Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gomezke

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Simicska Lajos a héten bombát robbantott: bejelentette, hogy talán indul Navracsics Tibor megüresedett parlamenti mandátumáért. S akkor mi van? Szerintem minőségileg új helyzet van. Simicska Lajos olyanra lehet képes, amire az ellenzék vezetői közül ma senki, s amiről egyelőre a…..
Gomezke 2014.11.30 09:08:27
@török gábor: Az elmúlt hét egyik legérdekesebb híre volt számomra ez az indulási lehetőség. Ennek a pro és kontráiról egy posztot esetleg? A pálcát törő beosztás itt már minden irányból betöltetett, pusztán érdekelne.
Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez maradt.  (Fotó: Facebook) Most különösen nem azokhoz szólok, akik mindent és…..
Gomezke 2014.09.28 12:33:35
@Kedves Loránd x: " VAJON AKAR AZ ELLENZÉK VÁLASZTÁST NYERNI?"
Természetesen akar! A néhány hónap alatt saját holdudvarba csepegtetett (öntött) állami pénzek visszaosztás utáni részesedése személyenként 5 év politikusi keresetét teszi ki...
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
Gomezke 2014.04.07 18:54:41
@6.Lenin: Vona?
Gomezke 2014.04.07 19:08:46
@Sylvester94: Mindenki a jobbik megerősödéséről, sikeres kampányáról írt. Szerintem a szélsőségek akkor erősödnek ha a társadalmi igazságtalanság nő. Meggyőződésem ha most indult volna egy mit tudom én Fiatal baloldal, vagy Munkát Kenyeret párt, az jelentős mértékben kifogta volna a szelet a Jobbik vitorlájából.
Jól mondja Kövér László, valóban, száz éve, 1912 óta nem történt olyan esemény a magyar parlamentben, mint ma. Miközben az egykori és mostani LMP-sek az elmúlt időszakban rendre különböző molinókat és plakátokat cipeltek az ülésterembe, a Jobbik tényleg nem aprózta el:…..
Gomezke 2013.06.22 14:35:04
@tzirok: Létbizonytalanság, kilátástalanság, erkölcsi normák hiánya, korrupció, mutyi, elszegényedés... Hmmm... Minek is adhatnak táptalajt ezek? Lapozzunk vissza kicsit a történelem könyvben. Megvan! A radikalizmusnak.
Gomezke 2013.06.23 20:51:15
@6.Lenin: A blog jellegéből adódóan itt valószínűleg megtalálható a mai magyar politikai paletta minden szimpatizánsa. Ha elvonatkoztatunk az "ezeknél biztos jobban" elmélettől, valóban úgy hiszi bárki, hogy az általa favorizált párt képes megoldani (vagy csak javítani) az ország problémáit?
Gomezke 2013.06.23 21:22:07
@6.Lenin: Az a baj hogy nekem már nincs bizodalmam bennük. Amikor ők (mindegy kik) megpróbálják, valahogy mindig az én szíjamon kell húzni egy kicsit.
A jövőt illető bizonyítékok... Néhány éve fogékonyabb voltam a szebb jövő ígéretére. Nekem már jelenem nincs. Nem lehetne azt rendezni először?
törökgáborelemez 492. Rájár 2013.05.01 10:14:26
Múlt pénteken kellett leadnom a Heti Válasznak azt a cikket, amely a most csütörtökön megjelenő lapban lesz olvasható. Ebben arról írok, hogy a politikai napirendet szinte kizárólag a Fidesz dominálja, a rezsicsökkentés vagy a titkosszolgálati botrány gondosan felépített, jól…..
Gomezke 2013.05.11 19:04:47
@aszekelyek: Tartok tőle hogy félre értettél valamit. Én azt hiszem (csaknem biztos) hogy egyetlen kommentemben sem dicsőítettem sem Bajnait, sem Gyurcsányt, sem a többi elvtelen senkiházit. Ennek ellenére fenntartom a véleményemet, miszerint Orbán a lojalitást a szakértelem elé helyezi, amikor a pozíciókat osztja.
törökgáborelemez 469. Mínusz 2012.08.14 12:30:23
Mikor lesz már jobb, mikor jutunk ki ebből a lehetetlen helyzetből? – tette fel a kérdést Orbán Viktor 2011 elején elmondott szokásos évértékelő beszédében. A miniszterelnök akkor egy világos, könnyen érthető és bizony számon is kérhető tervet vázolt fel: „2010 az…..
