Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tribon

38 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Commentarium Írás a falon 2020.08.24 12:14:29
  A NER tíz éves uralma sok mindent megváltoztatott ebben az országban, I. Viktor, hazánk abszolút uralkodója biztosan nagyon elégedett. Persze nyilván ami megvalósult, már régen nem az, amire 2010-ben gondolt, ahogyan fejlődött a rendszer, vele fejlődött Viktor Viktorovics (eredeti apai neve, a…..
tribon 2020.08.24 13:33:47
@tribon: Elnézést kérek, Tiborcz a Nemzet Veje, elírtam.
tribon 2020.08.24 13:39:48
@MAXVAL bircaman közíró: Igen, más kellett, igazad van. Abban nyilván nem értünk egyet, hogy ez most annál jobb, vagy még rosszabb, de ez elég alacsony léc. A lényeg, hogy ez nagyon nem jó, sőt nagyon is káros. Hogy is volt az a távirat? "A rendszer nem vált be stop Tessék abbahagyni stop Királyhegyi stop"
tribon 2020.08.24 22:41:51
@Sir Galahad: Nagyon kedves... Nem mintha neked lenne bármilyen gondolatod, de ez nem is tartozik a munkaköri leírásodba, igaz? Szép estét!
Commentarium Kollaboránsnak lenni 2020.06.08 15:07:59
Az Atlantic nyári számában (2020. 07/08-as szám) Anne Applebaum írt egy lenyűgöző esszét a kollaborációról (History Will Judge the Complicit), amit már most, előzetesen el lehet olvasni. Az írásban magyarázatot keres arra, hogyan lehetséges, hogy a Trumpot akár még az elnökké választása előtt is…..
Commentarium Baromságok hálója 2019.01.21 08:30:00
Trombitás Kristóf, a köztévé műsorvezetője, azóta törölt Facebook posztjában reagált az általa vezetett műsor (Ez itt a kérdés…) legutóbbi adását ért kritikákra. Ebben a műsorban, mint arról szinte a teljes magyar független sajtó beszámolt, több vendégével arról beszélgetett, hogyan „gyógyítható” a…..
Commentarium Luxusprofit? 2018.10.16 13:20:01
Luxusprofit?! Szerencsétlen szarháziak, akarom mondani súlyos tévedésben lévő kormánypárti politikusok, itt luxusprofitja csak azoknak van, akik bármilyen teljesítmény, érdemi munka, vagy szakértelem nélkül (tíz és száz-) milliárdokat keresnek évente. Mészáros. Vajna. Habony. Tiborcz. Rogán és…..
tribon 2018.10.16 15:33:27
@Le a spammerekkel: Még az jutott eszembe, hogy a bullshitet nem érzem (hol látod?), de a dühöngést természetesen igen. Mit kellene érezni? Állampolgárként a dühöngés maradt az egyetlen, amit tehetek, miközben a hazámat kifosztják, és folyamatosan elvesznek tőlem (és más polgártásaimtól) egy csomó olyan dolgot, ami fontos és hasznos volt (ld. még magánnyugdíj, cafetéria, ltp, és a többi). Most komolyan: ne dühöngjek?
Commentarium Tragédia 2018.06.11 15:25:25
A Trump-elnökség kezdete óta rengeteg (külföldi és magyar) elemzést, cikket olvastam a az adminisztráció külpolitikájáról. A legtöbb – olyanok is, amelyeket általam nagyra tartott szerzők írtak – egyszerűen megmaradt annál, hogy az Egyesült Államok elnöke egy narancsszínű, hülye hajú idióta. De én…..
tribon 2018.06.12 13:50:44
@Sir Galahad: Kedves Galahad, ez világos, szépen összefoglalod, mit akar Trump, de mit látok rosszul? :) Mert ezt mondom én is. Csak szerintem a nagy igyekezetben, hogy olcsóbbá tegye a világhatalmiság árát, Trump kirúgja minimum az egyik, de inkább több a lábát az egész felépítménynek, úgyhogy az egész összeomolhat. Ennek örülhetünk, vagy szomorkodhatunk miatta, vérmérsékletünk és politikai meggyőződésünk szerint, csak félő, hogy az omlás a maga alá temet minket is.
