Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sZTOJAKOVICH

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
#177 Ha lerohansz tucatnyi népcsoportot (morva, bajor, frank, sváb, stb.), a nemzőképes, karmazsin alagúttal rendelkező egyedeket megerőszakolod, a kisgyerekeket és a férfiakat pedig kardélre hányod, a házaikat pedig porig égeted azt angolul inváziónak, németül erőszakos…..
sZTOJAKOVICH 2013.07.07 11:30:52
Figyelj az arányokra barátom...
A tatárok a 3 milliós magyarság kb. felét (1,5 millió embert) kiirtották, a király Ausztriába menekült (ahonnan csak váltságdíjért tudott szabadulni!...), majd Trau szigetre.
Csoda, hogy az ország túlélte a "kalandot".

Ilyen vagy hasonló hatása NEM volt a magyar hadjáratoknak, tehát erős csúsztatás összevetni a kettőt.
Akit érdekel a téma, javaslom áttanulmányozni legalább a wikipediát, mert zongorázni lehet a különbséget:

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_kalandoz%C3%A1sok

"A bizonytalan, sokszor anarchikus bel- és külpolitikán felülemelkedni kívánó nyugat-európai uralkodók szívesen alkalmazták zsoldosként az Európa-szerte rettegett magyar harcosokat ügyeik rendezésére.

A hadjáratokban a magyar haderőnek csak egy része vett részt. A legfeljebb ötezer lovasból álló magyar sereg célját sokszor több száz – nem ritkán ezernél is több – kilométer megtétele után, sokszor ellenséges területen áthatolva érte el. Ez a tény egyrészt a hadjáratokat irányító magyar vezetők magas szintű hadvezéri képességeit bizonyítja, másrész kétségessé teszi azt, hogy a hadjáratok egyedüli célja a zsákmányszerzés volt.

A korban általában szokás volt a legyőzöttek javait zsákmánynak tekinteni. (Nagy Károly avar hadjárata után szekérszámra vitték az avar kincseket Nyugat-Európába, mégsem találkozunk e hadjárat „zsákmányszerző” minősítésével.)

A magyar hadjáratok jelentős része a nyugat-európai belső háborúk egyik résztvevőjének szövetségében történt.
Nem ritkán, az egyik évben még szövetséges erő, már a következő évben a magyar sereg célpontja (Ez irányban Vajay Szabolcs végzett jelentős kutatásokat)."

A középkor végi és újkori nyugati gyarmatosítást is kolonializmusként ismerik Európa gazdagabb felén, ami hatalmas amerikai, afrikai, ázsiai területek, országok, kultúrák szolgasorba taszításának és kiszipolyozásának eufemizmusa.
Ennyit a kalandozásokról.
sZTOJAKOVICH 2013.07.07 11:52:00
@Horváth_Kálmán:
Amiről te írsz, az az elnevezések különbözősége, ami persze, hogy nem adja vissza az esemény(ek) nagyságrendjét és jelentőségét.

Én meg arról írok, hogy a tatárjáráshoz képest a magyar (rabló- ÉS zsoldos) hadjáratok, esetenként 5000 lovassal kivitelezve azok tényleg kalandozások voltak a tatárok 100000 fős hadseregeinek nettó népirtásaihoz képest.

Tehát az elnevezés nem annyira romantikus, mint amennyire helytálló... de rengetegen nem használják a "kalandozások" kifejezést, hanem rablóhadjáratokat írnak.
Nincs jelentősége.
Telnek a hónapok, jön 2014 tavasza és az egyetlen komolyan vehetőnek hitt alternatíva kezd teljesen komolytalanná válni. Picsamód nem szeretnék már megint kizárásos alapon választani, főleg, mivel Gordonban ott lenne a potenciál, hogy jó szívvel ikszelhető legyen a burája. Amit…..
sZTOJAKOVICH 2013.07.02 21:52:41
"Fideszék végső csapását, a 13. havi nyugdíjat úgysem fogja tudni kivédeni. "

:) Gyerekek, ti hallucináltok... végső csapás... amikor a végtagok nélkül maradt fekete lovag rossz stratégiát választ... eszem-faszom megáll. :)
Jelen állás szerint a választási küszöböt kellene megugrani az E2014-PM-nek, hahó:
hvg.hu/itthon/20130626_Tarki_nott_az_MSZP_tabora_csokkent_az_Egy
A Tárki adatai szerint az Együtt-PM támogatottsága a május 5-höz képest 4-re csökkent a teljes népességben.