Nem lesz népszerű, amit mondok: az a javaslat, hogy a pártok a következő két évben ne kapjanak állami támogatást, a mostani kabinet időszakában az egyik legdurvább, a demokratikus versenyt leginkább korlátozó ötlet. Tudom, hogy a tömegdemokrácia korában megnyerhetetlen az a vita,…..
Gomezke 2012.05.25 08:27:21
@szoja122:
Ha minden a tervek szerint alakul még 37 napig írok erről az ip címről. Én is egyike vagyok a minden ötödiknek. Nem vagyok egyik pártnak sem elkötelezett híve, nem is voltam soha.
Nemes egyszerűséggel élhetetlenné tették ezt az országot. Hogy kik, miért, és mikor, ebben nem foglalnék állást. Koncepcióim vannak, de azt hiszem nekem most megoldást kell találnom, nem pedig felelőst.
Az a létbizonytalanság ami a mindennapokba beszivárogva megmérgezi az embert, a gondolatait, leépíti a morálját, sérti az önérzetét... Ez az egyik ok.
A másik, két kisgyermek (remélhetőleg) felelős apjaként esélyt kívánok teremteni számukra. Nem szeretnék oligarcházni, kasztrendszerezni, de be kellett látnom hogy itt én legfeljebb a következő generáció rabszolgáit nevelhetem belőlük. Korlátozott anyagi lehetőségekkel, kapcsolati tőke hiányában...
A harmadik: azt hiszem ebben az országban már nem is lehet jogkövetően élni. Sajnos én még annak a generációnak vagyok a képviselője akit egy olyan szellemben neveltek, hogy képtelen vagyok nyugodtan aludni ha tartozom valakinek, és felőrli az idegeimet ha valamilyen kötelezettségemnek nem tettem eleget.
Ezzel a mentalitással idegen lettem saját hazámban.

Ugyanakkor nincsenek illúzióim. 33 éves vagyok. A statisztikák szerint ez már a második félidő. Egy porcikám nem kívánja hogy a vérrel-verítékkel-fáradsággal felépített eddigi egzisztenciámat feladjam, de be kell látnom: fenntartani sem tudom. Hogy a hátralevő életemet másodrendű außländerként élhetem le, nos ez sem tesz különösebben boldoggá. De azt hiszem csak így tudok tiszta lelkiismerettel a gyerekek szemébe nézni...
Gomezke 2012.05.25 12:58:24
@Szimba: "Bizonyos szakmákból nagy a hiány. Pl. esztergályosra nagy szükség lenne. De a kutya sem jelentkezik tanulni. "

Van szerencsém ismerni néhány mestert az említett szakmából. Három műszakban összeteszi a kezét ha 150-et keres. A blog témájából azt feltételezem hogy itt nem a legfiatalabb írástudó korosztály van többségben. Akkor viszont az alábbi számokkal talán egyetértünk:
Átlagos szolíd háztartás fenntartási költségei havonta:
Villany:10000
Víz+csatorna:10000
Fűtés(földgáz):20000
Egy tank benzin (tehermentes autóba, munkába járásra): 25000
Egyéb szolgáltatók (kommunális adó, tv, net, stb) :15000
Élelmiszer, tisztító, tisztálkodó szerek/nap:2000

Tehát ha azt feltételezzük hogy emberünk egy tehermentes ingatlanban lakva, saját kifizetett járművet használva, soha ki nem lyukadó zoknit hordva, kézzel mosva, vagy soha el nem romló mosógépet használva éli az életét, soha még csak egy fagyit sem vesz magának...stb akkor 10000 jó magyar forint megtakarítást tud prezentálni. Hangsúlyozom, elméleti síkon amikor semmi váratlan kiadás nem jelentkezik!
Nem is értem miért nem vonzó ez a vegetatív életmód a mai fiatalok és szüleik számára.

És ha megnézzük hogy egy beteghordó ennek a felét keresi...
