Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Antal Egon

38 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Artesano spanyol étterem és a Lucullus BT meghirdeti az "I. spanyol receptbajnokságot", melynek keretein belül a hazai gasztronómiai bloggerek és gasztronómiával foglalkozó újságírók kedvenc spanyol ételreceptjeit szeretnék megismerni. Aki tudja, kérjük, tegye ki…..
Jómagam nem vagyok elvakult rajongója a Csillagok Háborúja nevű immár 31 éves nagyon szép mítosznak, mégis azt kell mondanom, hogy nekem igenis tetszett ez a Klónok Háborúja c. film. Az Index lehúzta a filmet, ahogy az amerikai kritikusok is - a film 20%-on áll... Emellett eddig csak…..
A kistarcsai Görhönyfesztiválon hétféle görhönyt volt szerencsénk megkóstolni. A Lucullus BT a verseny zsűrizésében kapott szerepet, ami már-már hagyományosnak mondható: tavaly is részt vettünk már az ugyanilyen eseményen. Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke mellett a zsűri…..
Bevallom őszintén, ettől a filmtől nem sok jót reméltem: 20%-os (kritikán aluli) kritikusi szint Amerikában, 11 millió dolláros árbevétel (tehát óriási bukta), rossz előzetes... mi kell még?? Aztán úgy alakult, hogy mégis csak megnéztem a filmet (így alakult), és kellemesen…..
Most az a rész következik, amikor St Julians számtalan utcai pizzakészítőjének egyikét teszteltük le, mert nem értettük, miért áll egy-egy ilyen bódé előtt mindig vagy egy tucat kiéhezett ember. Nos, mint kiderült, elsősorban azért, mert minden frissen készül, és…..
Mivel Máltán mélyen vallásos emberek élnek, ezért az augusztus 15-ére eső Nagyboldogasszony ünnepét, a Boldogságos Szűz Mária mennybevételét is méltóképp megünneplik a helyiek. Ilyenkor a sziget számos településén ún. festát, azaz körmenetet tartanak, amelyet kétórás…..
Egyre több oldalról halljuk, látjuk, hogy a világszerte zajló digitális változások a gasztronómiát sem kerülik el. „Jövő éttermei” nyílnak meg Nyugat-Európában, már érintőképernyős asztalról is rendelhetünk ételt az Egyesült Államokban, E-menüből Izraelben,…..
Antal Egon 2008.08.26 22:41:11
Antal Egon 2008.08.26 23:44:32
Való igaz, ez az első bejegyzés ebben az évben. Természetesen minden filmet megnéztem az idén is a moziban, sőt, többet is, de a kedvem elment egy kicsit. No nem a nézéstől, hanem a hosszas írásoktól. Igazából arra gondoltam, hogy innentől kezdve le fogom rövidíteni a filmek…..
Antal Egon 2008.08.26 21:34:33
Egyetlen dolog miatt nem tiporom teljesen a süppedős sárba ezt a vacak filmet, ez pedig az, hogy maga a pokolfajzatos képregény nagyon életképesnek mutatkozott valamikor az Egyesült Államokban. Az amerikai kritikusok az adaptációról is hasonlóképp vélekedhetnek, mert 88%-osra…..
Szinte ki sem merem mondani, de a legújabb Batman film majd félmilliárd dolláros bevételnél jár (!), emellett az amerikai kritikusok 94%-ka gondolja azt, hogy zseniális. A filmmel kapcsolatban egyébként tényleg nagyon kevés negatívumot lehet megemlíteni -  ilyen talán az…..
Azt hiszem, bizonytalan időre felfüggesztem a hazai vendéglátóipari egységek látogatását, pontosabban szólva néhány valóban minőségi helyen kívül még csak kalandvágyból sem teszem be a lábam. Sajnos egyelőre esélye se látszik annak, hogy az itthoni populáris vendéglők…..
