Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fluffy75

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Saját bevallása szerint Nádházi István maga is meglepődött a sikeren. Bár apait-anyait beleadott a versenytermékekbe, már azt is komoly eredményként könyvelte el, hogy döntőbe került Nagy-Britannia legnagyobb kenyeres megmérettetésén. Aztán kedden eljött az eredményhirdetés napja és kétszer is az…..
fluffy75 2018.10.18 21:16:13
Elég volt, vagy csak egyszerűen jobb ajánlatot kaptál? Akkor itt a felmondás ideje... De hogyan? Milyen szabályai vannak, amikre érdemes odafigyelned, különösen ajánlom az íratlan szabályokat!  Írásban Felmondani mindig írásban kell. Nem kell indokolnod, de a munkáltatói jogok gyakorlójának…..
fluffy75 2017.03.02 15:56:15
@Nancsibacsi: "Mindez akkor igaz, ha határozatlan idejű a munkaszerződés. Határozott idejűt közös megegyezéssel lehet felbontani, illetve egyoldalúan úgy, hogy a teljes szerződés időtartamára járó SZUPERBRUTTÓT kifizeti az ember a cég felé."
Ez egyszerűen nem igaz. A munkavállalónak elegendő megindokolni a felmondást.
A régi Munka Törvénykönyve nem tette lehetővé a határozott idejű szerződés felmondását, a 2012-es új Munka Törvénykönyve ezt már engedi! A határozott idejű munkaszerződést is fel lehet mondani lejárat előtt. A munkáltató indokolás nélkül megszüntetheti a határozott idejű munkaviszonyt, ha az 12 havi, vagy ha a határozott időből hátralévő idő 1 évnél rövidebb, de ebben az esetben ki kell fizetnie a hátralévő időre járó távolléti díjat a munkavállalónak.
Az álláskeresők közül sokakat akár közösségi oldalon való megnyilvánulások miatt is kiszórhatnak a szóbajöhető jelöltek közül. Hogy jó-e, ha utánajárnak a leendő munkáltatók a Facebookon a jelölteknek vagy sem (én spec. nem tartom fair-nek a jelölttel szemben ezt), azt egy másik poszt témája…..
fluffy75 2016.05.25 10:50:32
@turulpina: Ha van 100 jelentkező, akkor sem az FB alapján fogok szűrni. Baromira nincs arra időm, hogy az FB-n nyálazzam a jelentkezők profilját (jó lenne, ha ennyire ráérnék). Az önéletrajzokból nagyon sok minden kiderül, ott sokkal inkább vannak árulkodó jelek, azokra viszont komolyan oda kell figyelni.
fluffy75 2016.05.25 10:52:13
@sepsi27: "A főnököd, vagy a HR-es meg ne legyen az ismerősöd a Facebook-on, max LinkedIn-en, főként ne álláskeresés fázisban."
Azért megnézném az arcát a főnökömnek, ha valaki ismerősként jelölné be az FB-n az álláskeresés fázisában...
Részlet az Index infograrfikájából  Tavaly Magyarországon minden tíz szülő nő közül majdnem 4 műtéti úton hozta világra gyermekét. Mindeközben a szakirodalom arra hívja fel a figyelmet, hogy 10-19% feletti császárarány már nem eredményez jobb kimenetelt a születendő gyermek és a szülő nő egészsége…..
fluffy75 2016.02.19 13:02:37
@Zsuzsi25: Hogyne, jogodban áll.
Csak majd akkor is tartsd észben, ha kihozzák utána a gyermekedet és semmi kötődést nem fogsz érezni, idegen csecsemőnek tartod, akihez semmi közöd nincs. A vajúdás közben olyan hormonok szabadulnak fel a nőben, ami nagyon komolyan hozzájárul az érzelmi kapocshoz, a kötődéshez. A gyerek szempontjából sokkos állapotot okoz, hogy kiragadják a biztonságos helyéről, a szakkönyvek pedig hosszasan sorolják, milyen problémákat okoz a későbbiekben a császármetszés a gyerekeknél, kezdve a szexuális problémáktól a döntési képességeik, önállóságuk csorbulásáig. Több évtizedre keserítheted meg a gyermeked és a saját életed is, hogy megússz néhány óra vajúdást. A császár csak ezért baromira nem éri meg. Ha a baba vagy a mama veszélyben van, akkor viszont nem is lehet kérdés, hogy életet ment.
 - SPOILERMENTES -* Réges régen, egészen pontosan harminc év elteltével a Birodalom bukása után az annak romjain szerveződő Első Rend, míg a Lázadók örököseként az Ellenállás feszül egymásnak a hatalom megszerzéséért. Végre megint úgy tűnik, mintha a távoli galaxisban…..
fluffy75 2015.12.18 14:15:28
"a történetvezetés hibátlan"

Hát nem tudom. Én eddig egyszer láttam - éjféltől a Corvinban -, de ha elsőre észreveszek jó néhány problémát, akkor ott gondok vannak. Főleg egy SW filmnél, amit kockánként fognak elemezni a rajongók.
Ha nekem van egy küldetésem, miszerint egy térképet kell eljuttatnom a lázadókhoz, és azt a droidomba rejtem, akkor amikor elszakadok tőle, akkor nem szállok fel az első űrhajóra, és megyek vissza a lázadókhoz üres kézzel, hogy "ja, bocsi, a droidomat elhagytam út közben, de már hozzák ám utánam a térképemmel együtt...". WTF?
Gyönyörűek a vadászgépek naplementében, csak épp nem megy le a Nap sehol...
És még sorolhatnám.

"a humor egyszerre tökös és bájos"
Szerintem sok helyen erőltetett. Han beszólása, hogy van-e szemétlezúzó, vagy hogy majd hatástalanítják a pajzsot a felszínről, ahogy máskor... könyörgöm, miért kellett az egész filmben utalgatni a 77-es verzióra még szóban is? Nem volt elég maga a sztori?

"A látvány és a hangzás egyszerűen pazar"
Ebben egyetértünk maximálisan. 100 pontot adok a kidolgozásra, a gyönyörű, monumentális díszletre, valóban profi munka, le a kalappal.

"magyar fordítás és szinkron kiváló"
Te láttad angolul is? Én még nem, és nekem így sajnos a szinkron csalódás volt. Valahogy olyan érzésem volt, hogy a szinkronszínészek nem láthatták a filmet, csak a hangjukat adták hozzá és ez sajnos több helyen érezni lehetett. Legközelebb mindenképpen angolul nézem meg.
A Mágikus Koszradír hihetetlenül sok ember fantáziáját megmozgatta, már-már mikroszálas törlőkendői magaslatokban szárnyalt az olvasottsága. Sok reakció is érkezett, amit nem győzök megköszönni minden facebookon vagy levélben jelentkező olvasónknak, akik felnyitották a…..
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..