Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Papp Tibor

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mágnesnövény Fáztam kicsit 2012.04.06 19:47:00
Végre itt a tavaszi szünet, bár az időjárás nem a legjobb, de legalább van időm ültetni. Sikerült a fáimat mind átültetnem, illetve a szaporítóládákból is kicserepeztem a növényeket. Most már nyugodtabban tudnak gyökerezni és fejlődni, hamarosan, ha az idő engedi akkor…..
Dunaújvárosban a Széchenyi István Gimnázium által szervezett XX. Kisbiológusok Találkozóján vettünk részt szombaton.Az első és második helyezést sikerült elhoznunk:I. Nyerki Emil - Mágnesezett növények, avagy a növénytermesztés jövője?II. Papp Tibor - Hagymás növények…..
Március 23-24, azaz Péntek-Szombat a Pannon Egyetem Mérnöki karán Veszprémben voltunk konferencián, első közös előadásunkkal, melynek címe "Mágneses Növénytermesztő Technológia alapjai és gyakorlati felhasználása". A Természetvédelem szekcióban III. helyezést…..
Új kísérletbe fogtam, sárgahüvelyű bokorbabot (Phaseolus vulgaris) ültettem. Petricsészében lettek előkezelve, a képeken látható módon, előcsíráztatva. A mágnesezett babok nagyobb arányban csíráztak ki a hét végére, mint a kontrollok. Február 26-án vasárnap lettek…..
A szobám ablaka tele van szebbnél szebb vadgesztenye magoncokkal. Van még egy-két későn kelő példány, illetve a később ültetettek még nem hajtottak ki, de a kísérleti alanyok többségének már van két fejlett lomblevele.  Még mindig jól látszik a különbség a két…..
Mágnesnövény Vadgesztenye erdő 2012.01.15 19:00:00
Az elmúlt egy hét nagyon mozgalmas volt, a kikelt vadgesztenyék elég intenzíven növekednek, már van amelyik 23cm-es. A legtöbbnek fejlett az első két lomblevele, de van olyan is amelyik csak most kezd kibújni a…..
Mágnesnövény Új növények 2012.01.07 17:49:00
Jácintok (Hyacinthus orientalis)Ez a tél nem éppen úgy alakult, ahogy elterveztem. Abban reménykedtem, decemberben majd esik hó, de még fagyok sem nagyon voltak. Mindenesetre az első hagymásokat behoztam az erkélyről, úgyhogy most elkezdem őket hajtatni. 4 db növény van a…..
Mágnesnövény Vadgesztenye 2011.12.31 14:53:00
Az utolsó sulinapon leszaladtam a parkba vadgesztenyét szedegetni, az avar alatt volt sok, ezek már megfagytak, azaz voltak hidegkezelve, 23-án összeállítottam a berendezésemet mágnesezéshez. Ma az év utolsó napján, szombat lévén meg akartam őket öntözni, viszont számos darab…..
Mágnesnövény Tölgyfa 2011.12.17 17:11:00
Mostanra már kezd teljesen biolaborhoz hasonlítani a szobám, tele van felcímkézett cserepekkel, kísérleti eszközökkel. A datolyáim egész jók, már 4 kikelt a 12ből, 3 előmágneses és 1 kontroll. A petri-csészében kezelt magok kissé megduzzadtak a víz hatására, de különösebb…..
Mágnesnövény Az élet csírája 2011.12.10 22:40:00
Régen írtam már, azóta sok minden történt. A datolyák közül az első menetben a folyamatosan mágnesezettek közül az egyik nem kelt ki, a többi él és virul, nagy különbségek vannak közöttük. Már közülük három hozza a második…..
Mostanában iskola miatt sok a tennivalónk, nem nagyon van időnk posztokat írni, de Bonyhádon a TUDOK konferencián eredményesen szerepeltünk.Nyerki Emil 1 helyezett lett, én, Papp Tibor 3. helyezést szereztem a biológia ökológia szekcióban. Köszönjük mindenkinek az eddig kapott…..
Régóta nem írtam, azóta sokat nőttek a mimózáim és a pálmák is. a datolyák már három hete vannak a cserépben, de még nem volt változás, legalább még 3-4 hét szükséges. Mimóza             Balra a mágneses,…..
A kísérleteim nem teljesen terv szerint sikerültek, bár az eredmények aránylag jók lettek, mivel a kontrollok több vizet veszítettek a mágnesesekhez képest, de hamarabb rothadtak, mint…..
Mágnesnövény Virágzik a mimóza 2011.08.10 11:42:55
A mágneses mimóza eléggé le van még maradva a kontrollhoz képest, de már végre hozza az újabb levelet, bár valószínű hogy nem fogja utolérni a kontrollt, de a kontrollon ismét van egy…..
Mágnesnövény "szőrzetes alma" 2011.08.08 22:54:00
Kisebb-nagyobb változások történtek a mérések közti időben.A Mimózák esetében a mágneses kissé lemaradt, ismét eldobott egy levelet, a kontrollon viszont volt egy virág, amit sajnos nem láttam.  Kontroll 2. mérés 3. mérés Mérés időpontja 2011.08.04…..
Különösebb szemmel látható változás nincs, ezért csak az eredményeket teszem fel.A mimózáknak 1-1 levelük leszáradt, de ez teljesen normális. Kontroll 1. mérés 2. mérés    Mágneses 1. mérés 2. mérés Mérés időpontja 2011.08.01…..
A mimóza (Mimosa pudica) és a kínai kenderpálma (Trachycarpus fortunei) cserepeit az alább látható módon tettem mágnesessé, balra a kontroll, jobbra a mágneses            Mimóza 2011. 08. 01. Eredetileg mindkét…..