Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kissgergost

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Így neveld a gyereked! 2014.01.23 13:42:30
Paul Walker halála elég sok dologra rádöbbentett. Például arra, hogy öreg vagyok. Vagyis nem, mert a Sipos úr öreg, én egyszerűen csak nem vagyok fiatal. Pedig  tudom mi a swag meg a yolo, használtam már hashtaget és még legózom is, de múltkor egy mondatomat úgy kezdtem: a mai…..
kissgergost 2014.01.23 17:36:22
Nő a volánnál (Heart like a wheel)

+1: Nasty hero
www.youtube.com/watch?v=K_Ry-QtlOEU
Sajnos a magyar címét nem tudom, de '98 környékén leadta a csigakettő.
kissgergost 2014.01.23 17:43:54
@waffen55: Az előző első fele (nem csak) Neked szólt:)

Egyébként a 4 éves fiam a Go Trabi Go c. csodát nézni...
kissgergost 2014.01.23 22:39:28
@RÁJEN: Magyar filmek közül az Ötvös Csöpi filmeket mondanám; nem rossz kis üldözések vannak bennük, és az autók...

Listára jöhet még: Mint a villám és a Wraith (Száguldó bosszú) is
.
Ha valakinek bármilyen adathordozón megvan a Győzni mindenáron (La voglia di vincere) c. három részes olasz minisorozat, kérem jelentkezzen.
Pár éve a kis unokaöcsém születésekor némi csalódással vettem tudomásul, hogy a 6 hónapnál fiatalabbaknak nem lehet már legót venni. Emlékeimben az élt, hogy Duplo-vonalon mindig voltak egészen babás szettek (ebben alighanem tévedek, de 1983-tól egészen biztosan szerepeltek a…..
kissgergost 2012.03.20 13:14:59
A fentebb linkelt baba LEGOk valóban hiányoznak.
A 2 éves fiam kapott egy ilyet a rokonoktól. (bele sem gondoltam, hogy úgy mekkora érték bontatlanul:))
www.brickset.com/detail/?Set=3172-1
Na ez a menőségen kívül nem sok LEGOsággal bír, bár jó minőségű, az biztos. Szvsz ugyan ez igaz a LEGO Wear cuccokra is.

