Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Weißkopf

0 bejegyzést írt és 914 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a nyár! A hőség már korábban megérkezett, a Balaton már hetek óta 22 fokos. Ilyenkor jól esik valami citrusos, lehetőleg hideg üdítő. A nyári szünet és a gyermekkor autentikus itala a narancsszörp. Nincs olyan gyermek, aki ne szeretné. Mi, felnőttek is szívesen iszunk egy hűsítő narancsszörpöt…..
Weißkopf 2022.06.01 09:54:44
@yerico1: Abszolút igaz! Piroskát ezért már régóta nem veszek. Ha valódi málna-, narancs- stb. szörpre vágyom, az Auchan saját márkás szörpjét veszem, ez valóban 33% málnát stb. tartalmaz és még olcsóbb is a Piroskánál.
Kevés erősebb átok létezik a Kárpát-medencében, mint igazi, európai értelemben vett, jobb-közép pártot akar alapítani. Dávid-Bokros, Pálinkásék és Bencsik után úgy tűnik Márki-Zayra is rájár a rúd... Felmerül a kérdés: kell-e nekünk ilyen formáció? ..
Weißkopf 2022.05.20 18:01:34
@ulpius66: "polgármester még Vásárhelyen ez az MZP?"
Tudtommal igen. És amíg le nem mond vagy mondatják, addig (2024-ig) az is marad.
Azóta tudjuk, hogy hol szórakozunk vagy merre találunk szállodát. A terv pedig – meglepő módon – ma is remekül működik...
A parlamenti választás ismét sokakban előhozta a külföldre költözés vágyát (ez már nem az első alkalom, hogy aztán némi idő elteltével visszaálljon az alapállapot). Legalább ilyen érdekes, milyennek látják a Magyarországhoz fűződő viszonyukat a már hosszabb ideje külföldön élők. Közéjük tartozik…..
Weißkopf 2022.05.03 17:35:22
@Nancsibacsi: "Milyen választási rendszert csinálnál?" Olyant, amilyen 2010-ig volt: 2 fordulósat, a 'ki nem igazított' választókerületi határokkal. Talán dereng nálad is, hogy Orbán első lépése volt a 2/3 birtokában a választókerületek átszabása, azaz a 'billegő' körzetek fideszes többségű kerülethez csatolása. Pl. Zugló egy része így került az Orbán-hű XVI. kerülethez. Hogy a többi, hatalombetonozó intézkedéséről ne is beszéljünk.
Weißkopf 2022.05.03 18:02:14
@Almandin: "A demokrácia valóban Nyugaton is megszűnőben van": hol van még 1 olyan ország Nyugaton, ahol az történt, mint Magyarországon 2010 után? (Keleti példa persze akad, pl. "türk" rokonainknál.)
Weißkopf 2022.05.04 10:57:08
@fhdgy: "Ha ez, ami itt van, demokrácia..."
Nem, ez, ami itt van, legfeljebb demokratúra. (Orbán használta ezt a szót 2006-ban az akkori magyar kormányzatra, pedig hol volt még az ettől a maitól!)
A NER rendszere továbbra is unikumnak számít Európában, hiszen ezen a hétvégén sem sikerült a nagy jobboldali populista áttörés a kontinensen. Orbán Viktor szlovéniai szövetségese súlyos, francia partnere pedig újabb vereséget szenvedett az aktuális választásokon. Az sem tett jót a magyar kormányfő…..
Weißkopf 2022.04.27 12:54:51
@Bandibacsi34:
"Nem árulunk zsákbamacskát: Aki nem tesz a Parlament alakuló ülésén esküt, nem viselhet semmilyen tisztséget sem majd."
És? Van jelentősége a tisztségnek a narancs uralta parlamentben (a bérpótlékon kívül)? Az égvilágon semmi.
Ritkán Látható Történelem interaktív előadás! Részletek a poszt végén! GYERE EL! A szokásos Napi érdekes helyett most egy felélesztett sorozat jön mára. Ennek prózai oka van, nem volt időm elkészíteni a posztot, ez pedig készen volt, és tudom, hogy ezt az összeállítást is kedvelitek. Jöjjön…..
