Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Circus

1 bejegyzést írt és 3093 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lezárult egy korszak. A Titans elleni vereség után feszegettem a témát, merre tovább, melyik úton. Megoldható-e, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon? Végül úgy alakult ez a majd 20 éves együttműködés, hogy a kecske nálunk nem lakott jól, de a káposzta mégis elfogyott.. Nem…..
Circus 2020.03.21 17:24:45
Értem, amit írsz, de nem értek vele egyet, csak részletekben.

Én szinte egyszerre érkeztem NFL-be és kezdtem érteni a játékot igazán, amkor TB is megérkezett, így valahol természetes volt, hogy NE szurkoló legyek, igen, nagyrészt miatta. Aztán, ahogy megismertem a hátteret és kezdtem érteni is, nem csak élvezni, láttam, hogy nyilván kell hozzá még egy marék egyéb játékos, de főleg egy stratéga - BB.

Az évek során több dolog derült ki számomra:
- TB is The GOAT
- ehhez képest lényegesebben folyamatosan kevesebb pénzt kért és kapott, mint egy másik, random, de szintén kiváló irányító, pont azért, hogy legyen körülötte csapat is - ezt egyébként te is elismerted
- BB is the GOAT edzői vonalon. Nyilván, a régi nagyokat nincs szerencsém ismerni, de...
- BB egy kőkemény, számomra már néha gusztustalanul is pénzközpontúan kemény üzletember, aki szívfájdalom nélkül vágja ki a legjobbakat is, ha szerinte már nincs bennük több jó szezon - hadd ne soroljam, tudjuk, kikről beszélek, ugye? Az eredmények tekintetében biztos, hogy mindig igaza volt?

Én úgy látom, hogy a dolog nem annyira TB-n múlott - ismerve BB röviden ecsetelt keménységét, simán benne volt a dologban egy méltatlan Indianapolis Colts - Peyton Manning végjáték. Az, hogy TB is megöregedett (vicces, és fájó leírni, mert nálam évekkel fiatalabb), az is kétségtelen.

Ha TB lennék, én sem biztos, hogy ezt megvártam volna, főleg, hogy (személyes véleményem szerint) az elmúlt évek leggyengébb rostere volt a mostani, SB-re esélytelen. Az egész helyzet egy vál(t)ásért üvöltött... Sajnos.

A bevezetőben említettek miatt nekem mostantól 1-2 évig 2 csapatom lesz az NFL-ben.
Még a 90-es években volt egy munkahelyem, ahol a titkárságon kitette az ott dolgozó fiatal asszisztenslány a faliújságra ezt a kis szösszenetet: Vigyorgott is mindenki, mire belépett a főnökhöz, de szerencsére a teljes társaságban volt kellő humorérzék (beleértve a főnököt is), ügyfél meg nem…..
Circus 2020.03.05 11:14:10
@NagyPeter64: @jobangel: @MAXVAL bircaman közíró: 'inkább azt, akinek egy rugóra jár a töbiekkel' témakörhöz - és mi van akkor, ha az egész csapatnak egy rugóra jár, kivéve egyvalakit, azonban csak az az egyvalaki az adott területhez értő szakember, az összes többi csak azért került oda és maradt ott, mert marha jól érzik magukat meg egymás spanjai, egébként a hatékonyságuk az 50%-ot veri alulról?

Saját példa megint: középvezetőként az alattam és felettem lévők tök jól elvoltak, én meg téptem a hajam, amíg eljöttem. Nem nagyképűség, a többiek bevallottan nem értettek hozzá, csak csinálták, mert valamiért őket vették fel.

