Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amaranta Ursula

97 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekszoba Játék a művészet 2014.09.10 09:19:00
Az UMMA egyik aktuális kiállításán a két japán művész, Yasuhiko Hayashi és Yusuke Nakano által alapított Paramodel a játék és való élet metszéspontját keresi installációjával. A labirintust játékvasút, habból öntött hegyek, fehérre festett homok, és játékdaruk…..
Nem tudom, melyik évfolyamban tanulják a római kort, mindenesetre az érintett szülőknek erősen ajánlott az alábbi írószereket pakolni a gyerek asztalára. Az Andrea Rekalidis Design Studio által tervezett eszközök a pisai ferde tornyot, a milánói dómot, a római panteont, a torinói…..
Csuda dolgok születnek, ha valaki azzal foglalkozik, amit igazán szeret. Akihiro Mizuuchi japán illusztrátor és designer ötvözte a legót a csokival, és feltalálta a csokilegót. Nem a végterméket készíti, hanem az előállításához használható bonbonformát, így korlátlan…..
Gyerekszoba Haver a háton 2014.08.18 09:31:00
A milkdot névre hallgató vállalkozást egy new york-i designer anyuka hívta életre, amikor azzal szembesült, hogy képtelen környezetbarát és egészségkárosító anyag mentes uzsonnás táskát szerezni a csemetéjének. Így attól fogva ő maga tervezi az ártalmatlan alapanyagokból…..
Tudtátok, hogy a vakoknak csak mintegy tíz százaléka tud Braille-írást olvasni? A Fittle egy szuper eszköz vakok számára, ami játékosan tanítja meg a braille betűket egy-egy szó formájának összerakása segítségével. Gyakorlatilag egy braille jelekkel ellátott puzzle-ről van…..
Gyerekszoba Formabontó polc 2014.06.12 10:31:00
Megvan a megoldás, ha a kölök nem akar rendet rakni. Az OOO My Design PinPres egyedire formálható polca állítólag mindenkinek meghozza a kedvét a pakoláshoz. Legalábbis ezzel érvel a cég a weboldalán. Szerintem őszintébb lett volna azt mondani, hogy fantasztikus design bútorhoz…..
Gyerekszoba Ne játssz az étellel? 2014.05.30 14:50:00
Dehogynem! A vizuális kultúra fejlesztése mellett mindjárt a kulinária világába is bevezethetjük pöttömjeinket a japán design cég, a plaplax esztétikus tsumiki sushi szettjével. Jópofa építő játék, ami a szusi ismerete nélkül is remek időtöltést biztosíthat. Magyar…..
Gyerekszoba Instant homokvár 2014.05.28 10:15:00
Amikor ezeket a homokformákat piacra dobta, a Hape arra gondolhatott, mi lenne, ha homokozás közben érdekes csevegést lehetne folytatni apával-anyával a világ híres épületei, kultúrái, történelme témakörében. Mást nem tudok kitalálni a mentségükre. Alapvetően problémásnak…..
Nem csak a gyerekek szeretnek papírral játszani. Carolina és Juan, az argentin Estudio Guardabosques kreatív párosa zseniális papírállatokat hajtogatnak. Az nem világos, hogy kereskedelmi forgalomba is hozzák e őket, mindenesetre meggyőződésem, hogy sokunk szívesen dekorálna velük…..
Gyerekszoba Origami pöttömöknek 2014.05.19 09:40:00
A papír fantasztikus találmány! Könnyedén vágható, hajtható, gyűrhető, ragasztható, festhető, sokoldalú kreatív alapanyag. Nem csoda, hogy a gyerekek első számú kedvence, ha alkotásról van szó. A Franciaországban művészeti iskolát végzett koreai terméktervező testvérpár,…..
Csokit majszolva festményeket nézegetni? Vagy inkább festett csokit majszolni? A mexikói ékszerkészítő, Tatiana Sánchez az utóbbira szavazott. Az ország legjobb csokoládékészítőjével, Chef Jorge Llanderal-lal karöltve megalkották az UNELEFANTE ötletes és finom kézműves…..
Gyerekszoba Színes-vizes építő 2014.05.14 09:17:00
Különösebb kommentárt nem igényel a Plan Toys ötletes építőjátéka, a Water Blocks, amelynek segítségével még a vízfestékkel való bánásmód megtanulása előtt felkelthető a gyerek érdeklődése a színkeverés iránt. Én magam is elrakosgatnám. Forrás: PlanToys..
Ismeritek Szőke Gábor Miklós munkáit? Szerintem ő gyerekkorában ilyen hintalóval nyomulhatott, ez vezetett aztán a deszkaőrületéhez. Persze, valójában ez lehetetlen, hiszen Luca Boscardin hintaállatai akkor még nem is léteztek. A fiatal olasz designer négylábúi viccesek,…..