A jelenetek egy háborúból az egyik legmegrázóbb könyv, amit olvastam. Brutális, nyomasztó, és félelmetes képek két háborúról, ahol az egész háború céltalanságát csak a hadvezetés ostobasága és nemtörődömsége múlja felül. Ahol a hadsereget úgy vezetik, mint egy lepukkant szocialista nagyvállalatot,…..
A Nemzeti Sport koporsójába már régen belevertek vagy hatezer szöget, de a legnagyobbat akkor sikerült elhelyezni rajta, amikor az a Szöllősi György került a főszerkesztői székbe, akit a szakmában csak Pogácsás Gyuriként ismernek, és legendás arról, hogy a takonygerinc kifejezés mellett az ő neve…..
tribon 2018.05.24 15:11:43
@Clyde Shelton: hoppá, micsoda igazságra derült fény. Tehát összevethető egy "szar" hírportál és egy "szar" propaganda-oldal, mondván, hogy hát, az egyik erre elfogult, a másik arra elfogult, ugyanaz... Ugyan miféle torz világban lehetne ez igaz? Így szerinted nyugodtan hazudhat és uszíthat a kormánymédia non-stop, szintén a mi pénzünkből, mert nem egyezik a világnézeted az indexes újságíróéval. Teljesen logikus, ezzel bárkit meggyőzhetsz...
A bal oldali oszlop (1) Mészáros Lőrinc vagyona (óvatos becslés). A jobb oldali (2) a szocialista-szabad demokrata koalíciós kormány legnagyobb botrányában, a Tocsik-ügyben érintett összeg...
A „mi lesz ezután?” kérdéséről szóltam pár szót itt; annak a bejegyzésnek számomra a legfontosabb része ez volt: „Most pedig munkára! A haza tényleg nem lehet ellenzékben. Ellenzékiek, kiábrándultak, sőt akár kormánypártiak is, tehetünk magunkért, az országért, jó és fontos ügyekért.…..
A budapesti és nagyvárosi diplomások (egyesek szerint "értelmiség", az az azért több) és a 30 alatti fiatalok nagy része egy egészen másik országban él, mint a kistelepüléseken és legfeljebb közepes városokban élők. Ezért lepődtünk meg olyan nagyon, hogy ezt mind büntetlenül meg lehet csinálni.…..
tribon 2018.04.10 20:57:20
@Brendel Mátyás: Kösz Matyikám, ez előremutató volt :)
tribon 2018.04.10 21:39:37
@Roan: Kösz szépen! A linket is!
tribon 2018.04.10 21:50:41
@Nancsibacsi: Sajnálom, mert nem arról szólt, hogy (a választók közül) bárkit bántani szeretnék. Annak örülök, hogy annak ellenére, hogy nem értesz egyet, olvasol más véleményeket, és annak is, hogy vitatkozol. Szerintem ez fontos. De ha ennyire tájékozott vagy, akkor talán nem kellene mindenkit egy kalap alá venni. Hogy mi a liberális tempó, nem tudom, Fidesz-barát blogokon én eddig nem az alázatot, szerénységet és a központi üzenettől eltérő vélemény elfogadását láttam, de lehet, hogy nem jó helyeken jártam. Azért köszönöm, hogy megtiszteltél!
Ez gyorsan jött: vége a Magyar Nemzetnek. A Magyar Nemzet volt Pethő Sándor lapja, a harmincas évek végén fény az egyre nagyobb sötétségben, 1944-ig küzdött, aztán 1945 után, amíg tudott és még a szocializmus ellenőrzött sajtóviszonyai között is normálisabb volt, mint a többiek. 1989 után…..
tribon 2018.04.10 13:53:45
@DFK: Részben jogos. Azért részben, mert én nem azt mondtam, hogy jó üzlet volt az MN, hanem hogy kár érte. Egyébként a Magyar Időket a piac tartja el?