Weißkopf 2022.03.21 21:08:00
@queenagi: "ha nem kaptak volna olyan készséges segítséget a magyar csendőrök és nyilasok részéről": a deportálás idején a nyilasok még nem voltak hatalmon, csak október 15. után lettek az ország urai, addigra pedig már a magyar vidéki zsidóságot deportálta a Sztójay-kormány.
Az NDK a berlini fal előtt sem volt szívderítő hely. Drága, gagyi termékek, ételhiány és háztömbkommandók mindenütt...
Több mint két hónapig rejtve maradt gyilkosságot fedeztek fel 1925. február 20.-án. A Teréz körút 6. szám alatti ház egyik lakóját, Leirer Amáliát vérbe fagyva találta meg Leirer Lőrinc és a vele együtt érkező holland kereskedő, aki a lány barátja volt. Hogyan történhetett meg, hogy a gyilkosság…..
Minden országnak megvannak a maga kis szokásai, amit természetesnek és logikusnak tart. Ez pedig így van rendjén. Nekem mégis megütötte a fülem néhány, a közelemben elhangzott (spanyol) mondat, amit úgy gondoltam, most megosztok veletek. Izzadnak, mint a… Amikor meleg van, a legtermészetesebb…..
Számos világszerte ismert és szeretett étel egy-egy európai város nevét rejti, amellyel valamilyen okból összekötődött. Az Europeana válogatása nyomán olyan élelmiszereket mutatunk be, amelyek mára köznevesült formában a kontinens valamelyik városának állítanak emléket – talán anélkül, hogy tudnánk…..
1905. Orosz kém lefejezése a japán-orosz háborúban, a kínai Kaijuan városa mellett..
Weißkopf 2021.12.06 17:00:55
@Vaszilics Fedor Emánuel: "a tartomány határainál mindenhol tábla jelzi, hogy üdvözöljük Bajor Szabadállamban". Én is láttam ilyen táblát, bár csak annyi állt rajta, hogy Freistaat Bayern. Ami annyi mint Bajor(országi) Köztársaság. Merthogy a német értelmező szótár szerint Freistaat = Republik.
Rövid betegség után, 78 éves korában elhunyt Kóbor János, az Omega együttes énekese. A zenész pár hete feküdt kórházban, ahová koronavírus fertőzés miatt szállították. Halálhírét a zenekar facebook oldalán tette közzé. Nyugodjék békében!..
Weißkopf 2021.12.06 15:29:49
@horrorpornó bábszínház: "Ha beoltatja magát, még ma is élne."
Abszolút így van. Állítólag bízott az immunrendszerében, ezért nem oltakozott.
Halló, Nirvána, Vígmatróz. Testisértés, robbantás, lövöldözés, emberrablás és a külföldiek lehúzása pikáns showműsorral...
Weißkopf 2021.11.29 21:31:10
@Filippon: A Vígmatróz a Szent István körút páros oldalán volt a Ditrói Mór és a Hegedűs Gyula utca között.
Weißkopf 2021.11.30 21:30:26
@fofilozofus: "Valahol a Rákóczi tér mellett volt": ha jól emlékszem, a József körút páros oldalán, a Rákóczi tér és a Bérkocsis utca között.
1945. április 14. Franklin Roosevelt amerikai elnök temetési menete a Fehér Ház felé, Washingtonban Az elnök a jaltai konferencia után hazatérve folyamatos fáradtságra panaszkodott. Március 29-én birtokára, a georgiai Warm Springbe utazott pihenni. Április 12-én ebéd után egy portréhoz ült modellt,…..
Ass blaster Szegényház 2021.10.21 20:23:57
Néhány hete családostul hazautaztunk hogy megnézzük a Vadászati Világkiállítást. Mindenképpen látni akartam mert én hét évesen ott voltam az 1971- ben rendezett kiállításon is. Összességében nem bántuk meg hogy hazautaztunk, hogy megnéztük bár jót szinte semmit nem tudok mondani. Kezdjük az…..