"Biztos iszonyat profi stáb áll mögötte..."

... és innen a szokásos tudálékos okoskodás jön a 10 millió politikus országából, hogy hogyan kéne megverni Orbánt... :)
Biztosra veheted, hogy TÉNYLEG iszonyat profi stáb áll Bajnai mögött (mindenesetre olyanok, akik veled ellentétben értenek a politikához), és ez a stratégia hozza neki a legtöbbet, amit épp csinál.
Ja, hogy mindez csak 4 %-ra elegendő.
Oupsz.
Akkor vagy az iszonyat profi stábot kellene egy még iszonyatosabban profira cserélni, vagy a strómant.
Aki olyan mint egy baszott nagy vajdarab, amiből a stábjának kellene sikeres politikust formázni...
Pfh...
sZTOJAKOVICH 2013.07.03 23:20:39
@Pop40:
"A narancsbolsik 2002-ben is megnyerték a kv-kutatásokat."

Természetesen nem nyerték meg, a kutatásokat sem. Hibahatáron belül voltak.
Ezt a jelenlegi, a TÁRKI (mondom a TÁRKI) által számolt, a májusi 5 % után most 4 %-os Együtt-PM állást nehéz a Fidesz-szel partiban vagy fölényben lévő, hibahatáron belüli szintnek hazudni, de mint esetedből látjuk, nem lehetetlen. :)

"A narancsbolsik 2002-ben is megnyerték a kv-kutatásokat.
A választásokat már nem annyira. :DDD"

Rá is baszott az ország... az összes szomszédunk ezekben az években húzott el tőlünk. Régiós vezető szerepből sereghajtó pár év alatt. Grat!
A kemény leckéből talán tanult a magyar, és ezen a nyertes csapaton nem akar változtatni 2014-ben.

"Pontosan így lesz ez most is. "

Hát persze. :)
Ez a Jobbik-féle közvélemény-kutatási logika.
Ha népszerútlennek mérnek "minket", mindig lehet hivatkozni a 2010-es alámérésekre, majd a meglepetésszerű bejutásra.

Bajnai egy bedöglött megváltó, bábfigura, sosevót, soselesz politikus.
Tehát kifejezetten kérném, hogy továbbra is őt forszírozzátok Orbán ellenében. :)
sZTOJAKOVICH 2013.07.03 23:23:07
@legeslegujabbkor:
"A közvélemény-kutatás tanulsága, hogy a választáson Bajnainak egyedül kellene indulnia :) "

:)))
Szerény, és igazi úriember, mert nem akarja túlnyerni magát. Ezért keres az Együtt-PM alá egy MSZP-t "szövetségesnek", hogy szorosabb legyen a verseny a patással.
;)
FAM írása "Támogasd a fennálló rendszert minden nap! Mocskold a gyengét, az elesettet! Okold a melóst, a környezetvédőt, fikázd a hajléktalant! Szólj be a nyugdíjasnak és a munkanélkülinek! Vedd bátran védelmedbe a menedzsert, a bankárt, a befektetőt! Emelj szót az erdők és…..
sZTOJAKOVICH 2013.06.13 00:13:45
Jó poszt FAM, köszi!

Ha igaz az, hogy azért menekülnek külföldre a magyar fiatalok, mert a nyuggerek a magas nyugdíjak révén elszívják az életerőt, emiatt magasak a bérekre rakódó terhek, emiatt alacsonyak a bérek / kevés a munkahely, akkor lenne egy halk kérdésem:

A térség környező országaiban, ahonnan arányaiban TÖBB fiatal menekül és menekült külföldre dolgozni, mint tőlünk, ott még szarabb a nyuggerhelyzet, ez az oka a jelentős különbségnek, vagy valami más?

