Regisztráció Blogot indítok
Adatok
groundwalker

19 bejegyzést írt és 412 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét közben egy elég érdekes és sajnálatos dologgal szembesültem: rájöttem, hogy a húzódzkodáshoz, bármennyire is szeretem, elég gyenge vagyok. Ameddig el nem kezdtem a programot, képes voltam kb. 1 teljes húzódzkodást és még pár fél húzódzkodást végezni, azt is csak alsó…..
groundwalker 2011.04.04 22:17:33
Szevasztok!

Eszembe jutott és kipróbáltam pár dolgot, gondoltam ezeket érdemes megosztani veletek, hátha megtetszik valakinek...

Kicsit színesítettem a mai guggolásomat. Eljutottam az összezárt lábas guggoláshoz. Aztán ráálltam a focilabdára egy isteni sugallatra... :D És úgy csináltam egy tízest. Kicsit nehezebb a talajon végzettel, de nem vészes: A labda kicsit puha (besüpped a lábam alatt valamennyit), keményre fújva lehet nehezebb! (Egy lábon labdán guggolás ugrott... Ez még meredeknek tűnik egyelőre, kísérleti jelleggel majd letesztelem...)

Erről aztán eszembe jutott, hogy fekvőtámaszt szűk kéztartással is lehetne rajta (kipróbáltam, nem volt rossz), szerintem ez viszont könnyebb mint a talajon végzett, mert magasabban vagyunk, de a koordinációs érzéket javíthatja egy kicsit... Bár ennek viszont nem is biztos, hogy olyan nagy haszna van, de +1 egy beiktatott lépésnek szerintem nem gázos (elméletem szerint a talajon végzett szűk tartásos előtt lenne a helye akkor), ártani nem árthat (részemről). (Most így eszembe jutott még, hogy egykezesnél is lehetne majd használni akár... A palánk is érdekes lenne egy labdán csinálva, már ha lehetséges! XD)

A guggolásra visszatérve, még a Pavel féle guggolást is gyakoroltam, azaz a fal előtti guggolást. Ezt is érdemes lehet beépíteni (én befogom). Ez csak annyi, hogy olyan közel állunk a fal elé amennyire tudunk, a kezünket testünk előtt középen lelógatjuk és úgy guggolunk... Alsó hátra jobban rámegy, akkor csináljuk jól ha érezzük ott is... A meztelen harcos könyvben van erről több infó...

Másik ötlet a vádlinál... Pár lépésben gondolkodtam, mármint a CC mintájára... Pl. 1 lépés: Simán talajon (támasszal mindegyiknél) 2 lépés: Lépcsőn vállszéles terpeszben...3 lépés: összetett lábbal lépcsőn...

A továbbiakon még ötletelek de szerintem a labdával itt is lehetne játszani (vagy valami támasz) és úgy elmenni (fokozatosan) az egylábas lépcső vádlizásig támasz nélkül, így talán kellemesebb az ízületeknek...

Ezek lehet nem illenek be a CC-be... És én csak amatőr hobbista szinten nyomom ezt a műfajt, szóval csak saját felelősségre, ezek nem szakértői ötletek... :D

A húzódzkodással én is szenvedek! :) Pedig a CC előtt sokat csináltam, de ilyen nagy számú ismétléssel már a könnyebbek is nehezebbek. A bicskánál tartok, és eddig kb. 3xamennyit tudok (de max. 20) próbáltam, ami kb. 20, 15, 15 volt legutóbb... Szóval most inkább így csináltam: 20, 10, 10, 10, 10. Úgy tervezzem a szériákat csökkentem az ismétléseket pedig növelem, de az előírt (3x20=60) legyen meg mindig... Hátha így jobban fejlődök, meglátom! Ezt viszont csak úgy írom, nem ajánlom, mert ez a stratégia még nem bizonyított, meglátjuk... :D

Kicsit hosszabbra nyúlt a szöveg, mint terveztem, remélem nem gond!
Egy kicsit szégyellem magam, mert eredetileg akár 3 edzést akartam beiktatni erre a hétre, aztán javítottam, hogy mégse, viszont ebből is csak 1-et sikerült megcsinálni. Ez arra sarkall, hogy a jövő héten - ahogy azt mondtam - tényleg megcsináljam azt a 3 edzést, és 6 edzésnapot.…..
groundwalker 2011.03.10 18:26:56
A 4/2 nekem se teljesen világos, mert (most nincs itt a könyv), ha jól emlékszem azt írja, visszafele nyújtsuk ki a lábunkat vagy ilyesmi és úgy tegyük le. De most én is úgy fogom, ahogy a videón.

