Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HAT

46 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bangóné és Kunhalmi honanyák tegnap eltulajdonították a show-t az ellenzék elől. Kiálltak a képviselői irodaház folyosójára, keblükhöz ölelték a két példányban kinyomtatott papírlapot, hogy ország-világ elé tárhassák, mennyire elégedetlenek Kövér házelnök úr garázdálkodásával. A sminkjük hibátlan…..
HAT 2019.02.19 18:03:31
@Before:
Egy kicsit elvetetted a sulykot :)
Kékfestő:..
 Porto (Portus Cale - Portucale - Portugália)..
TD Rómában. Fölötte egy modern, hellenizált tanítás :-)..
Archidoc - családblog Nem off 2017.05.06 11:36:35
Off (88)...
TD Barcelonában jelent meg elektronikus környezetben 2017. márciusában. Majd 2017. áprilisban és 2018. februárban is előkerült...
Tandori Dezső a falon 2016. március 15-én...
A damaszkuszi út Most, mikor ugyanúgy, mint mindig,legfőbb ideje, hogy...
   A Texas hercege az amerikai független film egy valódi gyöngyszeme, amit a Berlini Filmfesztiválon a legjobb rendezőnek járó Ezüst Medvével jutalmaztak. A díj jelentőségét tovább növeli, hogy a rendező, David Gordon Green (George Washington, Áramlat) titokban, producerek és stúdiók vigyázó szeme…..
Joel Schumacher szerint minden művésznek hét évente meg kell újulnia. Utolsó Batman-filmjével a rendező majdnem kicsinálta a saját karrierjét, és csak egy radikális váltás menthette meg, ami egyet jelentett a róla alkotott kép újrateremtésével. Erről a fájdalmas és kockázatos művészi újjászületésről…..
HAT 2014.12.23 09:51:33
@scal: igazad van, ez egy vallatós film. Neked, nekem, a nézőnek kell vallani magadnak, magadról, magamról, magamnak.
Ettől nagyon jó. És felemelő. És nem ugraszt ki a tizedikről és nem ugrasztja ki a süketnéma lányt a negyvenedikről.
HAT 2014.12.23 15:00:24
@scal: Értem én ezt? -:) Melyik a vallatós szál, ami tetszett neked?
HAT 2014.12.23 21:01:29
@scal: Eléggé átmentünk Inárritu elemzésébe, pedig a Birdmenről szól a poszt. A kommentekről annyi: nekem nagyon tetszenek a lassú filmek, ha mögöttük erős tartalom van. (Láttam, hogy írtál az Elveszett jelentésről és az is jó lassú film, ezt te is írtad, és mégis jó.) Azaz a lassúság nem biztos, hogy rosszat jelent. Szerintem a Bábel film egyébként nem azt mondja, hogy nehéz vagy nem lehet együtt élni, hanem azt, hogy mennyire nem értjük egymást (Bábel). A kérdés persze csak az, hogyan tudnánk megérteni egymást, pedig nem ugyanazt látjuk például ugyanabban a filmben sem.
A Birdman tényleg nagyon jó film. Mint Inárritu mindegyik filmje.
A Füred Hotel egy legendás szálloda volt az előző rendszer idején. Habár SZOT üdülőként sok társával együtt túlélte a rendszerváltást, - köszönhetően a tökéletes környezeti adottságinak, hiszen saját balatoni partszakasszal is büszkélkedhetett -, 2008-ban mégis bezárt...
Pangea Mit brennender Sorge 2014.09.28 21:48:41
"It is easy to see how Luther prepared the way for Hitler." Dr. William Temple, Canterbury érseke 1941, London  A második világháborút követően kialakult általános nézet szerint a katolikus egyház és a Vatikán legjobb esetben is Hitler kollaboránsai voltak, akik semmit sem…..
Őszi balatonparti ide-oda látás...
Kikazaru, Ivazaru, Mizaru Milyen majmok vagyunk? És ez nem vicc most. Nikkó egyik, Tokugava Iejaszu által építtetett sintó templomában, a Toso-gú egyik épületének külső részén fából faragott majmok vannak, közülük három világhíressé lett. Nálunk, mint "három majom"…..
A Kobe marha, amely vagjú (wagyu) marhából készül, világhíres. És világhíressé vált az 1945 alapított kobei étterem, ahol Sigedzsi Fudzsioka (Shigeji Fujioka) kitalálta a teppanjaki sütési módot, ami közben látványkonyha is, mert az orrod előtt készülnek az ételek...
Van időm. Akkor is, ha nincsen. Nekiálltam javítani a bejegyzéseket, pótolni (visszamenőleg is) a már nem pótolhatót. A két blogot (ez az Archidoc - családblog) a másikkal (Ferde szemmel) próbálom összefésülni. Válaszolok a többiek kérdéseire, linkelgetek,…..
Archidoc - családblog Linkek 2014.08.28 14:11:00
Mint Gulliver Kertek Apró történetek (gatyák)  ..
Lehet-e egy ország himnusza másik népé? A mi balsorsunk bennünket még mindig tép-é? A mohás sziklák ereje nyolcezer évé: http://www.jnto.go.jp     Karcsi írta (a "himnikus" blogbejegyzésem után) a japán himnusz szövegéről a ezt a bejegyzést. A maroknyi székely…..
Jó volt. Köszönet az itthon-maradottaknak. Köszönet Viktornak és Karcsinak. Köszönet Japánnak. És nézzetek meg, hogy a hivatalos forma után ez hogy szól a gyakorlatban. Szumó:   ..
Archidoc - családblog Mijadzsima 2014.06.12 23:33:44
A szent sziget, sok sokkoló turistával. És mi hétköznap voltunk. Nagy a trópusi, párás meleg, mint Rejtő Jenő idegenlégiósai, kitikkadva vonszoljuk magunkat... egy újabb üdítőitalos automata felé, a szokásos butiksoron és a szokásos párosujjú patásokon keresztül az Icsukusima…..
Az utunk (előtte is  így gondolva, de a kezdeti várakozást jelentősen megerősítve) nem szórakozás volt, bár a blogban számtalan szórakodás történt, olykor talán szórókázás is - mindenért bocsánat. Alakulásunk van szerintem mind a hármunknak, erről én még írok. Ti…..
Ma Hirosimából indultunk oszakai átszállással Tokióba a Sakura 546, majd a Hikari 470 sinkanszennel. Tokió 17 milliós város, a Tokyo Station a világ egyik legnagyobb állomása. Itt 23 percünk volt átszállni a repülőtér felé igyekvő Narita Expressre, ez máshonnan indul, mint ahol a sinkanszenek…..