Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gitár János

267 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy egy koránkelő kommentátorunk már felhívta a figyelmet: baszki, Mourinho otthagyta a Chelsea-t! A hivatalos szöveg szerint "mutual consent" (ami, bár nem vagyok angoltanár, nekem kicsit olyan, mint a magyar sportközvetítő emberek által újabban felkapott "opcionális…..
Everton - Manchester United 2-2 A harmadik a nyolcadik ellen, vagyis a papírforma sima hazai győzelmet ígér, haha. Az azért a helyezéseken túl is figyelemreméltó, hogy a MU három szerzett góljánál kevesebb csupán egyetlen csapat nevéhez fűződik, vagyis a MU-nál tényleg…..
Hah, még csak a negyedik forduló, és máris mennyi dráma, mennyi sorsdöntés, mennyi elválik-a-szar-a-májtól meccs. Kötelességszerűen jósolunk, de ezzel az erővel orosz rulettet is játszhatnánk. Sunderland - Liverpool 1-1 A Roy Keane-mítosz, ha össze nem is omlott, azért kapott a…..
Nem tudom, mennyire közismert, úgyhogy a biztonság kedvéért felhívom a figyelmet a Nem Hivatalos Labdarúgó Világbajnokságra. A nevéhez méltó módon nem hivatalos versengés 1872, az első nemzetközi válogatott futballmeccs óta követi, hogy éppen melyik a világ legjobb csapata. Az…..
(Boldog ignoranciában töltöttem a nyarat, abban a szent meggyőződésben, hogy felőlem aztán jöhetnek és mehetnek csatornák és szolgáltatók, az én tévémen van Eurosport2, vidáman nézem majd az angol bajnokságot. Aztán leültem, bekapcsoltam, női röplabda ment. Mint kiviláglott,…..
Nou San Trafford Riemann beim Jubel 2007.08.07 19:15:00
Mivel a német foci nem hozzám tartozik, viszont ez a tegnapi Burghausen-Bayern tényleg az elmúlt hónapok legnagyobb futballélménye volt, egye fene a közeget, állítsunk bitekből emléket a Wacker vegyigyárról elnevezett kiscsapat teljesítményének. A kicsi a nagy ellen, az a…..
Nou San Trafford 16 2007.08.05 18:53:00
Na hát ez a Community Shield-meccs (= angol szuperkupa), ez érdekes volt. És ha nem is sokkal, de jobb, mint a kb. két és fél hónappal ezelőtti FA-döntő ugyane csapatok között. Az eleje elég visszafogott volt, a vége ideges és szétesett, de a közepe azért húzós,…..
A hangulat nem rúg gólokat - Lionel Messi, válaszul a World Soccer kérdésére, hogy vajon az Anfield Road népe által teremtett "elképesztő hangulat" miatt esett-e ki a Barcelona a BL-ből...
Előre szólunk, hogy a brit kultúra nagy hagyományaihoz - A papagáj-jelenet nincsen benne - igazodva válogatottunkban nincsen benne az a játékos, aki a legtöbb egyéni elismerést kapta a szezon végén. Pedig valamikor január-februárban, mitagadás, már mi is beálltunk üvölteni a…..
Bár a spanyolok még nyomják, a nyári uborkaszezon és a strandfoci előtt még átfutunk az európai fociszezon lényegén. A legjobbak, a legrosszabbak, satöbbi. Első körben a pechesek, a bénák, a tragikusak, a jellemtelenek és a simán gonoszak. Negatív hősök a felsőszintű…..
Vidám társaságban néztem a BL-döntőt; volt, aki a Liverpoolnak drukkolt, volt, aki a Milannak, volt, aki csak szeretett volna minél jobb meccset látni. Nem mondom, hogy meglepődtem, viszont annál jobban felháborodtam, amikor még a Milan-drukkerek is Inzaghit kezdték fikázni. Teljesen…..
Nou San Trafford 6 2007.05.19 21:27:00
Két leeresztett csapat igyekezett nagyon tisztességesen a hatszáznegyvennegyedik FA Kupa-döntőn. Mindkettő mögött ott a nagy csalódás, a BL-kiesés, a MU mögött persze a bajnoki ünneplés is. A Wembley meg felépült stb., stb. A középkezdés után, amikor a manchesteri…..
