Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gavroche11

0 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyökérségnek van az a szintje, amit csak direkt lehet elérni. Amihez nem elég a vele született sötétség, a gyerekkori és/vagy felnőttként elszenvedett frusztráció. Amikor az ember rákészül, vesz egy nagy levegőt, és berúgja a taplóságmétert, hogy hadd pörögjön. És ilyenkor jön ki belőle ez…..
Gavroche11 2018.08.06 19:20:32
@szemöldöki: a rettegès erős kifejezés, de tèny, hogy szemèly szerint èn biztos, hogy nagyon fèltem az országot ès aggódom èrte.
Ès nem is csak azért, mert alávaló ès csekély tehetsèget mutató pillanatnyilag a kormányzása, akár hiszed, akár nem, èn a jobboldalt is fèltem attól, hogy nem fogja èszrevenni, hol vannak a határok, meddig lehet feszíteni a húrt, ès úgy fogja majd egy ponton túl kiváltani (akár előre nem is látható, èrzèkelhető, meglepő hirtelensèggel) az emberek haragját, hogy annak csúnya ès dicstelen vège lesz, ami senkinek nem lesz jó.
Végül is, csak idő kérdése volt. Tavaly 91 jelölést gyűjtöttek be, és lettek másodikok az HBO mögött (110), idén fordult a kocka, és a Netflix 112 nevezéssel az első helyre ugrott a tévés Oscaron. A második HBO 108 nevezést kapott, a harmadik NBC 78-at. Ez persze nem azt jelenti hogy ennyi díjat…..
Tessék elképzelni, hogy 1995-öt írunk, Peter Jackson csak egy közepesen ismert, tehetségesnek tartott hippi Új-Zélandról, akinek eszébe sem jutott, hogy meg kéne filmesíteni Tolkien regényfolyamát. Bezzeg a Horváth Ádám vezette köztévének! És érdeklődtek is a jogtulajdonosnál, hogy mégis, lehet-e…..
A Castle Rockot a Hulu mutatja be nyáron, az egyik producere J.J. Abrams, a szereplői meg: André Holland, Sissy Spacek, Bill Skarsgård, Melanie Lynskey, Terry O'Quinn, Jane Levy és Scott Glenn, szóval csupa olyan színész, akit szívesen néz az ember. A cím és a helyszín nagyjából…..
Gavroche11 2018.02.05 19:18:50
@retrodj: akkor ajánlom az I don't feel at home in this world anymore című filmet, mert abban szuperjó.
Iszonyatosan kellemetlen interjút adott kedvenc Hollywood-szakértőnk, Návai Anikó, vagyis a bennfenteskedő interjúk királynője a Mokkában. Mikor Pachmann Péter az újabb magyar Oscar-jelölés kapcsán a magyar film újravirágzásáról, pontosabban annak okáról, kérdezte Návait, ő habozás nélkül vágta rá…..
Látványos, hatásos beállításokban az áprilisban érkező évad is bővelkedni fog, ráadásul kimozdulunk Gilead falain túlra, a Kolóniára, ahol az élet amellett, hogy nettó szívás a nőknek, még veszélyes is, környezetszennyezés, mérgező vegyszerek és/vagy radioaktivitás szennyezte talaj, munkatáborok,…..
Gavroche11 2018.01.15 13:02:04
@Simon Géza: azèrt, mert a könyv/sorozat Gileádjának diktatúráját a valláshoz ès a Bibliában leírtakhoz való gyökeres visszatèrèsre húzzák fel, az egèsz "megtermèkenyítèsi rituálèt" egy bibliai történetre alapozzák, ott meg ugye nem volt szó orvosi technológiai, mesterséges beavatkozásokról.
Gavroche11 2018.01.15 21:25:38
@Simon Géza: az a válasz, hogy a diktatúráknak általában jól jön, ha találnak a hatalmi helyzet stabilizálásához valamilyen ideológiai jellegű alapot, a vallás pedig kapóra jön, így a történet szerinti diktatúra alakítói is úgy döntöttek, hogy ezt az utat járják.
Fikciós műről van szó, a regèny törtènèseit kreatív írói döntèsek alakítják, nem feltétlenül az a cèl, hogy a szóba jöhető alternatív jövőképek közül a lehető legvalószínűbb kerüljön bemutatásra.