Weißkopf 2021.10.23 12:44:10
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hol a narancskommandó? Már biztosan úton a nagygyűlés helyszíne felé, ezért nem olvassák a blogot.
Ez az első Az első modern bikini 2021.10.18 15:07:16
Az első modern bikinit Louis Réard tervezte. A bikinit egy párizsi divatbemutatón a Casino de Paris táncosnője, Micheline Bernardini mutatta be 1946. július 5-én. Bár az ókori görög és római ábrázolások szerint, már több ezer éve is hordtak hasonló ruhadarabokat a nők, a bikini 20. századi…..
Weißkopf 2021.10.20 12:43:14
@alfacharlybravo: A monokinikről nem is beszélve...
A gyógyszeripar alighanem az egyetlen ágazata a magyar gazdaságnak, melynek régi nagy cégei ma is nagyok és virágoznak. Az Egis, a Sanofiba betagolódott Chinoin és a magyar gyógyszeripar első életképes gyára, a Richter Gedeon Nyrt. A Kalmopyrin több mint száz éve, a Cavinton lassan fél évszázada…..
Történelmi emlékezetünk egyik megkövült képe a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, a Nemzeti dalt vehemensen szavaló Petőfi Sándor idealizált figurája...
fáymiklós Verne Gyula bosszúja 2021.09.18 07:49:00
Azt hiszem, gyerekkorom óta foglalkoztatott, hogy vajon mi lehet a Sándor Mátyás eredeti címe. Mert ha magyar is a főszereplő, azt azért az ember (gyereke) érezte, hogy olyan nincs. Egy francia regény címében nem lehet három rendes magyar á betű, valami trükknek kell lennie. Nem mintha nagyon…..
Weißkopf 2021.09.19 17:45:14
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Károly herceg jogos. Uralkodók és családtagjaik nevét (ha van magyar megfelelőjük) le szokás fordítani.
“Hát persze, hogy mindez a fejedben történik, Harry, de attól még miért ne volna valóságos?” - a varázsvilágok legismertebb bölcs figurája, Albus Dumbledore a magyar közönség számára egybeforrt Makay Sándor hangjával, aki szeptember 11-én ünnepelné a 90. születésnapját. Portrésorozatunk e havi…..
A kérdés kettős. Egyrészt mint Budapest sorsáért aggódó civilek fiktív első személyben kérdezhetjük magunktól: városvezetőként mi mit tennénk, és hogyan tennénk, ha tényleg komolyan gondolnánk, hogy a fejlesztés ne csak a 2024-es kampányplakátokon, szép látványtervekben öltsön testet, hogy aztán…..
A világ elhűlve nézi, hogy milyen gyorsan omlik össze az USA által összetákolt bábállam Afganisztánban. Hiába a kétszeres létszámfölény, a légierő, a fejlett nyugati fegyverek, a kormányerők folyamatosan meghátrálnak a tálibokkal szemben, a katonák dezertálnak, rosszabb esetben átállnak az…..
Viszonylag ritka alkalom, amikor arról tudunk beszámolni, hogy valaki Ausztriában született magyarként Magyarországra költözik. Pedig előfordul az ilyesmi is, igaz, Kilyénfalvi Áron esete igazán különleges...
Weißkopf 2021.08.06 15:19:12
@fhdgy: "Van egy olyan mondás, hogy ahol a kenyér, ott a haza."
Latin eredetije (ha jól idézem): Ubi bene, ibi patria.
Többször jártunk már itt, meg voltunk elégedve. Nem az olcsóbbak közé tartozik, de - számomra - minőségi. Mivel szerepelt az étlapon, kipróbáltam a Vak Varjú somlóit, bár előre jelezték, hogy újragondolásról van szól. A külcsín alapján már lehet sejteni, hogy nem a várt ízek és állagok jönnek…..