Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Töksi

0 bejegyzést írt és 321 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Habsburg-család sok-sok évszázadon keresztül uralkodott Magyarországon, némely tagja pedig itt is élt hosszabb-rövidebb ideig. Íme a Habsburgok kedvenc helyei...
  Vadonatúj, korszerű közepes helikopterek beszerzését jelentették be még tavaly decemberben. A 16 darab, közepes kategóriába tartozó helikopterrel közel fél évszázados korszak ér véget, a Mi-8-as és Mi-17-esek végleg kivonásra kerülnek.   Először is tegyük helyre, melyik forgószárnyast fogják…..
Töksi 2019.01.10 18:04:18
Az Év Mérkőzésének nevezik Szlovákiában az angolok elleni meccset, a közvélemény döntetlent vár. A nyilatkozatok alapján a játékosok tisztelik, de nincsenek elájulva az ellenféltől. A meccs előtt a szlovák és angol huligánok már összecsaptak...
Töksi 2016.06.21 13:50:18
@Nátán Apfelbaum: Mosmér? Szent István az egész országot ajánlotta fel Máriának. Hogy most néhány megye Szlovákiának hívja magát, attól az még Mária országa :-)))
Nemcsak az idő volt fagyos, de a német szurkolók is lefagytak, amikor a szlovák szupersztár, Marek alaposan felvarrta huszonötről a labdát a jobb felső sarokba. Ezzel a góllal egyenlítettünk, de 1:3 lett a vége - Szlovákia először győzte le hazai pályán Németország válogatottját...
Töksi 2016.06.02 10:14:43
@röf: @Csehszlovák Kém: még az EB-n is összekerülhetünk ám. :-)
Akkor gyorsan kiderül.
Étteremmarketing Ne nyald be! 2016.05.18 08:15:28
Elöntötte a médiumokat (köztük még a RTL Híradó is beszámolt róla) a gödöllői cukrász bácsi, Barna Illés története, miszerint egy névtelen bejelentés miatt be kell zárnia az üzletét. Az internet népe elkezdett aláírásgyűjtésbe kezdeni az idős cukrászért, a cukrászdájáért, és persze, mély…..
Villámvéleményt írni fél oldalban a Becstelen Brigantykról? Nem könnyű feladat. Ez a film ugyanis egy szórakoztató - bár ugyanakkor megosztó - de kétségtelenül egyedi Tarantino mozi, lenyűgöző karakter-megformálásokkal, szenzációs párbeszédekkel, Brad Pitt és Christoph Waltz zseniális játékával. Egy…..
Töksi 2016.01.07 14:54:59
@Aldou Raine: Érdekes, nálam a Django és a brigantik a két legszarabb filmje, ha Waltz nem játszott volna bennük, teljesen értékelhetetlennek tartanám mindkettőt. Ja nem, az Alkonyattól pirkadatig a legszarabb :-)
A Ponyvaregényt szeretem, de annál jobbnak tartom a Jackie Brown-t.
... ha másra vágyunk, mint a hagyományos fehér porcelán. forrás forrás forrás forrás forrás forrás forrás forrás forrás forrás..
A 24sata.hr újságírói bejárták Horvátország nyilvános vécéit és megírták az összegzést. Több, mint száz vécébe merültek alá (természetesen csak képletesen) az erős gyomrú oknyomozók és az alábbiakat tapasztalták: A legrosszabb a helyzet az A3-as autópályán Zágráb…..
Még tisztán emlékszem, hogy ezt a filmet anno az egyik cinema city moziünnepen néztem a Camponában (lehet, hogy akkor még Palace volt, ez a része már ködös). És arra is emlékszem, hogy mennyire tetszett - főleg a szerintem meglehetősen gyengére sikeredett Halálbiztos után. Pedig…..
Az első bécsi döntésre emlékeztek a DAC ultrái. Elszabadultak a nacionalista indulatok a Facebookon. Érik Szlovákiában is a szkenner, nem bírtak magukkal a Dunaszerdahelyi AC ultrái, politizáltak egy kicsit. A DAC-Senice mérkőzés 38. percében (érted, 1938) molinót feszítettek…..
Töksi 2014.11.03 14:32:34
@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt: Nem mosom össze, sőt! A trianoni döntés természetesen igazságtalan volt, az első bécsi döntés pedig ennek egy részleges és igazságos reparációja.
Ettől függetlenül én nem raknék ki ilyen drapit egy focimeccsen. A pozsonyi parlament vagy az elnöki palota előtt viszont simán.
Az évtized mérkőzésén győzték le a spanyol csillagokat a Tátra alatt! Szlovákiában véget ért a spanyol futball uralma a világon Spanyolország selejtezők során 2006-ban kapott ki utoljára Svédországtól A szlovák csapat 150 ezer euró (cca. 45 millió forint) jutalmat kap a…..
Bejött-e a futballkártya alkalmazása Lengyelországban? A dotoho exkluzív interjúja Krzysztoffal, egy Prágában élő Legia drukkerrel. Fékezett habzású hiszti van kibontakozóban Magyarországon, nem lehet többé meccsre járni - írja a cink.hu. Már ha egyáltalán még valakit…..