Ha valaki beírja, hogy nem-nem, tényleg nálunk a legrosszabb a helyzet, csak ez egy ilyen MAGYARBETEGSÉG, hogy nem mozdulunk külföldre, akkor az egy az elmélethez méltó és alátámasztatlan, irracionális alapokon nyugvó válasz lenne, ill. innentől bármit meg tudunk magyarázni a néplélekkel, vagy annak formálódásával.

Nem lehet, hogy aki ilyen nyuggerelméleteket agyal ki, és esetleg véd agyvérzésig különböző fórumokon és blogokon, ki kellene húzza a fejét a homokból, és szétnézni kicsit a hasonló, környékbeli országok között, mielőtt rámutat a haza boldogulása kerékkötőire?

Leírom mi lesz, a többit el lehet felejteni:
A nyugdíjhelyzet önmagában azzal fog megoldódni, hogy a mindenkori kormány garantálni fogja a nyugdíjak értékének megőrzését, azaz az inflációval fog emelni minden évben.
Ha egy legalább 15-20 éves távlatban csak minimális mértékben fog jobban nőni a GDP, mint az infláció, akkor a jelenlegi átlagbér/átlagnyugdíj arány automatikusan javulni fog a bér javára, és tartható lesz a felosztó/kirovó rendszer.
Voilá.
Egyik párt sem fogja CSÖKKENTENI a nyugdíjakat, ezzel politikai öngyilkosságot követne el (és más aljasságokra is hajlandó...). Aki ilyen erő hatalomra lépését támogatná és várja, az illúziókat kerget, és alapszinten nem érti sem a politika, sem a társadalom működését.
sZTOJAKOVICH 2013.06.13 01:03:54
@megfigyelt:
"...igaza van az aktívoknak hogy megengedhetetlen az hogy két átlagnyugdíjas sokkal jobban éljen mint két átlagkeresetű KÉTGYERMEKES család,ezt csak BAROM politikusok tartják elfogadhatónak és nem mernek beavatkozni mert akkor bukták a 2014-es választást."

1. Egy kétkeresős család kasszájában van ~300 ezer Ft + 26600 Ft a családi pótlék + családi adókedvezmény. Egy két átlagnyugdíjasból álló háztartás kap 200 ezer Ft-ot. A rezsiköltség legnagyobb része, a fűtés hasonló az aktív háztartásban is. Nagyjából ugyanolyan színvonalon él a két háztartás. Csak a nyugdíjasok jellemzően támogatják még spórolt pénzükből az aktív leszármazottakat, ahol tudják.

2. Ezt NEM csak a politikusok tartják elfogadhatónak, hanem a társadalom elsöprő többsége is, tehát érdemes átgondolni, kit barmozol le, mondom ezt adózó aktívként.
#135 A Pepsi az egyik legundorítóbb cég a világon: a kilencvenes években nemcsak szerencsétlen filippínóknak (lásd: http://napivaganysag.blog.hu/2013/04/28/ket_szinu_magyar_zaszlo) nem fizették ki a 32 milliárdos jogos nyereményüket, de egy John Leonard nevű fogyasztójukkal is…..
sZTOJAKOVICH 2013.05.26 11:30:35
www.snopes.com/business/deals/pepsijet.asp

"On 28 March 1996, Leonard forked over 15 original points plus a check for $700,008.50 raised from five investors for the remaining 6,999,985 points "plus shipping and handling" and demanded his jet. Pepsi laughed off the claim, pointing out the Harrier had never been offered in the Pepsi Points catalogue and was just in the commercial to provide a humorous completion to the piece. "

1996 március 28-án Leonard 15 Pepsi-ponttal plusz 700008,50 dolcsiról szóló csekkel (amit 5 BEFEKTETŐ dobott össze) követelte a jet-et. A Pepsi kinevette a követelést, rámutatva, hogy a jet NEM SZEREPEL a Pepsi Pont katalógusban, és csak a reklám humoros befejezéseként bukkant fel.

"The Pentagon stated that if Pepsi were to lose the suit, it would still not be able to buy one of the jets."

