Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LongCafé

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    A családi állapotod, személyes terveid nem tartoznak a főnöködre vagy egy HR-esre. Ezek az információk védett adatok. Nincsenek közvetlen összefüggésben a munkakörrel, ezért még rájuk kérdezni is tilos, hát még nyilatkozatra kötelezni a munkavállalót ezekkel…..
Ezt a kérdést nagy divat volt feltenni állásinterjúkon egy időben, amiből csak az látszott, hogy a kérdező megtanulta az aktuális tananyagot, és alkalmazta is a gyakorlatban. A baj csak az, hogy ennek a kérdésnek álláskeresői oldalról nincs semmi értelme (valójában munkáltatói…..
Ahhoz, hogy egy P. Lászlóéhoz hasonló nyomorult ember életét részletesen megismerjük, valami szörnyű eseménynek kellett bekövetkeznie. Ezekben a sorsokban ugyanis sikert aligha talál a média. Bándy Kata meggyilkolása tragédia, de nem csak egy emberi élet elvesztése miatt, hanem…..
LongCafé 2013.04.23 15:00:11
Szerintem... Esetében a büntetés célja nem csak a büntetés, hanem a társadalomtól való távoltartás is - jogosan:
- bármilyen nyomorult élete is volt, ez egy aljas szexuális indíttatású gyilkosság volt. Innentől az egész cikk teljesen rossz vágányon van.
Arról kellene szólnia ennek a cikknek, hogy vajon P. László akkor is életfogytiglant kapott volna, ha egy hozzá hasonló társadalmi helyzetben élő nővel teszi azt, amit tett? Egyáltalán, elkapták volna? Lett volna belőle akár egyetlen hír is a magyar médiában? Tudja valaki, hogy az ilyen körülmények között élő nők milyen kiszolgáltatottak, nem csak az egész felettük álló társadalommal szemben, de a velük/belőlük élő férfiak felé is? Arról kellene szólnia, amilyen magától értetődő természetességgel nézte PL anyja azt a szerepet, amit a fia játszott, és amennyire azon volt megdöbbenve, hogy most ezért megbüntetik.

A hasonló cikkhez meg kellene keresni egy rablógyilkost, akinek nincsenek morális korlátai, és megszerzi, amire úgy gondolja, hogy szüksége van. Egy olyan eset felvethet ilyen szociális, elitizmusos, társadalmi felelősségi kérdéseket. Ez az eset is felvetheti a társadalom felelősségének kérdését, de teljesen más hangsúlyokkal, szerintem, mert sem a nyomorból sem a jólétből (szexuális ragadozók az elitben is vannak, csak őket meg nem kapják el, ez is lehetne alapja egy ilyen moralizálásnak) nem következik és nem vezethető le ez a viselkedés.
LongCafé 2013.04.24 09:43:40
@baum: Ez nyilván csak "gut-feeling" :-) nem hiszem, hogy a releváns statisztikáknak birtokában lennék. De én is szívesen olvasnék egy ilyen cikket :-)
Megkezdődött a párbaj-szakasza a Tv2 tehetségkutatójának, oppardon, énekversenyének, az, amiben a mesterek saját kutyájuk kölykét kénytelenek kitenni kartondobozban az út mellé, hiszen 12 énekesüket párokba rendezik, majd adnak nekik egy nótát, és a duett végén egyiküket…..
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Vendégszerzőnk, Sortilegus írása. Pol Pot mindenkit ellenségnek tekintett, aki kicsit is képzett volt, aki a legalapvetőbb ismereteknél többet tudott. Rémuralma alatt Kambodzsában felszámolták az iskolákat, a tanárok, az orvosok és más értelmiségiek, szakemberek nagy többségét…..
LongCafé 2012.10.16 13:26:43
Nem vitatva a cikk igazságát, azért azt tegyük hozzá, hogy a jelenlegi oktatási (különösen felsőoktatási) rendszer akkor sem lenne jobb, ha felezés helyett dupláznák a költségvetését. Egy véglegesen kontraszelektált, a nemzetközi trendekről lemaradt oktatói gárda négyszer ennyiből sem tudna semmivel sem jobb outputot garantálni. Lehet azt mondani, hogy azért mert nincs pénz (kis pénz, kis foci), csak akkor eszembe jut az a vicc, hogy megkérdezik a fuldoklótól: tud úszni? Nem! És ha megfizetem?

