Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tsingi

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hete unottan böngésztem a címlap programajánlóját, amikor belefutottam egy Skoda Találkozó hirdetésébe. Egy pillanatra eltöprengtem, hogy mégis mikor láttam utoljára faros Skodát a forgalomban. Eltűntek. Nekem pedig hiányoznak. Családunk első autója egy Skoda S100 volt. 50…..
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
Tsingi 2012.05.25 19:17:39
Nem emlékszem, hogy hogyan, de egyszer csak belekattant az agyamba, hogy egyszínű mini figurákat szeretnék összerakni, egyszerűen azért mert jól néznek ki.   Festék eltávolítással nem szerettem volna foglalkozni, mert az mégiscsak visszafordíthatatlan és durva dolog is lett…..
Tsingi 2012.05.21 20:38:09
Íme:
lego.cuusoo.com/ideas/view/15185
Nem ártana besegíteni a srácnak =)
Tsingi 2012.05.22 18:59:50
@Tier: Ne a dobozt, a figurát nézze! =)
Noddy annyira termékeny, hogy alkotásai már sokszor és méltán fordultak elő a blogon. Rékocs is, tutuka is volt már olyan jófej. Így aztán időnként én is belekukkantok lélegzetelállító galériáiba, hogy rendre rám törjön a "hagyjuk a fenébe az egészet!" érzés. Mert amikor…..
Tsingi 2012.05.17 21:21:06
Amikor már biztos vagyok benne, hogy végleg meguntam a legós time lapse videókat, akkor kell érkeznie egy olyannak, ami újra tetszik. Olvasónk, Bandisoma csodálatos melója.…..
Bár a megjelenési "szabályokat" egybeszedő posztban igyekeztem megkímélni mindenkit a véleményemtől (leginkább, hogy a beszélgetés a maga útját járja), a repcsi kapcsán most mégiscsak elmondom mit is gondolok róluk. Mindenek előtt: egyáltalán nem gondolom azt, hogy a kisfiúk…..
Tsingi 2012.05.12 23:52:28
@ss26: Dán volt, nem svéd. ;)
Tsingi 2012.05.13 16:58:27
@Llew: Miféle baj?
Anno szinte valamennyi építményemet elláttam fegyverzettel, mert sose lehet tudni, hátha egy ellenséges legó jármű épp támadni akar. Ebből kifolyólag a járműveimet is felfegyvereztem, hátha meg lehet támadni valamit. Természetesen a végén valamelyik fél megsemmisült, és kezdődött előröl az építgetés. Ezt más játékkal nem lehetett megcsinálni - max. a Kinder tojásokkal, mert azokkal is háborúsdit játszottam.
Jelenleg is érdekelnek a harci járművek, de abszolút háború ellenes vagyok. Szóval szerintem a játék fegyverekkel semmi gond nincs.
Ahogy szép lassan megjelenik a 412. gyűjthető legóember-széria is, egyre nehezebb azzal az állítással vitatkozni, hogy már legóemberkéből is bárki megépíthető. Hogy tényleg bizonyíthassam kijelentésem igazát, kitaláltam, hogy csinálunk egy nagy legóember-versenyt itt a…..
Tsingi 2012.05.08 18:40:28
@tutuka: A Stratocaster (villanygitár) melyik készletben volt? A CM sorozatban csak flying v gitár van.
Hogy ne maradjunk szöveg nélkül sem, komment-klasszikusunkat, rozsamarcit idézem e helyütt: "Legóék a kezdetek óta ismétlik önmagukat city, sw és kitudja még, milyen téren. Szóval ha vége lesz ennek a lájkolós korszaknak, majd megint jönnek a vasútállomások felüljáróval,…..
Tsingi 2012.05.08 18:26:22
Ma kezdik vetíteni a hazai mozik az Avengers-t! Vigyázat, tele van a film gonoszfejű legóemberekkel! ..
Kedves Kockagyár! Pár hónapja (is) volt szó arról az űrhajós minifigről, ami fehér ruháján magyar zászlóval van díszítve.Nem tudom, hogy van-e már valahonnan hivatalos válasz a figura eredetéről, de van szerencsém az alábbi infókat megosztani, ha tart még a…..
Tsingi 2012.04.10 18:47:34
Sokszor kapok olyan kommentet, levelet, hogy miért nem csinálunk itt a kockagyáron egy fórumot, ahol jól ki lehetne beszélni a dolgokat. A következetes "nem" válasz oka bennem rejlik, hogy ti. én a fórum formát némileg elavultnak, nehézkesnek, a saját céljaimra gyakran nehezen…..
Abban a tüneményes Balaton-parti kisvárosban ahol felnőttem, van egy kedves népszokás: a helyi fiatalok minden évben egyszer, március utolsó péntekjén összegyűlnek a templom előtti téren, hogy tikos szavazással kiválasszák maguk közül a legrátermettebbet. A voksolást követően…..
Tsingi 2012.03.30 17:17:11
Korábban is jártak már Rábák a blogon, méghozzá minifig méretben és nemcsak kamionként! Erre csak Rábák, erre pedig az egész magyar vidéki járműpark megelevenednek legóból. Ritkán teszünk ki a blogra olyan legót, ami még csak tervasztalon, digitális formátumban…..
Előbb utóbb mindannyiunkat utolér az az életállapot, melyben nem csak a génjeinket örökítjük át, hanem kedvenc hobbinkra is próbáljuk rávenni a következő nemzedéket. És ahogy számomra a kommentekből is kiderül ez a pillanat sokunknak már eljött vagy nincs is messze.Alapvetően…..
Tsingi 2012.03.26 20:13:23
Tünemény a kis angyalkád!
Micsoda ágyikója van! Te már nem is centiben méred a hosszát, hanem studban =)

