
Tiboricus Maximus 2010.08.28 11:01:23
@kisEszti: Bemennek. Tavaly fogjul ejtettek a rektort, kommandosok mentek be. (Szomoruan tapasztalom Chileben sem tudjak az egyetemistak mit is akarnak es senki el nem meseli nekik hogy is nez ki marx a gyakorlatban)

Kepek a bogotai UN-rol: bogota.blog.hu/2009/10/10/che_elt_che_el
w A polip erekciója 2010.07.09 05:30:00
Óh, én nem igy képzeltem el a rendet. Lelkem nem ily honos. Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet, aki alattomos.   Szar és húgy között múlt ki a szocialista ciklus, egyre magasabb rangú kádereket kísérgettek rabszíjon a rendőrök a végén. Loptak a BKV-nál, loptak a…..
w Amire nincs magyarázat 2010.07.05 05:00:00
Amikor nincs magyarázat, akkor a Zemberek költenek maguknak. Spekulálnak, konteókat gyártanak, és nagy élvezettel osztják meg azokat egymással. Ezért nem hibáztathatók, az emberi elme nem tűri a vákuumot, akkor érzi jól magát, ha érti a világot. A kormány eddig majdnem minden…..
Ez rosszabb, mint Afganisztán, komolyan – mondja Artúr, aki bár orosznak született, de Amerikában nőtt fel, így meglepetésre azonos szinten van kettőnk orosz tudása, немножко, vágjuk rá egyszerre. A helyzet pedig messze nem vidám, a Rama IV sugárút egyik…..
Újabb fejlesztői interjúval készültünk, ezúttal Kern Józseffel beszélgetünk az amőbákról, a magyar intelligenciavirtusról és arról, hogyan lehet befektetés nélkül hírverést csinálni az appjaidnak. Szia, mutatkozzatok be. Sziasztok, Kern József vagyok, és barátommal,…..
Bizony, egy éves a rovat, ezalatt minden héten láthattatok egy képet, ez az ISO 8601 szabvány szerint összesen 52 részt jelent, ennél persze a különkiadások miatt több volt, de nem is ez a lényeg, hanem a heppi börszdéj. Azért ünnepeljük meg ezt a jeles napot, mert a kis fekete…..
Tiboricus Maximus 2010.01.17 17:29:32
Helyi idő szerint tegnap délután 3 órakor 6000 filmrajongó várakozott a san diegoi Comic-Con fesztivál H termében James Cameron-ra, aki legújabb filmjét, az Avatart promotálta a türelmesen várakozó nézőseregnek.Cameron felvezetője után a helyszínen tartózkodó szerencsések…..
Tiboricus Maximus 2009.07.25 00:31:09
@Tyrannum: ki nem szarja le ?? Idekattint, 3 sort elolvas, mozibuzi tovabb kattint, nem mozibuzi megelegszik, ablakot bezar. Faszt kell rinyalni. Baszod, ennyire raersz??
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
A MagSafe kábel alapvetően egy halálosan vidám, joviális madzag, csak időnként megpróbál kiirtani egész családokat. Ken Brinkman egy unibody MacBook Pro tulajdonosa volt, amíg fel nem gyulladt a kábel. A fickó hajnalban ébredt arra, hogy valami bűzlik, elkezdte keresni a szag…..