Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laszloka

31 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretném elmesélni, hogy én, mint kívülálló, hogy láttam az Esport Fest-et.Kezdjük az elején. Egy ideje már vaciláltam rajta, hogy vajon megéri-e a rendezvény a 3 papírt, lévén engem csak és kizárólag a LoL meccsek érdekeltek volna, azok meg úgyis a nap végére kerültek,…..
Életünk során rengeteg emberrel találkozunk. Némelyek mély nyomot hagynak bennünk,másokra két perc múlva már nem is emlékszünk. Akik nagyon mély nyomot hagynak bennünk, azok a barátaink. Ha úgy tetszik szinte megosztjuk velük az életünket. Ők a második testvéreink. Egy kis…..
Weblog of laszloka 2 x 7 + 1 = 17 2012.12.13 13:14:07
Most pedig elmesélem hogyan lett két hét meg egy nap, 17 nap a naptár szerint... Történt ugyanis, hogy el kellett látogassak szeretett fővárosunkba. Úgy döntöttem vonatozni fogok, mert az a leggyorsabb módja a Pestre való feljutásnak. Néztem tehát menetrendet, elmentem a…..
Weblog of laszloka Versek 2012.11.13 14:11:00
Üdv ismét!Az utóbbi időben néhány közeli ismerősömnek/barátomnak volt születésnapja, és néhányuknak írtam egy-egy névre szóló verset. Az első eléggé ad-hoc jelleggel jött, gondoltam kicsit kedvesebb versben felköszönteni valakit, mint csak annyit írni fészbukkon, hogy…..
Bocs, hogy ezt a posztot most nem tagoltam címekkel. Tudom, hogy így kicsit elrettentőbb, mert hosszú szöveg különösebb tagolás vagy szín nélkül, de úgy éreztem jobb, ha ez most ilyen cím nélküli marad. Hogy mi a véleményem az egyetemről? Ha össze kéne foglalnom, akkor kb…..
A Rovio Entertainment tegnap adta ki legújabb játékát Bad Piggies néven. Volt szerencsém kipróbálni a PC-s verziót, és egyből magába szippantott, ezért elhatároztam, hogy írok róla. De mielőtt a tárgyra térnék, jöjjön egy kis történelem... ROVIO Entertainment Ltd. A Rovio…..
Halihó emberek! Nem vesztem ám el. Élek és virulok, csak nem írtam a blogomra már egy ideje. Főleg azért, mert nem volt sem kedvem sem időm. Most mindkettőből van elég, ígyhát végre nekiültem. Egyetemista lettem! Úgy bizony. Rögtön kezdem is azzal, hogy a magyar közoktatás…..
laszloka 2012.05.12 16:53:50
Na szóval. Hol is tartottam? Ja igen... Assemblerek, hordozhatóság, meg ilyesmi. A magas szintű nyelveket tárgyaltuk utoljára, és odáig jutottunk, hogy ezek a nyelvek is csak részben tudták megoldani a hordozhatóság problémáját. Ekkor pattant ki egy okos bácsinak a fejéből a…..
Az assemblerek ugyan megoldották a gépi kódra fordítás problémáját, ám rögtön ezután az iparágnak egy teljesen új problémával kellett szembenéznie. A hordozhatóságéval. De nem kell félteni a számítógépes szakembereket. Találtak rá megoldást... A nap hősei: A magas…..
Az assemblerekkel megoldódott a programok gépi kódra fordításának problémája, de hamarosan egy még nagyobb probléma ütötte fel a fejét. Ez pedig a hordozhatóság volt... Hordozhatóság A hordozhatóság, mint olyan, azt jelenti, hogy egy program tetszőleges másik gépen is…..
Már van egy blogom ezen kívül, de abban inkább hétköznapi témákat taglalok. Mivel programozói pályára készülök, és még emlékszem milyen nehéz volt az indulás, úgy döntöttem, hogy segítő/tanító jelleggel csinálok még egy blogot, ami csak és kizárólag programozásról…..
Na szóval. Reggel felkelek, reggeli, WC, ilyenek, zajlik az élet, majd egyszer csak, amint éppen kacsát vágunk a kertben, furcsa zene üti meg a fülünket. Mulatós. De nem is akármilyen. ÉLŐZENE EMBEREK! Olyan szar, hogy rendesen fáj, de segáz, majd biztos abbahagyják. Aha. Aszittem. Ez…..
Skullcandy Ink'd Folytatást ígértem, és mivel megjött a füles, úgy folytatom, hogy leírom a véleményem róla. Az Ink'd az alsó kategóriás fülesek közé tartozik, így ennek megfelelően próbálom értékelni. Persze egy 120 ezerbe kerülő Sennheiserhez képest ez kb. a szemét…..
Weblog of laszloka Füles 2012.04.01 00:24:00
A mai egy eléggé rendhagyó poszt. Egyrészt eredetileg papírra íródott, de ez még nem is annyira furcsa, lévén a papír, számtalan másodlagos funkciója mellett (pl. repülő, hajó, tomahawk hajtogatása. Utóbbiról kicsit lejjebb olvashat a Tisztelt Olvasó.) lényegében arra lett…..
...avagy ausztrál "bölcsek" találkozása a spártaiakkal Nem tudom mi van a világgal, de folyamatosan olyan dolgok történnek, amik rendkívüli módon kicsapják nálam a biztosítékot. Mint például a születés utáni abortusz problémája. Leírom még egyszer, hogy mindenki felfogja:…..
Weblog of laszloka Nők... 2012.03.05 20:02:00
Az udvariasság a női nem iránt érzett tisztelet tettekben való megnyilvánulása. Nem olyan régen írtam az udvariasságról, most kicsit továbbgondoltam a témát. Mivel közeleg a nőnap, úgy döntöttem leírom a véleményem egy kicsit a mai világról, és hogy a Nők helyzete…..
Akkor fussunk neki mégegyszer...Ugyanezt a posztot tegnap már megírtam, de egy sajnálatos véletlen következtében teljes egészében elveszett, szóval most megpróbálom reprodukálni. Arra lettem figyelmes, hogy egyre kevesebb fiú adja meg az alapvető tiszteletet a lányoknak. 90…..
laszloka 2012.03.21 16:26:46
Well, in my opinion, this courtesy is not telling the girl, that she is too weak to open the door for herself, but that she is (in some aspects) weaker than me obviously, and I'm willing to help her, even if it's only a door that I'm opening. And it also cheers me up, so why not?