@IИDOMITUS: Nyugi gyorsan elmúlik a hiányuk; A 2 éves fiam már majd' többet játszik "picikével", mint duplo-val :)
Nem kell különösebben szofisztikáltan olvasni a blog sorai közt, hogy kiderüljön, vannak averzióim a legós építési trendeket szép lassan szinte kizárólagosan alakító The Brothers Brick-kel szemben. Ahogy a cizellált szűrőiken átjutó alkotások mind kifinomultabbak, sterilebbek,…..
kissgergost 2011.10.16 11:31:09
@tutuka: "a blog környékén meg aránytalanul sok újrakezdő van". Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy az itt kommentelők közül legalább két emberre ismertem rá, hogy az élet teljesen más területén is összesodort már a sors korábban, de persze akkor nem derült ki, hogy akár a lego is lehetne a közös nevező.
Egész egyszerűen nem legózom. A fenti képen a bontatlan dobozaim láthatók. És ez még nem minden! A hálószobámban van egy nagy rakás használtan beszerzett készletem, köztük olyan csodákkal, mint a 6380-as kórház, vagy a 6769-es western erőd. És mégsem. Persze ezer okot…..
kissgergost 2011.10.16 11:21:46
Az első újrakezdésem egyetemi évek egyik nyarán történt; Az összes legót alaposan megmostam. Készletenként szétválogattam, majd leltárt csináltam a hiányzó/törött elemekről (Ekkor már működött a peeron, bricklink még nem volt). Jó móka volt, mert a kockáim nagy részét egy már legózásból kinőtt barátomtól kaptam, természetesen dobozok és tervrajzok nélkül, így a jellemző alkatrészek és régi katalógusok alapján kellett kitalálni, hogy melyik készletek vannak meg. Végül a készletek lezacskózva egy nagy dobozba kerültek, mondván, hogy majd a gyereknek…
Aztán a fiam olyan 6 hónapja lehetett az anyja hasában (nem lehet elég korán kezdeni), amikor 0. karácsonyi ajándékként egy minifiget formázó bányászlámpát kapott, ami azóta is napi használatban van Nem sokkal ezután találtam erre a blogra. A lavinát a tavalyi match akció indította el. Persze egy 8-9 hónapos fiúnak már szüksége volt duplo készletekre, a „picikék” meg majd jók lesznek később  Szóval indok már volt. Ahogy gyűltek a pár év múlva kibontandó készletek, előkerült a feleségem egyetlen gyerekkori legoja (6349), erősen hiányos állapotban. Ez már kellő indok volt a bricklink regisztrációhoz. Ez ugye azzal járt, hogy pótolni lehetett a saját duploim apró hiányosságait, valamint előkerült a korábban elcsomagolt hiányzó/törött kocka lista. Persze a gyűjtögetés során elkezdtek szállingózni a használt készletek. Már majdnem kiűrült a wanted listem, amikor egy hirtelen jött gondolattól vezérelve feltöltöttem azon készleteket elemenként, amikre gyerekként csorgattam a nyálam a katalógusok felett, meg egy-két olyat, amit nem is ismerhettem, mert a Földgolyó ezen oldalán nem voltak kaphatók, még a dollárboltban sem. A 6393-at már csak a kedvenc gyerekkori filmem miatt is muszáj összehozni.
Mikor fogtam műanyagot? Az új készleteket majd a fiam fogja kibontani (a 3222-t már ki kellett…), a használtan érkezőket elmosom, és szétválogatom. Egyelőre a BL vadászat, és az új készletek minél olcsóbban beszerzése kellően szórakoztat és kikapcsol; „ A felnőttek az interneten legóznak”. De persze mindig van kivétel: az irodában össze kellett raknom a 7936-ot, ha már úgyis hasonló témában dolgozom nagyban  Szóval nagyon várom, hogy elkezdjen épülni a fiammal közös város … Ugyan még csak 1,5 éves múlt, de a duplo mellett egyre többször jön, hogy: „válogassunk… picikét”
Említettem már kétszer is, hogy ez volt életem első LEGO-ja. Bizonyítékom is van rá, egy 1983-as családi albumból:Ilyen inget és hózentrógert is keresnék Így hát értelemszerűen nem tudok róla objektíven nyilatkozni.I. AlapadatokNeve: Gas Station…..
kissgergost 2011.10.10 11:06:41
@klarky: Én PayPal-t használok. Tud működni úgy, mintha kártyával fizetnél, vagy úgy is, hogy a PayPal "számládra" utalsz, - akár Forintot is - aztán amíg az tart, tudsz vele fizetni. Ez utóbbi lassabb folyamat, de talán biztonságosabb. Nekem nem volt vele problémám az elmúlt 3 évben.
Valószínűleg a bankodon keresztül is tudsz devizát küldeni.
Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy egyes boltok felajánlják, hogy pénzt küldj borítékban. Először az jutott eszembe, hogy ezt nem biztos, hogy vállalnám, de ugye nem csak AFOL-ok Bricklinkeznek...
Van egy olyan érzésem, hogy a címet olvasva többen vagytok most olvasók úgy, hogy fogalmatok nincs arról, miről fog szólni ez a poszt, mint akik egyből dekódolni tudják a MISB fordulatot. MISB = mint in sealed box, ami magyarul körülbelül annyit…..
kissgergost 2011.09.12 10:49:05
@Papírbaba: Na igen, de pl. az autógyűjtők (sőt a gondosabb múzeumok is) időnként megjáratják a gépeket. :) És a lego, ha már gyűjtési szándékkal van, akkor is inkább gép, mint postabélyeg.
Ettől függetlenül elfogadom, hogy van akinek így okoz örömöt.
Sőt az jutott eszembe, hogy vajon milyen értéknövelő hatása lehet, ha kiderül egy ilyen készletről, hogy elemhiányos szériából származik:)
kissgergost 2011.09.12 11:11:59
@Longeye: Én valamelyik nap arra értem haza, hogy a 3221 összerakva díszelgett a szoba közepén. A 16 hónapos fiam meglátta a szekrény tetején a dobozt, már nyúzta is anyát: "összerakjuk" :) És összerakták. Én meg kimaradtam a mókából...
Sajátos, ám gyakorlatilag elkerülhetetlen tulajdonsága ennek a blognak az időről-időre előkerülő könnyes szemmel való múltba révedés. Persze nem azért mert régen minden jobb volt (de), hanem mert legtöbben (írók - olvasók) régen voltunk gyerekek, gyereknek lenni meg elég nagy…..
kissgergost 2011.09.08 08:45:12
Ismeritek a 100 Folk Celsius Lego című számát? www.youtube.com/watch?v=yOMQpT_1EVo
Ha én ez ismertem volna '86 ban... Egyrészt ugrott volna a toplistám éléről a Paff a bűvös sárkány, másrészt finom utalásféleképpen is használhattam volna :D
Vajon a lehetett köze hozzá A Legonak?
kissgergost 2011.09.08 08:46:22
-a
Amióta fejembe vettem, hogy gyerekkorom kedvenc - illetve áhított - készleteit ismét - vagy végre - beszerzem, rendre sok fejtörést okoz, hogy a 25-30 éves matricák vagy katasztrofális állapotban érkeznek, vagy egész egyszerűen hiányoznak.    A célobjektum (6634 Stock…..
kissgergost 2011.05.17 14:19:44
@tutuka: A saját munkáimat szívesen bedobom a közösbe. Igazából a nyomtatásra/nyomásra lenne jó létrehozni a közös rendelésekhez hasonló rendszert.