@Kozi73: Ha IИDOMITUS nem stoppolja le az egészet 1-2 apróságra én is vevő lennék. tsongi85@gmail.com
A Legózz tumbli csodálatos találata az elmúlt 10 év legfontosabb legóval foglalkozó cikke. (Angolul tudni nem hátrány.) Vigyázzatok magatokra srácok! Nem kell a sok homofób kamu-duma amit rendre elkövettek a blogon a kommentek között, aki legózik, az tudjuk milyen! :D | kép:…..
Tsingi 2012.03.24 18:09:13
Idén is meghozta a LEGO Life magazin az elmúlt év legtöbb bevételt hozó készleteinek listáját. A Brickset szerencsére megelőzött a közzétételben, így most nincs is más dolgom, mint kattintásra bíztatni azokat, akik kíváncsiak arra, hogy mely témákért, dobozokért fáradtak…..
Vissza-visszatérő kérdés a blogon, hogy miként is kellene a LEGO-klónokhoz, vagy éppen a kompatibilis kiegészítőgyártókhoz viszonyulnunk rajongóként. Összeépíthetjük-e, keverhetjük-e az eredeti kockáinkkal, elfogadható-e a használatuk, és egyéb nem túl érdekes kérdéseken…..
A Jung von Matt reklámügynökség nagyon okos, nagyon minimalista művekkel készített kampányt a legónak: a legalapabb kockákból a legalapabb mese/képregény/rajzfilm-celebritásokat készítették el. A végeredmény zseniális.  Ezek után már csak egy kérdésünk maradt: tudsz-e…..
Körülbelül egyszerre akadtam rá a két autóépítő zseni legújabb alkotására és jól össze is zavarodtam, hogy melyikőjüknek nagy kedvence az 5867-es készlet (a hivatalos bónusszal), hiszen már követni sem lehet, mennyi mindent épített belőle. Tehát azok kedvéért, akik velem…..
Ahogy soha nem titkoltuk, hogy a kockagyárat szabadidőnkben, szerelemből, ráadásul a lehető legamatőrebb módon készítjük, úgy most abból sem csinálunk hiúsági kérdést, hogy egy posztban keressünk új arcokat, új hangokat és új témákat a blogra.  Blogger…..
Az új Friends-vonal, mint tudjuk, főképp a lányokat hivatott bevonni a legózás gyönyöreibe. Ez kétségen kívül helyénvaló, a LEGO hosszú évekig kutatta az új célcsoport igényeit, és ehhez mérve fejlesztette ki az új Friends-készleteket. Az én véleményem kicsit azért…..
Ez a sztori sem ma kezdődött, de véget érni sem ma fog, az tuti.Még gyermekként égett a retinámba ennek a Lego vonatnak minden jellegzetessége. A 3 egységből álló szerelvény, a domináns sárga-piros szín, a 6 stud széles szélvédő, a zöld sorszámok és a jellegzets szürke…..
A Dániában német nyelven megjelenő "Nordschleswiger" napilap online változatában február 23-án érdekes hír jelent meg: a Dong Energy dán energiakonszern eladja a most épülő "Borkum Riffgrund 1"-szélpark részesedésének 50%-át. A szélpark 2014-2015-től szolgáltat majd áramot,…..
Tsingi 2012.02.29 19:31:16
@leopold getz: Érdekes. Kíváncsi vagyok, tényleg működik-e a dolog. Már az is jó, hogy foglalkoznak a témával. Mert hiába szeretnénk szebb kilátásokat gyermekeinknek, ha nem oldjuk meg a problémáinkat, nekik annál több lesz. Nem véletlen, hogy a Lego is errefelé kacsingat, hiszen az energia okozza manapság a legnagyobb fejtörést.
Tsingi 2012.03.01 17:14:59
@napos2600: Nem életképes példányok? Mint már említettem: a szélkerék nem válogat erős vagy gyenge, szigorúan védett vagy gyakori példányok között. Egymás mellett már 5 szélkerék is darálóvá válik, és erősebb szélben elég gyorsan forognak.
Magyarországnak jelenleg az atom jelenti a legjobb megoldást. A szél nem mindig fúj egyenletesen, a napelemek rossz hatásfokkal működnek, a termálvizet inkább fűtésre lehet használni, a... stb.

Szóval örülhetnek a dánok a sok szélnek, és a nagyobb kiterjedésű self tengerüknek, ahová lerakhatják a szélerőműveiket, hogy ne legyenek útban.