A Pentagon kijelentette, hogy ha a Pepsi elveszti a pert, akkor sem vásárolhat ilyen repülőgépet.
Szabó Szonja 2005 és 2012 között készítette el az ezerhatszáz lakosú, ukrán-román-magyar határon fekvő Szatmárcseke cigánysorán Ammen című dokumentumfilmjét. Május elején a Toldi moziban tekinthette meg először a közönség az 55 perces alkotást, amelynek kiindulópontja…..
sZTOJAKOVICH 2013.05.11 12:49:02
@mavo:
"nem katolikusok, tehát így is, úgy is a pokol tüzén fognak égni, akkor meg nem kurva mindegy? "

Egy faszt. Még áttérhetnek időben.
Akkor mutatjuk, mi is az igazi országimázs. Osvárt Andi ugyanis Craig Ferguson-nál járt, a CBS késő esti beszélgetős műsorában. Andi vicces, laza  és okos volt: "Magyarország a gyönyörű nők földje" - mondta. Persze, a műsorvezető szépen elsorolta rólunk a szokásos…..
sZTOJAKOVICH 2013.05.09 17:36:36
@balage_81 reloaded:
" az amerikaiak pénze kell nekünk, nem az elismerésük. ehhez meg pont elég, hogy jó nők és jó kaja van, gyertek ide."

Az amerikaiak pont nem egy csinos színésznőcske európai hazájába fognak menni turistának. Leszarják kb.

"kb máshová is ezért mennek + napsütés, tenger. "

Kb. EZÉRT mennek máshova, és kb. ha egy amerikai európai utazásra megy, van néhány olyan ország, ahova kb. 876567-tel több oka van ellátogatni, mint hozzánk.
sZTOJAKOVICH 2013.05.09 17:39:54
@toroloco:
"mi kell annál jobb országimázs, hogy egy jókinézetü fiatal nő ... finoman helyre teszi a vámpir témát"

Pl. finoman NEM teszi helyre a vámpírtémát? :)
Itt van Erdély: VIII. kerület.
Ha van pízed, mindened kiszíjják testvírem, a víredet is.
Ugye ismerik a mondást, miszerint ha a nagymamának kereke meg áramszedője lenne, akkor ő lenne a villamos? Úgy látszik, a szerénynek nem mondható, de a marketing szempontjából kiváló, és általában vitaképes tartalommal dolgozó Véleményvezér nem ismerte. Másnak nem is igazán…..
sZTOJAKOVICH 2013.05.04 08:49:49
@Doomhammer:
"Ha a Balettintézet visszaszerzése nemzeti érdek, akkor azt talán jogszerűen kellene csinálni és ez alatt nem azt értem, hogy beleírják a Balettintézetet az alkotmányba (minek is, hiszen már alkotmány sincs)."

Nem? Hát az miért nem lenne jogszerű? Vagy a kis buksidban egy kőbe vésett jogrendszer van, amit sosem kell a valósághoz igazítani?

"Talán meg kellene alkudni a tulajjal és visszavásárolni. "

Ott beszélik, hogy Szőcs Géza rajta volt az ügyön, és nem sikerült.
Nyilván nem tudod, hogy a tulajdonos felszámolás alatt van, nyilván nem tudsz semmit.
Közeledik a kampányidőszak. A Véleményvezér viszont nem bízta a véletlenre és belehúzott az agitációba: a csúnya Orbán most lebukott, einstandolna egy magánkézben levő épületet( az egykori Balettintézetet). Az már persze a VV-t nem érdekli, hogy az ingatlant a Verók…..
sZTOJAKOVICH 2013.05.04 06:57:28
@Amadeus62:
"Ha nyernek megint fideszék mi lesz a mottó 2017-ben?"

A következő:
"Egyszerűen senkik vagytok, hej!"
:)
sZTOJAKOVICH 2013.05.04 07:04:57
@Terniak:
"Valóban erőlködés a VV cikke, erőlködés ez a cikk is, de ami a legborzasztóbb, az a teljes tájékozatlanság minden oldalról."

Meg a te hsz-ed is erőlködés.
Ez egy válasz poszt volt az utóbbi idők leghazugabb Véleményvezér posztjára (bár erős a "mezőny").
A tények ismertetése.

Szóval a hsz írójának csak azt tudom tanácsolni, amit te írtál: OLVASNI és aztán írni.