@RoboBender: Vádlit én is így edzem kb. ahogy a képen. 10-szer két lábbal, aztán 5-ször úgy, hogy a felső állásban kitartok kb. 5 mp-ig. Aztán még 5-5-ször ugyanígy de egy lábon. Támasszal, amennyire szükséges.Azt nem tudom mennyire hatékony, de nem erőltetem, mert volt hogy görcsölt az egyik vádlim, amikor mindennap csináltam.

Lehet még fokozni azzal, hogy lépcsőfokra állsz és akkor lejjebb tudod engedni magad (nagyobb mozgástartomány), bár ez lehet nem egészséges, nem tudom... :S

Meg most a héten csináltam úgy is, hogy fogtam súlyt [oké ez nem fegyenc módszeres ilyen szempontból], 16 kilós kettlebellt és azzal is, de csak két lábbal egyelőre.
groundwalker 2011.03.10 18:35:44
@OnOffOn: Le tudnád írni az angol spárgához vezető lépéseket vagy valamit linkelni ezzel kapcsolatban? Ha jól emlékszem te írtad, hogy ezt csinálod pluszba.

Mástól is szívesen várnám, hogy ha tudja esetleg!
groundwalker 2011.03.11 16:48:27
@OnOffOn: Kösz! Megnézzem a könyvet. Ákos neked is kösz! Hasznosak!

