Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Martinus_Ursius

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1900 körül. Amerikai gyapotfeldolgozó-üzem a Mississippi mellett..
Martinus_Ursius 2019.01.21 13:44:29
@enpera: majd ha egyszer sikerül eltakarítonotok Orbánt és mindenki álforradalomnak foglya bélyegezni Nyugaton és Keleten egyaránt, akkor olvasd vissza magad.

Elzavartak egy oligarchát aki tolt egy brexit 0.1-et és utána vissza akart táncolni. Ebben semmi álforradalom nemvolt, Janukovics önmagát szopatta meg, hogy "hallgatni" akart a népre.
Martinus_Ursius 2019.01.21 20:43:59
@enpera: én is kérdezhetném ugyanezt amikor Nyugatról szervezett álforradalomról hadoválsz. Össz-vissz arra reflektáltam, hogyha mi lázadnank rekordgyorsasággal terjedne a Breitbarton és az RT-n a "Soros-forradalom". De legyszives kérj rám rögtön moderációt, nem muszáj vitatkozni :)
Vádat emeltek az Egyesült Államokban a kínai hadsereg öt tisztje ellen, akik állítólag kiberkémkedéssel amerikai üzleti titkokat próbáltak ellopni - jelentette be hétfőn az amerikai igazságügyi minisztérium. "A kínai hadsereg emberei gazdasági kémtevékenységet…..
Martinus_Ursius 2014.05.20 09:15:26
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!Teljes elkeseredésemben írok önöknek. 27 éves vagyok.Nem dohányzok/iszok/bulizok.Nincsen gyerekem.Van érettségi + angol,német nyelvtudás + takarító/pénztáros/bolti eladó szakma.Régen diákmunkáim is voltak.3 év takarítóként dolgoztam meg 3 év…..
Valószínűleg friss rovatunk legnehezebb feladványa következik, lehet, hogy ez fogja elrontani a játékvadászat eddigi 100%-os mutatóját. Most ugyanis olyan játékot keresünk, amit egyik törzskommentelőnk, B-Bird hajt már évek óta, de inkább mondja el ő: Najó, akkor én is…..
Az eheti levélcunami után ezennel hivatalosan is visszatérő rovattá nevezem ki a "régóta keresek egy játékot, mondjátok meg, melyik az, mert már nem bírok éjszakánként aludni" típusú levelek feldolgozását. A rovat neve a nem túl fantáziadús, de annál kifejezőbb…..
Kész, a Wikipediára is felkerült a THQ szócikkéhez, hogy "Defunct: January 23, 2013", vagyis a nagy múltú kiadó tegnap megszűnt létezni. Írtunk már róla korábban, hogy milyen rossz üzletpolitika miatt mentek csődbe, és decemberben még úgy tűnt, hogy egyben eladják az egészet 60…..
Martinus_Ursius 2013.01.24 19:52:48
@arcz: Miről beszélsz már megbocsáss? Amit a SEGA az utóbbi években művelt az még rosszindulattal is kielégítőnek nevezhető. Nem rendelkeznek annyi franchise felett, mint bármelyik "nagyágyú", de azokkal jól bánnak. Csak a példa kedvéért néhány amik tarolnak a mai napig: Valkyria Chronicles, Virtua Fighter, Total War, Condemned. Nem is említve azokat a projektjeiket amik jók voltak de sajnos elbuktak a kasszáknál (MadWorld, House of the Dead, Yakuza).
Amit a szemükre lehet hányni az a Sonic franchise és a Binary Domain bukása. De ez egy egész jó arány ahhoz a szeméthez képest amit az Ubisoft évente kiönt magából.
IDDQD Pénztárcákat kinyitni! 2012.09.28 22:32:34
Oké, nem fogunk totál Kickstarter-ajánlóba átmenni, na de hát ez mégis csak a Nexus 2, egyben az első igazi nagyszabású magyar kickstarteres játékfejlesztési projekt. Erre tessék. ..
Tegnap zárta negyedévét a Take-Two, ami a játékvilágban mindig izgalmas esemény. A sajtó általában vaskos, számokkal, összegekkel és dátumokkal teli dokumentumba ássa bele magát, megnézve, az elmúlt időszak játékai hogyan is szerepeltek a piacon, a részvényesek pedig…..
Martinus_Ursius 2012.08.01 18:24:16
@anarchoid: a Spec Ops-szal többet szórakoztam, mint a legújabb Call of Dutyval. Nem tagadom, az nehézkes irányítás és a linearitás sokat ront az összképen, de a nullától nagyon messze van a játék, mégpedig pozitív skálán.
Ha több pénzt költöttek volna a fejlesztésre, durranhatott volna akkorát, mint a Call of Battlefield 47: Ultramodern Wars.
"Magyar fű, Árpád vezér ajánlásával” – ez a meghökkentő felirat fogadta a fesztiválozókat az idei EFOTT-on a Jobbik sátránál. A párt arra szólította fel fiatalokat, hogy ne szívjanak füvet, ehelyett a fesztivál végén vessenek el fűmagokat a sátruk helyére. “Ami…..
Martinus_Ursius 2012.07.09 19:09:12
Azért tegyünk hozzá pár dolgot:
Hollandiában azért legális a fű, mert már 1912 óta liberális drogpolitikájuk van. Amszterdam a 16. század óta az egyik legjelentősebb kikötő Európában, tehát a feketepiaca is az egyik legjelentősebb (áruforgalom egyenes arányossága).

