Regisztráció Blogot indítok
Adatok
St.Clark

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nagyon hálás (vagy hálátlan?) témával szeretnék ma foglalkozni, méghozzá a különböző főiskolai és egyetemi szakok szükségességéről, illetve szükségtelenségéről. Már előre félek attól, hogy milyen háború lesz a kommentek között ahol a virtuális bitófán én…..
St.Clark 2013.01.28 19:30:15
@kvadrillio: Ne csak azok kerülhessenek be, akiknek nincs egyetlen 3-asuk sem !!!!!!!
Az élet nem igazolja azt, hogy csak ezek tudnának a "későbbiekben kiemelkedő színvonalat nyújtani a tudásukkal" !
A második kommentelő akinek minden szavával egyetértek : O Minta mindenki egyre gondolna. Mit fújt ma össze ide a szél : )
St.Clark 2013.01.28 19:52:43
@senf: Ki lehet menni pár évre, 700e nettótól 1,2 millióig lehet keresni 2-3 év munkatapasztalattal, angollal, ha van arcod is hozzá. 3 év kint havi 400 ezret félretéve 36 hónap alatt c.a: 14 millió, vehetsz belőle 11 milliós lakást és egy 3 milliós kocsit, majd élsz a nettó 300 ezerből itthon, bár utána nem biztos hogy megválnál a milliós fizetésedtől.
St.Clark 2013.01.28 20:25:19
@lyesmith: Nem tudom hogy 23 ezret keres-e most egy útkaparó az UK-ban (kicsit soknak tűnik), de annak a nettója csak 18 ezer. Angliában, Németországban és az Emirátusokban azok az árak mint M.o-n, utóbbi kettőben a minőségük sokkal de sokkal jobb. A lakás drágább 20-30%-al, de a fizetés ötszörös is lehet. Minden pénzt el lehet költeni, persze elmegy a pénz, elmegy.. de ilyenkor az életkörülmények is javulnak. Mert már nem csak lekváros kenyérre futja, 4 albérlővel, 2 szobás lepukkant panelban, mint egykoron M.o-n.
Mindenekelőtt mindenkinek boldog új évet, a világ bármely pontján olvassa is e sorokat! Ráadásul furcsa módon úgy jött ki a lépés, hogy a mai a blog történetének 500. posztja, úgyhogy tulajdonképpen dupla az ünnep – remélem, a következő 500 is olyan érdekes írás lesz, mint…..
St.Clark 2013.01.01 13:34:11
Nem tudom mi lett ebből az országból, de a gyerekkoromat és az itthon töltött egy hetet össze sem tudom már hasonlítani. Mostanra az egykoron szép magyar alma mára már megrohadt, a régi szépségéből, nyugodságából és az emberek becsületességéből semmi sem maradt, kiveszett. Igazatok van abban, hogy a külföldön dolgozók hazahozzák a pénzt és itthon költenek. Én csak egy hete vagyok itthon, de 280 ezret költöttem, ezt persze a korrekt árakkal, és a korrekt emberekkel nem nehéz összehozni. Tegnap este szilveszterből jövet 7 km-es út taxival, bütykölt órával 11240 Ft. Nem vitatkoztam, fizettem, nem érdekel az a pénz, többet ér a nyugalmam az egészségem, minthogy leálljak vitázni, egy megkeseredett eltéved magyar taxiofőrrel, akin mélyen érződnek azok a tulajdonságok ami már lassan minden magyar emberen. Ez az eset is mélyen a szivembe vág hogy ez volt a 5. eset itthon hogy lehúztak, le akartak húzni vagy hülyének nézni. A szabadságom élvezném itthon, békében a családommal, de egy ilyen posványban már a pénz sem teszi boldoggá, viszont kint mindig az voltam, a környezet az ami más, teljesen más. Az itthoni emberek degeneráltsága, a kontroll és kulturált viselkedés teljes hiánya (szilveszter este a züllött belváros) miatt az egész légkör mérgező. Inkább haza sem jövök, inkább kint költöm a pénzem, és a családom is inkább kiutaztatom, mithogy itthon töltsek bármennyi időt is. Csak megbetegít. Magam is támogatom magyar emberek kiutazását, és szeretnék jó magam is tenni valamit az országért a jövőben, de ehhez egészséges egyedek, normális (alap, vagy magasabb) egzisztenciával, tudással való tömeges visszatérésére lenne szükség, ha ilyen ütemben nő tovább a kivándorlás akár 10 év múlva az a sok százezer, egykoron reményvesztett, de újra talpra állt, tapasztalt, szívben ismét kemény és elszántt semmitől sem félő magyar térhetne vissza, akik felnyithatnák az itthon maradottak szemeit és végre elvethetnék a változás magjait, együtt, közösen.
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
St.Clark 2012.11.08 19:02:18
@HUN_Sector:
"Komolyan nem értelek benneteket. Lépten-nyomon siránkoztok, hogy micsoda fertő ez az ország, szapuljátok, ahol tudjátok, majd leléptek külföldre és onnan folytatjátok. Zsigeri beidegződéssé válik nálatok, de pont azt nem veszitek észre, hogy amint probléma jelentkezett, ti leléptek. Ennyi energiával beleölhettétek volna a pénzt egy piacképes szakmába, és itthon is érvényesülhettetek volna."

Én nem siránkoztam kimentem. Az emirátusokba ahol ugynazzal a mérnöki diplomával a 4 év munkatapasztalatommal és angol nyelvutásommal kezdőként 1,1 mió-t kapok kézbe + teljes ellátás bejelentve. Itthon 4 cégnél is dolgoztam, de egyik roszabb volt mint a másik, ment a mutyizás meg a nem fizetés, az utolsónál már 130 ezer forintot kerestem volt amikor 300 munkaórára, mert nem fizettek ki 1 tólórámat sem, a napi 12 óra munka pedig alap volt, majd idegkimerültség miatt pszichiáriára kerültem, ekkor döntöttem úgy hogy itthon befejeztem.
St.Clark 2012.11.08 20:26:06
@monddazigazatmar: Ráadásul ez egy +10.000 fős német cég hazai kirendeltségénéll, nem szükséges kamuzni, hisz ez a valóság, Bosch 250 nettó, Audi 250 Nettó, GE 350 nettó, ezek lehettek volna a következők, mert ekkor már megvolt a diplomám is, így jobban fizető ajánlatokat kaptam, de a napi 12 óra munka ott is garantált, így inkább mondtam hogy köszönöm szépen nem kérném. A +15 óra az nem a munkahelyen jön ki, add hozzá a hétvégét és az otthon munkával töltött időt, mert 30-an dolgoztunk 60 ember helyett ugye. Magyarország én így szeretlek.