Ha valaki véletlenül nem tudta volna, tegnap este mindenképpen rájött: a nemzetközi futball egyik legnagyobb találmánya a spanyol középcsapat. (És nem kell a rossz duma, hogy a Sevilla már nem középcsapat. Épp az a nagyszerű a spanyol középcsapatban, hogy bőven kitelik tőle akár…..
Blackburn - Reading 1-1 A Reading a bajnokság és a kupa egyik legrokonszenvesebb csapata volt az egész szezonban, hősies meccsek sorát játszották, hogy aztán a múlt heti, Watford elleni vereséggel gyakorlatilag elszúrják az egészet. Most már nem is csak rajtuk múlik, ráadásul a…..
Hát ilyen katarzismentesen fejeződött be ez a katarzismentes Premiership-szezon. A Chelsea az Arsenal elleni meccs utolsó húsz percében - tíz emberrel - játszott úgy, ahogyan egy, az utolsó szalmaszálba kapaszkodó szupercsapatnak játszania kell, amikor a dicsőség kontra nagy büdös…..
A MU múlt szombati - a gólösszefoglalóból ítélve ezúttal inkább tragikomikus, mint heroikus - feltámadása és a Chelsea Bolton elleni döntetlenje után ugyebár öt pontra nőtt a kettejük közötti különbség. És ugyebár mindkét csapat hatalmas pofont kapott az élettől…..
Chelsea - Bolton 1-0 A tréfás kedvű Mourinho edző csapata nem hibázhat, nem is fog. A Chelsea-nek úgy kellett  Joe Cole visszatérése, mint valami, ami nagyon kellett: nem is elsősorban azért, mert a Liverpool ellen ő ért oda Drogba* elképesztő passzára, hanem mert Robben és DD…..
Watford - Portsmouth 1-1 Most mindenki megmutathatja, mit ér: a Watfordnak már megrendelték a szemfedőt, de hazai pályán az óriásölő ellen legalább egy pont kell ahhoz, hogy ezt a szemfedőt - szép képzavarral élve - felemelt fejre helyezzék majd. A Pompey előtt a MU elleni…..
Manchester City - Charlton 2-2 A City-vel már kétszer befürödtünk, amikor korábbi béna teljesítményük alapján újabb vereségeket helyeztünk kilátásba számukra. Ha rulettasztal mellett állnánk, harmadszor is azt tippelnénk, hogy szívni fognak, előbb-utóbb-csak-bejön alapon. De…..
Liverpool - Arsenal 0-0 A szív azt mondja, egy bármilyen Wenger-féle Arsenal szétlézerezi a valahogy sikerei csúcsán is szedett-vedettnek tűnő LFC-t. Az ész úgy véli, a nemhivatalos bronzmeccsen senki nem lesz elég elszánt, elég lelkes ahhoz, hogy emlékezetes meccset lássunk. Bárha…..
Az úgynevezett Eb-szerda kínálta lehetőséget kihasználva statisztikai elemzésnek vetettük alá az európai futballt annak érdekében, hogy eldöntsük a milliókat foglalkoztató kérdést: melyik is akkor hát a kontinens legerősebb bajnoksága?Amelyikben a legjobb futballisták…..
Manchester - Bolton 2-1 A Boltonból csúnyán kiment a levegő és szembenéztek a szomorú valósággal: ebből az idén se lesz BL-indulás. A MU-nál már a cserék tartalékjai is a szezon végéig tartó sérüléseket szednek be, de amíg a széleken tart a bor és friss rózsa, egy ilyen…..
Van az öcsémnek két kis fiúgyermeke, a korkülönbség három év se. Tavaly valamikor: a kicsi épp a négykézlábat tanulta, a nagy rohangászott körbe a lakásban. Több ízben elviharzott a mászogató kicsi mellett, mígnem egy alkalommal (nyilvánvalóan pedagógiai céloktól…..
Nou San Trafford Five more years 2007.03.12 23:41:00
2005 ködbe vesző emlékű nyarán igen hosszú nyavalygást követően majdnem 25 millió GBP-t fizetett érte a Chelsea a Lyonnak. Az első szezonja olyan nagyjából sikerült. A másodikban kiderült, hogy minden egyes penny röhögve megérte: a faszi szerel, passzol, fut, lő és…..