Magyarország a 16. század óda konzervatív keresztény. Erre rájön még a kommunista korszak nevelése. Az, hogy ebben az országban bármit is legalizáljanak, legalább 20-30 év kérdése. Addig tart, amíg jelentéktelenné válik a keményvonalas 60-as/70-es generáció. Addig is a büntetést kell enyhíteni és az elterelésre fordítani a források döntő hányadát, nem az üldözésre.

Ahhoz meg, hogy hova akarunk tartozni: Lengyelországot kéne nézegetni, nem a nyugati népeket, ők hasonlítanak a legjobban a mi kultúránkhoz, az ő életszínvonaluk majdnem a leghasonlóbb a miénkhez. Nem Balkán, nem Nyugat, Közép-Európa.

A Jobbik pedig ne próbáljon ugatni, mint egy figyelemhiányos pincsikutya. Kurva nagy hangja van az összesnek, de épkézláb ötletük, az meg nincs. Ehelyett inkább melegeket, zsidókat, cigányokat püfölnek napi feszültséglevezetésként, ha már az-az egy szem agysejtjük is a magányba halt bele. Nemzeti értékek, lófaszt. Nemzeti érzelmek? Lófaszt. Nemzeti összetartás? Pont ők azok akik jobban megosztják a társadalmat, mint a Fidesz-Mszp édes kettes. Nem érdekel már a Jobbik, 2004 óta volt nem egyszer esélyük egy normális politikai arculat kialakításához, volt esélyük választást nyerni, volt esélyük átalakítani az országot egy jobb irányba (igen, voltak jó ötleteik). De nem, ők is ugyanúgy beálltak a sorba alamizsnáért, mint a többi gerinctelen a parlamentben. Semmivel sem különbek, csak a hangjuk nagyobb, ráadásul szeretik hallatni is. De ennek a nép annyira örül, mint én hajnali kettőkor, amikor a szomszéd benyomja az 5.1-et.
Az érettségizők idén egy vaskos, szép kiállítású kötetet, Magyarország alaptörvényének díszkiadását kapták az oktatási államtitkárságtól, és egy szép levelet az államtitkár asszonytól. Egy könyv 10 ezer forint és 90 ezren érettségiztek ... hoppá, hát itt is…..
Martinus_Ursius 2012.07.09 14:50:48
Utolsó félévemet töltöm az egyetemen, államilag támogatott vagyok, gazdasági képzésen, Szent István Egyetem. Nem szorultam rá a diákhitelre, szüleim kijelentették, hogy inkább dolgoznak többet, minthogy 4-5 milliós adósságom legyen, mire kikerülök az egyetemről.