Ez az egész helyzet vastagon a felsővezetés felelőssége, amikor kiépíti/gondozza a fa törzsét.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Mt! Megpróbálom röviden leírni a történteket, a lényeg hogy kb. 2018. augusztusától dolgoztam a tapéta-, parketta-, függönykereskedelemmel foglalkozó szakáruházban Miskolcon, mint értékesítő. A napokban történt,…..
„Az új híd akár 35-50 ezer autóval is csökkenthetné a belvárosi hidak, és napi 6 ezer autóval a belső Üllői út forgalmát” – ezzel az érvvel igyekszik indokolni a kormány a Galvani-híd megépítésének tervét. Az eddigi tapasztalatok viszont ezt egyáltalán nem támasztják alá. A Galvani híd és a…..
Circus 2020.01.24 06:43:11
Már megírták előttem - eléggé egydimenziós lett a bejegyzés... abból indul ki, hogy mintha mindenki passzióból ülne autóba, egy füst alatt büntetné a napi ingázókat is, akik muszájból mennek autóval, mert nincs gyorsabb és/vagy egyszerűbb alternatíva eljutni otthonról munkába.

AZ új hidak építésével új tömegközlekedési lehetőségeket IS kellene teremteni ezen irányokba IS, valamint amit
@Allesmor Obranna: tökéletesen összefoglalt - normálisan befejezni a város átjárhatóságát biztosító infrastruktúrákat.

(Esetleg olyan, viszonylag olcsó és egyszerű apróságokkal is lehetne operálni kezdetben, hogy a hatvani vonalon Keletibe érkező, ingázókat hurcoló vonatokat reggelente ne várassák percekig beengedés előtt és ne dobálják ki az alacsony sorszámú vágányokra, a lehető legmesszebb a metróktól - az a plusz párszáz méter és 5 perc veszteség is számít, főleg, ha felszorzod a párszáz/ezer emberrel, aki arra jár. Ez nyilván off itt, de hátha olvassa illetékes).
Circus 2020.01.25 22:07:21
@Opi87: "ahol mind van sínes közlekedés."
Na erre írtam valahol feljebb, amit, a Keletiről, illetve a MÁV utasbarát működéséről.

Ha mindennap 8-10 perc késéssel érsz be vasúttal, majd újabb 5 percet/százmétereket gyalogolsz*, hogy át tudj szállni egy másik közlekedési eszközre, az mind-mind az ellen dolgozik, hogy használd.

Tudom, miről beszélek, Budapest keleti végéből ingázok vasúttal be és ki naponta, mert elég közel lakom egy (egyelőre szétvert) állomáshoz, még így is gyorsabb.

*aki meg azon akad le, hogy mér nem bír annyit sétálni, egészséges, az életében nem járt időre dolgozni, de fizikai munkát se sokat végzett, illetve nem várja otthon család/gyerek. A zöldben szeretek sétálni jóidőben hazafelé, nem mínuszokban hajnalban munkába menet.

Ne nagyívű dolgokat kellene puffogtatni, hanem a meglévő és könnyen javítható dolgokon változtatni.
Circus 2020.01.25 22:15:10
@GNandor: "A legtöbb bejövő vasúti vonal teljesen pontosan jár"
Vasutas vagy, és muszáj a propaganda?

Nem, NEM járnk pontosan a vonatok, és a máv pont az elővárosi/ingázó vonatok utasaival cseszik ki (legkülső vágányokra/ról érkeztet és indít, reggelenként a szent IC-k kárára perceket várakoztatják a vonatokat.

Az milyen már, hogy Budapest-Keleti > Rákosliget 16 perc menetrend szerint, míg Rákosliget > Budapest-Keleti 21 perc, de szinte sosincs benn a vonat 30 percnél kevesebb id alatt?

