Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tothmi

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Havas "tanár úr" nem egy túl bonyolult ember. Ő az, akire mindig lehet számítani akkor, ha valakit elé kell küldeni a picsába - olyan, mint egy nagyra nőtt papagáj, amin vannak bizonyos gombok, amiket ha megnyomunk (Hajdú, Bochkor, Friderikusz, Sebestyén), akkor Havasból ömleni kezd…..
Vasutas pályafutásom alatt megtanultam, hogy a vasúti vezetők méltósággal viselik posztjukat. Tisztában voltak a viselkedési normákkal, a beosztottakkal szót értettek, és ami a legfontosabb, a vasút ügyét így-úgy a szívükön viselték. Voltak vezérigazgatók, akiket kevésbé szerettek, de tiszteltek a…..
2012 októberében a kormány teljes egészében betiltotta a pénznyerő automaták üzemeltetését, ahogy Lázár János akkoriban mondta: „A mi politikai családunk krédójával önmagában ellentétes a szerencsejáték”. Kilenc hónappal később már nem volt kifogásuk ezek ellen -…..
Hova megy ez a vonat? Kőfrász 2015.01.29 08:04:53
Pár éve már megéltünk hófrászt, szinte minden nyáron egy Balaton parti hő- és utasfrászt, most a kőfrász van soron. Szerencsére ez (egyelőre) most csak egy kétvágányos vasúti szakasz egyik vágányát érinti, de a frász, vagy káosz annál nagyobb. Nézzük meg és elemezzük…..
Tele volt a hétvégi sajtó az Antall József tiszteletére szervezett hivatalos parlamenti emlékülésről szóló beszámolókkal, kiemelve Kövér László és Orbán Viktor beszédét. Mondókájukat hallva sokunkban óhatatlanul felmerül a kérdés: hogyan képes őszintén megemlékezni és…..
tothmi 2013.12.16 13:42:03
@Trackers: Azért köszönöm, hogy Kövér életútját nem cáfoltad, ergo egyetértesz velem, áttételesen Viktorét sem. Ezek szerint elfogadod azt is, hogy nekem Kövér és hasonszőtű társai neve egyenlő a hányingerrel.
Arra tudsz válaszolni, hogy ki ejtőernyőztette be annak idején pl. Boros Pétert a kormányba? Azt a Borost aki kockás konyharuhával a könyökhajlatában
"Mit parancsolnak még az elvársak? kérdéssel is szolgálta a Kádár rendszert. Azt a Borost akinek "elévülhetetlen" érdemei voltak az olajszőkítésekben, a fia fegyverüzletében. Az sem kizárt, hogy a Kalasnyikov üzletben is. Azt a Boros Pétert, aki, és valamilyen relytélyes okból kifilyólag Orbá Viktor is minden lehetséges eszközt megragadva akadályozza meg a besúgók nyilvánosságra hozatalát. Szerinted miért? Egyenlőre ennyi válaszként.
tothmi 2013.12.16 14:15:30
@Trackers: Látom átmennek a fejeden érveim, és csúsztatsz. Senkit sem mentek fel, de hozzászólásom sem erről szólt. A lényeg a következő: cseppet sem csodálkozom Orbán, Kövér pálfordulásain pl. térdre imához csuhások, mert életútjuk a komcsi neveléssel indult, és ennek bizony a köpönyeg forgatása igencsak jellemzője.
Csak az, tudod már nagyon hányingerkeltő amikor saját volt fészkükbe szarnak. Ez viszont akár tetszik Neked akár nem, már nem emberi, állati tulajdonság. Erről írtam a legelején, ha nem értetted sajnálom. Persze ezzel nem kötelező egyetérteni, azt tiszteletben tartom. A véleményem ettől változatlan marad: Aki komcsi felmenőinek "érdemei" okán kivételezetten élt kb. 30 évig az ne komcsizzon mint Kövér. Ha ezt nem tudod elfogadni akkor nagyon sajnállak, és nincs miről többé "beszélgetnünk".
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Közgép-sztori a második Orbán-kormány legkellemetlenebb, legveszélyesebb témája lehet. Amikor legutóbb, két hónappal ezelőtt írtam róla, még csak az volt világos: a Fidesznek dolgoznia kell azon, hogy elhárítsa az ellenzéki támadásokat. Mára…..
tothmi 2012.07.12 16:20:49
@concret: Kedves Uram! Nagyon nem értette amiről írtam. Én az úgynevezett közös FIDESZ,MSZP (lehet fordítva is írni) ügyekre utaltam. Azokra, melyek mintha nem is léteznének. Persze, érvényes rájuk a tabu!
tothmi 2012.07.12 16:36:21
@concret: A FIDESZ semmit sem hagyott abba! A másik dolog pedig a közös múlt. Nem véletlen, hogy egyetlen Puch ügyet sem tárt fel Budai. Budai sem, és annak idején az MSZP bajszos biztosa sem. Pintér sem a bűnözéssel, hanem a riválissal számol le. Kurvaország z Uram!!!!!!!!!!!!!!!!
Lehet, hogy a pártokat már mindenki megutálta, a választásokra a legtöbben mégis elmennének. És ha már ott vannak, várhatóan még nagyobb arányban szavaznának a kormány ellen, mint ami a legutolsó közvélemény-kutatásokból elsőre látszik. Ezt fordíthatná meg esetleg az…..
Tegnap szivárgott ki a Fejlesztési Minisztérium és a szakszervezeti vezetők között lezajlott beszélgetés, ahol a kormányt képviselő szakértő elmondta: szakmaiatlan munkával, a Közgépnek kijátszva végeznek felesleges vasútfelújításokat, a kormány nem tudja megoldani a MÁV…..
A december 23-i törvények, az oligarcha-vitában adott válasz, a pártok pénzének elvonása már kevés ember számára hagyhatott kétséget, hogy Orbán mind a demokráciát, mind a nemzetet érdekesen értelmezi, saját magára vonatkozólag. A kormányfő kijelentései egyértelműen azt…..
Reggeli kávénk mellett éppen a Közbeszerzési Értesítőt olvasgattuk, amikor ismét egy Közgépes sikerre bukkantunk. A két héttel ezelőtti 11 milliárdos tározóépítési megbízáshoz hasonlóan most is tározót építenek, csak ezúttal nem víz-, hanem szeméttározót. A Heves…..
Jól indult Áder János – vélhetően az elődjéénél hosszabbra tervezett – elnöki ciklusa. A Nemzet Első Polgára, a humorérzékéről és laza, barátságos stílusáról messze földön ismert államférfi a Székely himnusz eléneklése közben elmerenghetett pár percet a Parlament…..
tothmi 2012.05.02 18:13:05
@immortalis:

