Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maretz

0 bejegyzést írt és 333 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A harckocsik a mozgékonyság-tűzerő-védettség szentháromság kompromisszuma alapján létrehozott lánctalpas szörnyetegek. A gépek, a technika szerelmeseit elbűvölik ezen monstrumok, és ha valaki mellett elszáguld egy 40-67 tonnás harckocsi, akkor tisztelettel figyeli, ahogy dübörög a föld, csikorog a…..
Maretz 2018.03.10 13:13:31
@Bambano: " ahhoz képest, ahogy én felnőttem, a mostani fiatalok mindegyike anyámasszony katonája."

Ennek ellenére mégis te bizonygatod, hogy az első pillanatban kereket oldanál, ha forróvá válna a levegő... :) Nagy pofával osztod a mai fiatalokat (miközben büszke vagy rá, hogy gyáva vagy -- és még bizonygatod is, hogy ez ugye nem a te hibád, hiszen nincsenek meg a feltételei, hogy a drága életedet kockára tedd a hazáért), mindemellett ráadásul úgy gondolod, hogy értesz is valamihez, mert annak idején lehúztál néhány hónapot a "vérprofi" néphadseregben. Komoly, na :)
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt MT,Hol is lehet ezt az egészet kezdeni. Jelenleg egy nagy multinacionális vállalatnál a KPMG-nél dolgozok mint compliance coordinátor (ÁFA bevallásokat készitűnk nagy külföldi cégeknek) Most…..
Maretz 2018.01.10 09:55:22
@Szumátriai Patkánymajom: Munkanapon 11 órakor az interneten vered a faszod... amikor egész nap puncitvakaró háeresribancokról beszélsz, akkor magadat érted ez alatt? :D
Büdös párizsi, havi egy csomag kintről, 3 négyzetméternyi hely sem jut egy főre. A magyar börtönviszonyok  embertelenek és feleslegesen megalázóak. Riport bentről. ..
Legutóbb már spoilereztem, hogy a következő cikk az 5 leghitelesebb közéleti személyről lesz. A lista természetesen most is szubjektív, és csak a birtokomban lévő információk alapján tudtam összerakni. Sajnos a szereplők belső gondolatait nem ismerem, így lehet, hogy félreismerem némelyiküket...
Maretz 2017.12.04 11:38:38
@orangeman: Vagy köpönyegforgató, vagy végtelenül ostoba. Azért tanult ember ennyire buta nem lehet, ezért gyanakszom az előbbire. Én is keresztény vagyok, ezért pontosan tudom, hogy Lukácsinak semmi köze a kereszténységhez. Egyszerűen nem. Lukácsi Katalin a kereszténység paródiája, egyszemélyben megtestesíti azt, amilyennek szélliberális ateista oldalról GONDOLJÁK, hogy milyen lenne számukra az ideális keresztény. Vállalhatatlan figura. A sokat kritizált KDNP demokratikus berendezkedését dicséri, hogy még ezt a nőt is megtűrték a soraik között... csak ő maga lépett ki.
Az USA, de általában a világ filmiparában, legyen szó színészekről, rendezőkről, vagy más területen alkotókról, számtalan olyan név fordul elő, melyeket látszólag könnyű kiejteni még azok számára is, akik amúgy nem beszélnek idegen nyelve(ke)t. Rengeteg tévéműsorban, interjúban, mozielőzetesekben…..
Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása. * Ha eddig nem lett volna világos, most szépen kiderült, kik gyakorolják itt Európában a politikai hatalmat és milyen médiaháttérrel – igényszintjük pontos kifejezése, ahogy Charlie-ként határozzák meg magukat. Érdemes…..
Maretz 2015.01.19 13:57:27
@Virág et.:

Jogállam? Mármint az a jogállam, ahol egy muszlim komikust letartóztatnak, mert "Je suis Charlie Coulibaly" szöveggel poénkodott a twitteren?

Hagyjuk már... Jogállam? Ahol azt is megmondják, hogy bizonyos történelmi eseményekről mit gondolj (holokauszt), és ha nem azt gondolod, akkor börtönbe raknak? Ugyanmár...