Hát persze! A kertbe! Menten csodaországban találja magát, aki meglátja MuddyFeet pszichedelikusra festett gomba-bowling szettjét. Persze, jó mulatság lehet játszani is vele, de már csak a látvány miatt is megéri! Aki más gombákért bolondul, annak is érdemes itt…..
Gyerekszoba Aludj el szépen! 2014.03.19 09:43:00
Persze, nem mindegy, hol. A Woodly bölcsőben, természetes anyagokkal körülvéve jó eséllyel kellemesen lehet szundikálni. A design a múlt század közepét idézi. A bölcső jól variálható, többféle felfüggesztéssel is használható. Ha a baba kinőtte, akkor a fenntarthatóság…..
Gyerekszoba A LEGO után 2014.03.17 14:50:00
Van élet a Lego után? Van ám, nem is akármilyen! Amikor egy apuka meg akarta szerettetni a másfél éves kisfiával az építőjátékokat, azt vette észre, hogy a kiskrapek minden elérakott, népszerű és drága játékot eldob, és inkább egy szilikon spatulába dugdossa kitartóan a fa…..
Gyerekszoba India ölelő karja 2014.03.14 17:17:00
Közel állnak hozzám a családi, baráti kisvállalkozásban készült holmik, nem csoda, hogy a MeLuvKush is elsőre megtetszett. Három New Yorkban élő, indiai gyökerekkel bíró anyuka gondolta újra a hagyományos indiai pólyát, a godhri-t. A barátságos bababújtatóban az a…..
Itt a tavasz! Nálunk már előkerültek a homokozólapátok, és megdöbbenve vettem észre, hogy az ultra masszívnak gondolt fanyelű fémlapátka a tél folyamán megadta magát az enyészetnek. Sebaj, majd ha megjön a gyed, jól rendelek helyette egy fantasztikus Zoë b strandjáték szettet…..
Gyerekszoba Geometrikus homokvár 2014.02.24 09:34:00
Írtam már homokszobrász mesterséggel büszkélkedő művészről és munkáiról, de most, Calvin Seibert-et megismerve a szakma iránti irigységem csak tovább nőtt. A fent nevezett, New york-i úr nemrég tért vissza Hawaii-ról, ahol ezeket az absztrakt, geometrikus homokvárakat…..
Gyerekszoba Szemét hangszerek! 2014.01.28 10:45:00
Úgy látszik, megfertőzött Bohusek hangszerkattanása, elképesztő sztorira bukkantam! Paraguay legszegényebb szegletében van egy városka, Cateura. Szinte az egész település egy hatalmas szemétlerakóhely, ahol az emberek többségének megélhetését is a szemét biztosítja. Abban…..
Gyerekszoba Mobil autópálya 2014.01.24 11:05:00
Pár hónapja lehetetlen vállalkozásba fogtam. Két tekercs maszkolószalagot egymás mellett párhuzamosan futtatva körberagasztottam a házat, hogy sk autópályát készítsek a gyereknek. Ráment vagy három órám. A lerakásra. A felszedésre is egy, ugyanis a kölyök két napig játszott…..
Gyerekszoba Gyerekfotók másképp 2014.01.20 10:10:00
Elena Shumilova egy átlagos anyuka, aki nem akarja elmulasztani fiai felnövésének csodás momentumait. Nap mint nap fotózza őket a vidéki farmján, kutyák, macskák, nyuszik és kacsák társaságában, mesés környezetben, a folyamatosan változó természet díszletei között. Elenát…..
Na, ezt a mondatot ritkán hallom az anyukáktól, inkább azt, hogy "Jaj, ne, már megint krétás lett a ruhád". Pedig van a Little Mashers-nek a Draw It Yourself pólója, amire igazi krétával lehet rajzolni, nedves ronggyal letörölni, majd újra rajzolni. Sok-sok színben, jó néhány…..
Gyerekszoba Autót a kölyköknek! 2014.01.13 15:40:00
De nem akármilyet! Minimum egy T1 Volkswagen kempingbuszt! Hogy mi? Nincs még jogsija? Sebaj, ez ugyanis egy sátor, pontosabban játszósátor. Ja, azt mondod, nincs még nyár? De hát beltéren is remekül lehet játszani benne. Forrás: The Monster Factory..
Gyerekszoba Ez szívás... 2014.01.07 09:38:00
Múzeumok shopjaiban fantasztikus kincsekre lehet bukkanni. A minap a Müpa könyvesboltjában töltöttem el hosszú időt csudi játékok válogatásával. Amikor pedig legközelebb a MoMÁ-ban járok, tuti beszerzek egy ilyen szívószálat. Egyedi csőrendszert lehet összeépíteni az…..