Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whowho

0 bejegyzést írt és 293 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egri Bazilika Magyarország második legnagyobb temploma, legalábbis a székesegyházban elhelyezett írásos ismertető értelmében. Nem mellesleg Hild József egyik legnagyszerűbb alkotása. Tartsatok velem képes beszámolóm során. The Basilica of Eger is the second largest church of…..
Coco Chanel 20 aranyköpése:1., A nők G pontja a SHOPPING szó végén található!2., Minél rosszabbul állnak a dolgaid, annál jobban kell kinézned!3., Minden férfi életében csak egy nő létezik, a többi csupán az árnyéka.4., Nem szeretem a zárt felsőket - amikor férfiakkal beszélgetek, nem látom, hogyan…..
whowho 2015.01.04 11:21:17
@Andra Tattoo: szoval akit kihasznaltak, az en vagyok, mert ugye ha valamiert szolni mertem, azonnal aarebballtak, mert valaki mindig akad, aki ilyen hulye, mint en, ha mast nem, egy honapig. S akkor mar jol jart, mert volt ingyen kaja, szallas, szex. Ha csak hetimegy szexre menne el, az 10, 15 ezer per alkalom, max 1 ora. Ez havi 40, 60 ezer. Tolem meg 350 ftos uditot sajnaltak. De az hagyjan, hanem a sajat ennivalojukba sem szalltak bele. Azt is en finansziroztam. A szallast is. Mindent. Azert igy mar ugy gondolom, nem irrealis elvarasaim vannak, pusztan korrektseget akar az ember.
whowho 2015.01.04 11:36:22
@Andra Tattoo: es ami kimaradt, volt olyan, hogy az en lakasomban telefonalt a masik nojenek, halkan. Azt hitte, nem hallom. :) ezert nem hivott magahoz sosem, pedig csak 50 km-re lakott, sot amikor mondtam, atmegyek hozza en, ne jojjon mindig ő, akkor kb 10szer terelt, meg sem mondta hol lakik. Es nem egy ilyen volt. Ez volt az, aki amikor beszelni akart velem, felhivott es azonnal lerakta egy csorges utan, majd varta, hogy visszahivjam. Holott o akart beszelni velem. Es tudnek meselni, miket csinaltak. Mikor fenyegetoztek, meg ilyenek. Holott okot sem adtam ra. Csak konnyu celpontnak neznek, mert a csaladom messze lakik, tobb szaz kilometrre, s ugy gondoljak sokan, akkor maris ki lehet hasznalni, terrorizalni, nincs, aki megvedjen. A baratnom az utcan verte meg az egyik, mert nem arra akart menni, amrre a apasi gondolta. Kb masodik randin.
Aztán hogy teljesülnek-e, az más kérdés. Ivettnek és párjának teljesült, megtapasztalták, milyen az, amikor „leesik a húszfillér". Az írás Grazból érkezett, hogy miként jutottak odáig, rögtön kiderül. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a…..
whowho 2012.09.02 15:07:50
@SilentDreams: Mert a déli regioban, nőkent, 35 utan mar nem ugralhatok. Es az elozo munkahelyemen meg rosszabb volt a fonok. :) Itt csak szakmailag, anyagilag nem lephetek elore, de legalabb nincs napi szintu orditas. :) Ezt a melohelyet is ugy talaltam, ismeros szolt, tobb ember kozul valasztottak ki, de ha o nem szol, sosem tudok rola. Szoval minden rosszban van valami jo. Mellette tanulok mast, amit munka utan, hetvegen meg tudok oldani. Egyetem utan meg nem is gondoltam, h doktorizzak, valahogy nekem olyan misztifikumnak tunt. :) Nekem sosem adott tanavsot ilyen vonatkozasban senki, szuleim 8 altalanost es szakmunkast vegeztek. Aztan belelattam, fonok is mondta, h majd doktoralhatnek, de ez csak mezesmadzag volt, mint lathatjuk. Esze agaban nem volt, h elorelepjek. Erre kb. 3 ev utan jottem ra, kuzdottem meg 2 evet, aztan meg nem erolkodtem, mert szellel szemben pisalni nehez. :D
whowho 2012.09.03 14:02:34
@Rg: Igen, csak én már 37 éves vagyok. :) A másik, meg hogy PhD-hoz felvételizni kellene, úgy tudnék kimenni külföldre utána. Mivel Magyarországon felvételiznék, így oda kell biz számú impact, mivel nem friss diplomás vagyok 37 évesen, mert látniuk kell, hogy én eddig is ténykedtem kutatásban, de csak most jött meg a kedvem doktorizni. Sajnos erre meg nincs bizonyíték = cikkekben a nevem. :)
De tételezzük fel, most nekiállok kimenni külföldre, ott mire bejutnék PhD-zni, úgy hogy gyakorlatilag a kutatás területén nem tudok felmutatni semmit az eltelt évtizedben (lsd. cikkek)...hát...nem tudom, mennyi esélyem lenne.
whowho 2012.09.03 14:17:37
@Scaramella va alla guerra: Nem tudom fejleszteni, mert hozzá sem enged... :) Ő kooperál témavezetőkkel, kutatókkal. Anno előállítottam a kutatáshoz egy csomó anyagot, amit utána hallottam, h mondta, ő megcsinálta, kész van, lehet érte jönni. Később, mikor úgy alakult, akkor elmondtam akiknek csináltuk az anyagot kísérletekhez, mikor kérdezték, hol a termék, hogy épp most dolgozom rajta, mert hogy én szoktam előállítani. Aztán megemlítettem, h a nevem benne lehetne cikkben is, erre mivel ő is csak kooperált, s csak ő akart bennük szerepelni, így onnantól sutyiban csinálta meg ezeket a dolgokat, s az én nevemet esze ágában sem volt belevenni. No már most, botrányt rendezzek?Hogyan? Én beosztott vagyok, ő a főnök, a laborvezető. Nekem ez a fő állásom, délen, 37 éves nőként nem sok esélyem van elhelyezkedni, főleg nem ilyen kultúrált munkahelyen. Azért hozzáteszem, a légkör nagyon jó.