Igaza van. Csak kis kiegészítés. Tenni a kinti magyarokért nem a kiválasztott pártokat jelenti!
Fotó:hvg.huÁder Jánost megválasztották a magyar köztársaság elnökének. Bár beköszönő beszéde felvillantott valamit abból, vajon mit is kellene tennie egy köztársasági elnöknek, azonban Áder múltja és a Fidesz rendszerének működése azt mondatja velünk,…..
tothmi 2012.05.02 17:53:31
@TH: Ha Önnek Schmitt az etalon ........
Váratlanul demokratikus, jogállami beszédet mondott az új köztársasági elnök. Legalábbis annak tűnőt. Legalábbis az első részében annak tűnőt. Ha megpróbáljuk előítélettől mentesen vizsgálni megválasztása után tartott első beszédét, önkéntelenül is felkapjuk…..
tothmi 2012.05.02 16:47:29
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Azt hiszem Uram, hogy Ön THLPJ minősítésű! Ha nem érti szívesen segítek.
tothmi 2012.05.02 16:54:12
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Azt hiszem Moldova nem a seggnyalók körébe tartozik.

Azért annak örülök, hogy a minősítést megértette, és mert nem tiltakozott el is fogadta.
tothmi 2012.05.02 17:17:15
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Egyáltalán nem offoltam, egyszerűen megdöbbenésem fejeztem ki az Ön "naiv" értelmezésén.
"Pont ezért gondolom hogy ezt befoltozzák, mert nem hiszem hogy ekkora ziccer lehetőséget, alkotmánybíróság nélküli elvonásokat biztosítanának az MSZP-nek, ha ők nyernének 2014-ben."

Az Alaptörvény minden költségvetési témában kizárja az AB-t. Azt gondolja, hogy az eddig 3 Mrd Forint bevételt eredményező különadó -melyet törölnek - miatt volt az egész? Ha igen, nos Uram akkor Ön THLPJ!
Három napig olvasgattam a bloggerek véleményét, mit szólnak a Hír TV állításához. Elfogadják-e a Fidesz-közeli televízió "bizonyítékait" a Gyurcsány-féle szakdolgozatról? Látom, hogy sokan készen vannak az ítélettel, ezért én csak néhány kérdést vetnék…..
Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál, Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál, Nincs baj, budaigyula ébren vár. Van közöttük számos szép, narancsos birka. Van közöttük számos szép, narancsos birka. Több, mint ami a mesében elő van írva!(via) Miről ismered föl a fidesz…..
„Elveimmel nem fér össze önöket bármiről tájékoztatni” – fakadt ki Dávid Ibolya ex-MDF-es guru a Hír Tv kamerája előtt. Az a kérdés készítette ki, hogy vajon igaz-e: a jövőben a Demokratikus Koalíció soraiban kíván politizálni. Persze nem mellékes, hogy hol és mikor…..
tothmi 2012.04.26 13:37:09
@Fedor:

A közszereplő fogalmát - bírói joggyakorlati előzmények után a 2003. évi III. tv. (ügynöktörvény) 1.§ (1) bekezdés 13. pontja vezette be a magyar jogba. Ezek szerint közszereplő az a személy, aki közhatalmat gyakorol, gyakorolt vagy közhatalom gyakorlásával járó tisztségre jelölték, illetve aki a politikai közvéleményt feladatszerűen alakítja vagy alakította.