Szóval a polt-pot szindrómánál (ami ezek szerint csak a Fidesz sajátja, és mint ilyen, mindössze két éve sújtja az oktatási rendszert), ott a "kiskakas a szemétdombon" szindróma is, amikor a Tanszékvezetők félnek mindenkitől, aki többet tud náluk, vagy egyáltalán jobban képben van a területük napi híreiben, és ennek megfelelően szelektálják és tenyésztik a felsőoktatás minőségét elsődlegesen meghatározó oktatói gárdát. És ez nem két éve sújtja a felsőoktatást, és sokkal tovább fogja sújtani, mint Hoffman Rózsa.

És ha valaki azt mondja, hogy pénzkérdés az, hogy valakit érdekel-e a saját szakmája, azt kéretik kiröhögni. Ha engem érdekel a szakmám, akkor is elolvasom, merre halad, ha nem fizetnek érte, vagy nem ezért fizetnek (ez lenne az ún. értelmiség egyik megkülönböztető jegye). És az internet korában a konferenciákra eljutásra hivatkozni is fölösleges... A kutatási ötletek pedig 99%-ban nem a mindenkori kormányokon buknak el, hanem a mindenkori intézményvezetőkön, tanszékvezetőkön. Milyen jó, hogy mindig van kire mutogatni...
Slovensko, do toho! Rezešová 2012.08.27 03:02:00
Több e-mailt, jelzést kaptam az elmúlt napokban, miért nem írok az M3-as autópályán történt tragikus balesetről, mert, ahogy az utolsó poszt alatt egy komment mondja, „azért most történt valami így szlovák-magyar viszonylatban, erről nem akarsz beszélni? (rezesova)”.…..
Még nagy a titkolózás, de napokon belül hivatalosan is bejelentik, hogy a fővárosban is létrehoz a rendőrség egy kerékpáros alakulatot. A biciklisek a Készenléti Rendőrség keretein belül dolgoznak majd. Úgy tudjuk, mintegy ötvenen tartoznak a szerveződő egységhez, a pontos…..
„Váratlanul kiderült a feladata” az első sora annak a versnek, amit L. Simon László kulturális államtitkár-jelölt publikált tíz évvel ezelőtt. A fordulatokban gazdag és tanulságoktól se mentes műnek már eddig is legtöbbet idézett részlete az utolsó harmad eleje: "a hazai…..
LongCafé 2012.06.14 16:06:26
@LongCafé: Mármint NOVÁK tuskó fejéről, persze
LongCafé 2012.06.14 16:28:59
@Anyátok picsája!: egészségedre
LongCafé 2012.06.14 17:24:05
@Anyátok picsája!: Ha nem akarom, nem tudom, kiről van szó, mert annyi kurázsi nincs benned, hogy megnevezd, de értem képes náci beszédet, ezért elmondom neked: azok, akikre célozgatsz (gyk. "akik a palesztinokat irtják"), a saját országuk Jobbikjában vannak. De ők legalább messze vannak, és azt sem értem, amit beszélnek a szájukkal... Azoktól viszont itt van hányingerem, akik azt hiszik, hogy az ő nagy magyar tehetségük és a pilisi szívcsakra majd eltartana itt egy országot, ha mindenki elhúzna haza. És a trolloktól is az van. És mivel egy olyan faluban élek, ahol a lumpen, munkakerülő, verekedő, kötözködő, részeges tolvajok (mikor mi ragad) nagyrészt Jobbik-szavazók és rendről böfögnek, cigányoznak, ezért engedtessék meg, hogy az ostoba, zsigeri öszönöket kiszolgáló párttól, ami ilyen formán semmiben nem különbözik egy politikai Mónika-showtól, en bloc hányingerem legyen. De értem én, valaki végre az ő nyelvükön beszél. Sosem mentek választani, most elmentek, és legközelebb is el fognak. És a Jobbikot az ő életmódjuk és az ő bűneik akkor sem zavarná, ha a fél országot lepofoznák.
Miközben a Jobbik képviselőjének tiszaeszlározó felszólalása és gyöngyöspatai polgármesterének "polgárháborúzó" beszélgetése kapcsán a Fidesz éppen elhatárolódik a rasszista szólamoktól, a kormány igyekszik feltűnő lépéseket tenni a szélsőjobboldal egyik…..
LongCafé 2012.04.25 16:42:09
@nemjogasz: az a tanköteles korú az utcán van, tanítási időben, jó eséllyel megvalósult jogszabálysértés. Ráadásul, nem a gyerek sérti a jogszabályt, ő (is) áldozat. Akkor is, amikor bűncselekményekre kényszerítik. A rendőrségnek pedig feladata az áldozatok védelme. És lehet persze úgy beállítani, hogy a hol vannak a szüleid és miért nem vagy iskolában vegzálás, de ezzel azt a szülőt véded, aki a saját gyereke ellen követ el nem bűncselekményt, hanem bűnt, amikor nem figyel rá oda.