Vagy, ha csak a semmit tudja írni, akkor csak OLVASNI.
Mandiner blog Trafikország 2013.05.01 07:01:00
A bürokrácia ostorozója, C. Northcote Parkinson írja egy tanmesében: amikor egy atomerőmű építéséről kell dönteni valami bizottságban, akkor az atomerőmű költségvetését egy pillanat alatt megszavazzák; míg a biciklitárolóról a végtelenségig fognak vitatkozni. Az ok…..
sZTOJAKOVICH 2013.05.01 11:47:11
@Virág et.:
"Elveszítik a megélhetésüket. Tehát kb. mindenüket."

Léci olvasd el az első hsz-emet, abban leírtam a választ...
Aki Miskolcon 5 trafikot nyert, és nőgyógyász, az nem fog trafikozni, hanem bérbe adja a koncesszióját a veszteseknek
Így is jól fog keresni, a vesztes viszont tovább dolgozik a maga kis trafikjában, valószínűleg hasonló jövedelmezőséggel.
sZTOJAKOVICH 2013.05.01 12:20:48
@Steve the Great:
"Értem én, hogy az most a feladat az MNO-nál, hogy balos nyerteseket is találjanak, de a néhány százzal szemben ez a 2-3 nem túl jó eredmény. "

Lenne, ha ez egy verseny lenne...
Találtak.
A néhány száz meg nem túl jó eredmény az 5400-hoz képest, de a "fideszesek taroltak a trafiktendereken" "tényposzt címekhez" képest mindenképp irreális.

u.i.: bocsásd meg nekem, ha néha elvetem a sulykot, labilis alkat vagyok :)
sZTOJAKOVICH 2013.05.01 12:41:23
@Counter:
"A nyertes tsz-ek, állami vállalatok továbbfoglalkoztatták a valamikori tulajdonosokat, vígan ellehettek, ha nem pampogtak túl sokat. Jó, hát tulajdonosból alkalmazottá váltak, na és.
Ugye? "

A példa olyan sok szempontból sántít, hogy alig van kedvem elkezdeni a vitát... kész az ebéd.

Akkor államosítottak, most nem.
Akkor milliókat érintett a tsz-esítés, most a trafik pályáztatás pár ezer embert.
Akkor magántulajdont vettek el, most nincs ilyenről szó.
Akkor egy széles, a komcsiknak ellenálló társadalmi réteget akartak megtörni (sikerült...), és állami irányítást akartak a mezőgazdaságban, most egy, az Ausztriában megszokott, ahhoz kísértetiesen hasonló rendszert vezetnek be.

Rákosiék az őstermelőktől elvették a tulajdonukat, beadatták velük a tsz-be. A trafikot most nem veszik el a vesztes tulajdonosuktól, azt eladhatja, ha akarja, vagy folytathatja dohánytermékek nélkül, csak dohányt nem árusíthat benne.

A kisparasztnak az önrendelkezése szűnt meg az 50-es évekbeli államosítással, az egész, nemzedékek alatt, több száz év alatt megszokott életmódját vették el tőle.

Hogy trafikosok állása megszűnik? Mint ahogy a játékgép-szervizelő állások szűntek meg.
... és nyilván lehet a Naplóban pityergő játékgép-szervizelők gyerekeit és elkeseredett trafikveszteseket mutatni, ha egyszer van egy szándék egy károsnak ítélt tevékenység visszaszorítására, és abból a tevékenységből egy réteg élt, az persze, hogy veszteséggel jár.
A bankok visszanyesése a banki dolgozók létszámleépítésével járt. ...stb.
Ha az igazi kábítószerek forgalmazását tényleg be lehetne tiltani, nemcsak hatóságilag (hehe), akkor annak is rengeteg vesztese lenne.
Nem is hinnénk, hogy ennyire sokféle csokoládé létezik, de ha jobban belegondolunk, a csokoládék világában legalább olyan nehéz eligazodni, és igazán jót választani, mint mondjuk a borok esetében. A kakaóvaj, amit a csokoládéipar különböző területein alkalmaznak, teszi…..
sZTOJAKOVICH 2013.04.27 20:08:04
@Krumpli:
hu.wikipedia.org/wiki/Nug%C3%A1t