Amit mondasz, az szép és jó. De az a tény, hogy x millió ember kiáll egy olyan lapért, amit soha nem olvasott, csak mert a véleményformáló gárda épp ezt a szlogent harsogja nekik, nos ez pont annak a beteg és immungyenge társadalomnak a lelete, amelyre Kardos úr a fentiekben rámutatott...

Nem azzal van a baj, hogy szolidarizálunk meggyilkolt emberekkel. Az természetes. A baj az, hogy nem egyenlően szolidarizálunk mindenkivel, nem egyenlően védjük mindenkinek a szólásszabadságát, és nem egyenlően ítéljük el a társadalmi békét romboló szennyet. Jöjjön az akár a Charlie Hebdoból, akár a kurucinfóból.

Ez itt a baj.
 Egyesek bármire képesek öt perc hírnévért. Ez különösen igaz a mai poszt főszereplőjére, Mary Toftra, aki egészen gátlástalan és meglehetősen undorító módon harcolta ki a helyét az újságok címlapjain.  Mary Toft egy átlagos angliai szolgáló volt, Joseph Toft, egy…..
Maretz 2015.01.15 18:00:31
120 millió éves 3 dimenziós térkép? 290 millió éves megkövesedett emberi lábnyom? 2,8 milliárd éves, mintákkal, vonalakkal ellátott fémgolyók? Az oda nem illő, rejtélyes leletek láttán, különös gondolatok fogalmazódnak meg a fejünkben. Vajon csalás, esetleg félreértés…..
Miközben az Európai Unió és Oroszország között egyre hidegebbé válik a viszony, a magyar külpolitika mindkét oldal számára tesz gesztusokat, és a diplomáciai lavírozás közepette sem feledkezik meg az orosz beruházások fontosságáról. De vajon ugyanez hogyan néz ki a…..
Maretz 2014.11.13 17:51:32
Zavaros cikkk... a szerző valószínűleg azért érvel rosszul a kontra pozíció mellett, mert érezhetően ezzel ellentétes véleményen van.

Pedig viszonylag egyszerű lenne:

- Magyarország a szenzációhajhász sajtóhírek ellenére semmi olyat nem tett, vagy mondott, amit más hasonló gondolkodású és helyzetű államok (Csehország, Szlovákia) ne tettek volna meg. Szlovákia, Csehország, sőt Németország és Olaszország is határozottan ellenezte a szankciókat, ám -- Magyarországhoz hasonlóan -- végül mégis csatlakoztak hozzá. Ezzel együtt továbbra is hangsúlyozzák lépten-nyomon, hogy nem ez a megoldás. A szankciós megoldást egyedül Washingtonban (és legfeljebb Varsóban) gondolhatják eredményesnek.

- A magyar kormány többször hangsúlyozta, hogy keleti kapcsolatai kizárólag gazdasági természetűek, politikai szempontból nyilvánvalóan nincs se szándéka, se lehetősége elhagyni az euroatlanti blokkot. Magyarországnak jogos elvárása, hogy ha olyan közös politikák születnek, amelyekkel amúgy nem értünk egyet, de elfogadjuk őket, akkor szülessen megfelelő kompenzációs mechanizmus. Ugyanis ha Ukrajnának öntjük a gázt, mi meg itt maradunk félig üres tározókkal télre, akkor mi fogunk fázni, és nem a franciák, németek, skandinávok.