Bocs az OFF-ért, de amíg a fehér asztal mellől szorítanánk Átlag Józsit valamire a valóság ismerete nélkül, addig ne várjuk el, hogy Átlag Józsi megértő legyen a jelenlegi Magyarországon.
A rossz munkahely egyik legfőbb ismérve az állandó pletyka jelenléte. Ha valakikről a hátuk mögött sugdosnak, azzal ki lehet alakítani egy rossz, szorongó környezetet. A pletyka mindig rosszindulatú, még akkor is, ha az adott pletykáló épp fel sem fogja, hogy amit tesz, azzal árt. Egyéni szinten…..
Circus 2019.08.20 23:18:56
@Balfredo Alfredo: hadd mondjak konkrét példát - kis cégnél dolgozom, négyen vagyunk kb azonos munkakörben. Lassan mindannyian abban a korban, hogy a max szabadság jár alapból. Ez technikailag azt jelenti, hogy egy naptári évnek a felét folyamatos emberhiányban dolgozzuk végig, folyamatos helyettesítéssel és az ebből adódó csúszásokkal (stressz, csúszások az admiiztrációban, meg mindenben). Ééééés akkor bele se kalkuláltuk a saját vagy gyermekek utáni betegségeket és az azok miatti munkaerő kiesést, na ez már okozott válsághelyzeteket.

Plusz ember jelen munkmenyiségre sok, megy a matekolás, hogy mi legyen, mert ez így nem jó. Én a kiegészítő munkákra (pénzügyi és általános adminisztráció, nyilvántertások, stb) egy kiegészítő ember mellett lobizok, egyelőre nem sok eredménnyel. Nyilván, fáj minden 'felesleges' kiadás...
Hétfőn elkezdődött a 3-as metró felújítása a déli szakaszon, emiatt Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat. Most elmondom, hogy mi a tapasztalatom a helyzetről és mi a véleményem a pótlásról. Az északi-szakasz…..
Circus 2019.04.22 17:07:25
Majd csak várdd ki május 13.-át, amikortól kettő héten keresztül lezárják a Keleti pályaudvart, és miután a hatvani vasúti fővonal csak Pécelig járható, a gödöllői HÉV így már pótlóüzemmódban működik, Pécelről lesznek direkt Köki ráhordásra pótlóbuszok... vasútpótló buszról átszállsz a metrópótló buszra... normális?

@Gábor Révész:
A MÁV védelmében... bocsánat, itt felnevettem.
Rákosliget-Keleti vonalon járok reggelente régóta. Sok éve volt 14 perc a menetrend, amit pár éve felemeltek 17 percre, most 19 perc van a a mentrendben. Az átlagos menetidő ezzel szemben 25 perc, mert egész egyszerűen képtelenek tartani még ezt is, pedig összesen 1 vonat (4 szerelvény) közlekedik a vágányzár miatt kvázi-HÉV-ként. Rendszeresen van, hogy bennünket dobnak pihenőre Rákoson vagy KőFelsőn a szolnoki zónázót engedve be előbb, de ez már rutin, fel sem veszem, csak azét említettem meg, hogy kontextusba helyezzük a MÁV problémamegoldó képességét...
(bocs az offért, egy külö bejegyzésnyit írtam már össze a problémáról)
Circus 2019.04.23 06:56:50
@art43: Mikor 10+ évvel ezelőtt a Havannán laktam, már akkor régi történet volt a 42-es.
Hidd el, alternatíva, csak most, hogy ráépült a KöKi-re az a (szerinteb Budapesten a legelcseszettebb) bevásárlóközpont, nem nagyon érdeke senkinek, hogy a forgalom kikerülje.
Erre mit is kellene válaszolni manapság, hogy taktikailag is jó legyen, korrekt is legyen, jó állás is legyen belőle? A régi „iskola” szerint erre azt kellett volna válaszolni, hogy neeem, dehogyis, csakis Önökhöz szeretnék jönni dolgozni, mert meg kell(ett volna) mutatni, hogy neked ez az állás…..
Múlt héten a Budapest-Belgrád vasúti forgalom leállása kapcsán írtunk arról, hogy a szerb fővároson túl még tragikusabb a helyzet, ha az ember Bulgáriát, Macedóniát, Görögországot vagy éppen Törökországot célozza meg… és az sem segít sokkal többet, ha Románia felé indul el. Nem lenne azonban teljes…..
Vannak ezek az íratlan szabályok a gyerekkel történő közösségbe lépéssel, az utazással, wellness hétvégékkel és nyaralással kapcsolatban. Ugyan benne van a nevében, hogy íratlan, de gondolom sokan nem hallottatok még róla, mert rohadtul nem tartjátok be, szóval inkább leírom, nehogy ne legyen mire…..
Olvastam ezt a cikket még tavaly :) és elég pesszimistának érzem a HR-szakma legnagyobbjainak többségét. Hiszem, hogy megoldás is van, és hogy az ilyen szintű vezetők ezeket a megoldásokat látják, tudják, sőt a cikkben is említenek nagyon jó példákat. Mentoring, szervezett beilleszkedési segítség az…..
Circus 2019.01.05 13:40:47
@munkanélküli informatikus: "...de te mégsem fogsz soha találkozni egyikükkel sem, mert nem rendelkeznek az álláshirdetésben általad megkövetelt mérnöki papírral, "csak" 10-20 év szakmai tapasztalatuk van."
Kulcsmondat, tekintve a magyar felsőoktatás, és az onnan kikerült emberek és tudásuk színvonalát.

