Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aki nincs

117 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
'akkor még négy éves voltam!' mentegetőzik a pisti amikor a szerelmi afférjairól kérdezik (12:54-nél), de most már persze minden más, hiszen 'hát már múltam egyszer öt ' (8:42-nél)eljön az idő, amikor ezt egyszer mindannyian elmondhatjuk majd magunkról, ahogy most például épp az…..
mindenek előtt az egyik zene, természetesen rólad: Autumn Bells by Gidge aztán egy kis emlékeztető, hogy miként jutottunk idáig, legalábbis szorokin szeirnt:'s akkor megláttam én a szívemmel az emberiség történelmét. hangok sokmilliós raja vett körül: ágyak milliói…..
minden reggel az a reggel, amióta nélküled ébredek,állandósult a jelenidőm, már évek óta tart ugyanaz a reggel, felkelek, teszek-veszek, biciklizek, tekerek és forgok körbe-körbe nélküled, nagy csend a csend, ezért sokat beszélek, máskor meg még többet hallgatok, olyan mindegy,…..
harminckét éves lettem én meglepetés e szerzeményzene-bonaajándék mellyel meglepememe html jegyzetbenmagam magamharminckét évem elszeleltde jó zenékre alig telt azám hazám!pedig lehettem volna ügyesebbnem ily töketlen, szétesettblogger-nyuggerde nem lettem, mert úgy esetthogy a…..
valami jön. a videó szerint a fagy, a kedvem szerint az ősz, az időjósok szerint a jóidő, gyakorlatilag a vihar, de lehet hogy egyikse, vagy mind, egyszerre. akárhogyis, akármi lesz, már most van erről egy zene: ami valójában egy remix, és így megjelent már négy éve: ez…..
'mi a fontosabb? ezer vágyat kielégíteni, vagy egyen teljesen úrrá lenni?'kérdezik az egyik kedvenc filmemben, a szamszarában (ami nem ez a szamszara, de ez se rossz), és bár alig hiszem, hogy a legtöbb díszdzsoké komolyan elfilozofálgatna ezen a kérdésen, az biztos, hogy én mindig…..
a mai nap éppen megfelelő arra hogy peter gabriel budapestre szálljon, és emiatt mentegetőzhetnénk is e késői poszt miatt, hogy azért nem tudtunk írni, mert az egész egyzene stáb kint csápol a papp lászló sportarénában. bár nem így történt, és elvileg én sem vagyok egy akkora…..
naná hogy én is voltam lemezboltos, mint a legtöbb hozzám hasonló, nagyranőtt gyerek, akiknek muszáj valami munkának látszó dologgal elkápráztatni a felnőtteket. persze én is vidéki kisvárosról álmodtam, gyönyörű lányokkal, ahol az én lemezboltom az egyetlen komolyan vehető…..
úgy terveztem, hogy pont a költészet napján megpróbáltam kihagyni a szavakat, de már most vesztésre állok. mert nem feltétlen ez a kedvenc vers feldolgozásom, amit majd mindjárt, csak előtte bevonulnak a győztes szavak; és nagyon sokat vacilláltam hogy amit igen, azt miért nem,…..
régi vágyam egy kossuth díjas idézettel kezdeni, így essünk is túl rajta, asszondja:'annyi minden változik, nem biztos semmi sem / legalább te legyél az nekem'hát persze hogy a kedvenc kiadójára gondolhatott ő is.hiszen a menthetetlenül átalakult zeneiparban még mindig biztos…..
év elején összegező listákat írni felettébb eredeti és főleg izgalmas dolog, így miután túltettük magunkat ezen a megdöbbentő fordulaton, rögtön jöjjön is egy másik, ilyenkor szintén ritkaságba menő tevékenység; az új évi fogadalom! fogadom hogy nem írok sokat,…..
már az elején, nehogy zsákbamacska legyen, menjünk tutira; azt mondja erről a wikiszótár (brr) hogy a nosztalgia (főnév)'erős vágyakozás múltbeli érték után; nagy sóvárgás, áhítozás olyan után, amit már ismerünk, átéltünk vagy ilyennek gondolunk.'még példát is hoz,…..
