Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pikoandras

10 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vajon van-e hosszútávon esélye a jelenlegi, a Fidesz által diktált, a szimbolikus politika által meghatározott nemzetpolitikával szemben egy centrista, a magyarországi közép- és baloldali politikai erők által támogatható határon túli stratégiának? Augusztus végén és…..
  A HaHA fellépése nyomán a múlt év végén a szélesebb közvélemény számára is nyilvánvalóvá vált, milyen szakmai, közpolitikai minőséget képvisel a kormány felsőoktatással kapcsolatos politikája.  Azok a napok, amikor naponta aszerint változtak a…..
  Aligha van olyan magyar állampolgár, aki életében legalább egyszer nem vett volna részt valamilyen korrupt ügyletben, ne adott volna hálapénzt, vagy próbált volna zsebbe csúsztatott borítékkal megszüntetni vagy épp gyorsítani hivatali ügymenetet. Olyan pedig biztosan nincs,…..
  A szociális intézményrendszer állami fenntartásba vételének folytatásaként az állam 2013. január 1-jével negyven szociális és 137 gyermekvédelmi intézményt vesz át a települési önkormányzatoktól. Az állam átveszi az intézményekhez kapcsolódó ingó- és…..
Írt egy szívhezszóló levelet nekem a Tigáz, mondtak egy számot. Mondtam, hogy nem stimmel, mert több mint egy éve egyetlen fillérnyi elmaradásom nincs. Mondták, hogy de a könyvelésük szerint igen. Elküldtem a bizonylatokat, hogy nézzenek már utána, mert nincs…..
  A készenléti rendőrségbe olvad a Nemzeti Nyomozó Iroda, megszűnik a BRFK szervezett bűnözés elleni osztálya, megyei és városi rendőrkapitányok tucatjait helyezik át vagy küldik parkoló pályára. A kormányzat egyszerre ismeri el a változások indokként a rendőri…..
  Ramil Szafarov átadatási ügyével kapcsolatban számos külpolitikai, nemzetközi jogi és a moralitás kérdését feszegető értékelés jelent meg az elmúlt napokban. Az Nemzeti Közigazgatási Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának elemzése, ezektől eltérően arra a…..
MÉDIAJOGFIGYELŐ Alaki 2012.07.19 00:45:00
Sokan kísérik érdeklődéssel a Klubrádió harcát a Médiatanáccsal egy állandó frekvenciáért, de érthető módon még a legtájékozottabbak is kapkodják a fejüket a szerdai pengeváltás mentén. Az előzményekről annyit, hogy a Médiatanács tavaly júliusban hirdette meg a 95.3…..
pikoandras 2012.07.19 10:42:12
MÉDIAJOGFIGYELŐ Ítélet helyett 2012.07.12 14:38:00
Ma írtam egy bejegyzést arról, hogy milyen embert próbáló feladat elé állította a bíróságot a törvényhozó a legutóbbi médiatörvény-módosítás "Lex Klubrádió"-nak elnevezett passzusai miatt. Ezek lehetetlen helyzetbe hozták a bíróságot: úgy kell ítélkeznie egy ügyben,…..
pikoandras 2012.07.12 18:24:37
A jövőre hatályosuló új Btk. egyik legvitatottabb újítása a büntethetőség korhatárának 12 évre történő leszállítása. Vajon felkészült-e a magyar igazságszolgáltatás és gyermekvédelem az új szabályozás következményeire, és mi történik majd azokkal a 12 éves…..
  Van-e értelme gazdasági válság idején a sportberuházásoknak, miként lehet értelme a stadionprojektnek és képes-e hatékonyan felhasználni a magyar sport szervezete a neki juttatott bőséges állami forrásokat? Erről kérdezte DÉNES FERENC sportközgazdászt Pikó András, tudva…..
  Vajon a görög válság az eurozóna válságát jelzi, vagy az európai integráció alapjául szolgáló érdek-és értékközösség felbomlását is? Az uniós válságkezelés lehetséges módjáról és következményeiről valamint a magyar kormány ennek kapcsán sokak szerint…..
  Vajon milyenek a magyarországi romák integrációjának esélyei és mi az az ár, amelyet egy sikeres felzárkózásért a többségi társadalomnak vállalnia kell? Van-e békés, konfliktusmentes útja az integrációnak és miért rossz a nyelv, amit használunk a romákkal kapcsolatban.…..