Az elmúlt napokban egy lengyel kolléga felkérésére – aki a visegrádi országok politikai rendszereiről tervez könyvet megjelentetni – egy tanulmányon dolgoztam, s ennek keretében újra egymás mellé tettem mindazokat a változásokat, amelyeket a második Orbán-kormány eddig…..
Gomezke 2012.02.29 09:23:00
@knausz: "Az, hogy az árnyaltság mennyire hatékony politikai szempontból az agresszív kommunikációhoz képest az megvizsgálandó kérdés."
Én személy szerint jobban hiszek egy agresszív (akár diktatórikus) kommunikációban mint a liberalizmus ködfátyolába burkolózó megfoghatatlan szabadrablásban.
Vezetőként erény a döntésképesség, ennek viszont normális körülmények között a felelősség viselése természetes velejárója. Nos véleményem szerint itt tapasztalhatók bizonyos hiányosságok...
törökgáborelemez 437. Radiszoci 2012.02.13 18:55:00
Vicces pillanata volt a mai parlamenti ülésnek, amikor a két évtizeddel ezelőtt még farmerban és hosszú hajjal politizáló fideszes házelnök átöltözésre buzdította a munkahelyükre nem öltönyben és nyakkendőben érkezett szocialistákat. A szórakoztató momentumnál azonban…..
Gomezke 2012.02.14 08:31:29
@lariflari: Így értettem én is hogy nem létező. Az általatok felsoroltakból kevesebb van mint önkéntes tűzoltóból. Kissé túlzás társadalmi rétegnek nevezni.
Amikor közel négy hónap múlva befejeződik a ma elkezdődő tavaszi ülésszak a parlamentben, már túl leszünk a második Orbán-kormány négyéves ciklusának felén. A felezővel bizonyos értelemben új időszámítás kezdődik a politikában: amikor már közelebb van a következő,…..
törökgáborelemez 430. Egynek jó 2012.01.15 18:18:00
Ez a hétvége, mint cseppben a tenger, szépen megmutatta, hogy miért nevezhetjük a mai magyar ellenzéket a Fidesz legnagyobb esélyének. Az LMP a frakcióvezető lemondásával demonstrálta, hogy valóban a szétesés küszöbére jutott; a Demokratikus Koalíció két emblematikus volt…..
Tanulságos újraolvasni azt a sok különböző nyilatkozatot, ami mondjuk csak az elmúlt egy hónapban az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban a magyar kormánypárt politikusaitól elhangzott. Tárgyalástechnika – mondják erre baráti értelmezők. Totális káosz – vélik mások.…..
Gomezke 2012.01.06 13:08:44
@anti76: A miért nem tanult ki egy piacképes szakmát kérdésedet két év múlva tedd fel a bölcsödei kisgyermek gondozónak (netto 71e) három év múlva a diplomás óvónőnek (netto 83e) és ezek után a választott iskola valamelyik pedagógusának. Szervízesként jártam olyan gyárcsarnokban a keleti régióban ahol diplomások végeztek betanított munkát minimálbérért, nemes egyszerűséggel azért, mert nem volt más munka számukra.
Ennek ellenére sok dologban egyetértek Veled.
Gomezke 2012.01.06 13:17:46
@knausz: Ezzel a zsidózással (és most nem a szó pejoratív értelmére gondolok) az a bajom mint a cigányozással (szintén nem).
Csak a megosztottságot gerjeszti, ráadásul tudatosan. Remek bűnbakok, mert ők mások mert ők ilyenek vagy olyanok. NEM IGAZ! Magyar állampolgárok. Pont. Számomra nem jelentene problémát bemutatni külhonban egy kreolbőrű, kipát viselő embert mint honfitársamat, és bár szégyenkezés nélkül bemutathatnám valakinek a köztársasági elnököt.
Gomezke 2012.01.06 13:20:49
Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor 2007. március 15-én Gyurcsány Ferenc a Művészetek Palotájában szónokolt, miközben a rendőrök éppen oszlattak az Andrássy úton. A kormányfő akkor de facto már bukott politikus volt: sem a közvélemény-kutatásokban, sem az utcán nem volt…..