Töksi 2014.08.15 11:32:04
@Csehszlovák Kém: Miért mondja még valaki az Andrássy útra, hogy Népköztársaság útja, az Oktogonra, hogy November 7-e tér? :-)
A Dózsa kb. azóta nem Dózsa, mint amikor a fent nevezett közterületek nevet váltottak.
Mondjuk nekem Dózsa, de én fradista vagyok, nekem szabad ;-)
Töksi 2014.08.15 12:26:52
@Csehszlovák Kém: Basszus... egy szaros vessző hiánya miatt teljesen más értelmet nyert a mondanivalóm... :-)))
Szóval azt akartam kérdezni, hogy "Miért, mondja még valaki az Andrássy útra, hogy Népköztársaság útja, az Oktogonra, hogy November 7-e tér?"
Szóval nem megerősíteni akartalak, hanem épp ellenkezőleg :-)))
Amúgy meg ha jól rémlik, MTK-s vagy, nem?
Töksi 2014.08.20 17:43:13
@Csehszlovák Kém: Hanem? Nekem tényleg az MTK volt berögzülve valamiért.
ABC projektünk B betűjéhez választottam Tarantino tíz évig tökéletesített forgatókönyve alapján készült zsidó-bosszú filmjét. (Az A betűs filmemet itt olvashatjátok.) Második világháborús karikatúra filmnek is nevezhetjük, vérből, abszurditásból, zsenialitásból nincs…..
Töksi 2014.07.04 09:32:23
@tisztapista: Szerintem egy csomó nemnácit is gyilkoltak a filmben Pitték. Hacsak nem tekintjük axiómának, hogy német=náci :-)
Töksi 2014.07.04 09:35:15
@Lenina Huxley: Waltz mindenkit lemosott, egy zseni a fickó. A többi alakítás max átlagos volt. Szerintem Pitt is tudott volna jobb lenni, de ez a fogösszeszorítós, viszonylag bugyuta karakter nem az ő hibája.
Legyél te is holland csodacsatár! Ahogy azt Szily Laci is bemutatta a cinken, sokan nemcsak van Persie fejes góljába szerettek bele, könnyen be tudott húzni az egész jelenetsor hangulata. Napok teltek el a holland-spanyol óta és még mindig nem bocsátom meg magamnak, hogy a Cross…..
Jön a Szuperszombat, tájékoztatott a Sport televízió egy sajtóközleményben, és ugyan az ilyen hangzatos elnevezésektől jobban elzárkózunk, mint a köztévé a szakállas nőimitátoroktól, de most az egyszer kivételt teszünk, mert tényleg szuper lesz a szombató, höhö. Az van…..
Töksi 2014.05.16 14:59:57
@sikeres-e: ez is közrejátszik, de ahogy írtam, a tévés nézettségek mégis azt mutatják, hogy erre a szar focira is kíváncsibbak az emberek, mint az esetleg jobb, de külföldi meccsekre. Hogy miért nem a helyszínen? Ennek sok oka van, de ha a színvonal és a helyszíni nézőszám között annyira szoros lenne a kapcsolat, akkor a valóban világszínvonalú magyar OB vízilabda meccseken, vívó versenyeken, netán egy egyszerű kajak-kenu válogatón nem férnének be a nézők az uszodába, sportcsarnokba, a Maty-ér partjára. Ehelyett a póló meccsek legtöbbjét a családtagok és férfitesteket kukkoló kiscsajok látogatják, egy olimpikonokkal, világbajnokokkal telitűzdelt magyar vívóversenyre egy nagyobb tornaterem is elég nézőtér nélkül, kajak-kenut meg max VB-n néz meg a magyar a helyszínen, az éves versenyek nézők nélkül futnak.
A jó focihoz pénz is kellene még. Tudom, rengetegen ezt is sokallják, de ezek elenyésző zsozsók a világfociban. Egy Bale ára a Fradinak 20 éves költségvetése... Szóval csodákat nem lehet várni. Ami itt cél lehet, egy tízezres átlagnézőszám az NB1-ben, és néha-néha BL és EL főtábla. Ennyi. És persze, hogy egy fradista, pl. én is látom, hogy a mi játékunk színvonala sehol sincs egy nyugati nagycsapatéhoz, de minket ez a csapat érdekel, mi ennek drukkolunk, ehhez vagyunk hűek.
Töksi 2014.05.16 15:05:43
@sikeres-e: semmi ilyesmit nem írt. Tényleg makacsa vagy...
Töksi 2014.05.16 15:22:40
@sikeres-e: ez tudod, hogy lehetetlen, ez nem így működik, és de, mindig is pénzkérdés volt. Ezügyben az elmúlt 40-50 évben nagyon lemaradtunk.
Mintegy kétszáz lengyel fekete öves futballhuligán miatt majdnem idő előtt fejeződött be az egyébként színvonalas focit hozó cseh "Ferencváros-Diósgyőr" derbi. A Cseh Labdarúgó Szövetség most a külföldről érkező huligánok ellen próbálna intézkedéseket bevezetni. A…..
