Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stuckie

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt években nem csak a katonák testi épségének védelme került előtérbe, kezdve a ballisztikai védőeszközökkel, hanem a hallás védelem is prioritást kapott. Gyakorlatban ezt úgy kell elképzelni, hogy ha egy eldugott FOB-ról elindul egy őrjárat akkor a sisakokon és…..
Combat Gear Blog ACH 2011.09.11 14:27:00
2000 környékén az amerikai különleges rendeltetésű alakulatok számára szükségessé vált egy olyan sisak rendszeresítése ami amellett, hogy könnyebb mint a korábbi PASGT sisak, formájából adódóan jobban megfelel a speciális feladatkörnek.   A következőkben használt…..
stuckie 2011.09.13 21:26:10
@ozseb: Szerintem sokat számítanak a különféle párnázások, kábé abban a sorrendben javul a komfort, és a felhasználóbarát kialakítás, ahogyan említetted a gyártókat . Ugyanez igaz az állszíjakra is. Karakteres különbség tapasztalható a stock, és például egy Ops-Core H,X-Nape között.
A megnevezés azért sikeredett ilyen ködösre, mert többszöri kereséssel sem sikerült találni a hátizsákról semmilyen információt, vagy képet a felhasználásról.   Annyi biztos, hogy civil forgalomba nem került és általánosan rendszeresített felszerelésként sincsen…..
Az elmúlt 100 évben a hadseregekkel együtt, a harctéri felcserek felszerelése is sokat változott, és legfőképpen jelentősen kibővült. Az első világháborúban még csak egyszerű ápolókként vagy sebesült vivőkként kerültek alkalmazásra, míg a második világégés során már…..
stuckie 2011.08.18 21:12:40
@N3: A táska használtan lett vásárolva, és a színkódolt zsebek már nem voltak benne. Ja, és nem kiképzés biztosítására használták.
Üdv.
stuckie 2011.08.25 00:19:30
@N3:
"Azok akikkel én találkoztam a fentebbi pár ezerből azok TACOPS M9 zsákot (Eagle gyártmány) és az LBT 1562A Tactical Field Care Medical Backpack-et használták szinet kivétel nélkül illetve láttam még TAG Advanced Medical Backpack-et is..."
A tréning pédányok is on the field használatban voltak/vannak, MARSOC és NSW katonák is szeretik őket,sőt még "snassz" BHI S.T.O.M.P. I-II is elő-előfordul náluk. A TACOPS M9 nem EI gyármány. Egy áfogó termékpalettával rendelkező cég, a TSSI gyártmánya. Amúgy van náluk minden, a a különböző képzésektől kezdve, logisztikán, raktározáson át, a hadicuccokig mindennel foglalkoznak.
A London Bridge Trading Company remélem már nem ismeretlen az olvasók között. Ne lepődjön meg senki ha hasonlóságot vél felfedezni a Fireforce vagy Eagle tártartókkal, ugyanis egy-két részlettől eltekintve ez szinte megegyezik azokkal.   A LBT nyitott tártartójának fedele…..
stuckie 2011.08.23 06:25:27
@dudi01: Ez igazából tényleg csak kényelmi funkció (befűzésnél könnyebb a merevített hevedert vezetni)más szerepe nincsen. Vannak más high end gyártók(MSA-Paraclete), akik gyakorlatilag mindent lehagynak, nincs merevítés, patent, semmi. Csupasz heveder, a vége visszahajtva, levarrva, oszt' fűzze a paraszt ahogy akarja.
A Gorka nadrág szinte ugyanazokkal az előnyökkel rendelkezik, amiket már korábban leírtunk. A szabásából adódóan elég kényelmes, alá öltözetnek is van benne hely, illetve közvetlenül a gyakorlóra is fellehet húzni.   A nadrágon mindkét oldalt „kéz…..
stuckie 2011.06.12 14:17:49
@dudi01: Nerpa.
Bulgáriában a két részes MAV mellényt viseltem. A mellényen 4 LBT tárzseb, hasonló mint a fire force, 1 sds kulacs zseb, 1 sds IFAK és egy EI gránátzseb. Mivel hajnalra elértük a tervezett táborhelyünket, ezért a későbbi feladatok során a táskákat leraktuk, így pedig a mellény…..
stuckie 2011.06.01 09:02:34
@Big-B: Lehet, hogy sokat kell mókolni rajta, mivel át kell rakni a csatlakozási pontot. ITT 6015-ön ugye oldalt, "ferdén" van a csatlakozás, ezért más készüléken, a J-arm miatt átlósan fog állni az NV. Mi ATN Viperrel,és Lomo ELF-1 -el próbáltuk mindkettőnél ez volt a gond.
  A Source cég nem csak katonai felszerelésekkel, hanem civil túra szandálokkal, cipőkkel és camelbak-el is foglalkozik. Emellett a hadsereg számára gyárt camelbak-et, amiből több típussal is rendelkeznek, sőt még mellényt és táskát is készítettek, de ezek nem kerültek…..
stuckie 2011.05.21 22:33:49
@ozseb: Combat cam talán..