Balavány Poszt Nem akarok félni 2012.08.25 19:18:16
Mégis félek. Volt náciparádé korábban is, fura, bosszantó dolog, de fölöslegesnek gondoltam a túlzott tiltakozást, hisz minden civilizált országban vonulgatnak, pofázgatnak, hazamennek. De most már nem lehet ilyen könnyedén. Évről évre többen vannak, erősödnek. Nem csak a…..
Meglehetősen eredeti írással jelentkezett Peky, még csak azt sem állítom, hogy mindenben egyetértenék a leírtakkal, no de nem ez az első eset, és még csak nem is az utolsó. Kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
whowho 2012.08.22 13:24:27
@dr. Kóser Malac: nő vagyok...max fodrasz lett volna akkor jo szakma. :) Amugy kutatasban dolgozom, francia, holland, nemet ismeroseim azt hiszik hazudok, mikor megmondom, 400-450 eurot keresrk. Amerikaban egy gyakorlat nelkuli baratnom egyetem utan rogton 2000 dollart kapott kezdofizetesnek L.A.-ben. Nekem 10 ev utan 550 dollar. Mellette o utazik, bulizik minden hetvegen, en meg krumplit eszek, mire kifizezem a lakasberletet, rezsit, stb.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
whowho 2011.10.22 21:34:20
@Debra01:
A bűnösök a munkáltatók sokszor!!! Ugyanis nálunk, állami cégnél, olyan büféssel volt szerződése az intézménynek, aki sorozatosan nem jelentette be az embereit!!! Sokszor hónapok múlva derült ki! A bátyám is így járt és még rengeteg ismerősöm. És ők marhára nem akartak feketén dolgozni, utólag derült ki minden. A fizetéspapírt megkapták szépen, rajta minden levonás tételesen. Most egy átlagember mikor menjen be érdeklődni, hogy be van e jelentve? Pont hivatali nyitvatartási időben dolgozik... Szbait vegyen ki... És sok baromi gyorsan szaporodó népcsoportról se feledkezzün el. Nálunk az utcában vannak vagy 50-en, egyet sem látok munkába igyekezni, vagy hazafelé menni melóból. Ellenben látom őket randalírozni, a kocsmában inni, stb., stb. És nekik telik kocsira, jobb ruhákban járnak mint én... erről ennyit. És szülnek fejenként 5 gyereket legalább, miközben tb-t soha nem fizettek! ÉS!!! Ők kapják a közgyógyot is! Ez a durva.
whowho 2011.10.22 21:46:54
@kovi1970:
Nem nyulak...csak épeszű ember itthon nem kezd a "nagyokkal", mert súlyos következményei vannak. Tudod, USA-ban ha tüdőrákot kapsz, beperekheted a dohánygyárat. Ott van olyan ügyvéd, aki ingyen megvédi a delikvenst, vagy a nyert összeg egy részéért. Itthon semelyik ügyvéd nem vállalja fel, mert ők maguk elismerik, esélyed sincs. Mehetsz pereskedni, de megszívod. 5 év múlva rámegy a házad, családod, egészséged, munkád, és a vezetők keze messzire elér... Itthon senki nincs, aki megvédje az embereket. Ismerősömnél is volt egy behajtó, olyan pénz miatt, aminek elvileg nem is lett volna létjogosultsága. Ismerős pereskedni akart, ám az mondta a behajtó, hogyje el, egyszerűbb, ha most kifizeti a 100 ezret, mert ennek a többszörösébe fog kerülni és veszíteni fog, mert mki ismer mkit. :) Egy kolléganő meg évek óta küzd az Apeh-hal. Örökké tartozása van. Már könyvelő intézkedett, ő személyesen, kifizetett mindent, mégis, minden évben küldik a felszólításokat! Holott töröltek mindent... Férjétől elvált, aki már meghalt. Gyerekek örököltek, egy sufni 6-od részét, meg utólag kiderült, mivel a közjegyző a hagyatékin nem szólt erről, hogy rengeteg tartozása is van, így a gyerekek nem mondtak le az örökrészről. Ahhoz nem is tudnak hozzájutni, mert még haszonélvezet van rajta, plusz még vagy 4 tulaj. Namármost, ennek ellenére a bíróság kiadta végrehajtónak, hogy a tartozást vasalja be! Holott törvény van arra, hogy az örökös, csak az örökölt rész értékéig tartozik, és csak akkor, ha hozzájut!!! Ennek ellenére, már végrehajtók jártak a kollnő lakásán, holott a fiának ott nincs tulajdona!!! Erről ennyit, hogy menni esélyed lenne egy multi ellen, ha nincsenek millióid. Ha meg lenne, nem mernének ujjat húzni. :)
whowho 2011.10.22 22:13:21
@ColT:
Legtöbbször. Ha meg nem... nyilván jó oka van, ha már bírósághoz fordul, papírokkal tud igazolni mindent.
Itt is tehette volna a delikvens, biztos kapott is volna pénzt, a cég meg büntit, csak hát a delikvens mérlegelheti, mennyi idegeskedéssel jár, pár százezer forint. Vagy annyi sem. Nem mindig éri meg. :(