@Lord_Valdez: "Nem csak az én előítéletemről beszélünk. Egy bíróságon nem tudod megvédeni, hogy miért bíztad megfelelő képesítés nélküli emberre a veszélyes feladatot."
Sosem értettem, hogy miért nem lehet alkalmazni a nagytudású "lelkes amatőröket" (marha nagyképű a szöveg amúgy, inkább ugorj le a paciról), majd, elkerülendő a fenti problémát, taníttatni? Egy ilyennel jobban magadhoz tudnád láncolni (értsd jól) a már sokéves tapasztalattal rendelkező, problémamegoldást a kisujjából rutinból kirázó szakembereket, akik pont a koruknál fogva már nem biztos, hogy ugrálni akarnak, csak némi megbecsülésre vágynak. Hm?
Circus 2019.01.05 14:44:13
@Lord_Valdez: nem teljesen ugyanarról beszélünk.
Ha ért hozzá, mert megvan a tapasztalata (ezt szakemberként lehet már látni interjúztatásnál is), akkor fel lehet venni, de amíg nincs meg a papírja hozzá, addig önálló projekttel nem megbízni.
Amúgy meg vicces, hogy a saját bevallás szerint végigbulizott-bliccelt-puskázott-bukdácsolt, épphogymegkapott oktatás nyomán vagy pénzen megvásárolt végzettség ENNYIVEL értékesebb, a korábban, máshol megszerzett tapasztalat nem számít megszezendő értéknek (amihez kvázi ingyen jutsz hozzá?)?

@erikgross: az is egy érdekes döntés munkáltatói oldalról, hogy melyik ér többet hosszabb távon: a frissen végzett fiatal 0 munka és egyéb tapasztalattal, vagy a rengeteg tapasztalattal és gyakorlati-szakmai tudással, végzetség nélkül. Nyilván van egy marék pozíció, amit velük lehetne/kellene feltölteni, de ugye szeniorként már el lehet sütni egy rangidős alja-huszonévest is, két év tapasztalattal. Mert olcsó. Meg mert könnyen alakítható/törhető/szoktatható. A gond az, hogy így belőlük pont nem lesz színvonalas szenior, csak egy korosodó droid.
Circus 2019.01.05 14:47:57
@Anselmo: meg azt, hogy pénz az nem nagyon lesz, szóval nagy fizetésre/juttatásokra/nyereségrészesedésre ne számíts.
A VV Csoki néven ismert vellalakó a bekerülésekor forgatott kisfilmben azt mondta, hogy Szavazzatok rám, néger vagyok! és ezen a platformon tolta eddig a szekeret odabent, levarrt két vagy három lakót (VV Krisztiánt nem számoljuk bele, de sanszos), majd testi épséget veszélyeztetett és kizárult. A…..
Circus 2018.12.23 12:00:17
@sixx: azért van pár ember, aki csak rutinból jön fikázni, és/vagy téged oltani, témától függetlenül ;)