Commentarium Kire szavazz? 2018.04.06 11:33:31
Ha azt gondolod, hogy a havi egyszámjegyű, kerítéshez érkező, az országon ÁTmenni akaró bevándorló/menekült (kormánypropaganda újmagyar kifejezésével: migárn[c]s) a világ legfontosabb kérdése és minden más érdektelen (kivéve az ezzel egyenértékű kérdést, hogy hányadik a Felcsút), akkor menj és…..
Commentarium Az utolsó esély 2018.03.15 21:38:55
Ez lesz az utolsó választás.  Orbán Békemeneten elmondott szavai jól mutatják pánikot és az ebből következő bosszúvágyat. Soha többé nem kerülhet ebbe a helyzetbe,  mint Hódmezővásárhely után. Hogy félnie kell.  Hogy jöhet olyan idő,  amikor Mészáros,  Garancsi,  Vajna,  Tiborcz ügyei - az ő ügyei -…..
Akkor hát ennyi. Ennek kapcsán azt javaslom az úgynevezett ellenzék tisztelt képviselőinek (akár a kormánypárt fizetési listáján vannak, akár nem), hogy keressenek maguknak valami rendes megélhetést. Az alkalmatlanság általában nem bűn, de amit az elmúlt fél évben mutattak, az ezen már régen…..
Commentarium Spórol a hadügy 2016.07.05 10:25:37
Istenem, hogy ezt még mindig el kell magyarázni… Tehát. Kiderült, hogy Hende Csaba honvédelmi minisztersége idején felmondták a Honvédség biztosításait, mert "sokba kerültek" és "nem térültek meg". Hol kezdjem? A biztosításnak nem az az értelme, hogy megtérüljön. Ha többe kerül, mint amennyi…..
tribon 2016.07.05 16:50:58
@@Medgar: kösz az érdemi hozzászólást, de igazad van ;)
tribon 2016.07.05 17:04:43
@xGéza: Kedves Géza! Értem a biztosítás működését. És azt is tudom, itthon hogyan mennek a dolgok. Ha elolvastad: elsősorban NEM a megtérülés miatt tartom a biztosítást fontosnak, hanem a kiszámítható, tervezhető gazdálkodás miatt, illetve, hogy egy nagy kár esetén - és itt nem egy hárommilliós casco kárra gondoltam, hanem egy akár sokmilliárdos felelősségi, vagy személysérüléses kárra - ne álljon ott a minisztérium, hogy most akkor ezt miből fizetem, mert erre nincsen félretéve a költségvetésemben.
Egyébként életbiztosítást sok országban kötnek a katonákra, vagy van valamilyen hibrid program (olcsó megoldás, amibe beszáll az állam), ld. például ezt: www.benefits.gov/benefits/benefit-details/585
Commentarium Itt a vége 2016.02.23 16:38:41
Ma bőrfejűek akadályozták meg, hogy az MSZP beadja népszavazási kezdeményezését a vasárnapi zárva tartásról. Eddig is mindenféle módszert alkalmaztak, csűrtek és csavartak, egyszer így, aztán úgy értelmezték a szabályokat, de ez most túlment minden határon.  Erőszakkal akadályozták meg, hogy…..
Commentarium Hazám 2015.08.12 13:40:12
(Hogy csak a fontosabbakat említsem) Orbán Viktor és Kövér László egyik legfontosabb narratívája, hogy az un. „baloldal” nem szereti a hazáját. A miniszterelnök ez évi tusványosi üzenete is…..
Commentarium Miért vagyok Karcsi? 2015.01.11 11:45:01
Van ennek egy anatómiája.  Először a megdöbbenés. A felháborodás. Egy percig úgy tűnik, mindenki egyetért. Én vagyok Karcsi. Sőt, mi vagyunk. Aztán, általában másnap, ahogy most is, jön az antitézis. Na ne már, valójában itt egészen másról van szó. Tudjátok egyáltalán…..
Commentarium Je suis Charlie 2015.01.09 10:25:14
A fanatizmus lényege – minden idők egyik legviccesebb embere szerint – hogy a fanatikus mindent szó szerint vesz. Ennek megfelelően nyilván a viccet sem érti. És ezért aztán nem viccelünk a fanatikus muszlimokkal, mert megölnek. És tessék. Tényleg így van. Azok a humortalan,…..