Társadalmilag pedig, újratermeljük a semmire nem használható generációkat. Aztán lehet persze gyurcsányozni, bajnaizni, orbánozni, de a helyzet az, hogy szarból nem lehet várat építeni. Márpedig a mai gyerekek felével jelenleg a tartós munkanélküliséget és a munkaerőpiacon használhatatlan tömeget termeljük újra. Namost ebbe az iskolánál lehet beavatkozni (pontosabban a liberális kánon szerint ott sem), a felnőtteknél már értelmetlen (és a liberális kánon szerint genyóság). És igenis, az egyik beavatkozás a tudatosítás. VALAHOGYAN el kell érni, hogy tudatosuljon, iskolába KELL járatni a gyereket. A demszkygáboros semmittevésnél minden megoldás jobb. A rendőr is.
A törvényhozás mai ülésén - várhatóan kora este - módosítja az Országgyűlés munkájáról szóló törvényt és az ehhez szorosan kapcsolódó határozatot, amely a Házsszabály rendelkezéseit rögzíti. Utóbbi dokumentumból idézek: Az országgyűlési képviselőcsoportok A…..
LongCafé 2012.04.16 13:16:26
@barli: Hát, szerintem kéró, kocsi maradna apunál, ez nem kérdéses :-)
LongCafé 2012.04.16 13:20:29
@TubiTubiNixTubi: ezért is nyilvánvaló szerintem, hogy ez nem a DK-ról szól, hanem egy esetleges Fidesz-szakadás megnehezítéséről. Egyébként nem igaz, hogy nincs jelentőssége, mert pl a közmédiába tendenciózusan nem szerkesztődnek be, hiszen nincs frakció, frakcióvezető, csak egy kupac egyéni képviselő, azoknak meg nem számít a véleménye. Ha lenne frakció, akkor muszáj lenne teret adni a frakció véleményének, közleményeinek.
LongCafé 2012.04.16 14:01:45
@Espiritú: Lásd itt:
@LongCafé:

Nyilvánvalóan, az a belső kommunikáció lényge, hogy a DK ellen irányul. Szerinted kiáll Lézer és OV, hogy "a DK ugyan alapíthat frakciót, de ti ne is álmodjatok róla"? Vagy most mégis mire gondolsz?
Trompf Lemondani vagy lövetni ? 2012.04.02 20:17:00
Schmitt Pál lemondott.   Lemondása kötelesség volt. Kötelessége az országgal a jobboldallal és önmagával szemben is.Lemondásához vezető állomások a lebukás, a kivárás, a bizonyosság, majd a következmény. A lebukás Lehet azon vitatkozni, hogy valaki, aki a dolgozata 95%-át…..
LongCafé 2012.04.03 13:16:23
@Orkán Piktor, a Kárpátok réme:
és akkor most olvasd el ezt a cikket úgy, hogy az első felét elhagyod. CSAK Fletó van, nincs SP, nincs Orbán. És most próbálj valami elfogadható indokot találni, amiért nem kellett lemondania, azon kívül, hogy egy öntelt, nagyképű szociopata, akit semennyire nem érdekel az, hogy mit gondolnak róla, a pártjától vagy az országáról.
Összességében a Fidesz hozta a tegnapi napot, még akkor is, ha néhány napig nehéz lesz elmagyarázni a fanatikus híveknek, hogy a sérthetetlen, lezárt ügyű Plagi bának miért kellett 72 óra alatt mégis csak távoznia. Amúgy Schmitt Pál beszéde maga volt a hazugság, egyetlen…..
INTERJÚ A család csakis egy férfi és egy nő közötti kapcsolat lehet, amelyben a felek potenciális szülők is egyben. Az egyik legtekintélyesebb német alkotmányjogász nyilatkozott nekünk. Paul Kirchhof az Andrássy Egyetemen - kas.de     Paul Kirchhof a német…..
LongCafé 2012.03.07 18:16:29
@flamer: már ha a művelt ógörög beszélt latinum :)
ugyanakkor két nő is csak pipettával és petri-csészével, valamint a nem-elismert klónozással ponteciálisabb szülő. De ha a keresztény gyökereknél maradunk, nem mintha számomra releváns lenne, de a beszélő ezt többször említette, az "elhálatlan" illetve a meddő házasságok érvénytelenítése még a kánonba is belefért. Ebben az esetben tehát legalább következetes.