Magyarországon még az etnikai fundamentalisták is puhányabbak. Én elhiszem, hogy kampány van Magyarországon és kampány idején mindenki meghülyül, de azért a hülyeségnek eddig voltak határai, úgy tűnik Maradék-Magyarországon ez megszűnt. Legújabb borzalom a Fidesz által…..
A töltött sertésláb francia klasszikus (pied de cochon farcis), emblematikus étel, amely lélektanilag megérinti és elgyengíti a magyar férfiembert is. Maga a kreáció valószínűleg sok évszázada létezik. Sőt, magyaros verziókról is hallottam már, a tejben áztatott zsömlés,…..
Töksi 2014.03.12 12:25:21
Nyárspolgár BBQ Smoke ring 2014.03.05 00:12:14
A barbecue-technika egyik védjegye. Közvetlenül a külső húskéreg alatt keletkező, 2-8mm vastag rózsaszín gyűrű, amely a hosszan tartó alacsony sütési hőmérséklet és a minőségi, tiszta, finoman kezelt és adagolt füst eredményeként születik meg. A 110-120C körüli…..
Töksi 2014.03.05 17:58:56
@Gico: sör. :-))))))))
Barbecue Ételkészítési technika: lassú tűzön, hagyományosan 230-250F (110-120C) tartományban, de mindenképpen 150C-on belül, fatüzeléssel vagy természetes faszénnel képzett indirekt hőn, hosszan elkészített hús. A Nyárspolgár BBQ blog a barbecue fogalmát szigorúan a fenti…..
Több ember megsérült amikor az orosz rendőrség és az önkéntes kozák járőrök Szocsiban erőszakkal szétverték a Pussy Riot zenekar legújabb happeningjét - twittelte ki nemrég Pjotr Verzilov, a zenekar szóvivője. A kozák önkéntesek gumibottal, viperával verték a lányokat,…..
Töksi 2014.02.20 14:04:34
@zsg?: ez nem bal-jobb kérdés. Én speciel 2006-ban nemhogy baller politikustól, de szimpla balos szimpatizánsoktól sem hallottam olyasmit, hogy még egy kődobáló huligánnal szemben sincs joga a rendőrnek rögtönítélő bíróságot játszani. Az (kár)örömködés, gúnyolás viszont ahogy a csövön kifért(lásd a 100 kiló marhahús Kuncze mártíriuszozását).
Sajnos most ugyanez van fordítva: normális ember nem tapsikol nők nevelő célzatú megverésének, legyen az a nő bárki is...
A cseh és a szlovák szurkolók, a média számára - ahogy mostanában hívják - a "föderális derby" nagyobb presztízst jelent, mint a játékosoknak, akik inkább a továbbjutást eldöntő fontos meccset látnak a kedden 18-kor kezdődő rangadóban. A szurkolók kiakadtak csapataik eddigi…..
Gyűlöletem kezdete a 90-es évek elejére datálható. Még javában uralkodott nagy, nemzeti Hóbaglyunk (Boross Péter), amikor ez a narancsszínű undormány már az ártatlan gyermekek felé is elkezdte nyújtogatni rettenetes csápjait. Általános iskolás voltam, de - talán kissé…..
Töksi 2014.02.07 13:40:01
@dr kíváncsivagyok: ti HISZITEK, hogy egy Gyurcsány-Kuncze-Mesterházi-stb. kombó jobb lenne, mint Orbán, én meg NEM HISZEM.
Jobbos vagyok, de ennyi orbáni hülyeség, kisstílűség és akarnokság után Isten bizony nem sok hiányzott, hogy balra szavazzak. Viszont ezek a kiöregedett szoci-libsi gazemberek nekem egyáltalán nem garancia semmire. Vagyis csak arra, hogy rájuk SOHA! Max majd ha Adolf Hitler vagy Joszif Sztálin lesz a kihívójuk.
Töksi 2014.02.07 13:40:50
@dr kíváncsivagyok: megszámoltad? :-)
A koronaékszereket az ember általában időtlen, és tulajdonképpen felbecsülhetetlen értékként szemléli általában. Persze látjuk, hogy míves, meg drágaköves, de valahogy nem az jut az ember eszébe, hogy vajon mennyibe kerülhetett. Vagy mégis? Azt mindenesetre fel lehet mérni, hogy…..
Töksi 2014.01.31 19:09:43
@Töksi: Még hozzátéve: a cseh koronaékszerek között nincs semmiféle kard meg kereszt, "csak" a korona, országalma, jogar, és palást.
Neonácik terrorizáltak hónapok óta egy nyitrai diákkocsmát, a tulajdonosnak eltörték a lábát, két másik fiatalt eszméletvesztésig rugdostak. A három hónappal korábbi támadást rögzítette egy ipari kamera. Skinheadek támadtak Nyitrán tavaly októberben és szilveszterkor…..
Töksi 2014.01.30 14:48:30
@Töksi: ezt Poroszkai partizánnak szántam :-)
Töksi 2014.01.30 14:58:26
@平八: Nekem is ez szúrt szemet... szerintem vagy csont részegek voltak, vagy nem akarták nagyon elverni a gyerekeket.