Gomezke 2012.01.05 12:57:57
@knausz: fn.hir24.hu/itthon/2012/01/03/lazar-janos-s/~~nagyinterju
fn.hir24.hu/nagyinterju/2012/01/03/lazar-janos-elcsattan-meg-nehany-pofon/
Nem túl kellemes kérdések. Viszont ez a valóban arrogáns, valóban fiatal, valóban nagyképű a drága öltönyében élőben is így siklik át köztük. Többek között e miatt látom profi politikusnak.
Gomezke 2012.01.05 13:09:08
@Hepci: @ubul2000: Hosszútávon talán. De ki mer ma ebben az országban előre tervezni? A cukorár alapvetően az energiaárakkal együtt mozog. (kivéve Mo.) Tehát ma számtalan ennél jövedelmezőbb, kisebb kockázatot rejtő, gyorsabban megtérülő befektetési forma adott. A külföldi lobbit meg ne is említsük.
Gomezke 2012.01.05 13:14:57
Ha olyan köztársasági elnöke lenne az országnak – nem is lenne példátlan, az előző például biztosan ilyen volt -, akit a haza sorsa jobban érdekel, mint megválasztóinak vélt vagy valós politikai érdeke, akkor az újévi beszédében nem a kitartásról, a jó irány…..
1. Nehezen vitatható, hogy helyes döntés volt a mostani kormány részéről az államadósság csökkentésére irányuló politikai szándékot - valamilyen formában - alkotmányos szinten megfogalmazni. 2. Vitatható, hogy helyes döntés volt-e a mostani kormány részéről az…..
Gomezke 2011.12.05 13:01:36
@bigapples: Kicsit ollóznék wikiről:
A kommunista ideológia jobban átgondolt változatát találjuk Thomas More (magyarosan Morus Szent Tamás [2]) angol gondolkodó 1513-as Utópia című könyvében. More eredeti, a keresztény vallás alapjain álló elképzelése szerint – a kezdődő angol kapitalizmus kritikájaként – az ember az ősközösségekben volt a legboldogabb, így az őskommunákhoz kell visszatérni a földi boldogság eléréséhez. Ehhez le kell mondani a magántulajdonról, minden eszköz a köz tulajdonába kerül. Mindenki a közösségnek él és dolgozik, amely így teljesen önellátó, ezáltal a pénz is fölöslegessé válik, hiszen a megvalósult utópiában már nem lesz rá szükség.
Alain Besançon francia történész szerint a fasizmusnak, ezzel együtt a nácizmusnak a mondanivalója teljesen azonos a kommunizmuséval, tulajdonképpeni különbség nincs köztük.
Ezek csak rossz emlékeket felszínre hozó demagógiák, amivel minket birkákat még mindig meg lehet osztani.
Az önző, dilettáns, tolvaj hazaárulókat hívhatnánk akár demokratának is. Például fiatalnak, hiszen még csak 21 évesek...
Gomezke 2011.12.06 12:50:40
@tölgyes: Az egykulcsos adó nem ördögtől származó gondolat...
DE! Itt a nagyságrendekkel van a probléma, nem az adókulcsok számával. Addig amíg több százszoros fizetés (bevétel) különbségek vannak az országban, én is úgy hiszem hogy ennek itt és most nincs létjogosultsága. A példájánál maradva, a nagy nemzetközi multicég az adókerülésből származó plusz bevételből mennyit költött a haszon előállítóinak (dolgozóinak) segítésére, és mekkora hányadát pufferolták fel a részvényesek a megtakarításai között?
Az idő és az események rövidtávon nem Orbán Viktornak dolgoznak - írja aktuális számában az Economist. Akár a kormányfői poszton is lehet változás – vetettem fel egy hete az IMF-politika megváltoztatásának bejelentésekor. Áh, dehogy – mondta a minap egy kollégám,…..
„Az ilyen típusú politikai irányítás alkalmas lehet választások megnyerésére, de – különösen kiszolgáltatott államapparátusok esetén – ellene hat a bürokratikus közigazgatás klasszikus erényeinek, a racionalitásnak, a kiszámíthatóságnak és a…..
