Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gitár János

267 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Quart.blog Guns N' Roses 2006.06.01 00:38:00
Budapest Sportaréna, május 31-június 1.DEgyszer, vagy húsz éve, az Almássy téren vártam ennyit - egy Balkan Futourist koncertre. Az se nagyon jól sült el végül...
Columbia, 2006B+És aki azt hiszi, a cím valamifajta tréfa, az ne higgye. És aki azt hiszi, nem lehet a 71-es Rolling Stones alapjaira akárhány albumot felépíteni, az se higgye. És aki azt, hogy nincs country-hegedű, nincs blues-szájharmonika, nincs boogie-zongora, nincs…..
Gitár János 2006.05.25 12:57:31
Ja, azt írja az újság, h KS már nem tag (olyan igazán sztem sose volt). De hogy jön ez a JaMC-feelinghez? Hallgasd meg újra és vesd össze a Darklands számaival, egyértelmű.
Nagyszabású rendőri akció (ahogy a helyiek mondják: Großrazzia) eredményeként 3500,  file-cserélő hálózatokon nagy mennyiségű zeneszámot jogtalanul letöltő/felkínáló felhasználó ellen indult eljárás Németországban. A BBC tudósítása kiemeli: az egy-egy számot…..
Shout! Factory, 2006B+Aki emlékszik a magyar 70-es évek eleje-közepére, emlékszik Herb Alpertre és a Tijuana Brassre is: ők voltak a Petőfi Rádió reggeli műsorának névtelen főszereplői, a Reggeli Csúcs előtti korszak zenei arculatának meghatározói, az ideológiailag semleges,…..
XL, 2006BJack White (White Stripes) férfitársaságban: partner Brendan Benson és a Greenhornes együttes 2 zenésze. Az eredmény: a 70-es évek számos, lehetőleg blues-alapú rock-irányzatának igényes, de nem éppen falrengető újragondolása.Van Led Zeppelin, Free, némi CS&N, aztán…..
A brit trónörökös, akit a helyi média előszeretettel ábrázol orrát lógató alakként, önironikus/őszintén rátett egy lapáttal nyilvános image-ére, amikor egy televíziós interjúban a búbánat dalnokaként elkönyvelt kanadai költő/énekes, Leonard Cohen művészete iránti…..
Verve, 2006B+Verve, 2006B-Az afro-amerikai zenei hagyomány két összefüggő, de jól elkülöníthető irányát párhuzamos albumokkal különíti el jól korunk vezető trombitaművésze: az egyik rendes (k.) jazz, akusztikus poszt-bop, a másik erős funk-beütésekkel szerelt vokális,…..
A lemezkiadók amerikai szövetsége, a RIAA pert indított az XM műholdas rádióvállalkozás ellen. Az XM 170 digitális csatornát kínál mintegy 6,5 millió előfizetőjének, a lemezipar haragját pedig Inno elnevezésű, az adások felvételét és az egyes dalok elkülönítését…..
A brit letöltési piac fejlődik, 2006 első 3 hónapjában másfészer annyi letöltésért fizettek, mint egy évvel ezelőtt. Az Emap 1800-as mintán végzett felmérése szerint a 16-45 éves brit nők háromnegyedének van mp3-lejátszója vagy mp3-lejátszásra alkalmas mobiltelefonja és a…..
Mantra, 2006BEgyrészt mintha a mennyországba érkeznél, a hurik közé, úgy énekel Natacha Atlas, aki a Transglobal Underground tagjaként a 90-es évek elejétől meghatározó alakítója a világ világzene-fogalmának. Másrészt nem igaz már, hogy nem lehet vagy nem rakni dobgépet a…..
Talking Heads Films, 1984; dvd Palm Pictures, 1999ATalálkozás huszonvalahány év után egy kritikusszerte támadhatatlan klasszikusnak elismert koncertfilmmel. Lehetne szörnyű csalódás, de David Byrne a 80-as években tényleg a vizen járt, Jonathan Demme pedig tényleg csak lerakta a…..
Blood & Fire, 2006A24 dal ugyanarra a hangszeres alapra, úgynevezett riddim-album, jamaicai specialitás. Az alap a Congos és Lee "Scratch" Perry 1977-es Fishermanje, fellép egy komplett reggae-lexikon és nemhogy nem unalmas, hanem: édes és keserű, szívszorító és…..
