Regisztráció Blogot indítok
Adatok
herzogb

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Beázik 2022.07.11 07:57:43
Néha eszembe jut Timár György, és utána az is, hogy mintha senkinek sem jutna eszébe, hogy tényleg el lehet felejtődni. Vagy talán mást se lehet, csak elfelejtődni, ki később, ki hamarabb, nincs mit csinálni. Szophoklész elég jól tartja magát, Illyés Gyula kevésbé. Timár György még kevésbé, amit…..
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma 1968-tól 1970-ig utazunk vissza az időben. 1968. május 8. A Vörös Csillag traktorgyár két DUTRA típusú traktorral segíti Ferihegyen a…..
1896. II. Miklós orosz cár (középtájt, hermelin palástban) koronázási szertartásának vége..
A sok hajós meg vasutas bejegyzés után jöjjön valami más - na persze nem túlságosan más! Sőt, igazság szerint ezek a képek is vasutas vonatkozásúak, hiszen a kassai fűtőháznál készültek - viszont gumikerekű járműveket ábrázolnak: Annak idején a suliban megoszlottak a vélemények arról, hogy ez a…..
Vár a természet. 1981. Vidám rajzokkal, őrsöknek, rajoknak, nyári táborozóknak. Skála szatyor, fényes és matt iskolaköpeny, úttörőnyakkendő megvan?..
herzogb 2016.04.29 13:32:33
@zweitakt: Az az úgynevezett tábori ing, ami nem fehér volt, hanem világosbarna.
Milne felejthetetlen mesehőse, Micimackó “gazdája” az író fia, Christopher Robin volt. A magyar mesében a kisfiú neve Róbert Gida lett. Milyen állat lehet a gida? Lehet: fiatal őzike (fiú és lány egyaránt), lehet fiatal fiúkecske (a fiatal kislány kecskét már gödölyének nevezzük), és lehet fiatal…..
A 40-es, sőt talán még a 30-as korosztály is biztosan emlékszik a homokozó dömperre, ami több változatban volt megvásárolható a boltok polcain.A teljesen műanyagból készült gépek között megtalálható volt a MAZ, a Tatra, sőt még a MAN teherautó játék változata is. Bőszen…..
MaNDA Egy sörbirodalom alapítója 2013.10.10 11:12:16
Adolphus Busch a világ egyik legnagyobb sörbirodalmának megalapítója 100 évvel ezelőtt, 1913. október 10-én halt meg. A puszta név a sörivók millióinak semmit nem mond, ám ha meghallják a Budweiser  márkanevet azonnal felkapják a fejüket, és tudják, hogy miről is van szó.…..
Baloldalt Somogyi József Leányka csikóval című, 1965-ben felállított szobra látható Neszták Béla fotóján, melyet pár éve töltött föl a SzoborLapra. Jobbra és alant ugyanennek az alkotásnak jelenlegi állapota tekinthető meg az ittlakunk.hu, ma publikált képein. A szobor…..
Érdekes dolgokat szeretne a Levegő Munkacsoport. Például, hogy az alig pár hete közfelháborodást okozó Budaörsi úti buszsávot vissza kellene állítani. Méghozzá egészen végig, az Erzsébet-hídig egybefüggővé kellene tenni. Érvként hozza fel, hogy Őrmezőn, a lakossági…..
  Állok a rajtrácson, prüntyög alattam a háromötvenes négyhengeres, árad szét az adrenalin a testemben, alig várom a rajtot. Elszántságom határtalan: a második sor nem rossz hely, bár nem értem, miért nem az elsőből indulok – egyértelmű, hogy a célegyenes…..