Egyébként nem tudom, mennyi pénzt kaptok érte (meg nem is az én dolgom), de ténleg kell ezt a szart ENNYIRE tolni?
A 444 lelt rá erre a Híradó-részletre, amiben a tüntetésekkel foglalkoztak, egészen pontosan azzal, hogy micsoda mocsok maradt a felszínen a túlóratörvény miatt utcára vonuló, de jóval, több sérelem miatt ideges tüntetők levonulása után. És hát maradt egy olyan is, amin egy akasztott ember látható,…..
Circus 2018.12.15 14:33:49
@Nagy fasz vagy te Válasszunk: tehát a lényeget, azaz a "fideszpatkány"-t, nem cáfoltad.
Prológus: Figyelem! Ez nem útmutató kezdő szociopatáknak a mobbing tökéletes kivitelezésére! ---- A mobbing általában személyes konfliktusokból indul, és az áldozat számára én mindig a menekülést, munkahelyváltást javaslom, mert racionálisan ez a leggyorsabb és leghatékonyabb megoldás. Ha pedig…..
Circus 2018.11.25 11:23:40
@jobangel: az 5. pont a sztenderd viselkedési mód középiskolákban, felsőoktatásban, katonaságnál, _IQ-ra való tekintet nélkül_!!! Lásd csicskáztatás, szívatás, gólyatáboros balhék, mindenki tud vagy hallott már ilyet. És a miértre az a válasz, hogy mert engem is szívattak, "így szokás"...

Sajnos ez nagyon mélyen, a társadalmi hierarchiánkban gyökerezik, és (elnézést előre is) tökéletesen látszik a jelen kormányoldali kommunikáción, ahogy erőből letolnak mindent és mindenkit. Mert " csak", mert megtehetik...

Amíg a szabálykövető embereket kinézik az emberek maguk közül, amíg házmestermentalitásnak hívják, ha valaki a köz vagy más ellen vét, és te szólni mersz miatta, amíg rosszul értelmezett "betyárbecsületből" összezár egy közösség és nem veti ki magából a bűnöst, amíg nagyobb a felháborodás, ha a rendőrök (feleslegesen) traffipakszolnak, mint azért, hogy valaki száguldozik összevissza, addig ebben az országban nem lesz változás, nemhogy a munkahelyeken, de sehol.

@TarVez: sajnos igen, az ignorálás nem segít. Pl, ha középvezetőként a beosztottad tesz alád egy lapáttal folyamatosan a vezetőd felé, és hiába írsz le mindent, mert pl a beosztottad jól fekszik (a szó minden értelmében) odafenn. Been there, suffered that. Maradt az eljövök, mint megoldás.
Circus 2018.11.25 11:24:49
@Circus: ksz = x
fene az automatikus javításba :D
Rossz hír az álláskeresőknek: ezek sem jobbak, mint a régiek. Az „új” alatt azt értem, hogy viszonylag új, azaz pár éve már itt vannak velünk e remeknek nem nevezhető módszerek. Végre ciki lett a kézzel írott álláspályázat kérése, kiröhöghetjük jóízűen a horoszkópusokat, grafológiai elemzőket,…..
Circus 2018.11.14 19:12:30
@jobangel: Gamifiation - elméletileg, egy komplex munkakör utolsó körében a maradék 3-5 jelölt esetén, ha megfuttatják őket egy, a feladatkört modellező helyzetben, azt ott én kifejezetten igazolhatónak és hatékonynak érzem.

Nyilván, nem egyszerre, hanem külön-külön, azonos helyzetben és környezetben.

A robotinterjúra meg elvből NEM-et kell mondani, ezen én is remélem, hogy mielőbb nevetni fogunk tudni.

