Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzAdam

0 bejegyzést írt és 197 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Izomlázad van? Dolgozz rá, aztán majd elmúlik. Így gondolkodott a világ a kilencvenes évek előtt, majd nyugaton rájöttek, hogy ez azért mégsem igaz így, nálunk nem foglalkoztak ezzel és sok edző és testnevelő tanár a mai napig ezt terjeszti. Persze a valóság mindig árnyalt így azért nem is tévednek…..
Két hete jelentette be a kormány, hogy 5,3 milliárd forinttal segítik a zeneipart, de nem csak úgy, alanyi alapon, hanem tenni kell valamit érte. Ez a valami lett a raktárkoncert, aminek részletei Lobenwein Norbert VOLT-főszervezőnek köszönhetően szépen lassan nyilvánosságra kerülnek. Lobenwein…..
 2020. július 8-tól illetékmentes a testvér utáni öröklés és a testvérek közötti ajándékozás. A részletekbe dr. Nagy Barbara ügyvéd avat be minket...
A tegnapi nap (2020.07.05) …..
Szerettem inni. Nem magamban, nem otthon cél nélkül, hanem társaságban. Jól bírtam a piát, nem voltam tőle hülye, másnapos is alig, de nagyon nehezen tudtam tőle teljesen megválni. A környezetem ráadásul nem is értette, hogy miért teszek ilyet, én pedig azt, hogy miként éljek alkohol nélkül.…..
HamPLÓ Nyári berek 2020.06.16 07:00:00
Kelenföldről nem kimondottan Kamaraerdőn át vezet a legrövidebb út Gazdagrétre, gimnazista koromban mégis rászoktam, hogy ha szép volt az idő, és nem volt jobb dolgom, akkor órák után kibuszoztam a budafoki kocsiszínhez, és onnan a 41-es villamossal kizötyögtem annak külső végállomására, a…..
Hiába igaz, hogy a jelen megértéséhez szükséges a múlté is, nem azért élünk a világban, hogy értsük a jelent (pontosabban nagyon kevesen engedhetik meg azt a luxust maguknak, hogy pusztán a reflexióért éljenek); hanem azért vagyunk a világban, hogy folyamatosan zajló jelenben alakítsuk a jövőt. A…..
SzAdam 2020.06.08 16:41:56
@ricardo: "Azt a döntését, hogy vett egy lakást, amit nem szeret, utólag nem lehet nem megtörténtté tenni." - Ha már hasonlat, nem vétel történt hanem eladás, olyan lakásmaffia stílusban, ellenérték nélkül, azt pedig meg lehet változtatni.
@chrisred: Szerintem veszteség az is, hogy egyre kevesebben beszélnek magyarul határon túl, ez Trianon nélkül fordítva lenne.
@blah: A belpolitika tényleg nem használ az ügynek. Már régen el kellett volna dönteni, hogy mit akarunk visszakapni/elérni, pl. amikor szomszédaink csatlakozni akarnak az EU-hoz igenis előállhatnánk követelésekkel, de a kormány nem mer ilyesmit felvállalni, könnyebb uszítani.
SzAdam 2020.06.08 19:24:36
@ricardo: Szerintem meg ha nem akarjuk pótolni/jóvátenni a múltbéli veszteségeket és károkat, akkor azt a benyomást keltjük, hogy következmények nélkül lehet cselekedni, ami erősen kihat a jövőre. Az adósságokkal el kell számolni, különben csak még több tartozás lesz.
SzAdam 2020.06.08 21:26:26
@ricardo: "A múlt elmúlt, és vele a veszteségei is elmúltak, elsüllyedtek. " - Nem értem miért ragaszkodsz ehhez a nézethez. Annyi szörnyűség történt a történelemben, népirtásoktól az atombombáig, ezek nem süllyednek el, igenis kötelességünk számításba venni. Vagy szerinted nem érdemli meg a zsidóság a kártérítést a holokausztért, az indiánok a népirtásért, stb? Vagy csak a magyar nem érdemel jóvátételt a történelmi veszteségeiért?
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
SzAdam 2020.04.23 21:40:18
@HaFr: Amit nem tudsz cáfolni azzal nem foglalkozol? Kényelmes :)
SzAdam 2020.04.24 17:29:22
@Amenadiel: De sikerült. Ha létezne pokol, egy külön bugyor lenne nektek, ahol az ilyen tévedhetetlen zseniket tárolják, mint a feminista-vegánok, MLM ügynökök, fanatikus szektások és PC liberálisok :)
Szúnyog, bolha, poloska – nem örülünk az ilyen vérszívóknak, de nem is szokatlanok. Néha azonban olyan állatok is belénk bújnak, amelyek egyébként sosem tesznek ilyet.  Írta: Lazányi Eszter (Magyar Természettudományi Múzeum, Soklábúak Gyűjteménye) A teljesség igénye nélkül következik néhány…..
SzAdam 2020.04.18 19:41:16
@Szelid sunmalac: Pl. nagy divat savlekötőt bevenni, így túlélnek mindenféle lények a gyomorban.
A koronavírus miatt kialakult korlátozások, bezárások teljesen felborították a mindennapokat és a cégek megszokott üzletmenetét. A helyzetre reagálva a söripar szereplői is példa nélküli összefogással segítik egymást és az ipart is, aminek eredményeként létrejött a #mentsükmegasöréletet…..
