Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Sándor István

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretett Bici nénink 2015. június 28-án megdöntötte Capablanca nem hivatalos világrekordját, 13. 662 lejátszott szimultán sakkpartival új világrekordot állított be. Bici néni tehát betartotta 13.600 partis ígéretét, amit 2011-ben a Sándor palotában tett Magyarország…..
Hétvégén ismét a Hajógyári sziget vendége volt az ország legidősebb sakkmesternője, hogy a Gyerek Sziget programra látogató szülők és gyermekeik partnereként tovább haladjon a világrekord felé vezető úton. A két napos rendezvényen (június 20-21) ez úttal Bici néni…..
Vitéz Sinka Brigitta sakkmesternő 151 táblás szimultánt adott a Gyerek Sziget 2015 fesztivál keretében. A nagyszámú érdeklődő- akik között nem csupán gyerekek, de felnőttek is jócskán akadtak- a Telekom sátorban mérhette össze sakk tudását a 87 éves mesternővel. Bici néni…..
Vitéz Sinka Brigitta 87 éves sakkmester fejébe vette, hogy ő lesz az az ember, aki a legtöbb igazolt sakk szimultán partit játszott a világon. A Guinnes rekordok könyvébe kerülésen túlmenően Bici néni Hazájának, Magyarországnak is szeretne dicsőség szerezni ezzel az…..
Díszpolgári és vitézi cím, állami kitüntetések, Príma díj, magyar és Guinnes-rekord kísérlet. Vitéz Sinka Brigitta, az ország Bici nénije 83 éve tartó sakkozói pályafutása során gazdag életutat járt be és számos magas szintű elismerésben részesült. Évtizedeken…..
Vitéz Sinka Brigitta- az ország Bici nénije- 83 éve tartó sakk sportolói karrierje során mindig is fontosnak tartotta a fiatal tehetségek felkutatását, ösztönzését. Amikor gyerekek részére sakk szimultán partikat kezdett adni és szervezni, belátta a motiváció szükségességét…..
Világrekord-segítő sakktúra volt Hajdú-Bihar megyében vitéz Sinka Brigittával! Mindenki Bici nénije Hajdú-Bihar megyébe látogatott Május 15-17 között. A szimultán turné keretében Ebesen, Hajdúszoboszlón és Debrecenben is megfordult, a három településen összesen 161…..
A Blikk által készített újságcikk Mostanában rengeteg újságcikk születik mindenki Bici nénijéről, vitéz Sinka Brigitta sakkmesternőről, aki legutóbb Telkiben játszott szimultánt, 41 partival gazdagítva világrekord-kísérletét. Néhány napja a Blikk országos napilap…..
Bízd rá magad a 4G-re és játssz egy partit Bici nénivel! Vitéz Sinka Brigitta, mindenki Bici nénije korát meghazudtoló módon igyekszik elsajátítani a modern technika nyújtotta vívmányok használatát. Ahhoz, hogy távoli városok érdeklődő játékosai is elérhessék őt,…..
A televíziós reklámból is kitűnhet, hogy vitéz Sinka Brigitta sakkmesternő valami egészen új dologra készül a közeljövőben. Bici néni sikertörténete egy új fordulóponthoz ér hamarosan, erről tudhatunk meg kicsit többet ebben a videóban. ..
Azok örömére, akik bizonyos időközönként nyomon követik vitéz Sinka Brigitta, azaz Bici néni rekordkísérletét, álljon itt ez a link, amely ahhoz a televíziós reklámhoz vezet, amelyet mostantól láthatunk valamennyi tv csatornán. Egy értékes ember ötletes reklámban. Bici néni,…..
2011 novemberében vitéz Sinka Brigitta  szülőfaluja, Békésszentandrás történetének harmadik díszpolgára lett. A falu nem csupán gyermekkorának szép emlékű helyszíne, hanem az a hely, ahol Brigitta néni megtanult sakkozni, ahol az első lépéseket tette a profi sportolói karrier…..
Bici nénit szimultán pályafutása során számos településre látogatott el, hogy az érdeklődő ellenfeleivel megmérkőzzön. Az emberöltőnyi idő alatt voltak olyan települések, ahol csupán egy alkalommal nyílt lehetősége játszani, de akadtak olyan városok, falvak is, amelyek…..
Terjedelmes hosszúságú interjút közölt a mai este során az Index vitéz Sinka Brigittával. A beszélgetés során nem csupán a múltról, de a jövőbeli tervekről is szó esik, valamint Brigitta néni pályatársai, sporttársai is megszólalnak. Az interjú az alábbi linken érhető…..
Az idén a 88. életévébe lépő vitéz Sinka Brigitta nem tétlenkedik, és tovább küzd a világrekord felé vezető úton! Kirobbanó energiával veti magát bele továbbra is újabb szimultánok szervezésébe. 2014-ben érdeklődő játékosok százai több helyen is találkozhattak Bici…..
Megrendezésre kerül a II. Független Nemzeti Filmfesztivál! Idén immáron második alkalommal kerül megrendezésre a Független Nemzeti Filmfesztivál (FNF). Várunk minden magyar nemzeti, történelmi, a nemzeti múlt és jelennel kapcsolatos témát feldolgozó filmalkotást, műfaji…..
Brigitta néni tiszteletét tette a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Általános iskolában, ahol a diákokkal sakkszimultán partit játszott. A 86 éves sakkmesternő, aki időközben túl van a 11.000 játszmáján, több tucat gyermekkel ismertette meg a sakk szabályait és szeretetét.…..
Sinka Brigitta, Príma-díjas sakkmesternő a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányságon folytatta sakkszimultán világrekord-kísérletét. Brigitta néni igazolt szimultánjainak a száma 2011-ben elérte a bűvös tízezret, de álma, hogy az eddigi világrekorder, Capablanca 13545 játszmáját…..
A mindenki által "Bici néni"-nek becézett Sinka Brigitta  következő lépését a világrekord felé vezető úton a Zuglói Rendőrkapitányság épületében fogja megtenni. 2013.11. 22.-én pénteken, 13:00 órai kezdettel a 86 éves mesternő a Zuglói Rendőrkapitányság és a Zuglói…..
Sinka Brigitta sakkmesternő ismételten a sakktáblákhoz áll, hogy folytassa sakkszimultán rekordját. Hosszabb ideig tartó betegségéből felépülve, a 86 éves Brigitta néni augusztusban a I.Kesztyűgyári Napok keretében folytatta világrekord kísérletét. 2013. október 24-én…..
I. Független Nemzeti Filmfesztivál Idén első alkalommal kerül megrendezésre, hagyományteremtő szándékkal a Független Nemzeti Filmfesztivál (FNF). Várunk minden magyar nemzeti, történelmi, a nemzeti múlt és jelennel kapcsolatos témát feldolgozó filmalkotást, műfaji…..
2011.11.25-én vitéz Sinka Brigitta többszörös válogatott, 2-szeres olimpikon sakkmester valóra váltotta álmát, lejátszotta élete 10.000.!!!! igazolt sakk szimultán partiját. Ígéretéhez híven a világrekordra szülőfalujában, Békésszentandráson került sor. Péntek 16.00-tól…..
2011.11.25-én 16.00-tól vitéz Sinka Brigitta szülőfalujában, Békésszentandráson valóra váltja álmát és megvívja 10.000. játszmáját! Az eseményre a falu művelődési ház-és könyvtárában kerül sor.A Jelenlegi 9962 játszma több, mint 50 vállalkozó kedvű játékosnak…..