A valódi nugát pörkölt mogyoró, cukor és kakaóvaj elegye

A csokoládévaj gondolom a kakaóvaj szeretett volna lenni... :)
#94 A zsiráf latin nevét (Giraffa camelopardalis) egy ókori tudósnak köszönheti, aki egy szafarit követően annyira zavarba jött az ott látott, természetellenesen kinéző állattól, hogy elsőre azt hitte, ez valami evolúciós zsákutcába vezető kereszteződése a tevének és a…..
sZTOJAKOVICH 2013.04.21 13:46:40
..
sZTOJAKOVICH 2013.04.21 13:25:45
Akár hiszitek, akár nem, Szomália egykor élhető hely volt. Az ország 1960-ban szabadult fel a brit és olasz gyarmati uralom alól. Az állam erőteljesen a szocialista értékrendet követte ezért a 70-es évektől államosítások kezdődtek. Bár a 74-75-ös szárazság és az Etiópiával…..
sZTOJAKOVICH 2013.04.19 15:20:51
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
A szomálik, akárcsak a sémik, az afroázsiai nyelvcsaládhoz tartoznak, de nem sémik, hanem kusiták.
Folyamatos támadások érik a kormányt a stadionépítések miatt. De vajon tényleg olyan egyszerű-e a képlet, mint ahogy látszik?! Tényleg felesleges pénzkidobás-e a magyar futballba ölni milliárdokat. Ha jobban a dolgok mögé nézünk, kiderülhet, hogy nem. A stadionépítés pedig…..
sZTOJAKOVICH 2013.04.13 21:03:16
@Secnir:
""amikor EGY darab NBI-es meccs nézőszáma felülről üti az ötezret?"
alulról."

Hát egy operaelőadás?
Van fogalmad róla mennyi pénzt költ a kormányzat évente az Operaházra?
8 milliárd forintot bazdmeg, MINDEN ÉVBEN.
Mikor voltál utoljára operában?
... és az a 8 milliárd miért nem fáj, bazdmeg?
sZTOJAKOVICH 2013.04.13 21:39:58
@Secnir:
Meguntalak, trollocska, már nem vagy szórakoztató.
Bye-bye! :)
sZTOJAKOVICH 2013.04.17 08:53:08
@agresszív kismalac:
"Gondolom, nem véletlen, hogy az igen tisztelt posztíró nem nagyon szállt be a vitába.:-) "

Ezt én sem gondolom. :)
Ahhoz túl sok a bunkó, primitív, IQ-nindzsa, egybites, orbánfób tucattroll, aki elemi gazdasági összefüggéseket sem képes értelmezni, akivel felesleges vitát kezdeni.
Érdemi kontra-hsz nem érkezett...
Nincsen hangotok! :)
       Aki esetleg nem tudná, a Magyar Hírlap gyakornokaiból toborzott rezsimbarát Tutiblog nem találta elég csinosnak Kim Lane Scheppelét, a Princeton University professzorát. Mielőtt az Olvasó felháborodna a nullponti energiával szélhámoskodó Széles Gábor…..
Tiszta Beszéd Bér/feszültség 2013.04.12 10:37:51
 Ha konkrétan nem is fogalmazódik meg a kérdés, valahol mindannyiunkat foglalkoztat, hogyan lehetséges az, hogy Magyarországon időben ugyanannyit dolgozik az ember és minden ugyanannyiba vagy többe kerül, mint a Lajtán túl, mégis töredékét keresi a munkavállaló, mint a francia…..
sZTOJAKOVICH 2013.04.13 11:23:31
@LEndy: "De menj csak be egy barkácsboltba. Ott úgy mész oda egy eladóhoz, hogy "elnézést a zavarásért". "

Ez kurvára igaz! :)))
sZTOJAKOVICH 2013.04.13 12:06:50
@Holotattoo Elie:
"Random East-Midland keresés a rightmove-on, házak 18 miska körül:"

1. Egy részük osztott konyhás és "50% shared ownership basis"
2. Én is tudok Pesten lakást 3 millióért, van egy csomó...
www.ingatlanbazar.hu/HU/ingatlan-VIII-kerulet-Lakas-Elado-7-10-214?priceTo=4
sZTOJAKOVICH 2013.04.13 12:12:03
@Brix:
"Nincs igazad! Statisztikailag ki van mutatva, hogy egy angol átlagbérből kevesebb idő alatt lehet megvásárolni ugyanakkora területű ingatlant, mint Magyarországon. "