A magyar Alkotmánybíróság 36/1994 ABH számú határozata kimondja, hogy A közszereplést vállaló személyeknek vállalni kell azt is, hogy mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény figyelemmel kíséri minden szavukat és cselekedetüket, így nagyobb türelmet kell tanúsítaniuk a kritikai megnyilvánulásokkal szemben.

A nyilatkozattételi kötelezettségről szó sincs! Csak egy példa: Matolcsi kb. két éve bojkottálja az Egyenes Beszédet.
tothmi 2012.04.26 14:41:11
@Fedor:

Nem akarok vitát, de:"Elvi alapon igaza van a posztírónak: a közszereplő nyilatkozzon."-ból nem ez derül ki. A többi stimmel.
tothmi 2012.04.26 21:09:39
@Fedor:

Írtam, nem akarok vitatkozni. Ezért inkább nem reagálok, csak tanácsolok. Olvasd el a blogot újra, valamint beírásod.
Mezőgazdasági Bizottság ellenőrző testülete, Ángyán József volt államtitkár: "Ki kapta a földet és miért? Meg kell mondani! (...) Ez védhetetlen. (...)" "Ez egy cégbirodalomnak, a Mezort cégbirodalomnak, a Lajta-Hanság Zrt-nek a leányvállalata. (...) A Mezort cégbirodalom egy…..
tothmi 2012.03.22 15:44:37
Olvasom, hogy Szájer József és Kovács Zoltán helyreigazítja Szíjjártó Pétert. Pedig ő Orbán Viktor szája, tehát nyilván azt adta tovább, amit a miniszterelnök mondott neki, mint felmondandó ostobaságot a visszamenőleges büntetésről, amellyel Medgyessyt, Gyurcsányt és Bajnait…..
tothmi 2011.08.10 16:27:26
@high up!:

Még egy kérdés: A megváltó IMF pénzt, helyesebben annak egy részét mire is költötte a regnáló kormány?
tothmi 2011.08.10 17:02:02
@wagem:

Konkrétan mivel is lett ez az ország tönkre Qrva? Ezt kérdeztem! Kifejezetten a "nem sorolom" érdekelt volna.
Más:
Konkrétan ebben az országban élek jó pár évtizede. Nyitott szemmel, és személyes tapasztalatokkal.

A rokkant bácsit igazán sajnálom, szerintem sem kis ügy.
tothmi 2011.08.10 17:10:18
wagem

Ez a tönkre kqrás, avagy új szelek fújnak:

"A volt favágót 11 éve százalékolták le súlyos ízületi gyulladása miatt.Azóta kezét és térdét is többször műtötték. Ma már nem tudja mozgatni csuklóját, bal térdében protézis van, jobb térdét pedig már csak a csont tartja, az ízületeit teljesen kipucolták. Újabb protézisműtéte jövő áprilisra van kiírva. Józsefet kéthavonta viszi a mentő Budapestre vizsgálatra.A márciusi szakvélemény szerint romlott a térde állapota, kezét pedig csak otthoni életvitelre használja, állapota végleges. Ám alig telt el három hónap, és „csoda történt". József meggyógyult, legalábbis a kötelező rehabilitációs felülvizsgálatot végző orvos szerint. Rokkantságát visszaminősítették 40 százalékosra, vagyis az eddig munkára alkalmatlannak talált férfit most dolgozni küldenék. – 27 évig dolgoztam az állami erdőben vibrációs fűrésszel, aminek az ízületi gyulladásomat köszönhetem. Majdnem beleőrültem, amikor munkaképtelenné váltam. Egy évembe telt, mire lelkileg rendbe jöttem.Most pedig azt állítják, nem is vagyok beteg – értetlenkedett József, aki szerint mindösszesen 5 percig tartott a felülvizsgálata. – A mostani határozat szerint az eddig kapott 86 ezer forintos rokkantnyugdíj helyett 27 ezer forintos segélyt kapok, amennyiben jogosultnak ítélnek rá. Ám három hónapja semmilyen pénzt nem kapok – tette hozzá a volt favágó, aki nem érzi a csodás javulás kedvező hatásait, ezért fellebbezést nyújtott be, ám ezúttal is „gyógyultnak" minősítették."
„Még aznap este közölte, hogy beszélnünk kéne valamiről, amit „csak most van bátorságom elmondani”, de én azt mondtam, hogy nem derülhet ki olyasmi, ami miatt aggódnom kéne” – pedig ki fog! Mai posztolónk egy meglehetősen rázós történetet hozott, ezen…..
tothmi 2011.08.03 07:47:02
A magyar vízilabda válogatott hétfőn hajnalban remek győzelemmel kezdte a sanghaji világbajnokságot: Kemény Dénes csapata 11-10-re verte a mindig kiszámíthatatlan montenegrói válogatottat. A 13 magyar éremesélyes tiszteletére, na és persze a minket levelekkel bombázó…..
tothmi 2011.07.20 10:42:29
@carramba2: BUNKÓ!!!