Pár érdekes információ a dolgok állásáról:
-államilag támogatott hallgatóknak ösztöndíj csak akkor jár, ha az indexük 4-es átlagon felüli. Ha ez megvan, kiszúrják az ember szemét 6 ezer forinttal félévente. Ezzel szemben BME-n 2,17-es átlagtól jár havi 12-16 ezer forint. Tehát azok a diákok is kaphatnak ösztöndíjat, akik nagy valószínűséggel kibuknak az egyetemükről 2-3 félév elteltével.
-6 államilag támogatott félévem maradt az alapképzés végére, de a tanulmányi osztály tudomásomra hozta, hogy nem fognak átvenni mesterképzésre az új keretszámok miatt. Tehát megszűnik az állami támogatottságom.
-ha mégis arra vetemedne valamelyik diák, hogy netán dolgozni szeretne, akkor ember legyen a talpán. Lehet menni mekibe, burger kingbe éhbérért 14 órázni vagy szórólapozni, vagy amit szeretne. Szakmán belüli elhelyezkedés esélye 10%, akkor sem biztos, hogy fizetnek is a munkádért. A T-mobile hr-esét idézve: "Nem elég az neked, hogy segítünk megírni a szakdolgozatodat?! Mit vársz még?!" Természetesen a közlekedést, étkezést munkahelyen meg fizessük ki mi. Beteg meg ne merészelj soha lenni, fiatal vagy, egészséges, 40 fokos láz nem kifogás a munkára.
-Diákmunkaszövetkezetek: kurva nagy átverés, akkor összegeket nyúlnak le a fizetésedből (órabér 300-600 forint átlagosan), hogy a fele a szövetkezetnél köt ki. Ezek a szövetkezetek egyszerű rabszolga viszonteladók, és az állam még támogatja is őket...
-Diákhitel: most emelték 2 millió forinttal a felvehető hitel maximumát, tehát összesen 8 millió forint hitelt lehet felvenni. És sok ember fel is veszi. Mert kell. Mert valamiből fizetni kell az albérletet, a rezsit, az iskolát, a közlekedést, az életet. Aztán az OTP rögtön ráteszi a mancsát az első fizetésed 40%-ára és utána élj meg ahogy tudsz. Vegyél lakást, alapíts családot 22-24 évesen 8 milliós adóssággal a hátad mögött. Plusz kamat.
-Kollégiumok: többségük nyolcker-színvonal, égett, mocskos, tisztíthatatlan pvc padló, rogyadozó székek, ágyak a 80-as évekből, ősrégi Lehel hűtőszekrény, amibe 1 embernek elegendő hely van (kár hogy 4 fős a szoba), wc-mosdó folyosó végén. És a tisztelt kormány csodálkozik, hogy elégedetlen a diák, amikor a börtönöket sorban látják el konditeremmel, uszodával, internettel, könyvtárral, vadiúj bútorokkal.

De 1 milliárd forint van a kibaszott alaptörvény ajándékozgatására. Hát inkább adtatok volna helyette ingyen jegyzeteket, legalább azokat ne kelljen kifizetnünk (átlagár 2-3 ezer forint per jegyzet per tantárgy, félévente 5-12 tantárgy. Lehet számolni.).
Érdekes nyilatkozatot adott minap a God of War és a Twisted Metal játékok atyja, David Jaffe a Gamesindustry Internationalnek: nagy visszaesést jósolt a Wi U-nak, meg úgy általában a következő konzolgenerációnak, ami szerinte az utolsó lesz. A neves fejlesztőt a Nintendo hamarosan…..
addict A Föld szaftja 2012.03.20 09:00:00
Általában két út áll előtted, amikor nem tudsz semmi különlegeset mondani a termékedről: eltitkolod és csinálsz egy klisékkel teli, semmitmondó kampányt, vagy kitalálsz egy csomó hülyeséget és bankot robbantasz. A lengyel Vytautas ásványvízmárka szerencsére azok közé…..
Időről időre beszámolunk arról, hogy a játékfüggőség újabb áldozatokat szed, általában a Távol-Keleten. Ilyen hírek a nagyobb hírportálokra is eljutnak, de az elmúlt években ezek olyan rendszeressé váltak, hogy a sajtó már rezignáltan veszi tudomásul az újabb eseteket,…..
Martinus_Ursius 2012.03.08 23:33:42
@taleskenis: Haszonnal jár: haditudósítások, emberi jogokkal való visszaélés, és minden olyan konfliktus, ahol fontos kihangsúlyozni önnön halandóságunkat, illetve bizonyítani bármilyen állítást, amely meghazudtolja élőlények testi épségének sérülését.
Továbbá olyan esetekben szükséges a fotók csatolása, ahol a körülírás nem elegendő az esemény leírásához. Gondolok itt tünetegyüttesek dokumentálására betegségek esetén, vagy akár egy egyszerű képi függelékről egy ikeás bútor összeszerelési útmutatóján.

Az pedig mindössze szenzációhajhászás, hogy egy fiatal srác holttestét bevágják halálhíre alá, amikor semmilyen pluszt nem ad hozzá a hír értékéhez.

Miből sikerült ezt megállapítani? Józan paraszti ész.
Kár, hogy erről későn értesültünk, mert remek kezdeményezés: egy olyan verseny, ahol a játékosok ténylegesen a játékkal játszva szavaznak. HTML5-alapú a dolog, és a magyar Nemesys Games cég már több platformra is megjelent, Fortix 2 című területfoglaló játéka is…..
Tanulságos, szép történet, még akkor is, ha nálunk a NES nem volt különösebben elterjedt platform, ezért sokunknak baromira nem mond semmit az hogy Silver Surfer. Te hasonló esetben milyen retró játék leküzdését dobtad volna be az ajánlatba?..
Videojátékból készült rettentő rossz mozifilmet már nagyon sokat láttunk, jót, vagy legalábbis nézhetőt annál kevesebbet. Ettől függetlenül egyre nagyobb divat játékból csinálni filmet, a tavalyi nyár legnagyobb popcornslágerének például a Prince of Persiát szánta a Disney…..