Egyèbkènt meg a nők elleni vallási alapú elnyomásra jelenleg is van pèlda a világban, a keresztènyizmust sem lenne lehetetlen addig csűrni-csavarni, amíg valami egészen borzasztó nem jönne ki belőle, ès egèsz biztos, hogy mèg fogadókészség is akadna rá.
Ashlynn Alexander azt állítja, hogy a The Affair című sorozat forgatásáról azért rúgták ki, mert szóvá tette, hogy megalázták az egész stáb előtt. A sorozat producereit és gyártóját szexuális zaklatással vádolja, azt állítva, hogy az egyik forgatási napon a diszpóban (a napi forgatási rendről szóló…..
Gavroche11 2017.07.22 16:28:05
Érdekes megfigyelni azt a néplélekbe beivódott és a kommentekben (nem pont az itteniekben, hanem úgy általában) is megjelenő kettősséget, hogy egyszerre tud jelen lenni az az általánosan hangoztatott sirám, hogy az ún. kisemberrel bármit meg lehet csinálni, a nagy és lélektelen vállalatok csak kizsákmányolják és rabszolgaként tekintenek rá és az a felhorgadás, hogy amikor valaki az őt megalázó helyzetbe hozó és lekezelő nagy cég ellen szót emel és kikéri magának a méltánytalan bánásmódot, akkor inkább maradjon csöndben és ne ugráljon minden kis hülyeség miatt, tanulja meg szépen hol van a helye, ne PC-skedjen itt nekünk..

Én személy szerint nem tudom, hogy ebben a történetben megáll-e a szexuális zaklatás vádja (amennyire én tudom, az ilyesmit elég komolyan veszik Amerikában), vagy teljes nonszensz, de abban biztosan a testdublőr mellett vagyok, hogy aki ugyanúgy elvégzi a maga részét a munkának, mint akár az összes többi színész, akár bárki más a forgatáson, azzal ne bánjanak úgy, mint egy darab hússal. Egy fiatal filmipari munkásnak pedig eleve fontos, hogy ahol és amikor csak lehet, megjelenjen a neve, így van nagyobb esélye előbbre jutni, a "day to day struggle" része az, hogy egy ilyen kemény iparágban megküzdjön azért, hogy megtapadjon valamennyire a neve. Ami egy külső szemlélőnek felesleges PC-skedésnek tűnhet, az neki lehet, hogy az életét és a karrierje érdekében tett erőfeszítést jelenti.
Az Entertainment Weekly közölte a Twin Peaks stábjának tagjairól készült legújabb stúdiófotókat. David Lynch kultuszsorozata az eredeti társszerzővel, Mark Frosttal készül, nemsokára folytatódik. A szereplők 25 év után térnek vissza, ez látszik is rajtuk. Sheryll Fenn egy kulisszavideóban azt…..
Gavroche11 2017.03.24 14:16:16
@gabika32: ez a sorozat nem igazán lehet bukta, mert már megvan a 18 rész, ez fix, tehát minden, amit az alkotók akartak, az már megvalósult és nem kell aggódni a nézettség miatti esetleges kasza miatt.
A kérdés inkább az, hogy mennyire lesz rá vevő a közönség... leginkább pedig az, hogy jó lesz-e a sorozat. Szerintem egyértelműen biztató, hogy az eredeti alkotók készítették, visszatértek az eredeti szereplők is és minden részt Lynch rendezett.
Szerzői jellegű alkotás volt a Twin Peaks annak idején is, ahogy most is az, a legtöbb itt Lynch-en múlik, én személy szerint bízom benne, ezért nincs is olyan sorozat (sőt, talán bármi), amit jobban várnék idén.
A szakirodalom, de legalábbis azok a humán etológusok, akik már kénytelenek voltak végignézni legalább egy Szeszélyes évszakokat a rendszerváltás derekán, szekunder szégyennek nevezik a jelenséget, amikor mi érezzük magunkat kínosan, hogy mások égnek. A szekunder szégyen legnagyobb pillanatai talán…..
Friderikusz Sándor a Facebookon tett közzé egy bejegyzést, amiben elmagyarázza a miérteket. A posztot változtatás nékül közöljük:..
Ennél egyszerűbb ötlet nincs, egy kocsi kell hozzá, egy énekesnő, pár tehetséges celebhaver, és lehet tolni a cuccot, amit szétszaggatnak az interneten. Ja, de kell hozzá egy tehetséges, laza, énekelni tudó műsorvezető, kellőképpen extrovertált, de a kamera előtt viselkedni képes zenészember, meg…..
Nagyon úgy tűnik, hogy a közmédia parancsba kapta: tűzön-vízen át nyomni kell azt, hogy Orbán Viktor Európa megmentője, hogy csak ő állítja meg az Öreg Kontinens határain a menekültáradatot. A köztévében ugyanis azután is a magyar miniszterelnök érdemének tudják be a legutóbbi uniós csúcs döntésének…..
Gavroche11 2016.03.08 23:29:53
@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem tudom, mi a megoldás, ezt elismerem, mert szerintem ez jóval összetettebb probléma annál, mint hogy építsünk egy kerítést a határunkra, aztán majd lesz valami a menekültekkel, a környező országok oldják meg, ahogy tudják. Lehet, hogy ilyen rossz a természetem, de én késztetést érzek arra, hogy humanitárius, szolidarista szempontokat is figyelembe vegyek és valamiféle európaiságot, fentebb stílt is elvárjak.
Persze, hogy jó arra a kerítés, hogy az országhatáron kívül tartson embereket, de azért arra fenntartom a jogot, hogy a Fidesz-kormány hozzáállása kapcsán az egész menekült kérdéshez (amilyen körítéssel ezt a kerítést felhúzta, ahogy előtte még gondosan körbevitték a fél országon a menekülteket és Budapesten nem engedték tovább őket, rá pár napra meg már buszokkal szállították őket délről az osztrák határig, ahogy az egészet megtámogatták egy, az uszítás határát súroló, tök feleslegesen közpénzt pazarló plakátkampánnyal, vagyis egyértelműen nem a konstruktív megoldáskeresés, hanem a hazai hangulatkeltés és a politikai haszonszerzés volt a cél) kifejezzem az ellenérzéseimet.

