Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shepherd

64 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szálka Teszt - horgászkajakok 2009.04.26 20:46:00
Horgászkajak kipróbáló vasárnapot tartott a Szálka. Tudjuk, hogy van, tudjuk, hogy fasza csak még nem próbáltuk. Világhírű tesztmesterünk három típust ízlelgetett, de a tapasztalatok megosztásával megvárjuk Őt. Addig is képriport, meg a végén varázslatos…..
Szálka Orvhorgász varjak - anno 2009.04.23 06:00:00
1989. április 12., szerda - A Balatonon, ahol részleges halászati tilalom van, az orvhorgászoknál is nehezebb féken tartani a varjakat. Ezek, az időnként és helyenként hasznos madarak, az ívás időszakában valóságos hadjáratot indítanak a keszegek ellen.A keszeg, az ívás idején -…..
A barátaink alkotta Pannon Kenguru Team hirdetett szemétszedő akciót Szegeden, az eseményen részt vevőknek szeretnének minél több fórumon köszönetet mondani. Természetesen a Szálkának küldték el először az anyagot és persze, hogy a Szálka azonnal helyet biztosít…..
Földhöz ragadva Hinta írta II. 2009.04.05 13:30:00
 1. kép - Gazdagrét, Lantos utca, lépcsőház - Külső, belső - nappal Egy rosszarcú fiatalember a postaládákat feszegeti. KUTYA: Megálljon csak fiacskám! Talán elvesztette a gázszámláját? Na tünés innen, mielőtt feltépem az orrlyukát a halántékáig. Fiatalemben elfut,…..
Az előbb szóltunk, hogy extrém horgásztörténetek nem csak vérnősző halőrnő nádasba hurcolásáról szólhat, hanem igenis lehet veszélyes üzem. S itt nem csak a lékpecáról szólhat a dal. Legyezni például tessék napszemüvegben! Mindig...
Szálka Vaniliás-hármashorog 2009.03.26 18:25:00
Tessék vigyázni ! ..
Szálka Ribnik 2009.03.24 15:42:00
A szálka legyezni volt Boszniában. És nagyon tetszett neki.  „A horgok szakállát meg nyomjátok le! Bpete”  jött emailon az utasítás. Tudni kell, hogy egy alig néhány centis műlégy horga igen kicsi a rajta lévő szakáll meg szinte alig látszik. Szemüvegben…..
Szálka Rák-vaj - vagy rák-zsir. 2009.03.10 10:42:00
VALÓDI MAGYAR SZAKÁCSKÖNYV IRTA: ZILAHY ÁGNESKiadja: A "MAGYAR NŐK LAPJÁ"-nak kiadóhivatalaBudapest, 1892.A szépen, tisztán megmosott rákok apró lábait szedjük le gondosan, hogy a nagyollója és farka a ráktesttől szét ne hulljon, ha leves előtt vagy leves után…..
Szálka Természeti értékek 2009.02.24 12:11:18
Esetleg akar valaki Természeti értékek (?!)  kategóriában szavazni ?..
 Azt olvassuk, hogy az Egri Közműtervező és Kivitelező Iroda Bt. készíti a kétéltű-átjárók és terelők („békaátjárók”) kivitelezéséhez a kiviteli tervdokumentációt a tenderterveket és intézi a közútkezelői hozzájárulások…..
1971-ben Ramsarban fogadták el (Irán), 1975-ben lépett hatályba. Hazánk 1979-ben csatlakozott hozzá. Jegyzőkönyv készült 1982-ben Párizsban, amely 1986-ban lépett hatályba. Az egyezmény célja a vízesélőhelyek megőrzésnek elősegítése és ehhez megfelelő jogi, intézményi,…..
London városi tanácsa elképesztõ dologra készül: kiásatja a város rég eltemetett folyóit.Merthogy nem csak Temzéje van neki, hanem Rodingja, Wandle-je and Colne-je is - egyik bebetonozva, másik föld alatti csőbe préselve, harmadik meg a külvilágot elzáró beton magasfalak közé…..