Mire ezt olvassátok már tudjátok mi a helyzet. Sőt mi több, a kemény szitu az, hogy mikor ezeket a sorokat írom, már sokatokkal megtörtént a baj és elvesztettétek a munkátokat. Rendhagyó módon, kicsit komolyra fordítva a figurát, összeszedtem egy olyan gondolatmenetet amivel néhányan túlélhetitek.…..
A koronavírus járvány immár a mindennapjaink része: aki teheti, home officeban dolgozik, és az értelmesebbek el sem hagyják a lakást ilyenkor, ha nem muszáj. Az éttermek még nyitva tartanak, de a forgalmuk messze elmarad a normálistól – ez járvány idején jól is van így. Sokan pedig egyszerűen…..
Cirka 5 évvel ezelőtt már készült egy hasonló cikk, amelyben személyes ismerőseimet és barátaimat kérdeztem, mennyit hajlandóak fizetni egy okostelefonért. A blog feltámasztásával egyidőben kerestem fel őket, volna-e kedvük egy újabb vallatáshoz, szerencsére mindannyian örömmel igent mondtak. Ami…..
1998 óta március 6-a az Energiahatékonyság Nemzetközi Napja, melynek célja a megfontolt és tudatos energia-felhasználás népszerűsítése, ösztönzése. Az Energiahatékonysági Világnap alkalmából minden évben egyre többen igyekeznek felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy számos területen van lehetőség…..
A hiánygazdaság, az állami propaganda és a dolgozó háziasszonyok is kellettek ahhoz, hogy konzervet egyen a magyar...
B. két Booking.com-os tapasztalatát írta meg nekünk, ebből az egyik bosszantóbb, mint a másik. A második pedig még fájdalmas is: a lépcsőn teleltetett muskátliktól nem lehet rendesen elférni, aminek baleset lesz a vége. De kinek az érdekeit védi ilyenkor egy szállásadó oldal? A szállásét, vagy a…..
SzAdam 2020.01.18 14:50:43
@GiaMarie: Simán el tudom képzelni, hogy van arra szabály, hogy a lépcsőnek milyen szélesnek és emellett akadálymentesnek kell lennie.
Történt az, hogy a vénasszonyok nyarát kihasználva két teljes hétig csak biciklivel közlekedtem szeretett fővárosunkban. A Bringázz a munkába kampányról ugyan lemaradtam, de tettem egy kísérletet több szempontot figyelembe véve. Így hát következzenek a tapasztalataim és tippjeim erről a korántsem…..
Virslit eszünk egész évben, de Szilveszterkor már hagyománnyá vált a fogyasztása, mint a lencséé, malacé. Meg is ugrik a fogyasztás december végén. Az elképesztő széles választékban nehéz tájékozódni a vásárlóknak, hiszen évről-évre több új termék van, és a hagyományos márkák is jönnek új…..
SzAdam 2019.12.29 21:21:50
@R. Daneel: A színhúst darabolnod kell, fűszerezni/pácolni és megfőzni/sütni, virslinél azt is megfizeted, hogy 2 perc mikrózás után azonnal fogyaszthatod.
Blaga Lucian vagyok, az építőiparban volt alkalmam megismerni sok műszaki megoldást az évek során, mindig vannak új és érdekes igények, kihívások. Erről írnék pár mondatot...
Tibor története tanulságos, na nem a láncfűrész online rendelése miatt, mert azzal még nem feltétlenül van baj, mondjuk most pont igen. A gép nem működik, a messzi messzi kereskedő természetesen megnézni, de csak ha Tibor személyesen beszállítja az eszközt. És mi van akkor, ha nem tudjuk személyesen…..
Nem tudom magamban tartani tovább mindazt, melyet nap, mint nap megélek női létem által. Csodálatos érzés aktív résztvevőnek lenni abban a folyamatban, melyben a férfiakhoz való viszonyulásunk, elhelyezkedésünk az alárendeltből mellérendeltté válik, szépen lassan. Boldog vagyok, hogy ebben a női…..
SzAdam 2019.10.07 02:03:58
Magyarország nem fideszes fele nincs megszervezve, összefogva, képviselve. (Gomperz Tamás publicista, hvg.hu, 2018. április 13.) Az ellenzéki pártok az összefogásnak még a gondolatát is tönkretették. (Farkasházy Tivadar újságíró, Sztárklikk.hu, 2018. május 12.) Az összefogás mindenáront azért…..
Az egyetlen szakma a világon, amiről vallásfüggetlenül az ész hiányára asszociál az ember nem más mint a biztonságiőr. Áll azzal a nagy redős tarkójával, karbafont kézzel, hogy bicepsze mégnagyobbnak látszódjon és szigorú szemeiben értelem halvány sugara sem fedezhető fel. És ott vannak mindenhol, a…..
A nyár sláger italát, a barackos Ice Teákat kóstoltuk, hogy felmérjük ezt a piacot is. A bolti ice teák egyszerű italok, amik fekete tea kivonatot, őszibarack levet és aromát, cukrot és/vagy édesítőszereket és némelyikük tartósítószert is tartalmaz. Nem olyan rossz a helyzet Ice Tea fronton, de…..