Egyébként nem gyűlölöm Orbánt és a Fideszt, csak korruptnak, álszentnek, köpönyegforgatónak, mindenféle progresszivitást, vagy konstruktív gondolkodást nélkülözőnek, az emberek legrosszabb énjére ráerősítő, provinciális és végtelenül kicsinyes országvezetőnek és pártnak tartom. És ez nem jelenti azt, hogy ne tudnék szintén egy sor negatív jelzőt mondani az ellenzéki pártokra is, sőt, nekem aztán tök mindegy, hogy a Fidesz van-e hatalmon, vagy bárki más. Bár liberálisnak gondolom magam, egyáltalán nem zavarna, ha konzervatív az országvezetés, csak legyen egy olyan közös minimum, amit mindannyian elvárunk a választott vezetőktől, egy olyan illemvonal, ha úgy tetszik, amit nem lép át, bárki is kormányozzon.
Gavroche11 2016.03.09 00:27:28
@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem fütyülök én senkinek sehogy, hogy is tehetném?! Sem alacsony életkorom, sem státuszom nem teszi azt lehetővé, hogy bármilyen módon befolyással legyek arra, hogy egy ország vezetése hogyan dönt, hogyan viselkedik. Van egy olyan érzésem, hogy pontosan tudod, hogy milyen elvárásokra céloztam akár konzervatív, akár bármilyen más irányultságú vezetéssel szemben, szerintem tudod, hogy hogyan értettem ezt a részt (talán nem véletlen, hogy a válaszod pont ezen részénél használtál emoticon-t).
A bajom Orbánnal és a Fidesszel az, amit írtam: a mérhetetlen korrupció, a túlzott hatalmi gőg, az álszentség, csoportok kollektív megbélyegzése, köpönyegforgatás. Én nem várok el liberalizmust senkitől, de azt elvárom, vagy legalább jólesne, ha liberálisként nem kellene lassan egy utolsó aljas szemétnek éreznem magam, aki nem tartozik ehhez a nemzethez és ha ellenérzését fejezi ki, akkor hazaáruló, vagy automatikusan ellenzéki pártérdekek képviselője.

