Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_krix_

23 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy korábbi posztokban már többször is említettem, az ivartalanítás egy nagyon fontos mozzanat egy cica és gazdija életében. Nemcsak az állandó és hosszan tartó murrogástól és kelletéstől kíméli meg az embert a beavatkozás, de a cica szenvedése, különböző gyulladások,…..
Sok butaságot hallottam már a cicákról, amiket saját szememmel látok megdőlni nap, mint nap. Az egyetlen, ami azonban valamennyire igaz lehet, hogy a változást jól bírják, könnyen alkalmazkodnak a megváltozott környezethez. Ehhez személyiségük változása nagy mértékben…..
Volt már szó róla, hogy milyen fontos az ivartalanítás, így ezt most nem is részletezném. Kell és kész. Viszont nem árt, ha az ember tudja, milyen más egy nőstény és egy hím cicánál az egész procedúra és hogy minden túlélhető és igenis megéri. Mivel Fricikével nem…..
Ha azt mondjuk, az állatok ugyanúgy hajlamosak a féltékenységre és irigységre, mint az ember, akkor még nem mondtunk semmit. Ők ugyanis pofátlan módon űzik ezt, hiszen nem köti őket semmilyen etikett vagy illemkódex, és az önkontroll sem az erényük. Kettő éve is lehet…..
Ma reggel érdekes dolog történt, ami némi aggódásra ad okot. Egyrészt, hogy kisebbik kedvencünk vajon mágus-e, illetve mit művel napközben, ha már az itthon létünk alatt is ilyen elvetemült? Az úgy volt, hogy tettük a dolgunkat, mint minden reggel, az egyetlen változás az…..
Szofika már két nap híján fél éves és több mint két kilogramm. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen nagy kislány már, ugyanakkor egyre vérmesebb és erősebb is. A nap végén mindig szorítunk egy kis időt arra, hogy Szofikával játszunk, ami abból áll, hogy a kezemmel dobolok a…..
A mai nap valószínűleg legizgalmasabb eseménye - remélem legalábbis, hogy több ilyen nem lesz már - Frici szökése volt az udvarra. Sajnos ez is egy olyan dolog, amivel számolnunk kell, és valahogy helyénvalóan kezelni, ami nagyon nem egyszerű dolog. A tanulságot már elöljáróban…..
Ez a poszt egyetlen eseményt három szemszögből mutat be. Már maga a rövid történet is érdekes, de nem is gondolnánk, mennyire különböző szemszögből látja a három szereplő. 1. Anyu - a szigorú szülő, aki semmire sem megy a fegyelmezésselAmióta Szofi képes bármire felmászni,…..
A játék az egyik legfontosabb eleme a cicák életének. Azon túl, hogy jól érzik magukat közben, segít fejleszteni vadászösztönüket és persze a gazdival való kapcsolatot is erősíti.  A játéknak különböző fokozatai, "típusai" vannak, melyek több mindentől…..
Látom, anyu leírt valami zagyvaságot erről az egész növényevős dologról, de nem szeretném, ha bárki bármit is elhinne belőle, mert csak össze-vissza hadovál. Elmondom igazából, hogy volt az a hűtőről lefújós eset. Szóval az úgy volt, hogy anyu tett-vett a konyhában,…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
_krix_ 2011.09.16 17:31:41
@kiezalany: ok, fejezzük be, mert szerintem 0-ról szó sem volt azok számára sem, akik bátrabbak a gyerekkel kapcsolatban.
_krix_ 2011.09.16 19:34:21
@kékzöldfekete: és neked nem voltak mesekönyveid? tegyük fel, hogy nem, akkor sem horribilis összeg egy-egy mesekönyvet venni a gyereknek, úgyis időszakonként egy kedvenc van, na meg ott vannak a szülinapok, névnapok, amikor úgyis kap rokonoktól, barátoktól egy csomó mindent. Ezzel még mindig nem tartunk ott, hogy visszatartó erő legyen. A nyelvoktatásról, amiben magam is részt vettem párszor, azt kell mondjam, sajnos nem rendelkezünk jó nyelvtanárokkal, az én tapasztalatom szerint 10-ből 1, max 2 az igazán jó tanár. A húgom speciel jobb kiejtéssel rendelkezik, mint eddig akármelyik tanára, és nem egyszer engem kérdezett, hogy mi miért van és hogyan. Mert egy sima iskolában 30 másik gyerek között nem is lehet nyelvet tanulni, és most jöhetne a te érved, hogy akkor be kell íratni nyelviskolába, ami már pénz, és nem kevés. Na de ezt én vagy ki tudom váltani, vagy akárhogyan is, de megteremtem rá a pénzt, ha ezt szeretném, hogy a gyerek csinálja, na meg persze, ha ő is. És hidd el, ha angol mondja, hogy olyan a kiejtésed, mint egy anyanyelvűnek, és ne legyél kishitű. Ráadásul a te gyerekedet te ismered a legjobban, így előnyben vagy egy tanárral szemben, hogy megtaníts neki dolgokat.