"A Fővárosi Munkaügyi Bíróságon száz munkaügyi perből negyvenet a munkavállaló, negyvenegyet a munkáltató nyert meg, 19 esetben a felek részlegesen voltak pervesztesek és pernyertesek."
www.hrportal.hu/hr/elbocsatas-utan-fordulunk-csak-birosaghoz-20110228.html

Szóval nem nyernek többségében a munkavállalók.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
whowho 2011.09.14 14:00:17
@dalmata76:
Az nem is rossz, attól függ, mennyit kell melózni érte. Nekem a bruttóm épphogy több diplomákkal, nyelvvizsgával, etc. :)
whowho 2011.09.14 14:21:39
Nem fenékig tejföl külföldön sem, az biztos. DE! Akiket én ismerek személy szerint, anyagi szempontból nem panaszkodhatnak.
1.) kutató ismerős németből hazajött honvágya miatt, 2 gyerekkel, feleséggel. Kint csak ő dolgozott. Elég volt mégis mindenre a pénz, még félrerakni is tudtak, itthon készpénzért családi házat, nyaralót vettek azonnal. Na, eltelt 2 év ithon, asszonynak munkába kellett állnia, majd mivel 3adjára ment táppénzre a gyerek miatt, kirakták, Munkanélküliként tengette az életét, közben épphogy megéltek egy fizuból, de csak azért, mert hitelük nem volt ugye. 3. évben visszamentek Németországba. :)

2.) Nagybátyám kint él vagy 30 éve, kelet-Németországban, annak is a legkeletibb részén. 160 ezer körüli rokkantnyugdíjat kap, szociális bérlakásban lakik, amit csontra most újítottak fel ingyen, járhat a szegénykonyhára, mert annyira kevés a nyugdíja, jogosult ingyen internetre, mert annyira kevés a nyugdíja. Orvosi ellátás ingyen van, a hálapénzt hírből sem ismeri. :D Teszem hozzá, Anyum 32 éves munkaviszonnyl, 16 éves rokkantsággal 55 ezret kap, Apum meg 63 évesen 80 ezer nyugdíjat, ergo kettejük nyugdíja nem éri el nagybátyámét!!! Hazajött látogatóba vagy 3 éve, szörnyülködött az árakon, azóta nem láttuk színét, esze ágába sincs hazajönni. :D

3.) Ismerős csajszi, épphogy lediplomázott, USA-ba szerzett magának egy állást, kezdő fizuja 2.000 USA dollár!!!! 700-800 dollár az albérlet rezsivel, talán még egy 50 dolláros vízszámla jön rá. Itthon, a kutatódoktor mentora 30 éves munkaviszonnyal kap 800 dollárt átszámolva!!! És direkt rákérdeztem, a kaja nem drágább, talán néha a ruha, de ha akcióban veszi, akkor az is olcsóbb.