Erőszakosak. Gátlástalanok. Zsákmányszerzők. Önérdekvezéreltek. Rövidlátók. Túlterjeszkedők. Kiskirályok. Bármerre járok, mindenhonnan ilyen és ehhez hasonló panaszok, kritikák érkeznek a mostani kormánnyal kapcsolatban. Gyorsan szólok, két dologról biztosan nem szól ez a…..
Gomezke 2011.10.13 12:19:17
@yoda-jedi: Linkeld be légy szíves a videót, nekem kimaradt.
Gomezke 2011.10.13 12:21:25
@tibapó: "Hogy elkerüljük Izland sorsát???? Épp ellenkezőleg, követni kéne példájukat, legalábbis ahogy a konszenzusos alkotmányukat, és az önellátó gazdaságukat újraépítették."
Úgy bizony!
Gomezke 2011.10.13 12:23:50
@2llkedő: MKKP 2010. :Örök élet. Ingyen sör. Adócsökkentés!
Talán már kiderült: egyáltalán nem vagyok híve annak, hogy a bizonytalan jövővel kapcsolatban biztos kijelentéseket tegyünk. Ma még felelősséggel nem lehet kijelenteni, hogy a második Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait, és nem lesz esélye arra, hogy a ciklus…..
Gomezke 2011.10.07 14:24:43
Sci-fit fogok készíteni. Elkapott az ihlet. Már meg is van az alapgondolat:
Egy jókedélyű kis társaság (a legvidámabb barakk leszármazottai) elindulnak zarándokútra Demokrácia városába egy gyönyörű, a pécsi buszparkból visszabérelt Ikarusszal. Két sofőrrel vágnak neki az útnak, mivel távoli a cél. Az első távot az ifjú titán vezeti kettőjük közül. Mindenki láthatja narancsillatú Wunderbaumjáról hogy ez az ember haladni tud a korral. De jaj! A Bifinger-Swietelsky pályán sok a bukkanó, és az első benzinkútnál az utazóközösség másik vezető után kiált. Meg is indul a verseny kettőjük között. Tizenharmadik, sőt tizennegyedik szendvicset ígérnek a hűtőtáskából. Néhány idősebb matróna némi nosztalgiával tekint az új sofőr gomblyukából kikandikáló szegfű felé, látták ők az Isonzóhoz induló talpig úriember huszároknál hogy ilyen egy igazi vezető. Különben is, aki a virágot szereti gaz-ember nem lehet. Summa-summarum a következő szakasznál a másik kormányoz. Újabb szakasz következik, és az utasoknak gyanúsan ismerős a táj. Mint ha már jártunk volna itt. Lehet hogy eltévedtünk? Következő megálló, újabb csörte. Az aktuális sofőr megnyugtat: van elég gázolaj, minden rendben megy. De alig indulnak tovább, kiderül hogy fogytán az üzemanyag az út is rázós, sőt lehet hogy zsákutcába torkollik. Gyorsan zaciba adják az utasok bőröndjeit, és továbbzötyögnek a következő kútig. Az utasok hőzöngenek, gyorsan egy szakértői gárdát vet be a távozó vezető. A leamortizált társaság már csak egy dologban biztos: ez a vezető nem ülhet a volánhoz. Így aztán elsöprő többséggel visszahívják a másikat, hibáit gyorsan feledve. Ő már tanul kollégája hibáiból: nem ígér semmit, nincs ütemterv, csak általánosságok. Gyorsan magára zárja a sofőrfülkét, addig amíg tart a belé vetett bizalom. Majd nem ismerve sem embert sem istent nekilendül... folyt.köv.
Gomezke 2011.10.07 20:46:22
@aszekelyek: "Jóez a számonkérhető, szó."
Valóban. De a felelősségvállalás még jobb. Mondj még egy foglalkozást ebben az országban ahol a beléd vetett bizalommal élve (és visszaélve) elherdálhatod a rád bízott javakat, majd egy tévedtem (elqurtam) kijelentéssel meg is tisztulhatsz.
Gomezke 2011.10.10 12:33:02
@tölgyes: Magyarországon ez a szavazás kérdés nem ilyen egyszerű. Egy másik fórumon olvastam erről egy találó jellemzést: "itt ez úgy néz ki, hogy az étteremben a pincér elénk tesz egy narancssárga, és egy piros tányér sz@rt. És mi ahelyett hogy felrúgnánk az asztalt, a villát kezdjük keresgélni..."