---
Más
Azt hiszem, már kérdeztem: a mostanában divatos munkaerő-kölcsönzés témakört nem akarod körbejárni, mert ugye azon túl, hogy kizárólag a munkáltatónak és a kölcsönzőnek jó, munkajogilag-erkölcsileg erősen kifogásolható a munkavállalók szempontjából - nem lehetne valahol korlátozni?
Circus 2018.11.18 23:20:02
@Untermensch4: ez pl egy jó példa, köszi.
Nem lehet minimális lojalitást sem elvárni olyantól, aki, ha kárt okoz, a képedbe röhög, és másnap már nem is jön, és mindenzt nagyon jól tudja.

Másik legszebb, amikor a kölcsönzött munkaerő többet kap ugyanannyi munkárét, mint a saját, ráadásul ugye a cégnek meg kedvezőbb őt foglalkoztatnia. Törvényes? Lehet. Korrekt a munkavállalóval szemben? Nem.
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
Circus 2018.10.11 17:54:00
@David Bowman: 5 másodperc guglizással ezt találtam (figyelem! nem vagyok hozáértő, csak érdeklődő - meg ahogy elnézem az ország dolgainak alakulását, érintett... már megint...):

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11609783/Mapped-Just-how-many-incursions-into-Nato-airspace-has-Russian-military-made.html

Mindenki döntse el, hogy ez mennyire releváns ;)

(Abba is fejeztem a félOFFot, bocs)
Az előléptetés sokak nagy álma, de ha megtörténik, sokszor inkább hoz pánikot, mint örömöt. Ha kiemelnek egy rátermett kollégát a csapatból, főnökké teszik, onnantól biztosan más lesz a kollegiális viszony. Ha jó viszony volt, eltávolodnak tőle, mégiscsak „főnök” lett… Ha nem volt igazán jó a…..
Circus 2018.10.11 17:21:11
Már többször is írtam, ide is: főnök =/= vezető.

Nem kinevezettként, hanem külsősként volt szerencsém "balhéelvivő balek" kisfőnökké érkezni egy olyan helyre, ahol nagyrészt a közvetlen beosztottjaim rendszeresen fúrtak felfelé, a felé az ember felé, aki felvett ütközőnek - odáig már nem jutott el az agya, hogy ezzel konkrétan a saját alapelvárását lehetetlenítette el. Marha nehéz úgy összehozni akár fegyelmet akár elismerést/elfogadást 'lentről', ha egy ilyen kiskapuval simán torpedózható minden kezdeményezés.

A jelen magyar rögvalóságában a taposó, egybites, általában semmihezértő managergyökerek az etalon, és kevés a kivétel. Ráadásul, ha te nem az vagy, akkor vagy rámész, mert az eggyel fölöted lévő barom (is) kicsinál, másrészt a rengeteg agynélküli munkavállaló/beosztott egész egyszerűen nem képes a kultúrált együttműködésre, pont a már megszokott "taposs, vagy taposnak" attitűd miatt, vagy irigységből. Ez utóbbi nehezítheti meg egy kiemelt ember dolgát.