És akkor még egyszer leírom konkrétabban kifejezve: nem önmagával a kerítésépítéssel volt bajom, hanem az egésznek a körítésével, hogy azt kellene elhinnünk, hogy az egész az ország, ad absurdum Európa megmentésére irányult, nem pedig arra, hogy Orbán talált megint egy olyan témát, amivel itthon politikai hasznot tud szerezni, félelmet tud ébreszteni, hangulatot tud gerjeszteni, az meg csak mellékes járulék, hogy közben a határon kívül lehet tartani a menekülteket. Mert egyébként el nem tudom képzelni, hogy egy olyan országban, aminek a vezetése az iskolafenntartást sem tudja megoldani, mi történne akkor, ha esetlegesen itt ragadó menekültek csoportjaival kellene valamit kezdeni.
Gavroche11 2016.03.09 09:16:29
@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem azt mondom, hogy meg kellett volna mentenie neki egyedül egész Európát, hanem hogy egy látszatszerepben tetszeleg, miközben a kerítésépítés abban a felfokozott összeurópai hangulatban és az azt övező körítés (plakátkampány, menekültek utaztatása) inkább volt politikai akció, aminek itthoni népszerűségvadászás volt a célja, nem az, hogy egy tényleges problémát kezeljen, az csak a járulékos haszon volt, hogy közben a határainkon kívül maradtak a menekültek és nem kellett velük onnantól kezdve foglalkozni, mert mentek másfelé. Orbán hátradőlhetett, mert többszörösen jól járt: nem jött ide több menekült, talált egy témát, amivel az itthoni hangulatkeltéssel lehetett aratni, és Európa felé is tudott keménynek mutatkozni, amikor azok még azt gondolták, hogy az EU elég nagy és erős ahhoz, hogy közösen felvállallva a felelősséget, megosztva a kötelezettségeket, képes arra, hogy humánus megoldást, esetleg jobb életet biztosítson a menekültek számára.
De persze ilyen a politika, nyilván minden politikus arra a témára, arra az érzületre (jelen esetben Orbán a hazai idegengyűlöletre) erősít rá, amiből politikai hasznot remél.

Végső soron meg lehet, hogy neked van igazad és Európa egyszerűen képtelen befogadni kívülről jövő embereket és a nyugati politikusok elkényelmesedésükben túl naivvá és megengedővé váltak, vagy csak hittek egy olyan EU-ban, ami igazából jelen pillanatban még nem létezik.