Antal Egon 2008.08.06 21:30:17
Antal Egon 2008.08.06 22:41:48
Ez egy hihetelenül okos, környezettudatosságra nevelő film, és már csak azon csodálkoznék, ha nem Al Gore és Philip Kotler lettek volna a producerei. Szóval, a helyzet a következő. Az emberek teljesen elhülyültek - a világűrben tekeregnek egy nagy űrhajóban, ahol mindent öntudatos…..
Ha a moziban nem ült volna mellettem egy olyan nő, aki minden 5 percben hangosan kommentálta a történéseket a mellette ülő (ugyancsak zsírparaszt) szekrény-barátjának, akkor bizonyára valamivel jobban élveztem volna a fimet, ahogyan jobban is koncentrálhattam volna. Mindig csak arra…..
Ritkán van olyan, hogy egy filmről kijönnék csak úgy, menet közben, ezzel a múmiafilmmel viszont majdnem így voltam. Csak az tartott vissza, hogy többen néztük együtt a filmet, no meg az, hogy kb 10 emberen kellett volna átvergődni magunkat. Az első két múmia "nem annyira volt…..
Nem tudom, az miért jó, ha az ABBA számokra ráhúzunk egy komplett történetet, aminek az a vége, hogy Colin Firth bebuzulva, 30 évvel ezelőtti ABBÁS ruhákban ráz egy eldugott görög szigeten? Nekem valamiért nem jön le... Tényleg az van, hogy pár színész nagyágyú + a nagy…..
Őszintén mondom, egyetlen egyszer sem láttam egy darab részt sem a Szex és New York c. szappanoperából, ezért meg is lepődtem magamon, amikor hirtelen egymás után kétszer is megnéztem a mozifilmet. Mert szuperfasza. Vicces - jól előkészített, gondosan megtervezett poénok, olyanok,…..
Egy ilyen mozi eleve nem lehet rossz - ezt a film majd 200 millió dolláros USA-beli árbevétele is jól tükrözi. Remek karakterek, kielégítő sztori, lendületes movie, viszont csak hellyel-közzel vicces. Ami még nagyon életszerű, az Kína bemutatása, az emberem, (bocsánat, állati)…..
Úgy éreztük, muszáj reagálnunk a nemrég megjelent "Étterem és Borkalauz 2008." c. kiadványra.„Üdvözöljük az ilyen jellegű kezdeményezéseket, bár a kalauz véleményünk szerint túl korán „érkezett” Magyarországra. Azt gondoljuk, hogy hazánk még nem…..
Az "Esküvő után" c. Susanne Bier által rendezett dogmaszerű alkotás talán Az ÉV FILMJE  díjra aspirál szerény mozikritikai tevékenységemben. Ritkán látni ilyen tökéletes alkotást. 2006-ban az Európai Filmakadémia legjobb "rendezői" és "férfi…..
Az 1986-ban készült Macskafogó c. rajzfilm óriási sikernek örvendett, amivel teljes mértékben egyet tudok érteni. Akkor is tetszett a rajzfilm, és most is tetszik. Talán mert kanadai-német-magyar koprodukcióban készült? Meglehet. A második rész 21 év távlatából viszont már csak…..
Úgy tűnik, Hilary Swank tényleg nem tud őszintén örülő, mosolygós, boldog fiatal nőt alakítani. A Millió Dolláros bébi és a Reaping után állítom ezt. Közben még ugyan volt két filmje (Black Dahlia és Freedom writers), amiket ugyan sajnos nem láttam, de gondolom, nagyot nem…..
Nehéz rossz sok rossz dolgot mondani a Nemzet Aranya 2. c. filmmel kapcsolatban, ugyanis Jerry Bruckheimer producer szemtelenül jól össze tudta azt gründolni. Alkotásunk tipikusan abba a kategóriába tartozik, ami keveset kockáztat és "tutira megy". (No risk - big output). Egy…..
A tökéletes recept a mai mozikészítésben: az animációs film. Akad belőlük egy-kettő manapság, és általában ezek jól is teljesítenek. A Mézengúz már 117 millió dolláros bevételnél jár, ami nagyon, de nagyon sok. Ugyanakkor a kritikusok megosztottak a filmet illetően, bár ez…..