1500 Fontos bérről szólt a fejtegetésem, ami még több is, mint az angol minimálbér.
80 misi egy átlag angol lakás.
Magyarországon 13 misi.
80/13=6,15
Ennyi különbség van kb. a fizetésekben is, hozzátéve, hogy az angol minimálbér jóval alacsonyabb az angol átlagfizetéshez képest, mint Magyarországon.
Tehát aki kimegy, és nem egyből egy átlagos angol állását kapja meg (a legtöbben sohasem érik ezt el), hanem X évig minimálbér közeli pénzeket kap, az szív ilyen szempontból. Megélni megél, ezt nem vitattam.
Annyit talán már mindenki tud Dubajról, hogy az emirátus szülötteit nem érik olyan kihívások az életben, mint a napi kosztpénz megteremtése, ahogy nem kell rettegniük a munkanélküliségtől vagy a helyi valuta, az emirátusi dirham gyengülésétől sem. A dubaji emirátus lakossága…..
sZTOJAKOVICH 2012.02.20 14:42:06
Őszintén szólva én nem döbbentem meg, amikor az ELTE HÖK kijött ezzel az állásfoglalással a tegnapi, Hallgatói Hálózat által szervezett tüntetés és előadófoglalás kapcsán, amelyen még a roppant cinikus és tájékozatlan Index-tudósító is felháborodott. Aki járt…..
  Tűzoltók tüntettek pénteken a brüsszeli utcákon. Az ok: a kormány szigorítani akarja nyugdíjazási feltételeiket, így megszűnne az eddigi korkedvezményes, 58 éves nyugdíjkorhatáruk. A tűzoltók nem kímélték a velük szemben kivezényelt rohamrendőröket, a meglehetősen…..
sZTOJAKOVICH 2012.02.12 11:07:43
@Virág et.:
"Így van, az igazi, konzervatív hazafiak víz helyett molotov koktélt meg utcakövet használnak. A vízágyú a liberális mocsok fegyvere. "

Honnan tudod, hogy azok a belga tűzoltók milyen politikai irányultságúak?
Én kilőttem volna kapásból 1-2 derék, dolgozni szerető, felelős, szakmájára felesküdött tűzoltó szemét, hogy a többiek vegyék az adást, mi az, hogy tüntetés, és mi az, hogy vigyorogva locsolom a rendőrt fecskendővel a mínuszban.
A kilőtt szemű tűzoltót pedig már el lehet küldeni, mert nem tudja ellátni a munkakörét. :)))
Az USA-ban éles lőszerrel oszlatják fel a köcsögöket.
sZTOJAKOVICH 2012.02.12 11:13:45
@TaTa86.:
"Egyébként nem fognak kapni béremelést, szóval a rinya jogos valamilyen szinten."

A tűzoltók elmaradt, és a bíróság által már 2007-ben megítélt pótlékát Gyurcsányék helyett is az Orbán-kormány fizette ki.

Nem tudom mit nem lehet érteni a birkáknak.
NINCS INGYENEBÉD.
Nincs olyan, hogy engedjük már el a derék rendőrt meg a serény tűzoltót, mert 50 évesen már egy roncs...
Ez ment eddig, innentől pedig megszűnt ez az előjog.
A lehető legbonyolultabb emberi helyzeteket produkálja, mikor az apa kiléte bizonytalan vagy csupán az anya, esetleg a szerető vagy csak kevesek számára ismert tény, hogy a biológiai apa nem az, aki hivatalosan a papírokban szerepel, és aki annak hiszi magát. Előállhat ilyen helyzet…..
A Magyar Telekom idén elég sokat várt a Kapcsolat koncert bejelentésével. A szerdán tartott sajtótájékoztatón viszont filmbe illő módon az utolsó pillanatban jött a visszaigazolás, úgyhogy elárulhatták: az idei ingyenes koncert sztárvendége Kesha lesz június 25-én az 56-osok…..
AZ NME már pár napja exkluzívan bemutatta a nemrég nálunk is járt digital hardcore alapvetés visszatérő lemezét, de jobb később, mint soha. ..
sZTOJAKOVICH 2011.05.15 09:27:35