Commentarium Csodás álmok jönnek 2014.08.02 10:30:00
90-100 milliárd lesz a tervek szerint az új Puskás Stadion. Ez az építőipari beruházásokról és állami megrendeléseken az elmúlt évtizedekben látottak szerint még a legkeményebb odafigyeléssel is a vége 100-120 lesz. És bár valóban gyönyörű és csodás futópálya lesz a…..
A Tusványoson elhangzott, némileg inkoherens, de annál ijesztőbb ostobaságok árnyékában fontos újra elgondolkoznunk azokon a valós elveken, amelyeken alapulva egy országot és egy államot meg kell szervezni. Először is azt kell tisztázni, hogy mi (lenne) az egész célja. Ez pedig a…..
tribon 2014.08.01 10:41:50
@Blogger Géza: Értem én, hidd el, csak két gond van. Az egyik, hogy az alkotmányos berendezkedésnek nem hatékonynak, hanem helyesnek és igazságosnak kell lennie. Hatékony a kormányzás kellene, hogy legyen. (Nem az, rohadtul.) Még egyszer, összetévesztik a játékot a játékszabályokkal. A másik, hogy aki nem tudja mi a különbség a "liberális demokrácia" kifejezés és a konkrét liberális pártok között (pl. mint volt az egykori SZDSZ), az előbb tájékozódjon, mert a kettő nem ugyanaz. Szabadelvű (azaz liberális) demokrácia a XIX. században is volt már sokfelé. Az meg, hogy a melegházasság hogy jött ide, végképp nem értem.
Ui.: Ki az a mi, akinek a nevében beszélsz?
tribon 2014.08.01 11:27:10
@ParaZita2: Kedves ParaZita2! Nagyon köszönöm!
tribon 2014.08.01 18:33:13
@Blogger Géza: Kedves Blogger Géza! Bár személyes véleményem szerint a melegházasság támogatása nem a legfontosabb kérdés ebben a hazában, de kétlem, hogy az ebben elfoglalt álláspontom akár pro akár kontra elválaszthatna a hazámtól. De szerencsére ezt nem te döntöd el.
Ami a többségi elvről szóló fejtegetésedet illeti, korábbi - meghökkentően gazdag - kommentelői munkásságod alapján ezt öt éve még nem így gondoltad. Vagy mondjuk a 2006-os, 2002-es többségnek, vagy az 1994-es többségnek akkor szerinted igaza volt, mert mindig a többségnek van igaza? És ha egyszer a többség melegházasság párti lesz, akkor a te azt támadó álláspontod onnantól majd téged választ el a hazádtól? Ráadásul úgy tűnik azt hiszed, minden kormánypárti szavazó pontosan azt gondolja amit te, minden kérdésben. Egyszerű világban élsz Géza, de ott legalább mindig neked van igazad.
Commentarium Állam a gazdaságban 2014.08.01 09:27:41
Így lenne ötösöm is a lottón. Tegnap azt írtam, hogy mindegy, milyen cikket értett félre a miniszterelnök. Akkor még az index csak kereste a Financial Times idézett írását. Bevallom, nem hittem el, hogyha létezik ilyen cikk az FT-n, amiről a Orbán beszélt akkor az olyan…..
Commentarium Atomrul. 2014.01.16 21:59:48
Ehhez már nehéz bármit hozzátenni.  Mert hát ehhez most már tényleg mindenki hozzászólt. Csakhogy nemrég értekeztem a vita fontosságáról. És ami most történik, az éppen azért gond, amit ott írtam: "Pedig a vitának lenne egy másik előnye is, éspedig, hogy a…..
Commentarium Köszönjük Imre! 2014.01.06 22:45:31
Dolgoznék az új posztomon, aminek a témája a mai demokratikus rendszerek ingadozása korunk két hatalmas ereje között, amelyek közül az egyik abba az irányba nyomja őket, hogy elsősorban a nézővé silányult állampolgárok szórakoztatásává váljanak, a másik pedig éppen, hogy…..