Quart.blog Gainsbourg él, de 2006.05.11 18:00:00
Monsieur Gainsbourg Revisited Barclay, 2006CA francia pop szuperbölényének dalai angolul, a ma és a tegnap és a tegnapelőtt alternatív sztárjainak előadásában. A lehető legdivatosabban indul az album, a Franz Ferdinand Jane Birkinnel (Gainsbourg egykori élet- és énekes-társával) és…..
A New Musical Express tegnap megjelent számában olvasható eredményhirdetés szerint a hetilap olvasói összesítve Kurt Cobaint, a Nirvana együttes 1994-ben öngyilkosság következtében elhunyt gitáros-énekesét gondolják minden idők legnagyobb rockandroll-hősének. *** Lehetett volna…..
Quart.blog A Clor meg feloszlott 2006.05.11 13:07:00
Korunk egyik talán legígéretesebbnek mondott elektrorock zenekara, a Clor megszűnt. Maguk után hagynak egy messzemenőkig hallgatható albumot (mely a Clor címet viseli) és - menedzserük az NME weboldalán idézett közleménye szerint - "egy nagy, jellegzetesen CLOR-alakú űrt a…..
Warner Bros., 2006C+Két óra érett, hisztimentes rock korunk elsőszámú californiai felnőttzenekarától. És az univerzum megvonja a vállát.Igen, vannak rajta öngyújtó-lengető balladák és igen, vannak rajta (némiképp) funkis számok meg olyan kontinensvégi…..
Quart.blog The Harder They Come 2006.05.10 08:11:00
International Films Management, 1972; dvd BMG, 2001A-Harmadik világbeli Scarface kokain helyett fűvel, nagy tűzerejű gépkarabélyok helyett néhány poros Smith & Wessonnal. Nyitott Cadillac van benne, de csak egy körre nyúlja le a főhős, aki leginkább biciklivel jár. A film…..
Bár a múlt héten még arról szóltak a hírek, hogy a Rolling Stones idős indián asszonyra (illetőleg Jack Sparrow kapitány édesapjára) emlékeztető külsejű gitárosa, a Két Lábon Járó Kemikál-Biológiai Csoda jól van, és mindjárt felépül, a BBC mai jelentése szerint…..
Concord, 2006CEgyszer régen a jazz össze volt nőve a popzenével (és/vagy maga volt a popzene), a 40/50-es évek hangszeres óriásainak életművét meghatározták a musical-slágerek, a jazz-standard repertoár nagyját ezek a dalok jelentik. Az amerikai kortárs pop kulturális/zenei…..
A 37. New Orleans Jazz and Heritage Festival más volt, mint a többi: a Katrina hurrikán pusztítása (amelynek mintegy 1300 ember és a fél város áldozatául esett) utáni első Jazz Festen 4000 muzsikus igyekezett reményt adni az amerikai zenei hagyomány egyik legfontosabb városának. A…..
Beirut: Gulag OrkestarBa Da Bing!, 2006B+A sztori: Zach Condon Albuquerque-be (New Mexico) valósi, 19 éves és szinte teljesen egyedül, igazi hangszerekkel vette fel öntudatosan gitármentes albumát. A zene: részeg fúvósbanda, szívbemarkoló tangóharmonika, hajnali mandolin, szovjet…..
Reprise, 2006B+Aktuálpolitika rímbe szedve (vagy nem is szedve), kampányvers-egyszerűségű szövegek és elektromos gitárba csatornázott düh a legpunkabb öreg hippitől.Halottak és hazugságok töltik be a Living with War világát, a szövegek a lehető legkevésbé félreérthető módon…..
A nagyon háború- és nagyon Bush-ellenes vadonatúj album teljes egészében meghallgatható itt. Ha nagyon szakadozik, a neilyoung.com linkre kattintva érdemes próbálkozni. Infók itt. Kritika hamarosan...
A legendás rapper és kísérete körül mintegy 30 főt foglalkoztató felfordulás alakult ki tegnap este a londoni Heathrow repülőtér biznisz-várójában. A társaság a BBC tudósítása szerint a kiérkező rendőri erőkkel is "abuzívan" viselkedett, így hatukat letartóztatták. A…..