Magyarország egyáltalán nem Oroszország trójai falova (nem is lehetne az), és ahogy eddig is, ezután is be fogja tartani a közös álláspontot. De attól még joga van különvéleményt megfogalmazni (ahogy egyébként teszi mindenki más is), és a saját gazdasági és stratégiai érdekeinket a washingtoni ihletésű nyomásgyakorlás ellenében is előtérbe helyezni. Főleg egy olyan politikával szemben, amit amúgy nem tartunk helyesnek, és főleg akkor, ha Nyugat-Európa semmit nem tesz annak érdekében, hogy kárpótolja a "frontvonalon" fekvő országokat, és így hazánkat ezen közös döntések következményei miatt.
Előzmény: Bevezetés, Phenjan 1. rész, DMZ és Keszon, a vidéki Észak-Korea és Phenjan 2. része, a hegyvidéki Észak-Korea, Phenjan 3. rész, közlekedés Észak-Koreában, a Dzsucse-eszme, a lakás- és élelmiszerhelyzet,  A helyi lakosok, járókelők, akiket a buszból vagy…..
Maretz 2014.10.14 23:04:06
@nniicckk: Gratulálok, te vagy a mai vörös töltőtöll-díjas trollunk :) Kiváncsi voltam mennyi idő telik, míg megjelenik az első orbánviktorozós nagyokos...:)
KatPol Blog A halál labirintusai 2014.10.05 11:36:15
"Ez nem Párizs, itt nem fogtok parádézva átvonulni!" /Sztálingrád védőinek tulajdonított fenyegetőzés/ A 2. világháború keleti/orosz (Moszkvából nézve pedig nyugati/német) hadszínterének eseményei közismert módon az igen jelentős vérveszteségekről híresültek el, melyeket szokásossá vált az…..
Pintér Sándor – a miniszterelnök utasítását követve – betiltotta az amerikai központú, radikális jobboldalinak címkézhető National Policy Institute Budapestre tervezett konferenciáját, amitől előtte már a rendezvénynek helyet adó Larus Rendezvényközpont is elállt, a…..
Maretz 2014.09.30 10:18:09
@tesz-vesz:

Nem az üresfejű népnek... hanem a külföldi bérfirkászok hadának, akik az újabb alkalmat lesik, hogy nácizhassák a magyar kormányt.
„A háború a politika folytatása egyéb eszközökkel.” (Carl von Clausewitz) Turul főszerkesztő kolléga cikket írt a magyar hadi kiadások alacsony színvonala ellen, mely kiadásokat – némileg populista módon – a nyugdíjak emelésével állított párhuzamba. Meglátása szerint…..
Maretz 2014.09.11 13:57:57
@kesztió:

"Akik még mindig nem fogják fel, hogy háborút pont úgy nem lehet megnyerni, ahogy egy földrengést vagy cunamit sem."

Román és szlovák elvtársaid ezt máshogy látnák... Ők elég jól megnyerték azt a háborút, amiben gyakorlatilag nem is harcoltak, csak a megfelelő pillanatban megindultak, majd az első lövésre eldobálták a fegyvert... a következő megfelelő pillanatban (pár nappal a háború vége előtt) meg újra felvették.
Maretz 2014.09.11 14:00:47
@Virág et.:

"Nem volt katonának nevelt réteg. Itt kikre gondolsz? A parasztokra, akiket bottal fogtak be, ha harcolni kellett? "

Igen. Azokra gondolt. Akik egész életükben, gyerekkoruktól kezdve túrták a földet. Nem olyan könnyű meló az...

Kezdetnek próbálnád kizavarni a romkocsmák népét szántani vagy aratni, delet se ütne az óra, már a strasbourgi bíróságon picsognának... már amelyik egyáltalán túléli a délelőttöt.
Egy 250 méter magas felhőkarcolót és egy 25 ezer fős egyetemvárost akartak a nyilasok felépíteni a Budaörs feletti Csíki-hegyekben. Hungáriát egy földalatti pályaudvarral és egy autópályával akarták összekötni Budapesttel. A budaörsi Huszonnégyökrös-hegy, amelynek a tetejére Szálasiék két…..
Maretz 2014.08.29 10:21:52
Nem vagyok oda az emlékművekért, névváltoztatásokért, ünnepségekért és megemlékezésekért. Nem azért, mintha időnként nem lennének fontosak, de a mai Magyarországon egész egyszerűen túl sok van belőlük. Kár a bronzért, erőfeszítésért, botrányért. A Szabadság téri…..
Maretz 2014.07.23 15:22:55
Maretz 2014.07.23 15:25:05
@TG69: Horthy befolyása az eseményekre gyakorlatilag ott ért véget, amikor a németek megszállták az országot... Hogy nem mondott le, annak több oka is van. Először is mert úgy gondolta, hogy kell lennie egy referenciapontnak, akármi történik, másrészt meg Hitler szlovákokkal és románokkal fenyegette meg, ha nem működne együtt.