Mégegy, BÓNUSZ témakörben: az elején megénekelt helyen volt az ügyvezető által kidobolva a szupertalálmány: maximált bónuszkeret. Azaz, ha mindenki jól dolgozott, akkor sem biztos, hog mindenkinek jutott a megérdemelt és beígért bónuszból... Plusz, osztályonként sem mehetett adott szint fölé, azaz, ha te megadtad a beosztottjaidnak, ami "jár", akkor neked már nem jutott a keretből, tehát nem kaptál. Na, itt tart ma az átlag magyar cégvezető 'manager' (remélem, kopasz, olvasod, és magadra ismersz, és büszke leszel magadra).
Valaha laktam Érden, ezért érdekel a szélesen elterpeszkedő, 60-70 ezres település. Ha például kézis lányai feltűnnek a tévében, a képernyő elé ülök. Nem volt nehéz észrevenni egy koromfekete, 190 centi körüli hölgyet, aki kőkeményen védekezett, és hálószaggató gólokat dobott. A szenegáli származású…..
Vannak (voltak) cégek, ahol sokáig nagyon büszkék voltak rá, hogy náluk nincs HR, kizárólag szakmai kiválasztás, sőt, maga a tulajdonos önkezével választ új kollégát. Munkanélküliség idején nem volt túl bonyolult feladat, feladott egy álláshirdetést, jött szó szerint 100-200 önéletrajz, az…..
Circus 2018.09.01 04:36:05
@Bambano: "egyszerű matematikai tudással belátható, hogy az outsourcing MINDIG többe kerül, mint a házon belüli megoldás. Különben minek csinálnák a szolgáltatók?"

Tyű :)
Managerszemlélet at its best...

Nem hagytad ki véletlenül a számításból azt, hogy dedikált ember hiján aki sokadik feladatként a nyakába veszi (ezt is), annak a saját munkájára ennyivel is kevesebb idő/energia jut?
Főleg, ha azt rendesen meg is akaja csinálni, azaz nem "darab-darab, puff, letudtam" alapon, hanem átgondolva, megrágva és megalapozottan döntve?

Miért nem lehet megérteni, hogy bármennire is szeretnék odafenn, mert főleg divatos, vannak olyan dolgok, amit NEM lehet leegyszerűsíteni, hogy egyszerű számokkal ki tudd fejezni? Ezzel párhuzamosan, ne kellene folamatosan azt játszai, hogy ha valami nincs számszerűsítve, akkor az nem is létezik, ergo, figyelembe sem kell venni?

El kellene már felejteni a számmisztikát :)

Az egy másik kérdés, hogy egy belsős SZAKember hosszabb távon megéri, mert nemcsak a saját területét ismeri (SZAK), hanem a céget is. Na, például ezt sem lehet számszerűsíteni...
Sokszor érthetetlen döntéseket vagy nemdöntéseket hoznak cégek. Amikor ezeket a sztorikat hallom, élem, elgondolkodom: valószínűleg sok, szakmailag kiemelkedő HR-est ugyanúgy lebegtet a főnöke vagy a munkaerőt kereső szakmai vezető a döntéssel, mint ahogy ő lebegteti az álláskeresőket. Vagy éppen a…..
Circus 2018.08.09 00:14:26
Régen írtam ide, de pont történt egy ideillő a napokban. Jelenleg dolgozom, ha nem is elégít ki teljesen, de legalább a bevétel stabil, könnyen és nyugodtan nézgelődik az ember.

Fejvadász megtalál, ajánl egy érdekesnek tűnő lehetőséget, vezetői pozíció, mindenképpen előrelépés, lássuk. Mint kiderült, magyar tulajdonú cég, no itt bekapcsolt a 'vigyázz' modul, vagy hívjuk tapasztalatnak, de mindegy, haladjunk, nézzük meg. Pár nappal később (A munkanap) telefonos interjú a fejvadásszal, jó alapos, ez ígéretesnek tűnik.

B munkanapon visszajelzés vadászéktól, hogy az általuk adott jellemzés és önéletrajzom alaján NAGYON szimpatikus vagyok, így minél előbb beszéljünk a tulajdonos kérése alapján. Megegyezünk, hogy C munkanapon délután jelentkezem, mikorra sikerül időpontot szabadítsak - dolgozom, ugyebár...

C munkanapon délután jelentkezem, hogy oké, néhány nappal későbbre szabadnapot vettem ki, így részemről aznap bármilyen időpont alkalmas. Fejvadász örül, rövidesen visszaszól, ígéri. Kb 10 percen belül visszahív, hogy borzalmasan sajnálja, és nem is érti, de a cég már C munkanap reggelén felajánlotta a munkát másnak - magyarul felvettek valakit...

