Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hiryu 2,0

84 bejegyzést írt és 807 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Lynx KF41 harcjárművet eddig bemutató első és második rész megírása után is maradt még bőven érdekesség, ráadásul azóta újabb információkhoz jutottam. Emiatt a sorozat trilógiává bővül. ..
Peter Boyle vágó emberfeletti munkával próbál valami értelmeset összerakni a forgatott anyagokból, miközben az egyik oldalon Costner sajátos művészi elképzeléseinek, a másikon meg a stúdió öltönyösei elvárásainak próbál megfelelni. Egy hónappal a bemutató előtt egy 2 óra 45 perces változatot újra…..
Hiryu 2,0 2021.01.29 15:47:01
@Gyingizik: ott a pont.
  Az  1808-ban született Jack Hinson -"Captain Old Jack"- az amerikai polgárháború legidősebb és valószinűleg  legeredményesebb mesterlövésze volt.  ..
Hiryu 2,0 2020.10.18 10:38:26
@Flankerr: Ne kérdezd miért, Hinsont olvastam, de kb végig Hinlont írtam. Utána javítottam egyenként, de úgy látszik volt ami kimaradt.... Update. Ha nem jön közbe semmi, lesz poszt a déli oldal kegyetlenkedéseiről is.
Hiryu 2,0 2020.10.18 23:32:28
@Cymantrene: Pedig Mark Twain Jim árát csak az átlagárra írta. Azt olvasom, mai árfolyamon olyan 150 000 dollár. www.measuringworth.com/slavery.php
Az utóbbi két évtizedben a Magyar Honvédséget érintő legnagyobb horderejű hír  - a sorkatonaság eltörlése után -  a szerződés aláírása volt 218 Lynx gyalogsági harcjármű beszerzéséről, és azok hazai gyártásáról. Jöttek is a kommentek mindenhonnan, a"minek ilyent venni, vettek volna inkább…..
Hiryu 2,0 2020.09.26 09:44:37
@nincs1agy: khmm. lánctalpasnak lánctalpas, idáig stimmel. Sem fegyverzete, sem páncélvédettsége nem megfelelő. Több helyen újra elővették a könnyű harckocsi koncepciót, a légideszantnak szánt könnyű, de nagykaliberű fegyverzettel szerelteken (ld sz orosz Sprut), kívül ezek a modern könnyűpáncélosok kb a T-72n kategóriában játszanak, nagyjából 30 tonna önsúllyal. nationalinterest.org/blog/the-buzz/china-developing-new-super-tank-take-india-war-22327

www.armyrecognition.com/april_2020_news_defense_global_security_army_industry/general_dynamics_unveils_light_tank_for_us_army_mpf_mobile_protected_firepower_program.html
Bevezető A légvédelmi rakéta-rendszerek a hidegháború korai időszaka óta a szovjet, majd később az orosz honi légvédelem egyik alappillérét jelentették és a világ számtalan országába exportálták azokat. Ez a videó sorozat bemutatja a hidegháború kezdete óta kifejlesztett és hadrendbe állított…..
Hiryu 2,0 2020.09.20 21:08:37
Hazánk első nagy uralkodódinasztiájáról, az Árpádokról mindannyian tanultunk a történelemórákon, haladóbbak még egyik-másik haditettükre is emlékezhetnek, hiszen Koppány legyőzésétől Búvár Kundon át a muhi csatáig igen sok minden megtörtént az alatt a 300 év alatt, amíg a keresztény Magyarországot…..
Hiryu 2,0 2020.04.23 10:42:29
@Persevant: no comment...
Hiryu 2,0 2020.04.23 11:12:37
@hegecz25: Stimmt... aki leír százezres hülyeséget kezdje azzaé, hogy megnézi, mennyit eszik egy ló:)Kis városomban is "emlékműve a pozsonyi csatának." Képzelheted...
Mivel a mostani zűrzavaros időkben sosem lehet tudni, hogy mit hoz a holnap, arra gondoltam, hogy megpróbálok egy kicsivel tisztább vizet önteni a poharakba kijárási tilalom és karantén ügyében. A múltkori poszt kommentjei között voltak olyan hozzászólások, amelyeket olyan kedves olvasók követtek…..
Hiryu 2,0 2020.03.27 14:22:19
@tiboru:Hmm.. nem kijárási, lakhelyelhagyási tilalom. Akart a nép megkapta, de csak annyira hogy három nap múlva ne essen drasztikusan a főnök népszeűségi indexe. Ui kórkép video: facebook oldalán külön video úgy vágva, ahogy szeméylesen üti rá valami tizszer a pecsétet a rendeletre.
A tízmillió karanténszakértő és epidemiológus országában elég kockázatos erről a járványügyi kényszerintézkedésről írni, de mivel az elmúlt napok koronavírusos témái (és konteói) között kiemelkedő helyet foglaltak el a főváros lezárásának lehetőségeit taglaló topikok, úgy éreztem, hogy a…..
A Star Wars Univerzum 2019 decemberében egy teljesen új kánon résszel bővült, mégpedig J.J.Abrams rendezésében és a Skywalker kora (The Rise of Skywalker) címet kapva. Ezzel a számozott fejezeteket tekintve a kilencedik, összesen pedig a tizenegyedik egész estés Csillagok háborúja epizód került a…..
Hiryu 2,0 2019.12.29 17:08:00
@molnibalage: na ja.. és milyen szerencse, hogy pont talpára érkezett, hogy lehessen ücsörögni a trónón.