A guggolós vádlizás tipp is remek, beépítem.
Kedd: 1.2  fekvőtámasz előredőlve: 3x28-28-24 4.2  térdemelés fekvésben: 3x35-30-30 Szerda: 2.2  bicska guggolás: 2x35-30 3.2  vízszintes húzás: 3x24-24-20 Szombat: 1.2  fekvőtámasz előredőlve: 2x34-32 4.2  térdemelés fekvésben: 3x35 Vasárnap: 2.2  bicska guggolás:…..
Megkésve bár, de kurvára nem törve jelentjük be, hogy azon halálmegvető olvasóink, akiknek esetleg ingerenciája támadna meginni velünk egy sört (vagy urambocsá akár többet is), ezt megtehetikaugusztus 21-én, pénteken, a Mikszáth téren 20 órátólahol kocsmákkal körbevéve,…..
Filmdroid Eva Green klónoztat 2009.08.03 12:55:00
Írtam már korábban arról, hogy Fliegauf Benedek angol nyelvű sci-fit forgat Eva Greennel a főszerepben. A Womb középpontjában egy özvegyasszony áll, aki elhunyt férjének a klónját maga szüli meg...
groundwalker I Am Omega 2008.01.29 14:59:00
"Another day. Another dollar." - I Am Omega Most hogy már valamelyest leülepedett bennem a film azért még nem érzem magam teljesen ízlésficamosnak. Mert amikor el kezdtem nézni akkor egész tetszett a dolog. Sőt… Van régről egy olyan film hogy Last Man On Earth, ezt…..
Filmdroid Magnum mozi 2008.04.03 16:02:00
Régen még az egész család nézte Magnum magánnyomozót, ahogy két haverjáva segítségével megoldja az ügyeket. Ha jól rémlik egy híres író birtokán lakott, amit Higgns felügyelt két kutyussal, Zeusszal és Apollóval. Nos Magnumból is mozifilm lesz, Mathew McConaughey lesz a…..
15. Képregénybörze retrospektív, 2. rész Az erősen megcsúszott "Visszaszámolás a Képregénybörzéig" immáron negatívba fordult folytatása, ráadásul egy olyan kötet kapcsán, ami végül nem is jelent meg a Börzén (a Titkos Fiók December 32 című albumáról van szó).…..
groundwalker Film mustra 2008.03.25 12:49:00
Néha lesz egy ilyen bejegyzés amikor összegyűlik egy filmes adag. Írok róluk néhány dolgot. Az értékelés változott, behódolva az imdb-nek. :D Szóval 1-10. Na  itt most a címek (következetlenül hol a magyar, hol az angol, hol mindkettő) és utána a tovább mögött a…..
A Frankofónia Ünnepe ezév márciusában is megrendezésre került Budapesten és számos más magyar városban, a rendezvénysorozat részeként pedig március 6-án kiállítás nyílt a fővárosi Francia Intézetben "Bulles*, jazz, blues" címmel, melyet Jean Auquier, a brüsszeli…..
Filmdroid i.e. 10.000 (10.000 BC) 2008.03.15 13:42:00
  Mamutok és kardfogú tigrisek, piramisok, szakadt göncökben járkáló népek- ezt vetítették a kalandra és akcióra szomjazók elméjébe és a Roland Emmerich fanatikusok elé. Lehetőségek tárháza lett volna ez a film úgymond. Sok-sok tévés csatorna milliónyi műsorából…..
Filmdroid Robotzsaru újratöltve 2008.03.15 05:10:00
Az MGM stúdió nem áll éppen túl jól, évek óta csódközeli helyzetben van. Most tervbe vette a Robotzsaru folytatását. Mennyire jó ötlet ez, hát ki tudja? A Robotzsarut 1987-ben mutatták be, majd még jött két folytatása is, plusz egy minisorozat, aminek az első részét Robotzsaru…..
Tegnap, pénteken elindult az amerikai mozikban Neil Marshall (Descent - A barlang) új filmje. Az általunk is várva várt Doomsday - melyet rendezője a Mad Max és a Menekülés New Yorkból keverékeként ír le - mindössze 1,6 millió dollárt hozott az első napon. Az utóbbi hetekben már…..
Az én küldetésem most nem csupán az, hogy mindenkit óva intsek egy ezer forintos kiadástól, egyenesen merevlemezeik 700-1400 megányi, felesleges leterhelésétől próbálok eltántorítani minden erre tévedőt. (Ezúttal nem csupán azért, mert ez jogilag illetlenség.) És hiába…..
Van Damme megirigyelte Bruce Campbellt és önironikus kiszólásokkal tarkított filmet készít magáról? Ráadásul Európában? Mi jöhet még? Chuck Norris megkapja az emberiségre lesújtó Úr szerepét a következő világvégés filmben? ..
groundwalker The Goon - Rough Stuff 2008.03.11 16:35:00
'A man's gotta have a hobby.' - Ha nem bánja megkérdezhetem, mi lesz a majommal? - Készítek egy tizenöt láb magas zombi csimpánzt. - Ó… - Az embernek legyen egy hobbija! Eric Powell egyedi látásmódja révén egy igen különleges karakter és világ jött létre. Na, nem túl…..
There it is justice. – Lobster Johnson Mike Mignola alkotta Hellboy és az ő mini univerzuma termékeny talajjá lett. A társaság is létrejött (B.P.R.D.) és önállóan futni kezdett. És így járt az eddig csak ritkán felbukkanó Lobster Johnson. Igen, a homár jelével a kezén az…..
GRINDHOUSE KLASSIX-SOROZAT, 7. A The Executioner folytatása a jól bevált japán szokás szerint nem váratott magára sokat, hiszen még ugyanabban az évben bemutatásra került, mint a kultikus első rész. Teruo Ishii rendező azonban valamiféle ismeretlen erő által befolyásolva úgy…..
Geekblog DOOMSDAY-klippek 2008.02.28 14:37:00
Neil Marshall az ISTEN. Ez a három filmrészlet is bizonyítja (jó, a második elég erős koppintás egy bizonyos Cameron-filmből, de még ezt is el lehet nézni neki, főleg mikor a rendező ennyire nyilvánvalóan szeretné, hogy ráismerjünk a hasonlóságra.)..
Május 22-én in a theater near you elszabadul az Indiana Jones-sorozat várva várt negyedik epizódja, A kristálykoponya királysága. Új, hétfőnként jelentkező sorozatunkkal a premierig hátralévő, fájdalmasan hosszú három hónapot szeretnénk legalább lélekben megrövidíteni...…..