4.) Gazdasági ügyintézőnk Angliába ment ki nemrég, öregeknek kaját hordani, mivel itthon idén télen majdnem éhenhaltak a gyerekével, akit egyedül nevel, a 80 ezer forintos nettójából. Na! Szállást kapott, kocsit a feneke alá és máris melóba állhatott. 4-5 szörösét kereste az itthoni bérének.

5.) Nem tudom kint milyenek az emberek, de az itthoninál sokkal nagyobb megalázásokat nem hiszem hogy el kell viselni. Egyiktől sem hallottam, hogy a főnök ordította volna: "pattogjon, mint szárított kecskeszar a deszkán, mert nemhogy decemberig, de októberig sem lesz itt!", csak mert egyszerre 4-féle dolgot kellett csinálni 3 egymástól fizikailag távol lévő helyen, és 3 másodpercet késett valamivel, mindezt diplomásként, nettó 60 ezer forint fizetésért. Vagy, mint nálunk az idős könyvtáros anno kigolyózta a fiatalabbat, mert az diplomásként nagyobb fizuemelést kpaott 2002-es bérrendezés során, mint ő nem diplomásként, pedig tudta, hogy épp akkor akartak gyereket a párjával.
Néha olyan érzésem van, hogy ott fent, a minisztériumban dolgozók, mintha nem is a földön járnának... ennek egyik tipikus példája Hoffmann Rózsa államtitkár asszony, aki a mai kabaré egyik jeles képviselője lesz lassan, mert annyit röhög az ember az ötletein, mint némelyik…..
whowho 2011.09.08 15:27:57
@Gondir:

Igazad van! Én egyetem alatt is melóztam fűrészgyárban 164cm/48 kg-mal, kemény fizikai munkát nő létemre. És ma, 9 év meló után ujjongok a bruttó 148.000 forintomnak 2 dipolmával, nyelvviszgával, szakmával, szakmai nyelvvizsgával, és egyebekkel együtt. Ennyit ér jelenleg egy reáldiploma általában. :) Ez a közalkalmazotti, tanári bértábla. Szerencsére nem tanár vagyok, de az alapján kapom a fizum.
whowho 2011.09.08 15:50:46
@netnepper:

És itthon kinek a pénzét növeli a melós? Szintén külföldi cégét. Vagy talán a Cora, Tesco, Lidl, Aldi, stb. magyar cég? Akkor miért ne dolgozhatna a magyar külföldön ugyanannál a cégnél 5ször annyiért? :) Szerintem is baromság, hogy ne menjen külföldre aki akar.
whowho 2011.09.08 15:55:41
@_Molly:

Én dolgoznék mindkét diplomámnak megfelelő munkakörben, reál szakokon végeztem, de pont mire befejeztem (kémia az egyik), addigra jól lecsökkentették az óraszámot a középiskolákban. Direkt felvettem másik szakot a kémia közben, mert azt akkor indította az egyetem, az évfolyamom volt a második még csak, az lett volna a környezettan. Gondoltam, a kémia alacsony óraszámú, mellé ez, nagyszerű lesz, mert pont akkor hangzott lépten-nyomon, hogy jujj de klassz lesz a környezetvédelem, mekkora a jövője, hatalmas óraszámmal fogják majd tanítani a középiskolákban, milyen fontos ez, etc., etc. Nos, annyira nagyszerű lett az elképzelésem a másik szakkal együtt, hogy esélyem nem volt elhelyezkedni, még az ország "harmadik" felében sem tanárként. :D:D:D:D:D Ennyi a történet.
A disznótor nem a pörkölt felzabálásával, hanem a vér felfogásával kezdődik - ez az ősi felcsúti bölcsesség jutott eszembe, mikor az Alkotmánybíróságról kiszivárgott, manyupokkal kapcsolatos határozattervezetről olvastam. Hajaj, lesz baj elég. A tervezet ugyanis kimondja,…..
whowho 2011.08.25 17:42:36
@anonymand:

Nem a véleményed fejtetted ki, hanem azt állytod, hülyeséget írtam, de ez ilyen formában nem igaz. :) Mert idéztél és azt eltorzítottad. Én a jelenlegi helyzetre utaltam, nem pedig arra, amit állítottál, hogy 9 éve havi 2 millát fizetnék, hogy én csak azt szajkózom. akkor nézd meg, amit kiszámoltam 2007.dec.31-gyel lezárt mnyp tőkémmel. És az 3 éve volt, konkrét adat.
És hát a TEK-et hívni ide túl sok lenne, ha tisztában lennél az mi, akkor nem írnád. ;)
Este 23 óra. 4 és fél hónapos kisfiam 2 órája visít, sír és már fuldoklik. Felhívom az Esztergomi Orvosi Ügyeletet, elmondom mi a probléma.  Arra jutunk, hogy gyorsabban kap ellátást a gyerek, ha én személyesen beviszem 25 km távolságból, mintha az ügyelet vagy a mentő…..