Abban viszont, úgy néz ki, végképp egyetértünk, hogy amit a törökök kérnek, az tényleg brutálisnak és irreálisnak tűnik.
Freddie nyerte A Dalt, vagyis ő indulhat el a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntőben a zsűrinek négy előadót kellett kiválasztania, közülük került ki a végső győztes. Így Freddie, Oláh Gergő, a saját dalát technikai problémák miatt kétszer eljátszó Kállay-Saunders András és Petruska között…..
Valamiért úgy alakult, hogy egyik este pont elkaptam Friderikusz műsorát a TV2-n, ahol éppen Gregor Bernadett volt a vendég. Gregor azért is forró téma most, mert nemrég nyíltan kiállt a Jobbik mellett, ezzel bővítve a közepesen ismert közszereplők táborát (Usztics Mátyáson…..
Gavroche11 2015.11.10 15:00:24
@­DezInf: nem állít ilyesmit a szerző és Friderikusz sem. Nem mindenki homofób és rasszista, aki a Jobbikra szavaz, ellenben aki a Jobbikra szavaz és magát kicsit is tudatos és felelős embernek tartja, annak vállalnia kell azt is, hogy valamit kezdenie kell a Jobbik rasszista és homofób megnyilvánulásaival és vállalnia kell, hogy mások, akik nem szavaznak a Jobbikra, ezeket a kérdéseket "számon fogják kérni" a Jobbik-szavazókon.
Lehet bárki Jobbik-szavazó, de a teljes csomagot fel kell tudni vállalni.
Gavroche11 2015.11.10 15:24:05
@lk2: erre most mit írjak? Nyilván egy párt sem fogja a programjában hivatalosan kijelenteni, hogy rasszisták és homofóbok leszünk, de attól még ott vannak a párttagok, akik rasszista és homofób megnyilvánulásokat tesznek.
Feltételezem, hogy a Fidesz-nek és az MSZP-nek sem volt soha hivatalos álláspontja, hogy korruptak lesznek és lopni fognak...
Magyar idő szerint vagy kedd, vagy szerda hajnalban dől el, hogy a fenti párosból kit juttatnak be a zsűritagok az élő adásba, ugyanis ekkor kerül sor az amerikai The Voice Knockout Round, azaz egyenes kisesés című fordulójára, amiben az énekesek egy maguk választotta dalt…..
Gavroche11 2015.10.25 14:03:39
@YessicaHard: mondjuk Gwen Stefani-hoz kedvesnek lenni (akár még "nagyon" is, ahogy te említed) és cserébe még tovább is jutni nem tűnik olyan rossz biznisznek...:)
  Van olyan adás, amivel egyszerűen minden klappol. Az énekesek pár kivétellel mind az átlag felett teljesítettek, Tóth Gabi pedig az eddigi három évad messze legjobb teljesítményét nyújtotta. Ezen az sem rontott, hogy Majka álló farkakkal viccelt, Havas kissé sután udvarolt…..
Gavroche11 2015.10.19 09:58:52
Feltűnt, hogy az egyik pontozásnál Havas azt mondta, hogy szíve szerint 10 pontot adna, de annyira mondják a fülére, hogy 9 pont, hogy akkor annyit ad. Nem tudom, hogy én értettem-e félre valamit...

@sixx: lehetséges, hogy tényleg megmondják a zsűrinek, hogy melyik produkcióra hány pontot adjanak? Ha ez így van, szerinted mi lehet ennek az oka?
Idén februárban írta ki először ösztöndíjas pályázatát a Content LAB and Factory, és kereste azokat az írókat, profikat és amatőröket egyaránt, akik szerették volna kipróbálni magukat egy olyan sorozatfejlesztői környezetben, amilyen másutt Magyarországon nem nagyon van,…..
Gavroche11 2015.09.01 18:42:09
Az előzőn részt vettem, de olyan csúnyán félreértettem a feladatot, hogy azóta is ég a pofám, ha visszagondolok rá.
Ettől függetlenül úgy tervezem, hogy megint küldök be pályázatot, tetszett az előző feladatban megadott szituáció.

@Crescence: én pedig épp úgy látom, hogy a magyar filmek/forgatókönyvek egyik gyakori betegsége a gyengén megírt párbeszédek (sokszor az lehet a baj, hogy ami papíron még talán jól mutat, az a vásznon/képernyőn a színészek szájából falsul hangzik). Biztosan nem véletlen, hogy a ContenLab pályázata is a párbeszédírásra koncentrált.
Gavroche11 2015.09.02 11:18:08
@sweeney todd: igen, ezt is gyakran mondják, de én ezzel nem teljesen értek egyet. Nagyon jók és jól képzettek a magyar színészek és vannak, akik elég jól érzik azt is, hogy kamera előtt hogyan kell működni (főleg a fiatalabbak), csak annyi a hátrány, hogy a legtöbben a színházhoz vannak szokva és kevés lehetőségük van filmekben, sorozatokban szerepelni. Ha nagyobb lenne a piac és több a lehetőség, a színészeinken nem múlna semmi, hamar ráéreznének.
Vajna Tímea prezentz: the bulaz of 2015.TV2, júni 6, mi nézzük, jóhogy. ..
Az, hogy a konzervatív oldal, és a Fidesz seggéből a nyelvét csak elvétve és akkor is nagyon rövid időre kihúzó haveri sajtó számára a homoszexualitás egy olyan métely, amit titkolni kell, mint a búcsúban megesett unokahúgot, vagy a református nagybácsit, aki ki tudja mit…..