Kár misztifikálni Horthy szerepét. Abban van felelőssége, hogy az események a megszállásig jutottak... abban nincs, hogy a megszállás után mi történt, függetlenül attól, hogy névleg ő volt-e az államfő vagy sem.
„Megdöbbentett, hogy a demokraták mennyire nem értették meg, milyen mélyre nyúlnak nyelvi problémáik, hogy a demokraták mennyire képtelenek egy koherens történetet elmondani magukról... A jobboldal legfigyelemreméltóbb nyelvi teljesítménye nem a zavaros jelszavak megalkotásában,…..
Mandiner blog Félreértett gender? 2014.07.03 07:01:00
Nemrég matematika-professzori állást hirdettek meg a berlini Humboldt Egyetemen, ahol egy férfi bizonyult a legjobb pályázónak, azonban nem vették fel őt, mert az álláspályázat az egyetemi női esélyegyenlőségi célokkal is össze volt kapcsolva. Az állás így betöltetlen maradt.…..
Maretz 2014.07.03 15:07:16
@Robinzon Kurzor:

Az egereknek és a nyulaknak (amellett, hogy ösztönről van szó) is ugyanúgy kellemes érzést jelent a szexuális aktus. Nem értem miről beszélsz. Mi köze van bármihez is a szexuális aktus sebességének?:O
Maretz 2014.07.03 15:08:15
@SemBoga:

Az rendben van... de az a tény, hogy élvezzük, azért alakult ki, hogy gyereket nemzzünk. Így működik az evolúció :) Élvezetessé teszi a hasznosat, hogy megcsináljuk :D
Maretz 2014.07.03 15:09:17
@bbjnick:

Azért ez így túlzás... az állatok is képesek élvezetre, ahogy fájdalomra is. Ugyanaz az idegreakció.
A Déli áramlat gázvezeték – amely Oroszországból szállítana gázt Bulgárián és Szerbián keresztül az EU bizonyos tagországaiba, köztük például Magyarországra – körül kialakult politikai feszültség előrehozott választások kiírásához vezetett Bulgáriában. A …..
Maretz 2014.07.01 10:53:05
@na4: Kérdés, hogy mi van, ha mindkét irányból fúj a szél... Biztos, hogy a tranzitpénzek többet érnek, mint az EU fejlesztési pénzei? Erősen kétlem...
Tekintetes Pálos Károly Polgármester úrnak    HELYBEN    Kötelességemnek érzem, hogy egy igen érdekes stróhmanra felhívjam nb. figyelmét.    Huszthy Sándor (Deák Ferenc utca 2. sz.) az illető. Grosz Imréné zsidónő tulajdonát képező műteremben tevékenykedik már hat…..
Budapestre is megérkezhet az Uber, a taxismaff taxislobbit leváltani képes okostelefonos alkalmazás, melynek segítségével a közelben járó uberes sofőröket lehet magunkhoz rendelni, a hagyományos taxis áraknál jóval olcsóbban, az árak pedig autók és sofőr szerint alakulnak.…..
Először 2012 őszén hoztuk nyilvánosságra, hogy a Mandineren milyen értékben hirdettek állami intézmények, illetve állami tulajdonú cégek. Akkor az azt megelőző 5 év, a 2007 és 2011 közötti időszak hirdetési és szponzorációs bevételeit publikáltuk, amit aztán tavaly…..
Maretz 2014.06.19 10:33:38
@Kettes: Te idióta... Obama meg a szaúdi királyt látta vendégül. Hollande meg Putyint alig néhány hete... És akkor most mivan?
1985. 13 éves Omayra Sanchez a kolumbiai Nevado del Ruiz vulkán kitörésekor lezúdult sárlavinában ragadt. 4 teljes napig kitartott, de nem tudták kiszabadítani. A kép halála előtt pár órával készült. A legnépszerűbb videómegosztón megtekinthetőek az utolsó szavai, amelyben az édesanyjához szól,…..
Maretz 2014.06.07 10:35:33
Kína hatalmas területe és népessége egyben azt is jelenti, hogy a kelet-ázsiai ország hihetetlen mértékben használja fel természeti erőforrásait, állít elő és fogyaszt élelmiszert. Talán épp ezért, de itt található a világ milliárdosainak tekintélyes hányada is. A…..