Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemetkr

3 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz-KDNP országosan elsöprő győzelmet aratott, a helyi eredmények miatt azonban aggódhat a kormánypárti városvezetés. Budakeszin a szavazókörök többségében vesztett a regnáló képviselő, és az LMP vált a legnépszerűbb ellenzéki párttá. ..
Az scp program lehetővé teszi, hogy két gép között fájlokat másoljunk. A rejtett fájlt a könyvtárban a név előtti . (pont) jelzi. scp -rp /ahol/van/afajl/.fajlnev user@host:/ahova/szeretnenk/masolni/ Ha nem rejtett fájl akkor a kapcsolók elhagyhatóak. Ha az ssh portja nem az…..
Az uptime paranccsal tudjuk megnézni, hogy gépünk mennyi ideje fut. Vagyis mikor volt utoljára újraindítva. Ezek általában több hét vagy hónap. Nekem a legtöbb idő, amit láttam 465(!) nap volt és diszkbővítés miatt kellett leállítani a gépet.A linuxos rendszerek alatt a…..
Erre a problémára nincs külön parancs a linuxban. Azonban a find paranccsal és egy átirányítással már egész jó eredményeket érhetünk el. Listázzuk ki a nagyméretű fájlokat Jelenítsük meg a képernyőn az 50M nagyobb fájlokat. Írjuk ki az útvonalukat és a méretüket: Redhat/Centos/Fedora…..
Vége-hossza nincs a borász szakma mesterkélt, gejl, műmájer, finomkodó nyafogásainak, amit szakmai szókincsnek neveznek. Ezek közül is az egyik leginkább irritáló szó az illatol. Valami rózsaszín inges kis geci egyszer kitalálta, nyilván nyelvvédő, logikázós törpeaggyal, hogy…..
nemetkr 2015.05.14 17:41:23
@Ernoke: Egymásra rakható, székek jellemzője.
Egy friss beszámoló szerint tömegesen érkeznek zeroday támadások a Wordpress weboldalak kommentjeiben. A cél mi más is lehetne, mint hogy kártékony JavaScripteket beszúrva ezek segítségével meg lehessen fertőzni az oldalt. A PHP alapú ingyenes tartalomkezelő rendszerekkel készült…..
Ugribugri fitneszcelebből nagy üzletember akart lenni, de elliptikus tréner helyett fallikus szopórollerre pattant a nemzet Norbija a héten. Valamit borzasztóan benézett a kiscsávó: azt hitte, hogy a gazdasági szakértőket ugyanazzal a svunggal tudja átkúrni a palánkon, mint az…..
nemetkr 2014.09.22 10:37:30
@$pi$: Akkor nem 52M-el hozok létre céget! A cégértékét becsülték kb 6md-ra, de az nem a vagyona!
A régi szennyvíztisztító tavasszal bezár, és felszabadul egy óriási terület. Akkora, hogy átköltözhet oda a buszvégállomás meg a GAMESZ-telep, elfér egy hulladékudvar, majd pár évtized múlva óvoda, iskola is épülhet a makkosi beköltözőknek. Már ha addig hozzájutunk. ..
Egy 50 nm-es panellakás árából igazi csodákra lehet bukkanni! Nemrég összeszedtük azokat az ingatlanokat, melyeket ma a legalacsonyabb négyzetméterárral kínálnak a lakáspiacon. Az ingatlanok többsége természetesen a nagyvárosoktól messze, sokszor az északi, keleti és déli…..
nemetkr 2014.06.27 21:04:51
Sok dologról szó volt, de arról nem, hogy mikor érdemes e-mail kampányt csinálni? E-mail kampány alatt az eseti kiküldéseket értem, a hírlevélről külön lesz szó. Az e-mail kampány olyan eszköz, amellyel közvetlenül érjük el a fogyasztót, jól célzottan és akár személyre…..
Vannak olyan tippek, amiket nem a logikus folyamat, hanem az élet ír. Általában egy-egy hiba adja az ötletet, és olyankor csak örülni tudok, ha nem a saját hibánk. Nos, ilyen hiába futottunk bele a minap egy nem kis cég nem kis e-mail kampányában. A linkre kattintás után ugyanis az…..
Régóta használom és szeretem a Prezi.com-ot, és örülök, ha más is ezt az eszközt használja. Részben azért, mert magyar (származású, és itt fejlesztik), részben azért, mert végre szakít a megszokott lineáris "dobjunk oda valami szöveget képpel, azt' jó lesz" hozzáállással.…..
Órákon belül egy új tartalomszolgáltatóval bővül a hazai piac: elindul a VS.hu Mivel sok ismerősöm dolgozik az új portálon, így már hetek óta igyekszem minél több információt megszerezni, és volt szerencsém látni is az oldalt belülről, működés közben. Elsőre meglepett:…..
Robbanásszerű fejlődés előtt áll a hazai mobilinternetezés, amely évente 300 százalékkal növekszik. E folyamat egyik nagy nyertese lehet a kisvállalati szektor. Az okostelefonon sikerrel információt találók több mint fele ugyanis vevő lesz, ami a vásárlóerő általános hiánya…..
Azzal kezdődött, hogy egy srác felrakta a netre: azt igérte a mellett ülő csaj, ha kap 1 millió lájkot, akkor élhet fajfenntartási ösztöneivel. A dolog sikeres volt, bár gyerekáldásról egyelőre nincs hír, de a Facebookot sikerült megtermékenyíteni, azóta is jönnek a…..
Amikor karácsonykor az NGM weblapján leszakadt pofával láttam, hogy Doubravszky György pénzügyi biztos lett, azt fogadtam meg, hogy nem írok azonnal, előítéletesen. A Hiteltársulás dicstelen munkálkodását már megörökítettem, de mindenkinek jár egy esély, hátha új poziba…..
A kísérlet elkezdődött. És bár tudom, hogy a feltételek nem azonosak, mégis látok hasonlóságokat Orbán Viktor 1995-ös és Gyurcsány Ferenc 2011-es tevékenysége között. A kimenet korántsem biztos, hogy azonos lesz, de a történet még hozhat happy end-et. Persze, kinek, mi a…..