napidoktor.hu/cikk/102.12196/Altruizmus-es-motoros-kontroll

On the topic of buses, politeness of people highly depends on what region we think of. Probably the local public transport in Budapest is good enough, but it is much worse in some regions. The things I wrote about, are very common where I live, that's why I was complaining about them. The local public transport is just fine, but there are some serious issues in connection with the point-to-point public transport.
Mindig is nyilvánvaló volt számomra, hogy vannak kevéssé normális emberek is a Földön. Velük nincs is sok baj. De sajnos van egy olyan szűkebb köre ezeknek az embereknek, akik a hülyeségeiket büszkén, ország-világ előtt felvállalják. Ilyenek például azok a svédek, akik nem…..
laszloka 2012.03.07 22:51:50
@magichorse: Ennek a hatása majd akkor derül ki, mikor azok közül a gyerekek közül felnő az első generáció, akiket oda járatnak a szüleik. Aztán vagy jó lesz, vagy nem, de onnan már nincs visszaút.

Csak az nem világos, hogy ha eddig a történelem során mindig megvolt a különbség férfi és nő között, miért akarják teljesen megszüntetni? És ezt nem a nők egyenjogúságára értem. Azzal nagyon is egyetértek, de férfi és nő soha nem lesz egyforma.
Weblog of laszloka Ez a divat? 2012.02.29 13:24:00
Mindig mindenki azt szidja, ami van,és az kell neki, ami nincs. ...mint a bokrot Az utóbbi időben egyre jobban böki a csőrömet valami. Mégpedig az, hogy állandóan azt hallom a kolisoktól (tisztelet a kivételnek), hogy szar a kaja. Ez a divat mostanában? Szidjuk a menzát, hátha jobb…..
Weblog of laszloka Szidjátok csak! 2012.02.25 20:30:00
Jobb annak, aki élvezi az életét, de lemondással éli azt,mint annak, kinek mindene megvan, mégis boldogtalan.  Amikor nem férek hozzá az internethez, és/vagy unom az agyam, akkor (s)írni szoktam :D Mint pölö most. Már régóta van két téma, amiről írni akarok, hát most…..
Weblog of laszloka Szívószál... 2012.02.04 22:00:00
Egy vers, csak nektek :)A minap a magyar tanárom olvasott egy verset, aminek valami olyasmi volt a mottója, hogy: "Az élet úgyis szívószál". Ez adta az ötletet. Kicsit nyomott hangulatúra sikerült, de ez van :) Közben ezt illik…..
Weblog of laszloka Vadállatok 2012.01.18 10:35:00
Alapjáraton, gondolom sok embertársamhoz hasonlóan nem túl sok kapcsolatom van a vadállatokkal. Persze az állatkertben látni néhányat, de azért az nem ugyan olyan, mintha eredeti, háziasítatlan valójukban nyílna lehetőségünk megcsodálni őket. A háziállat meg egészen más, mert…..
Weblog of laszloka DubstRapper 2011.12.29 20:53:00
Mindenütt dúl a téli szünet, de elmúlt már a karácsonyi gyomorrontás, lassan körvonalazódnak az újévi fogadalmak, én pedig ezúton kívánok kellemes új évet minden kedves Olvasómnak :)De mégsem valami ünnepi témában írok. Most inkább a zene van a középpontban. Mindazonáltal…..
Weblog of laszloka A függőségek 2011.11.28 22:05:00
A minap belebotlottam egy erősen dohányzásellenes videóba az interneten, és elhatároztam, hogy kicsit jobban utánanézek a témának, és írok nemcsak a dohányzásról, hanem általánosságban a függőségekről egy kicsit. Bár nagyon sok minden történt azóta, mióta legutóbb írtam,…..