Házi feladat: milyen messze vannak egymástól a bolygók, ha egy termonukleáris robbanás törmeléke kb két évtized után elér a szomszédos bolygórendszerre? Ez volt az a film, amit először letöltve néztem meg, (sajnáltam rá a pénzt) és közben facebookoztam (lemil) hogy ne vessen szét az ideg, pedig nem az a megszállott rajongó vagyok... Aztán el kellett vinnem testvérem kölykeit t moziba mert megígértem. Aztán amikor haazértem, azon kaptam magam, hogy a Jégvarázst nézem, hogy ne kapjak agyvérzést. Na oké, ez túlzás, de tényleg a Jégvarázssal lazultam le.
Az első H145M helikopterek már novemberben megérkeztek, azóta két újabb gép szintén Magyarországra repült a gyárból. Így már négy többcélú könnyű forgószárnyas sorakozott fel december 13-án a szolnoki repülőtér hangárjában, hogy hivatalos átadási ünnepélyt tarthassanak az alakulatnál. A Magyar…..
A múltkori szavazáson több, mint 55%-kal végzett az első helyen a "Mi lett volna, ha az 1917-es bolsevik forradalom megbukik?" téma (a voks végső eredményét ide kattintva nézhetitek meg). Ígéretemhez híven elolvastam néhány cikket, interjút és eszmefuttatást, s ezek summázatát tárom most -…..
  Kormányunk külpolitikai vergődésének nem a szervilis híradókban látható szakértők az igaz fokmérői, hanem a legnagyobb magyar fapados repülőgépjárat desztinációi. Első pillanatra meghökkentő lehet az állításom, ezért most részletezem. Talán néhányan emlékeznek még a „keleti nyitás” politikájára.…..
Hiryu 2,0 2019.10.25 16:03:20
@N. Barbie: na. pontosítsunk flex: évtizedek óta olyan szar bért foóizet, hogy csak a "nekimármindegymivan" munkavállaló marad meg, aki nem tud máshol állást találni. Ezek viszont lassan elfogynak, per pillanat megrendelés van, nem szakmunkás meg kellene, vagy nem teljesített szerződések, leállhat a gyár. Ezért az ukrán munkások. ráadásul de facto nem olcsóbban, ugyanazt a bért kapják, +plusz szállás. A fő ok hogy miért érdemes a Flexnek ukránokra építenie, az így valóban alacsonyan tartott munkabér- kb netto 140E a soron, több műszakban : az ukrán dologzoó jobban és precízebben dolgozik. A bértárgyalás pedig kin is múlik? ja a szakszervezeten, ami a flex zsebében.
A kommandó szuper és legyőzhetetlen, ezt már  a hangalámondásos Schwarzenegger videokazetták óta tudjuk. Kivéve amikor nem. Toplistánkon a tíz legismertebb  SNATFU -azaz totálisan elcsesződött bevetése a különleges alakulatoknak.  A válogatásba csak a második világháború utáni, "közismert" akciók…..
A "mi lett volna, ha..." típusú felvetésektől a történészek egy része idegrohamot kap, a másik része egyszerűen nem foglalkozik vele, a harmadik rész pedig szívesen elbabrál a lehetőséggel, persze hangsúlyozva, hogy ez csak amolyan gondolatkísérlet, senki ne vegye komolyan. Az újságírókat nem kötik…..
Hiryu 2,0 2018.11.15 12:05:35
?@tiboru: Nemzet és birodalom alcímnél: oroszvilag.hu/?t1=elemzesek_interjuk&hid=3087
Hiryu 2,0 2019.01.05 09:52:23
@chrisred: Görög hadsereg harcképessége: épp most olvastam Anthony Beavor Kréta: a csata és az ellenállás c. könyvét aminek eleje a görögországi invázióval foglalkozik, érdemes elolvasni Gpld Book kiadó, sok helyen akciósan kapható.
Avagy amikor a tudósoknak majdnem sikerült kirobbantani a harmadik világháborút, évekkel a Szovjetunió széthullása után...
Hiryu 2,0 2019.01.05 09:46:02
"Mexikóban ha van pénzed, bármit megtehetsz- meg fogod úszni."  ..
Az utóbbi idők szomorú belföldi slágertémája a kilakoltatások ügye. A Lemilblog - a lehetőségekhez képest - igyekszik távoltartani magát az általános belpolitikai fejlemények kommentálásától, s azon vagyunk, hogy csak a rendvédelemmel, katonai témákkal, biztonságpolitikával és hasonlókkal fárasszuk…..
Hiryu 2,0 2018.10.01 12:15:04
@nonolet: ha megyek kutyát sétáltatni, simán lefotózom neked a 40-es táblát, kanyarban, takarva.
Hiryu 2,0 2018.10.01 22:49:29
@tiboru: Bundeswehr. Hogy jó-e vagy nem, jogában áll a katonának a lelkiismeretével nem összeegyeztethető parancsot megtagadni. Szóval elvileg EU-s példa van.