Shepherd 2009.01.30 09:06:39
@gringo: A Nagykörút kis részén lévő holtág első megközelítésben nem volt beteme, sőt, Reitter Ferenctől, a Közmunkatanács első főmérnökétől származó műszaki terv a mélyfekvésű területeket hajózható csatornával szerette volna összekötni, felélesztve az egykori folyóágat. A csatorna 8 láb mély, 120 láb széles lett volna, északi és déli végén egyaránt zsilipkapukkal elválasztva a Dunától. Reitter szerint az építés költségei 11 125 155 forintot és 87 9/10 krajcárt tettek volna ki. A csatorna megvalósítására létrejött a Pesti Dunacsatorna-társaság, majd 1868-ban Mention Alphons és üzlettársai lefoglalták maguknak az előmunkálatok jogát, vállalva, hogy 4 év alatt kiépítik a legnagyobb dunai hajókkal is hajózható ágat, 12 híddal és 48 rakodóhellyel. A csatorna partjaira látványos palotasorokat terveztek. A csatorna végül pénzügyi okok miatt nem valósult meg, a helyén futó közúti nyomvonal azonban véglegesen bekerült a városrendezési tervekbe. Ma is ott szopunk.
Szálka horoszkóp 2009 2009.01.27 06:00:00
A kínai asztrológia – akár a művészi kínai haltejfestészet – évezredek óta ismert és alkalmazott tudomány. A kínaiak hagyományosan a tavaszünneptől (holdújév) számítják az újév kezdetét, amely a február eleji újhold felkeltéhez köthető. Pontos dátuma,…..
November 3.-án írtunk két közbeszerzési pályázatról.  -Miszerint az állami vizek kezelői haszonbérletet fizetnek az államnak. Az állam kitudja, hogy milyen módon számolva ebből a pénzből fordít telepítésre a természetes vizekbe. Állítólag ez úgy történik, hogy…..
Szálka Telepítés. Így ? 2008.11.03 12:55:29
A közbeszerzési Értesítő mai számában a Halászati és Öntözési Kutatóintézet, ( http://www.haki.hu ) Szarvas,  két ajánlati felhívására is bukkantunk. Az állami vizek kezelői haszonbérletet fizetnek az államnak. Az állam kitudja, hogy milyen módon számolva ebből a…..
Szálka Nagyfeszültség 2008.10.17 20:53:00
Már megint rossz hírt olvasunk. Súlyos égési sérüléseket szenvedett az a 14 éves batéi fiú, aki pecabotjával belevágott egy nagyfeszültségű villanyvezetékbe. A baleset kedden délután történt, a fiút súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Már…..
A Sió Siófok belterületére eső szakaszán egészségügyi és esztétikai okokból ismét szükségessé vált a víz cseréje.A Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság közleménye szerint pénteken reggel nyolc órakor a Kiliti duzzasztó megnyitásával megkezdik a…..
Alant egy tényleg nagyon fontos jogszabály. Lehet kéne időt szakítani a bennünket is aggasztó kérdésekre. A példákat meghagyom a kommentelőknek. 24/2008. (X. 8.) KvVM rendelet a védett tokfajok hasznosításáról A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 44.…..
Szálka Horoszkóp-október 2008.10.01 12:00:00
Kos (március 21.- április 20.) Fontos lesz a munka, a kötelezettségek ellátása, szívesen szélesítik a látókörüket, tanulnak, művelődnek. Bár ezt a művelődést nem erőltetném, eddig sem ment vele semmire és nem is látszik meg.  Munkájukban és pénzügyekben is…..
Szálka Horoszkóp-szeptember 2008.09.01 16:55:00
Kos (március 21.- április 20.)A hónap második felében szinte ölébe hull a szerencse! Addig viszont lesz néhány keményebb pillanat, felszerelés vízbeesése, csonti szájba spriccelés, keresztbe dobás. Főleg, ha el akar titkolni egy tévedést, mert a maszatolás csak tovább…..
David Hayes unokája csak megkérte őt, hogy tartsa orsós botját, míg ő a fürdőszobába megy. Úgy tett. És másodpercekkel később kifogta az állam 10 kg-os rekordharcsáját. Alyssa édesapja Karácsonyra vásárolta neki a rózsaszín, Barbie horgászbotot, és ő néhány édesvízi…..
Földhöz ragadva Lenin 2008.08.23 06:18:00
Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog!   ..
Szily kollega megemlékezett a versenyről. GRATULÁLUNK..
Faszán alakul ( halállomány szabályozása... muhahaha )Szeptemberben döntés születhet arról, hogy holdinggá alakul a Balatoni Halászati Zrt. A tervek szerint külön kft.-k veszik majd át a tógazdaságok működtetését, illetve a kereskedelmi és halfeldolgozási tevékenységet. A…..