Sajnos sok munkába és időbe fog telni, mire Szofi valamilyen szinten idomított házi cica lesz. Márpedig lesz, bármilyen hihetetlenül is hangzik. Igaz, Fricihez hasonlítani nem igazság, mivel nem feltétlenül az én érdemem, hogy ilyen jó cica, mivel a temperamentuma is teljesen más, de…..
Az első találkozás mindent meghatározott. Bár voltak félelmeink, és érdekes reakciók másoktól, téveszmék, melyek nem festettek túl jó jövőképet, mégis minden úgy alakult, ahogyan lennie kellett. Az eredmény pedig két cica, akik szeretik egymást, nevelgetik egymást, és…..
Frici miután már teljesen beilleszkedett kis családunkba, maga is billentyűzetet ragadott, hogy megossza élményeit új környezetében és hogy hogyan sikerül nap mint nap új dolgokra tanítania minket. Ezeket az apró anekdotákat szeretném most én megmutatni Frici mindennapjaiból, mikor…..
Hogy létezik-e ilyen, afelől semmi kétségem, de amióta húgomnak kutyája van, nekünk pedig kis cicánk, ennek a kapcsolatnak minden fokozatát közvetlen közelről figyelhetjük. Nagyon érdekes folyamatok mennek végbe, amiből egy szakértő biztosan messzemenő következtetéseket tudna…..
Szofi a felbújtó. Mindig. Frici jó cica. Ő nem tenne ilyet. Na jó, egyik nap ő volt a konyhapulton, de nem is értette, miért vagyok ledöbbenve. Hiszen neki Szofi azt mondta, nyugodtan felmehet, nem lesz baj. Anyunak más dolga van most, nem tud nekünk enni adni. Na menj csak, majd én…..
Mint már említettem szállító dobozra mindenféle cica esetében szükség van, hiszen bármikor előfordulhat, hogy valahova vinni kell, ha máshova nem is, az állatorvoshoz igen. Frici és Szofi pedig igazi országúti kalandorok, mivel elég sokat vagyunk kénytelenek utazni, és olyankor…..
Bármennyire szeretnénk megóvni kedvencünket, betegség őt is érheti, nem árt tehát felkészülni néhány dologra, ami elkerülhetetlen is lehet. Szofi még kicsi, bár ez nem mentesíti, de hála istennek, vele még nem volt gond ezalatt a 4 hónap alatt. Ez a poszt inkább Friciről fog…..
Amennyiben kiscicára vágyunk, csakis olyan korút szerezzünk, aki már elválasztható az anyjától. Ez olyan 2 hónapos korban történik meg, ha ennél fiatalabb cica kerül hozzánk, akkor az alábbiakkal kell megbírkóznunk.   Az igazi kölyökcica, akinek még anya kell, talán…..
A cica etetése, étkezési szokásai ugyanúgy egyénfüggők, mint az embereknél. Attól, hogy ő állat, nem különbözik olyan sok mindenben. Van, aki azt mondja, a cica addig eszik, amíg előtte van az étel, de én például ezt nem tapasztaltam. Ugyanakkor elvileg magára is lehet hagyni…..
Ott álltunk tehát egy elsőre félénknek tűnő cicával, aki szép lassan bejárta a lakást, elfoglalta a helyét, és fogalmunk se volt, hogyan tovább. Azt tudtuk csak, hogy imádnivaló, és imádjuk is. Aztán szépen minden kialakult a maga módján. Frici evett, aludt, játszott,…..
Mondanám, hogy egy felelős gazdi jól felkészülten várja kis kedvencét, de álszent lennék, mivel mi - utólag visszagondolva - egyáltalán nem voltunk felkészülve, másrészt azt gondolom, nem is igazán lehet mindre felkészülni, sokminden útközben alakul ki, miközben megismerjük…..
Ahhoz, hogy felelős cicatartók legyünk, nem is kell olyan sokminden, mégis sajnos keveseknek sikerül. Ennek oka talán az önismeret hiánya lehet, vagy éppen a túlzott önbizalom. Egyfelől az ember azt gondolja, milyen édesek a kiscicák, nekem is kell egy, másfelől bele se gondol,…..
Ez a blog 2 kis tündérről fog szólni, akiket több-kevesebb sikerrel, de annál több szeretettel nevelgetünk barátommal. Frici és Szofi két házi cica, előbbi egy ivartalanított kandúr, utóbbi egy kis hercegkisasszony. Frici 8 hónaposan került hozzánk, némi sérüléssel, amely…..
„A gyerekvállalás iszonyúan nagy felelősség. Hogy a barátnőm tetézze, azt is elmondta, hogy 2 gyereket akar” – közel 30 felé dönteni kell: család vagy örök agglegényélet. Mindkét opciónak megvannak az előnyei és a hátrányai, így a választás előtt millió…..
