Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Treveri Gall

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző fejezet fényében értelemszerűen vetődik fel a kérdés: vajon a Kárpát-medencében számolhatunk-e ennek a pártus eredetű „baltás-bárdos” eftalita hun etnikumnak a jelenlétével? Nos, erre a kérdésre a választ már a „Zalán futása” című fejezet is megadta…..
Treveri Gall 2022.08.17 18:21:04
Gratulálok a szerzőnek. Jómagam is ezen a nyomon járok. A Palócok nevének jelentésére az alábbi megfejtést adnám, bővebb kifejtése hamarosan megjelenő írásomban lesz olvasható. Az orosz krónika polowcz-ként írja le a palócokat. Igen ám, de azt feltételezem hogy a krónikás nem beszélt magyarul, hanem hangzás után írta le a nevet. Ezért nem jó a polovc szláv megfejtés a palócra. Jelentése ostoba - együgyű /Hunsdorfer-Hunfalvi/. Ugyanis a latinban a w és a v írásjel az nem más mint a kiejtett magyar u!!Tehát az a név a pal-úz. Ózd - a barkók fővárosa- nevét az ott élő ÚZ népcsoportról kapta. De létezik Székelyföldön az Úz völgye, megannyi honvédő ütközetünk színhelye. Ha a magyar nyelv azonos a sumer-nak nevezett nyelvvel/ J.Oppert állítása/ akkor azt gondolom hogy a Pal-úz név jelentését a sumerban is vizsgálni kell. Az Úz szó jelentése - örző-védő-harcos/ Dr. Bobulai Ida A magyarság eredete/. A pal szavunk ugyanazt jelenti mint a pil-pel. Nem jelent márt mint "víz". Pálha - izzasztó a népi ingek hónaljában - pállik - számtalan példát lehet hozni. A sumerban a B hang vagy megőrzi eredeti hangzóját vagy P-re vált a magyarban / Dr. Bobulai Ida A magyarság eredete 27 .o./ Tehát akkor a PAL szavunk - amely vizet jelent - eredetileg BAL volt. Nos, a mezopotámiai kultúrkör istenét Baál-t takarja a név. Innen a bálvány szavunk balsors balga stb. Baál a vihar és termékenység istene nevezik ÉL-nek és Dagon-nak. Ezek után már rögtön tudjuk hogy a magyarban a Dagon-ázik szavunk mit jelent:) A palócok hímzésvilágát, hiedelemvilágát mindennapi létét, temetkezési szokásait Baál tisztelete hatja át. Nevük jelentésére a Baál őrzői megfejtést adom. " Amikor nagy vihar van a palóc a korábban mestergerendán tárolt - titokzatos szertartáson átesett- rakottya fűz csomókat keresztben a ház küszöbére helyezi majd tűzbe veti" /Pintér Sándor Palócokról/Érdekességként írom le hogy a Cornwallban élő kelta ugyanezt teszi vihar esetén. Keresztbe teszi a szénvonót és a piszkavasat. Miért pont kereszt? Azért mert ez a jel X a székely-magyar B hangját takarja. BAÁL jele. Már nem kérdés hogy miért a palócoknál alakult ki a keresztszemes hímzés. Természetesen az állításaimat régészeti leletekkel is igazolni tudom. Köszönöm a figyelmet!
Elég volt a cyber térben cáfolatlanul áradó történelmi badarságokból, csodás származásból, összeesküvés elméletekből? Így gondolhatták a Tényleg!(?) honlap  indítói, akik „kutyaharapást szőrével” alapon az őrületeket hazai pályán: neten, mobilon,…..
Rázsi Botond vagyok, 37 éves, nős, két 8 hónapos ikerfiú édesapja.Egri, sőt felnémeti születésű vagyok, iskoláimat egy egyetemi diploma megszerzésének kivételével Egerben végeztem. Az egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium igazgatójaként 2003-tól éppen második…..
Treveri Gall 2011.05.17 13:42:30
Tisztelt Képviselő Úr.

Megkérdeztem már Öntől máshol elektronikus formában /a szó elszáll az írás marad/ hogy készen van e már az a tiltakozó nyilvános levél melyet Orbán Viktornak, Pintér Sándornak, Balsai Istvánnak, Lázár Jánosnak?

www.frsz.hu/directory/news/news_documents/lazaralkotmanymodositasa.pdf

Erről a dokumentről van szó. Mint képviselőnek, úgy gondolom fejlett erkölcsi érzékkel, empátiával konfliktus kezeléssel és nagyfokú igazság érzettel kell rendelkeznie. Hiszen a választás Önre esett. Jók közül a legjobb!!! A levél szempontjából irreleváns hogy Ön nem országgyűlési képviselő. Azon a területen melyet Ön is képvisel nagyon sok nyugállományú rendőr, katona stb. él akik a törvények maximális betartása mellett elmentek nyugállományba. Kérem tegye a dolgát Képviselő ÚR, képviselje a választók érdekeit. Hívja fel Balsai Úr figyelmét a visszaható hatály nevű jogi passzusra mint generális szabályra. NEM ILLESZTHETŐ EGY TÖRVÉNYÜNKBE SEM A MÓDOSÍTÓ INDÍTVÁNY!! Ergo. Törvénytelenség. A Törvéntelenség pedig jogot nem alapít!!!!

várom válaszát.

tisztelettel Vallus István ny. rendőr őrnagy.