'gyermekkoromban oly sok esztendeig hallgattam, hogy később sose tanultam meg beszélni, én vagy hazudni tudok vagy hallgatni. ami az életrajzomban van, az hazugság. amit az emberek beszélnek rólam, az is hazugság. én úgy tudok hazudni, hogy megélhetnék belőle. onnan tudtam meg: nem…..
nna, innentől kezdve egy nap híján egy évig minden nap nemszületésnap, legalábbis az egyzene szempontjából; mindjárt el is kezdhetünk partizni, de a mai egyzene ettől függetlenül még a születésnapozó hármas jegyében telik, mert az előadó egy trió, abból is a montmartre. az…..
szegény amelie, és yann tiersen bánatosan menetel az egyre nagyobb közhely kategória felé, cserébe most már le se vakarhatják magukról a klasszikus táblát; boldog-boldogtalan tudja már hogy miről van szó, ide nekem egy tangó harmonikát, vagy egy zongorát, és elpütyögöm a…..
van ez a petri vers, a büszkélkedés, hát ezt nézd meg, basszameg: nézz szét ezeken a. ezt mind én hagytam abba. amikor a legkevésbé szerettek volna abbamaradni. na, és persze van erről egy zene. igazából kurvára nem erről akartam írni, és nem, nem erről szólt ez a zene sem.…..
ha őszinte akarok lenni, akkor az az egyik legfogósabb kérdés ezzel kapcsolatban, hogy tényleg őszinte akarok-e lenni; a válasznál sokkal fontosabb, hogy most nem, ma nem, ma nem ilyen érzelmes - giccses - savanykodós poszt lesz, nem, ezt már legalább fél éve tervezem, hogy leírjam,…..
és akkor jöjjenek a jó hírek; egyrészt ugye tényleg tavasz van, másrészt, ezzel szolid összhangban, az utóbbi évek legjobb koncertjét, előadását, buliját, isten tudja miét kapták meg a rászorulók a péntek éjféli kid koalán, így a mai bejegyzés a megtépázott fülű…..
vannak zenék, amik olyanok mintha kinyitnád az ablakot; megváltozik tőlük a levegő. már pár hang után is más lesz a hangulat, érezni lehet a változást, mintha befújnád légfrissítővel a szobát. és ebben az a legjobb, hogy minden alkalommal működik, tehát számítani lehet rá,…..
már egy jó ideje kimondottan vidám bejegyzést akarok írni, puszta kalandból, de mindig megvan az alibim, hogy várjak még vele; most például az, hogy kinéztem az ablakon. ismerek olyanokat, akiknek ugyanúgy megvan mindig az alibijük arra, hogy örüljenek, mint ahogy nekem arra, hogy…..
ti jók vagytok mindannyian,miért csinálnátok hát rosszat?néha úgy vagytok a rosszal,mint a gyerek a csavargással.ujjong, eltéved, sirdogáls hazakívánkozik.(józsef attila) sajnálom, hogy ezt mondom, de mind olyan egyformák vagytok. én, ti, ő; személyes névmásokból áll…..
volt egy pillanat a reggeli kávé csiholásban, amit fölöttébb kedveltem: amikor már majdnem kész, arányban a tej, az aroma, a kávé, és beteszed a mikróba, rányomod hogy forogjon, és vizsla szemeiddel azt figyeled, mikor mozdul meg a tej. reflexjáték ez, szinte csocsó: amikor elindul…..
és így megy ez már hónapok óta, én itt vagyok, te ott vagy, én ezt teszem, te azt teszed, én így látom, te úgy látod, én ezt mondom, te azt mondod, én ezt tartom helyesnek, te azt tartod helyesnek, nekem erre van szükségem, neked arra van szükséged, nekem ez fontos, neked az…..
a neocitrán az új kávé mostanában, így nem csoda, hogy még ébren is arról álmodok hogy mi lett volna ha; ha nem kelek fel, ha hamarabb kelek, ha beadtam volna a pályázatot, ha nem adtam volna be, ha megborotválkoztam volna, ha még mindig nem, ha jobbra megyek, amikor balra mentem, ha…..