Ha azt tekintjük alapnak, amit ő, hogy ti. a család intézményét nem önmagáért, hanem a társadalom utánpótlása érdekében kell megkülönböztetni, akkor nehezen vitatható, hogy a társadalmi utánpótlás jelentős többségét még mindig férfi és nő hagyományos biológiai módszerekkel biztosítják, de ez csak az első lépés, mert az utánpótlásnak el kell érnie a felnőttkort.

Szerintem egyébként a vita inkább szemantikai, semmint jogi, és nálunk is az. Ha egyébként - öröklés, eltartás, eü ellátás, hozzátartozóként elismerés pl. krízishelyzetben - tekintetében a homoszexuálisok is hasonló pátokat alkothatnak, akkor a vita csak arról szól, hogy élettársak vagy házastársak a kifejezés erre. Nonsense.
Schmitt Pál szerint nem használta fel doktorijához forrásmegjelölés nélkül senki más kutatását a tegnap lemondott német szövetségi államfő.  Az államfő elmondta, hogy régebben sokat dolgozott együtt Christian Wulfffal, és egyszer sem látta, amint más dolgozatból…..
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
LongCafé 2012.01.09 18:18:10
inforadio.hu/hir/belfold/hir-475770
"Az amerikai Time magazin az új magyar alkotmány apropójából készült írásában mások mellett megszólaltatta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, aki úgy vélte, hogy az alaptörvény fontos "fékeket és egyensúlyokat" távolít el a magyar demokratikus rendszerből. "Aggódom a szabadság és a demokrácia jövője miatt" - mondta Gyurcsány Ferenc."

---

Akkor kellett volna aggódni, amikor időben előrehozott választásokat kellett volna tartani, nem belecsúszni a Fidesz 2/3-ba.
A trendek nyilvánvalóak voltak. Ha 2008-ban előrehozott választások vannak, idén már Orbán bukna.
LongCafé 2012.01.10 20:15:52
"1) A demokrácia „gyakorlatias felfogásban” tulajdonképpen nem más, mint a rossz kormányzás gyors és békés korrekciójának lehetősége."

Azért kár lenne vitatni, hogy a mostani helyzet kialakulásáért erősen felelősség terheli az ezt megelőző rossz kormányzásokat is, amelyektől egyáltalán nem sikerült (időben) megszabadulni.

Az, hogy mindenki a saját számára megbízhatónak ítélt embereket választ a nem-is-annyira-független intézmények élére, ismét csak általános tendencia. Sem Majtényi úr, sem Pataki úr nem a függetlenségükről ismertek, de szerintem ez normális is, annak, aki ilyen fontos pozicóba kerül, elvárható, hogy legyen kialakult értékrendje. És ha van neki, az nyilvánvalóan közelíthető lesz politikai iskolákhoz. Akinek meg nincs, az nem alkalmas ilyen pozíció betöltésére. Ezért van az, hogy ezek az intézmények távolról sem tekinthetők függetlennek, mindaddg, amíg valóban nem közvetlenül választják őket (mint Amerikában bizonyos (helyi) ügyészeket, bírókat, sttb.) És ezért van az is, hogy amerikában sokkal kevesebb sóhivatal van, mert a törvény értelmezése és alkalmazása a bírók feladata. Az ilyen magyar intézmények FELÉT, de legalábbis a hatásköreik felét meg kellene szüntetni és a bíróságokhoz rendelni. Környezetvédelem, média, adatvédelem, szerzői jog stb. Abszurd, hogy DJ Jeszi bírságolhat, a BSA privát rohamosztagot tart fenn. A nagy demokráciáért aggódás nem több, mint az azért való aggódás, hogy "hogyan fogjuk most a mi embereinket beültetni ezekre a helyekre". Ld. Bárámdy képviselő. Az egy dolog, hogy elküldené azokat a BÍRÓKAT! akik most kerülnek pozícióba, de arról nem beszél, hogyan töltené fel a helyeket, és szerinte mik a megbízhatóság kritériumai.
„A hatalmat nem kenyér módjára osztogatják, hanem lopják. Mindig lesznek királyok, csak másképp hívják őket.”(Napóleon) Napokig csak csodálkoztam azon, vajon mire jó ez az újabb „megmentősdi”: kinek akar a kormány a fix árfolyamú visszafizetés…..