Utóirat: többen azzal érveltek itt, hogy a rendőr csak BIZTOSÍTJA a kilakoltatás lefolyását. De akkor hogy a fenébe kerülhetett olyan kép az index címlapján a blogajánlóba, amin két Kovács Kettő főtörzs cipel ki egy tolókocsis mozgássérültet?
Hiryu 2,0 2018.10.02 09:03:56
@tiboru: kösz a pontosítást. A Bundeswehrt meg megpróbálom valamikor előásni. Kettővel feljebb meg van egy anyázó troll. Sztem lődd le.
Négy nappal ezelőtt jelent meg az a posztunk, amelyben egy érdekes nemzetközi Gallup-felmérés eredményeit ismertettük. Amint azt jeleztük, Magyarország sajnos kimaradt a szórásból, úgyhogy a Lemilblog olvasóit arra kértük, segítsenek felmérni a hazai hozzáállást és…..
Hiryu 2,0 2018.09.02 12:25:38
k@korxi: te átugrod, más éredeklődő valaki mondjuk benéz index főoldalról és látja a tombolását, és balra ...

Igaz hogy Iván és Szerjózsa vitatkozott a kávéházban, hogy a művészet nevében beleszarjon-e a zongorába, de mi lett volna a vendégek véleménye?
 A közelmúltban a médiát,  ha nem is uralta két orosz hír, de nem lehetett kinyitni egy híroldalt, vagy beleolvasni a haditechnikai/politikai fórumokba, hogy ne került volna szóba (vérmérséklettől függően) a Szu-57-ek szíriai bevetése, a Putyin "évértékelő beszédében" belengetett  orosz…..
Gyűjt közületek valaki bélyeget?  Akkor nagyon kis eséllyel találkozhat ezzel a háborús időkben kiadott  észak-vietnami emlékbélyeggel, ami azt ünnepli, hogy a  35-ös tengerészeti kommandó hős harcosai elsüllyesztettek egy repülőgép-hordozót a saigoni kikötőben.  Nem, ez nem egy teljesen légből…..
Az ókori Róma iránt érdeklődő régi motorosaink közül talán vannak, akik emlékeznek Atrox barátunkra, aki úgy hét és fél évvel ezelőtt (atyavilág, hogy repül ez a kurva idő...) vendégszerzőként egy kétrészes posztban (első rész itt, a második pedig itt) mutatta be a gladiátorokat, illetve a 10.…..
  Az első, repülőgép-hordozóról indított légicsapás rövid története.  ..
Katonai és rendvédelmi témákkal is rendszeresen foglalkozó bloggerként a szerző sem mehet el szó nélkül az elmúlt hónapban a hazai sajtóban és közbeszédben kibontakozott vita mellett, melynek középpontjában egy, a Honvédelmi Minisztérium által január közepén nyilvánosságra hozott hír áll. Biztosan…..
Hiryu 2,0 2017.02.18 17:40:59
@Tündér 23:

nem akorom itt szétoffolni.
ajánlott fórum

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9098576

és egy fórumtárs cikkeinek gyűjteménye

fakerekestuzer.blogger.hu/
Hiryu 2,0 2017.02.19 22:38:29
@Neoprimitív: ott a pont!
  Főnöknek lenni, már amennyiben valaki nem csak a fotelt akarja melengetni, lesve a pénzes borítékot, nem könnyű. Ezért következzen néhány jó tanács azoktól, akiknek pillanatok alatt kell szó szerint élet-halál döntéseket hozni, a világ legirigyeltebb székében ülve: az izraeli légierő…..