Tessék???!!!

Magyar cég... mennyire lehet ezt így komolyan venni?

Tényleg, ilyen helyzetben hogyan lehet kivédeni, hogy két szék közt a padlóra kerülj? Azaz eljössz valahonnan, majd az új cég meggondolja magát...? Oké, hogy aláírt munkaszerződés legyen, mielőtt lépsz, de ugye a próbaidő alatt bármikor...
Circus 2018.08.15 12:28:36
@jobangel: ne sajnáld... én egy picit, mert jó lett volna, de veszett több is Mohácsnál. Erre írtam, hogy valami van most, ami nyugodt alapnak, szintentartásnak bőven jó, még egy picivel több lenne, még csak nem is nézelődnék.*

Egyébként pont arra gondoltam, hogy ha mégicsak visszakanyarodnak, akkor bedobok valami jóval magasabb számot, hogy legrosszabb esetben (váltok, de nem jön be), akkor legyen némi tartalék, illetve ők gondolják át, kellek-e egyáltalán...

*jut eszembe: most fog lejárni az egy évem. A cég és vezetése nagyon korrekt, baráti a viszony, nem szívesen rúgnám fel, és az is hozzátartozik a dologhoz, hogy nem szakítom szét magam én sem. Szeretem, amit csinálok, de nem elégít ki teljesen. Bonyolult a helyzet, előrelépési lehetőség nincs (van nálam fiatalabb, sok évvel korábban ott lévő kolléga előttem a sorban, és a cég kicsi...). Viszont egy év alatt ugye némi infláció, plusz abban egyeztünk meg, hogy kezdetnek legyen annyi, aztán beszéljünk, és ezt nem forszíroztam anno a 3 hónap lejárta után az előbb leírtak miatt (plusz ezzel lett vége a hosszú kihagyásnak).
Ötlet vagy vélemény, hogyan érdemes kopogni? (nyilván van már rá tervem, de hátha van más nézőpont)
Indokoltság Mióta a vasút jelen van Budapesten, állandó téma a városközpontba történő bevezetése. Nem véletlenül; túlzás nélkül lehet állítani, hogy nincs az országban olyan közlekedésfejlesztési projekt, amelynek jelentősége összemérhető lenne ezzel. Budapest nem csak az ország abszolút központja,…..
Circus 2018.06.03 18:09:21
@diszkriminans: aha :)
Circus 2018.06.03 18:21:45
@Comandante en Jefe: "Pl. Rákosmente vasúti ellátása azért totál versenyképtelen, mert cirka 10 percet kell rászánni a metrótól a Keleti 2. vágányáig elballagásra. "
Picit off, de azt nem teljesen értem, miért nem tudják az elővárosiakat (Hatvan/Szolnok) a legbelső 4 vágányból kettőre érkeztetni/indítani a Keletiben. Nem az egézségügyi séta miatt (bár arra nem munkába menet, és főleg nem ott vágyom), de eldurran az agyam reggelenként, amikor leszállok a világvégén, belül meg töküres az egész pályaudvar... a másik, hogy összevissza indul, találd ki, amikor feljössz a metróból, hogy most hová rohanj... 5, 7, 12?
Off vége
bocs
Több utas is jelezte nekünk a múlt heti Homár-poszt után, hogy brutális kezelési költséget számolt fel nekik Ferihegyen a Wizz földi kiszolgálója. Elvileg legfeljebb 5 eurót tehetett volna rá a Malév GH a Wizz árlistájában szereplő díjakra, de úgy tűnik, ennek rendszeresen a dupláját-tripláját…..
Circus 2018.04.27 07:09:21
@svajcineger: külöm gazdasági társaság, más feladatkörrel.
Nylván, onnan nőtte ki magát, és nyilván, mint minden és mindenki a kiszervezést gazdaságossági alapon tette meg.