_krix_ 2011.07.28 14:04:46
Az a helyzet, hogy pont ugyanígy állok, csak a női oldalon, és éppen csak a szakítás nem történt meg. Ugyanis nem tudom, hogy mi a megoldás. Apró különbség az én sztorimban - és innentől nem fair az egész senki számára -, hogy az én barátom 25 éves múlt, én pedig 29:S Na erre varrjunk gombot! Megtaláltam azt a személyt, akivel az egész életemet el tudom képzelni, elértem azt az életkort, amikor belül érzem, hogy már szeretnék hivatalos köteléket, gyereket, mindent, ahogy éppen jön (nem feltétlenül az elvárt sorrendben), és persze ott a minket körülvevő baráti kör, ahol az én társaságomban szinte az utolsó vagyok, az övében pedig csupán egy házas van. Mégis kinek "legyen igaza"? Ki helyezze előtérbe a másik akaratát? A mi esetünkben ugyan szó nincs arról, hogy ő nem akarna gyereket, de valamiért nem kért meg, pedig tudom, hogy szeret és ugyanazt akarjuk. Csak az ő ideje nem jött el, és nem mardossa belülről, amit meg is értek, de ez az én mardosásomat nem szünteti meg sajnos. Hiába beszélünk róla, nem jutunk előbbre, mert egyszer csak eljön az a pillanat, amikor már akármit is csinál, mond, kényszernek tűnik, vagy legalábbis "jól van, elveszlek, csak fogd már be" - szerűnek. Nem akarok olyan kapcsolatban élni, ahol nem tudom mikor jön el az a pillanat, amire én már 2 éve várok, de tudom, ha elhagyom, akkor sem leszek előbbre, főleg, hogy én tőle szeretném azt az életet megkapni, amire vágyom. Szóval én is azt tudom mondani, hogy a csaj ne menjen vissza Zsolthoz, de abszolút megérteném, ha hiú ábrándokba kergetné magát.Az anyagiakról pedig annyit, hogy a mi helyzetünkben is felmerül ez a kérdés, barátom szinte éjjel-nappal dolgozik, hogy minél előbb megteremtse az "alapokat", de ahhoz még nem elég érett ezek szerint, hogy belássa, amit itt sokan mondtak: minden jön útközben, és két okos ember mindent meg tud oldani, amikor kell, mert előre felkészülni úgysem lehet mindenre. Szóval nem hiszem, hogy Zsoltnál ez kifogás lenne, lehet ez valós félelem, csak éppen nem reális.
_krix_ 2011.07.28 14:06:05
Az a helyzet, hogy pont ugyanígy állok, csak a női oldalon, és éppen csak a szakítás nem történt meg. Ugyanis nem tudom, hogy mi a megoldás. Apró különbség az én sztorimban - és innentől nem fair az egész senki számára -, hogy az én barátom 25 éves múlt, én pedig 29:S Na erre varrjunk gombot! Megtaláltam azt a személyt, akivel az egész életemet el tudom képzelni, elértem azt az életkort, amikor belül érzem, hogy már szeretnék hivatalos köteléket, gyereket, mindent, ahogy éppen jön (nem feltétlenül az elvárt sorrendben), és persze ott a minket körülvevő baráti kör, ahol az én társaságomban szinte az utolsó vagyok, az övében pedig csupán egy házas van. Mégis kinek "legyen igaza"? Ki helyezze előtérbe a másik akaratát? A mi esetünkben ugyan szó nincs arról, hogy ő nem akarna gyereket, de valamiért nem kért meg, pedig tudom, hogy szeret és ugyanazt akarjuk. Csak az ő ideje nem jött el, és nem mardossa belülről, amit meg is értek, de ez az én mardosásomat nem szünteti meg sajnos. Hiába beszélünk róla, nem jutunk előbbre, mert egyszer csak eljön az a pillanat, amikor már akármit is csinál, mond, kényszernek tűnik, vagy legalábbis "jól van, elveszlek, csak fogd már be" - szerűnek. Nem akarok olyan kapcsolatban élni, ahol nem tudom mikor jön el az a pillanat, amire én már 2 éve várok, de tudom, ha elhagyom, akkor sem leszek előbbre, főleg, hogy én tőle szeretném azt az életet megkapni, amire vágyom. Szóval én is azt tudom mondani, hogy a csaj ne menjen vissza Zsolthoz, de abszolút megérteném, ha hiú ábrándokba kergetné magát.Az anyagiakról pedig annyit, hogy a mi helyzetünkben is felmerül ez a kérdés, barátom szinte éjjel-nappal dolgozik, hogy minél előbb megteremtse az "alapokat", de ahhoz még nem elég érett ezek szerint, hogy belássa, amit itt sokan mondtak: minden jön útközben, és két okos ember mindent meg tud oldani, amikor kell, mert előre felkészülni úgysem lehet mindenre. Szóval nem hiszem, hogy Zsoltnál ez kifogás lenne, lehet ez valós félelem, csak éppen nem reális.