Nincs alternatíva.
Megszülettek a parlamenten kívüli ellenzék új sztárjai – írja közömbösnek biztosan nem, lelkesnek annál inkább nevezhető tudósításában az Index újságírója a mai tüntetésről. Árok Kornél és Kónya Péter neve mára valóban politikai jelentőséget kapott, ők ugyanis…..
Ha a pártpolitikai térre tekintünk, könnyű belátni, hogy az elmúlt időszakban a Fidesz számára a legjobb dolgok az ellenzéki oldalon történtek. A sajátos aduászként mindenre magyarázatként szolgáló volt miniszterelnök nem tűnt el, ellenkezőleg, folyamatosan témát…..
Gomezke 2011.09.26 11:38:07
@xsasha: Úgy gondolod ha választanod kéne egy választási vitapartnert, nem fogna el a páni rémület attól aki egy harsány "Utánam srácok!" felkiáltással tüzel fel egy tornateremnyi nyugdíjast? :D
Gomezke 2011.09.30 08:48:16
@jjulie: "a jobbik a gyüjtőhelye azoknak a szerencsétleneknek, akiknek semmi értelmes ötletük sincs azzal kapcsolatban, hogy mi a faszt kéne kezdeni azzal a helyzettel, hogy megszülettek, a jobbik a mentálisan is nullán állók menedéke, akik a közösségben végzett cigányozástól mégiscsak egy csipetnyi boldogsághormonhoz jutnak "
A jobbik véleményem szerint a legkevésbé rossz perspektíva azok számára, akik nem szavaznak bizalmat azoknak akik már bebizonyították hogy nem méltók rá, és nem kívánnak struccként viszonyulni a választási hercehurcához. Sem egyedül sem közösségben nem cigányozok, a boldogsághormon adagomhoz a tudatosan élt életem más területén jutok hozzá. Hogy mentálisan melyikünk áll közelebb a nullához, hogy kettőnk közül kinek az írásaiból csöpög a flusztráció által táplált gyűlölet, azt majd kielemzi Csernus doki valamelyik kollégája ha regisztrál ide...
Gomezke 2011.09.30 08:51:12
@knausz: "...az élet sz@ar...Merre? Sehol sem jobb." Jézusom, mi történt Veled? Néhány hétig nem volt időm fórumozni, és úgy érzem valami megváltozott...
Minél többet tudok róla, annál inkább ki akarom zárni az életemből – ezt a mondatot egyetemista koromban hallottam valakitől, aki az édesapja révén elég közelről követhette a politika eseményeit. Máig emlékszem a reakciómra: kifejezetten idegesített a bennfentességbe…..
Gomezke 2011.08.17 09:01:03
@graycivil: Szerintem nagyban is ez megy. Ha a vulkánoktól eltekintünk, körülbelül három éve hallottunk utoljára Izlandról. Azt hogy ott aztán államcsőd van, és jégországi felebarátaink ezentúl bazaltos szenvicsekkel csillapíthatják étvágyukat mert ők aztán tényleg csődbe mentek és a piac, az istenadta piac nem oly' boldog mint akarom...
...aztán csend, és újra csend...
Ezt én nem hallottam egy híradóban sem:
kozvetlendemokracia.network.hu/blog/kozvetlen-demokracia-hirei/allamcsod-utan-az-izlandiak-elutasitjak-hogy-fizessek-az-allam-adossagat
tudatbazis.hu/az-izlandi-gazdasagi-helyzetrol-orszagh-jozsef-levele-alapjan
Ha létezik olyan, hogy politikai tudás – márpedig létezik -, akkor politikai tanulásra (okulásra) is van lehetőség. Minden jelenség, amit a politikai élet produkál, alkalmas lehet arra, hogy abból tanuljunk, hogy máskor tudatosabban viselkedve jussunk el ugyanoda, vagy kerüljük…..
Gomezke 2011.08.16 13:10:24
@graycivil: Valamit muszáj tenniük. Fogy a rabszolga, a garntált bruttó 89500 forintos szakmunkásbér, és az ezzel járó nyomorgó vegetatív életmód önmagában nem vonz tömegeket...